Γυναίκες....
Συντονιστής: Συντονιστές
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η αλήθεια είναι ότι θα μ΄άρεσε πολύ Ελένη να μ΄ αποκαλέσεις και μένα μισογύνη :D :D :D :D :D , επειδή υποστηρίζω ότι η γυναίκες είναι διαφορετικές απ΄τους άντρες, επειδή κι ο ρόλος τους σύμφωνα με την Ορθόδοξη πίστη είναι διαφορετικός.
Γιατί, Ελένη, αν είμασταν ίδιοι κι είχαμε τον ίδιο ρόλο, ποιος ο λόγος να παντρευόμαστε, αν όχι για να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον;
Γιατί, Ελένη, αν είμασταν ίδιοι κι είχαμε τον ίδιο ρόλο, ποιος ο λόγος να παντρευόμαστε, αν όχι για να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον;
-
andronikos
- Έμπειρος Αποστολέας

Ο ρολος της γυναικας στην Ορθοδοξια και στην σημερινη εποχη ειναι ιδιαιτερα σημαντικος!
Ο Θεος αποφασισε,και εδωσε την ευλογια, στην Υπεραγια Θεοτοκο την Πλατυτερα των Ουρανων,λαμπροτερα και ενδοξοτερα να φερει μεσα της και να γεννησει τον Κυριο ημων Ιησου Χριστο!
Αφου λοιπον σεβομαστε την Αγιωτερα παντων των Αγιων ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ και την καθε γυναικα,που φερνει στον κοσμο καθε εναν απο εμας!
Ο Θεος δεν ξεχωριζει τα φυλα.Αντιθετα τα ενωνει και θελει την συμπορευση τους στην κατα Χριστον ζωη και στην τελειωση!Ο ενας πρεπει να συμπληρωνει τον αλλο και με ταπεινωση να τον βοηθα στις δυσκολες του στιγμες!
Ουτε η αμαρτια κοιταει φυλο!Ειμαστε και οι δυο υπολογοι,στα ιδια μετρα και σταθμα,για τις πραξεις μας απεναντι στον Κυριο.
Χρειαζεται αλληλοκατανοηση,αλληλουποστηριξη και αλληλοσεβασμος!!
Και ειδικοτερα σημερα που η γυναικα κατε με ειναι ΗΡΩΑΣ γιατι εχει και την εξωτερικη δουλεια αλλα και το σπιτι με τα παιδια και τον αντρα!
Παλιοτερα οι γυναικες δεν δουλευαν και ειχαν μονο τις υποχρεωσεις του σπιτιου!Τωρα τα πραγματα εχουν δυσκολεψει μιας και εχει βγει στην αναζητηση εργασιας για να προσφερει και αυτη στο σπιτι και αυτο πρεπει νομιζω να ειναι σεβαστο απο ολους εμας.
Και παιρνοντας παραδειγμα απο μενα οι δουλειες του σπιτιου ειναι το ιδιο κουραστικες με μια εξωτερικη εργασια.
Ας ειμαστε λοιπον συγκαταβατικοι βοηθωντας τη γυναικα οπου μπορουμε γιατι οπως λεμε και στην προσευχουλα μας,
ινα ωσι εν
,ολοι ειμαστε το ιδιο!
Ταπεινοτης λοιπον και αλληλοβοηθεια!
Ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα
Αφου λοιπον σεβομαστε την Αγιωτερα παντων των Αγιων ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ και την καθε γυναικα,που φερνει στον κοσμο καθε εναν απο εμας!
Ο Θεος δεν ξεχωριζει τα φυλα.Αντιθετα τα ενωνει και θελει την συμπορευση τους στην κατα Χριστον ζωη και στην τελειωση!Ο ενας πρεπει να συμπληρωνει τον αλλο και με ταπεινωση να τον βοηθα στις δυσκολες του στιγμες!
Ουτε η αμαρτια κοιταει φυλο!Ειμαστε και οι δυο υπολογοι,στα ιδια μετρα και σταθμα,για τις πραξεις μας απεναντι στον Κυριο.
Χρειαζεται αλληλοκατανοηση,αλληλουποστηριξη και αλληλοσεβασμος!!
Και ειδικοτερα σημερα που η γυναικα κατε με ειναι ΗΡΩΑΣ γιατι εχει και την εξωτερικη δουλεια αλλα και το σπιτι με τα παιδια και τον αντρα!
Παλιοτερα οι γυναικες δεν δουλευαν και ειχαν μονο τις υποχρεωσεις του σπιτιου!Τωρα τα πραγματα εχουν δυσκολεψει μιας και εχει βγει στην αναζητηση εργασιας για να προσφερει και αυτη στο σπιτι και αυτο πρεπει νομιζω να ειναι σεβαστο απο ολους εμας.
Και παιρνοντας παραδειγμα απο μενα οι δουλειες του σπιτιου ειναι το ιδιο κουραστικες με μια εξωτερικη εργασια.
Ας ειμαστε λοιπον συγκαταβατικοι βοηθωντας τη γυναικα οπου μπορουμε γιατι οπως λεμε και στην προσευχουλα μας,
ινα ωσι εν
,ολοι ειμαστε το ιδιο!
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Φίλε Νίκο, λες κάτι διαφορετικό απ΄όσα έχω πει στα post μου ποιο πάνω;NIKOSZ έγραψε:Ο ρολος της γυναικας στην Ορθοδοξια και στην σημερινη εποχη ειναι ιδιαιτερα σημαντικος!
.....
.....
ολοι ειμαστε το ιδιο!
Σ΄ένα μόνο διαφωνούμε.
Είμαστε ίσοι αλλά δεν είμαστε ίδιοι (άντρες και γυναίκες).
Είμαστε πλασμένοι απ΄το Θεό με διαφορετικό ρόλο και γι αυτό έχουμε διφορετικά προτερήματα που αντιστοιχούν στο ρόλο αυτό.
Όσο και να φωνάζουμε ότι είμαστε ίσοι αυτό δεν αλλάζει.
Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν προσπαθήσουμε να παίξουμε ρόλο που δεν μας ταιριάζει. Τότε τα πράγματα μπλέκουν και καταλήγουμε σε αποτυχία.
Συμφωνω φιλε μου στο οτι δεν ειμαστε ιδιοι!Αυτο ελειπε!Αρα δεν διαφωνουμε!nkope έγραψε: Σ΄ένα μόνο διαφωνούμε.
Είμαστε ίσοι αλλά δεν είμαστε ίδιοι (άντρες και γυναίκες).
Είμαστε πλασμένοι απ΄το Θεό με διαφορετικό ρόλο και γι αυτό έχουμε διφορετικά προτερήματα που αντιστοιχούν στο ρόλο αυτό.
Όσο και να φωνάζουμε ότι είμαστε ίσοι αυτό δεν αλλάζει.
Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν προσπαθήσουμε να παίξουμε ρόλο που δεν μας ταιριάζει. Τότε τα πράγματα μπλέκουν και καταλήγουμε σε αποτυχία.
Συγνωμη αν καταλαβα λαθος.
Υπηρχε περιπτωση να ειμαστε ιδιοι?
Γι'αυτο αλλωστε μιλησα για αλληλοσεβασμο,αλληλοκατανοηση και αλληλουποστηριξη!
Ειμαστε 2 διαφορετικα πλασματα που κατω απο την αγαπη,την ταπεινωση και την εν Χριστω ζωη πρεπει να παλεψουμε για να τα βρουμε δεχομενοι και οι 2 πλευρες τα λαθη,τα μειονεκτηματα και το τροπο αντιμετωπισης των πραγματων.
Μεσα απο αυτην την διαφορετικοτητα βγαινουν παντα χρησιμα πραγματα!
Φανταζεσαι τι θα γινοταν να ειμασταν ιδιοι?
Ουτε ολοι οι αντρες αντιδρουν το ιδιο σε παρομοιες περιπτωσεις.
Αρα συμφωνω οτι ο ενας πρεπει να συμπληρωνει τον αλλο μεσα απο τον διαφορετικο του ρολο.
Και παλι συγνωμη αν καταλαβα κατι λαθος :)
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Φίλε Νίκο, δε χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη, απλώς φαίνεται ότι το παραπάνω post μου, που αφορά τις σχέσεις των δύο φίλων χάθηκε μέσα στη βροχή των μηνυμάτων που πέφτανε τη μέρα που το δημοσίευσα.
Νομίζω ότι περιγράφει αρκετά καθαρά τον Ορθόδοξο τρόπο αντιμετώπισης της σχέσης μεταξύ των συζύγων (και όχι μόνο).
Εάν κάποιος έχει ανρίρρηση σ΄αυτό ας το συζητήσουμε
Μ' αυτό τον τρόπο λειτουργεί και το ιδανικό ζευγάρι σύμφωνα πάντα με την Ορθόδοξη διδασκαλία. Η συζυγική αγάπη, που πηγάζει απ΄την κοινή αγάπη προς το Θεό που ενώνει τις ψυχές και τον έρωτα που μας χάρισε ο Θεός για να ενώνει τα σώματα, κάνει τους δυο διαφορετικούς ανθρώπους να συνδυάζουν τα προτερήματα τους και να εξαλείφουν τα ελαττώματά τους, ώστε να φαίνονται προς τα έξω σαν ένας, ενώ προς τα μέσα η αρμονία κι η επιτυχημένη συνεργασία δυναμώνει την αγάπη και την παρρησία προς τον Κύριο.
Νομίζω ότι περιγράφει αρκετά καθαρά τον Ορθόδοξο τρόπο αντιμετώπισης της σχέσης μεταξύ των συζύγων (και όχι μόνο).
Εάν κάποιος έχει ανρίρρηση σ΄αυτό ας το συζητήσουμε
Το πρότυπο των σχέσεων αγάπης ανάμεσα στο ζευγάρι είναι οι σχέσεις ανάμεσα στα πρόσωπα της Αγίας Τριάδος. Τρία πρόσωπα με μια ουσία. Τρία Πρόσωπα που το καθένα λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο αλλά με τέτοια αρμονία ώστε να φαίνονται προς τα έξω σαν Ένας.nkope έγραψε:Εύη, αυτό που χάνεται είναι η διάθεση προσφοράς και θυσίας. Είμαστε όλοι έτοιμοι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, να προσφέρουμε μόνο αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι, τίποτε παραπάνω, κι ύστερα αφού το καθήκον μας το κάναμε ζητάμε αυτό που ήταν υποχρεωμένοι οι άλλοι να μας προσφέρουν.
Στα Μοναστήρια τις καθημερινές υποχρεώσεις προς τους άλλους τις λένε διακονήματα, κι ο κάθε μοναχός με χαρά και προσευχή εργάζεται για να συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια, από αγάπη για τους αδελφούς, για να τους αναπαύσει.
Πόσο μεγάλη διαφορά η μια στάση απ΄την άλλη;
Εμείς οι άφρονες σύγχρονοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουμε, οτι αν αγωνιστούμε να κάνουμε τη σύντροφό μας ευτυχισμένη κι εκείνη (-ος) κάνει το ίδιο τότε θα γίνουμε κι οι δυο ευτυχισμένοι, ενώ η αγάπη μας με τον τρόπο αυτό θα μεγαλώνει. Αν συγκρουστούμε με τη σύντροφό μας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας κι εκείνη κάνει το ίδιο τότε θα γίνουμε κι οι δυο δυστυχισμένοι, κι η αγάπη μας σύντομα θα πεθάνει.
Η αγάπη κι ο αλληλοσεβασμός, η διάθεση προσφοράς και θυσίας του θελήματός μας για ν΄αναπαύσουμε τους άλλους είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να μας κάνει όλους να ζούμε σ΄ένα επίγειο παράδεισο.
Αν ο άνδρας αγαπά τη γυναίκα του όπως το ίδιο του το σώμα κι η γυναίκα αγαπά και σέβεται τον άνδρα της (αυτό εννοεί φοβάται ο Απ. Παύλος), τότε οι δυο τους θα είναι δυο σώματα με μια ψυχή, ένα κύτταρο αγάπης κι ευλογίας μέσα στο χάος του σύγχρονου κόσμου.
Μ' αυτό τον τρόπο λειτουργεί και το ιδανικό ζευγάρι σύμφωνα πάντα με την Ορθόδοξη διδασκαλία. Η συζυγική αγάπη, που πηγάζει απ΄την κοινή αγάπη προς το Θεό που ενώνει τις ψυχές και τον έρωτα που μας χάρισε ο Θεός για να ενώνει τα σώματα, κάνει τους δυο διαφορετικούς ανθρώπους να συνδυάζουν τα προτερήματα τους και να εξαλείφουν τα ελαττώματά τους, ώστε να φαίνονται προς τα έξω σαν ένας, ενώ προς τα μέσα η αρμονία κι η επιτυχημένη συνεργασία δυναμώνει την αγάπη και την παρρησία προς τον Κύριο.
Κατ΄αρχήν Χρόνια πολλά! Σήμερα επέστρεψα στην δουλειά και θα ήθελα να πω πως συμφωνώ με όσα αναφέρεις nKope περί διαφοράς του όρου ισότητα και του ανόμιος -διαφορετικός με παρεξηγήσατε λίγο νομίζω... είμαι καλό κορίτσι
αλλά καμιά φορά...μου αρέσει να κάνω κόντρες με τους άντρες
, και ο-η Εvi_J και ο ΝIΚOSΖ πολύ σωστά τοποθετήθηκαν.
ΜΕΙΖΩΝ ΕΣΤΙ Ο ΕΝ ΥΜΙΝ 'Η Ο ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ
Re: Γυναίκες....
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο η Παρθένος Μαρία έχει την προσφώνηση «Παν-αγία», κανείς άλλος. Επίσης ξέρω ότι οι πρώτοι άνθρωποι που είδαν τον αναστημένο Χριστό ήταν γυναίκες. Επίσης ξέρω ότι την «μεγαλύτερη» (σε νόημα) συγχώρεση σε άνθρωπο, ο Χριστός την έκανε στην γυναίκα που την γλύτωσε από τον λιθοβολισμό.parikos_ έγραψε:Πολλοί λένε ότι ο Χριστιανισμός υποτιμά τις γυναίκες. Οι γυναίκες, λοιπόν, που ζουν μέσα στην Εκκλησία πως εκλαμβάνουν αυτή τη διαπίστωση;
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με