Κύριε Διευθυντά,
Μας εκπλήσσουν πολλές προφητείες Ελλήνων φιλοσόφων αναφορικά με το Χριστό. Και όλες σχεδόν οι προφητείες
αυτές έγιναν αρκετούς αιώνες πριν την έλευση του Θεανθρώπου.
Είπε σχετικά ο Πυθαγόρας: <<Ήξει εξ ουρανού ο Θεός επί θεραπεία και ευεργεσία πάντων ανθρώπων, ανθρωπόμορφες
ίνα μη ξενιζόμενοι και φοβούμενοι οι άνθρωποι δια το υπέροχον αυτού, την παρ΄ αυτού μάθηση αποφεύγουσι>>.
Παρόμοια μίλησε και ο Σωκράτης: <<Αναμένομεν δει, ω Αλκιβιάδη, άλλον εξ ουρανού διδάξαι πάντας πως δει προς Θεόν και
ανθρώποις διακείσθαι. Δυνατός Εκείνος αφελεί την αχλύν από τον οφθαλμών των ανθρώπων>>.
Μας εντυπωσιάζουν και τα λόγια του Σόλωνα: <<Θα έρθει η νεάνις που θα φέρει τον ουράνιο τόκο. Η άσαρκος αυτή θεότης
θα λάβει σάρκα και οστά και θα απαλλάξει όσους θέλουν από τα πάθη και τα δεινά. Θα κρεμαστεί δε από άπιστο και αχάριστο λαό
επειδή θα το θελήσει καταδεχόμενος>>.
Παρόμοια και τα λόγια του Πλάτωνα: <<Κάποτε σε αυτή τη πολυσχιδή γη θα γεννηθεί άνθρωπος χωρίς αμαρτία. Ακούραστο όρος
των ανιάτων παθών η θεότης θα φέρει αφθαρσία και αυτό θα γεννήσει φθόνο στον άπιστο λαό. Θα κρεμαστεί ψηλά και όλα θα
τα υπομείνει με τη θέλησή του>>.
Πόσο θαυμαστή είναι και η προφητεία της Σίβυλλας, την οποία αναφέρει ο Αριστοτέλης: <<Θα έρθει από τον ουρανό ο αιώνιος
βασιλεύς, ο οποίος μέλλει να κρίνει κάθε σάρκα και ολόκληρο το κόσμο. Από μητέρα νύμφη Παρθένο Πανάμωμη. Μέλλει να είναι
ο μόνος γόνος του Θεού, άναρχος, απρόσιτος, ένας Θεός - Λόγος, τον οποίο τρέμουν οι ουρανοί και οι άνθρωποι>>.
Αλλά ο Αρχύτας ο Ταρανταίος και ο Απολλώνιος μίλησαν ακόμη και για τη φύση του Θεού. Όπως είπαν και οι δυό τους: <<Ένας
Θεός υπάρχει με τρεις υποστάσεις, Πατήρ, Υιός, και Άγιο Πνεύμα>>. Ο ίδιος ο Θεός τους έκανε αυτή την αποκάλυψη γιατί ήσαν
ενάρετοι. Και άλλοι Έλληνες φιλόσοφοι μίλησαν για το Χριστό και το ερώτημα των αρχαίων Ελλήνων ήταν πότε θα έρθει Εκείνος,
δηλαδή ο Υιός του Θεού. Την απάντηση την έδωσε ο Αισχύλος, ο οποίος είπε ότι <<σε 13 γενιές θα έρθει>>. Και βλέπουμε ότι ο Χριστός
γεννήθηκε σε 13 γενιές από τον Αισχύλο!
Ιωάννης Θεοδωρόπουλος
Απόστρατος Π.Ν., συγγραφέας
(Εφημερίδα Εστία 20/10/2012)
Προφητείες Ελλήνων φιλοσόφων για το Χριστό
Συντονιστής: Συντονιστές
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προφητείες Ελλήνων φιλοσόφων για το Χριστό
Το καταπληκτικό είναι ότι Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος και μοναδικός που έχει προϊστορία! Κανείς άλλος... ούτε Βούδας, ούτε Μωάμεθ, ούτε οι ψευτοθεοί του Ολύμπου, κανείς. Είναι ο Μόνος που ο βίος του έχει προφητευθεί... όλα τα πάντα, και όταν όλα έγιναν επαληθεύτηκαν, και αυτό συνεχίζεται και θα επαληθεύονται οι προφητείες μια μια μέχρι τη Δευτέρα Του Παρουσία που κανείς δε γνωρίζει πότε θα είναι αυτό, μα μόνο τα σημεία μας έχουν δοθεί...
Αυτό το έχω ακούσει στην ιερατική δράση με τον Δημήτριο Κόκορη. Αν το μεταφέρω λανθασμένα, συγχωρέστε με και διορθώστε με.
Αυτό το έχω ακούσει στην ιερατική δράση με τον Δημήτριο Κόκορη. Αν το μεταφέρω λανθασμένα, συγχωρέστε με και διορθώστε με.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.