με λυπασαι ε;
σ ευχαριστω
μιας και ειμαι σε λαθος δρομο
.........................................................................................................
παντως οσα αρθρα βαζεις απο διαφορους αντι οικουμενιστες Ιερεις κλπ εχω κοινωνια μ αυτους
ΞΥΠΝΑ
και μονο που ολοι οι Αγιοι γεροντες του 20 αιωνα και οι ιερεις εως σημερα δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με εσας επρεπε να ψαχτεις καπως καλυτερα
αλλα εχεις ιδεα τι θα πει πνευματικος Θανατος που προερχεται απο Βλασφημεια του Αγιου Πνευματος;;;
Και διακοπη μνημοσυνου στον Πατριαρχη να γινει απο αυριο εσεις Εκκλησια δεν θα γινετε
το καταλαβαινεις αυτο;
και δεν ειναι δικη μου θεση αυτη οπως ξερεις....
stratos έγραψε:αλλα εχεις ιδεα τι θα πει πνευματικος Θανατος που προερχεται απο Βλασφημεια του Αγιου Πνευματος;;;
συγχρονος αγιορείτης ιερομόναχος ,που ΔΕΝ μνημονευει τον Πατριάρχη λέει με παρρησία πως οι παλιοημερολογίτες πολυδιασπώνται επειδή αμφισβητούν την Χάρη και τα μυστήρια όσων εορτάζουν με το νέο ημερολόγιο.
ειναι αληθεια πως η βλασφημια κατα του Παναγίου Πνευματος ειναι συνήθης στους "ζουρλωτές" και ειδικα στους πιο ακραίους....
οφειλω ομως να πω επισης χαριν της αληθείας,πως ουτε η Ρομφαια,oύτε ο Patient έχουν υποπέσει σε αυτο το λαθος και ειναι ιδιατερα προσεκτικοι...
Misha έγραψε:
οφειλω ομως να πω επισης χαριν της αληθείας,πως ουτε η Ρομφαια,oύτε ο Patient έχουν υποπέσει σε αυτο το λαθος και ειναι ιδιατερα προσεκτικοι...
εδω μεσα...
γιατι θα ξερεις καλα φυσικα τι λενε στους Ναους τους και τι στις εγκυκλιους τους [ολες μα ολες οι παραταξεις]
ωραια αφου τους παρουσιαζεις σωστους και εμας φταιχτες γιατι δεν πας και εσυ μ αυτους;
μιας που μονο καλα λογια εχεις να λες
και αν ειναι θεμα σωτηριας [που ειναι] τα Μυστηρια της Μιας Αγιας Εκκλησιας του Χριστου γιατι δεν τους λες οτι ΧΑΘΗΚΑΝ [αφου εχετε καλες σχεσεις ]
αλλα αν δεν παιζουν ρολο τα Μυστηρια και παιζει μονο ρολο αν φαμε τον Πατριαρχη ,και μετα τον Αρχιεπισκοπο κλπ;
γιατι δεν τους συμβουλευεις [μιας και σε πανε ] να γινουν ψευδομαρτυρες του Ιεχωβα για να βγαζουν και κανα φραγκο;
ακουσε κατι...όταν λεει ο Πατριαρχης πως ο παπισμος ειναι αδελφή εκκλησία και ο παπας κανονικος επίσκοπος,με κανονικη ιερωσυνη,μυστηρια,διαδοχή ...
δεν μπορω να πω σε κανεναν πως ολοι οσοι ειναι με το παλαιο δεν εχουν μυστηρια συλλήβδην...
αυτο που τους λέω ειναι να βρουν εναν παπα που εχει χειροτονηθει απο αληθινο επισκοπο και εχει ενεργο ιερωσυνη...
εως πολυ προσφατα παλιοημερολογιτες συλλειτουργουσαν με τους πατερες των Ρώσων της Δαισπορας και με τους Αγιοταφιτες...
η ιερωσυνη ουτε των Ρωσων ουτε των αγιοταφιτων αμφισβητειται...
δεν θα πεσω εγω στο αμαρτημα της βλασφημιας του Αγ.Πνευματος το οποίο καταλογιζω σε καποιους από αυτους...
η τοποθετηση μου στο θεμα του ζηλωτισμου ειναι αυτη του π.Φιλοθεου Ζερβακου:
ΤΟ " ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ, ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ..."
"Τό Νέο Ημερολόγιο είναι κακό, ( συνεχίζει ό π. Φιλόθεος ), γιατί παρανόμως το έβαλε ό τότε Πατριάρχης Μελέτιος Μεταξάκης. Όμως, ναί μέν καταργεί κατά περιόδους τήν νηστεία τών Αγίων Αποστόλων, δέν κατάργησε όμως ούτε τήν πίστη, ούτε τά δόγματα, ούτε τίς εορτές τών Αγίων έστω καί άν αφαίρεσε τίς 13 ημέρες διαφοράς. Είναι ακόμη κακό, γιατί προξένησε τόν μεγάλο αυτό, αδελφικό διχασμό.
Από τήν άλλη πλευρά τώρα, οί Παλαιοημερολογίτες γιά νά φυλάξουν τό παλαιό, υπέπεσαν σέ πολλές καί χειρότερες πλάνες τών Νεοημερολογιτών. Κατάργησαν πρίν από όλα τήν μεγάλη εντολή τής αγάπης.
Διαιρέθηκαν καί οί ίδιοι σέ πολλά κόμματα φθάνοντας στό σημείο νά ξαναβαπτίζονται, υβρίζοντας ακόμη καί τήν Αγία κοινωνία τού Χριστού ότι δέν είναι πραγματική, γιατί τό Νέο, λένε, είναι αιρετικό καί δέν έχουν οί κληρικοί του Ιερωσύνη !!!
Γιά όλα αυτά λοιπόν, αρμόζει νά ακολουθήσετε " τό μή χείρον, βέλτιστον..." , καί από τά δύο κακά, τό λιγώτερο...
Προσεύχου εκτενώς, όπως ό Κύριος φωτίσει καί επιστρέψουν πάντες στό παλαιό ημερολόγιο, μέ αγάπη όμως, μέ ειρήνη, αλλά καί ταπείνωση, γενόμενοι αληθώς μία Ποίμνη καί μέ ένα Ποιμένα, σύμφωνα καί μέ τόν λόγο τού Ευαγγελίου.
Μετά πατρικής αγάπης καί ευχών εγκαρδίων
Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ζερβάκος ( + )"
μακαρι να ελθει η ωρα που θα γιορταζουμε ολοι μαζι με την μητερα Εκκλησια των Ιεροσολύμων,οπως πριν το 1923 και τις παρανομιες του Μεταξακη...
stratos έγραψε:οπως τα λες σ αυτο.
Προσεξε
σ αυτο μονο το ποστ
Μπορω να πω οτι καταλαβα
δεν καταλαβαινεις επειδή θέλεις να κρυβεσαι πισω από το δαχτυλο σου...
κι αυτο δεν ειναι εύκολο ξέρεις...
αλλά ας μη το ξαναπιασουμε από την αρχή το κουβάρι...εσυ με τη ακατανοητη σιωπή σου και την ακαιρη επιθετικότητα σου στους ζηλωτές κι εγώ να μιλώ για τις "παρανομιες του Μεταξάκη" και των διαδόχων του μαζί με τον αγιο γέροντα της Λογγοβάρδας.....
ο καιρος θα δείξει ποιος ειχε το δικιο και τον Θεό με το μερος του....