ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ & ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ.

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fotis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ & ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ.

Δημοσίευση από fotis »

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΕΡΟΣ 1ο.
Ο υπομείνας,εις τέλος ούτος,σωθήσεται.
Άβαταρ μέλους
fotis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ & ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ.

Δημοσίευση από fotis »

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΕΡΟΣ 2ο.
Άβαταρ μέλους
xristianos.net
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xristianos.net »

Κε Φώτη, συγχωρέστε με, αλλά είστε σίγουρος ότι ταιριάζει σ' αυτόν τον χώρο η παράθεση Χολλυγουντιανών υπερπαραγωγών;
Τα πάντα δώσε για τον Χριστό, Τον Χριστό μη δώσεις για τίποτε. Άγ. Ιουστίνος Πόποβιτς
Άβαταρ μέλους
fotis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotis »

Αδελφέ μου εγώ τις βάζω απλά ως ταινίες χριστιανικού θέματος.Αν βρεθούν και άλλοι που δεν θέλουν,ευχαρίστως να σταματήσω επιτόπου.Αλλιώς έχω μαζέψει πολλές
για να τις μοιραστώ μαζί σας.
Άβαταρ μέλους
xristianos.net
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Όταν λέτε "χριστιανικού θέματος" τι εννοείτε;
Τα πάντα δώσε για τον Χριστό, Τον Χριστό μη δώσεις για τίποτε. Άγ. Ιουστίνος Πόποβιτς
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Το πολύ απλό: το αντικείμενο της ταινίας έχει τις ρίζες του στην Αγία Γραφή. Βέβαια η αξία της πνευματικής ωφέλειας από την ταινία είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε εκ των προτέρω, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
fotis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotis »

ΔΑΥΙΔ ΚΑΙ ΓΟΛΙΑΘ
Άβαταρ μέλους
xristianos.net
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

aposal έγραψε:Το πολύ απλό: το αντικείμενο της ταινίας έχει τις ρίζες του στην Αγία Γραφή. Βέβαια η αξία της πνευματικής ωφέλειας από την ταινία είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε εκ των προτέρω, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή.
Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η επιφύλαξή μας! Και η ταινία του Τζεφιρέλλι "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ" μπορεί να θεωρηθεί "θρησκευτική" για το λόγο που λέτε, αλλά το τι σερβίρει τελικά και το τι κακοδοξίες έχει μέσα, είναι άλλο θέμα!
Προσοχή, λοιπόν, θα συμφωνήσω ότι χρειάζεται από μέρους μας ως θεατές. Εκεί όμως έχουμε και την ευθύνη των επιλογών μας.
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που "προτείνουμε" κάποια πράγματα σε άλλους; Ο γέροντας Παΐσιος είχε πει μια πολύ ωραία ιστορία με την ομελέτα και την κουτσουλιά. Όμως, κατά την ταπεινή μας γνώμη, άλλο είναι να μην φάω την ομελέτα κι άλλο να την σερβίρω σε άλλους. Δε νομίζετε;
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Οι ταινίες προτείνονται ΠΑΝΤΑ με επιφύλαξη. Ουδείς γνωρίζει τα πιστεύω του σεναριογράφου και του σκηνοθέτη, επομένως το ότι το αντικείμενο του έργου αντλείται από Θεόπνευστα βιβλία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ταινία μεταφέρει τα ίδια μηνύματα. Είναι ένα καλό θέμα για συζήτηση.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Χμμ, δύσκολο θέμα..

Απ' τη μιά υπάρχουν θά' λεγα δυό διαφορετικές "οπτικές", πάνω στο τι είναι "θρησκευτική ταινία" και τι δεν είναι..

Απ' την άλλη, σε μιά - κατά τεκμήριο - "θρησκευτική ταινία", μπορεί να υπάρχουν στρεβλά μηνύματα,
ενώ βέβαια σε μιά εντελώς άσχετη ταινία, μπορεί να περαστούν πολύ ωφέλιμα μηνύματα, όταν οι δημιουργοί της ταινίας έχουν την ανάλογη πρόθεση..

Νομίζω σε τελική ανάλυση, όλ τούτο άπτεται στου καθενός τη διάκριση..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”