dimitrisgr έγραψε:Captain Yiannis έγραψε:ο Θεός είναι ένας και δε μίλησε ποτέ ούτε για σφαγές ούτε για εκδιώξεις ούτε για μισαλλοδοξίες...
Σεβαστέ, αν όταν λές ο Θεός είναι ένας ... εννοείς , ότι ο Θεός των Μουσουλμάνων και ο Τριαδικός Θεός είναι το ίδιο ,
... τότε οφείλω να ομολογήσω ότι κάνεις λάθος.
Και επιπλέον ... η εκκλησία του Χριστού ...
δ ε ν ε ί ν α ι θρη-σκεί-α
Κύριε ελέησον
Αγαπητέ Στέφανε με προβλημάτισε και μένα αυτό που λέει ο καπετάνιος,
μήπως θέλεις να πεις κάτι άλλο που δεν καταλάβαμε καλά;
δε καταλαβαινω με τι ακριβως τρομαζετε...γνωριζετε να υπαρχουν πολλοι και διαφορετικοι θεοι; μηπως καποιος δε καταλαβαινει οτι ο αδυναμος ανθρωπινος εγκεφαλος ειναι αυτος που δινει διαφορετικες ερμηνείες;
αγνοεί κανείς ότι παιχνιδια της εξουσιας συντηρουν ανα τον κοσμο θρησκευτικες διαφορες λογω των οποιων συχνα γινονται πολεμοι...
προσεξτε , δεν ειμαι αιρετικος , δεν αμφιβαλλω για τον ενα και τριαδικο θεο... ειναι δυσκολη η θεση μου ομως οταν προσσπαθω να φανταστω τι θα γινοταν αν ειχα γεννηθει στη Σουδικη Αραβία(αυτο που ειπε παραπανω ο Γιωργης)... αυτους τους ανθρωπους σκεφτομαι και θελω να ανοιξω την αγκαλια μου και αν υπαρχει μια ελπιδα να χαρουμε μαζι την ευτυχία της γνωσης και της βίωσης του Χριστού , αυτή την ελπίδα να τη ζήσουμε μαζί , να την κάνουμε πραγματικότητα.
Ο Χριστός μας αγαπητοί λυπούνταν πολύ περισσότερο τους αμαρτωλούς
Ο Χριστός μας αγαπητοι συμπόνεσε πολύ περισσότερο τον Ιούδα από κάθε αλλο μαθητή του, τον προδότη, αυτον έκλαψε περισσότερο.
Μήπως γινόμαστε λίγο περισσότερο εγωιστές επειδή είχαμε το πλεονέκτημα να μεγαλώσουμε μέσα σε χριστιανικές οικογένειες...
καλοι μου αδελφοί , συνοδοιπόροι , καλοί μου και σεβαστοί μου Χριστιανοί , φέρετε αυτο το τιμημένο όνομα (φερουμε) . Ο μόνος δρόμος είναι να σταθούμε αντάξιοι και να μεταλαμπαδεύσουμε σε όλο τον κόσμο αυτό που ξέρουμε.... "ο λόγος σαρξ εγένετο" και ο Χριστός μας ανέστη εκ νεκρών γιατί η ψυχή του καιγόταν από τα βάσανα και την ταλαιπωρία των ανθρώπων... θέλησε να μας δείξει το δρόμο ...
κι εμείς έχουμε την ιερη υποχρέωση διοτι δικαιολογια καμια δεν υπάρχει....
όσο διαβαζω ενα πατερικο κειμενο που λεει ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και δε χωρα ο νους μου οτι αυτες τις λεξεις θα τις αλλαξω σειρα , θα τις αμφισβητησω , άλλο τόσο θα φωναζω πως καθε ανθρωπος σε αυτο τον κοσμο έχει το δικαιωμα του λαμβανειν σωμα και αιμα Χριστου...
αν με μια πραξη μου , με ενα λογο μου, με μια κινηση του ματιου μου τον αποτρεψω το κριμα στο λαιμο μου...κι ο θεος ο ίδιος ειναι αδυνατο σε μια τετοια περιπτωση να με βοηθησει.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΟΙ!!!