Για τον Ηλία δεν έχω να περισσότερα, παρά μόνο ένα :
To κάθε προβατάκι απο το ποδαράκι του κρέμεται.
Οσο υπάρχουν κάποιοι με υπερβάλλοντα ζήλο στο παλαιό άλλο τόσο και χειρότερα στο νέο. Εδώ η σύνοδος Χριστοδούλου τον περασμένο Φεβρουάριο έβγαλε το πόρισμα ότι οι παλαιοημερολογίτες δεν έχουν χάρη και μυστήρια
και πρέπει να ξαναβαπτίζονται κλπ. Αυτά δεν λέει ένας τυχαίος αγράμματος παλ/της αλλά ιεράρχες.
Αυτο δηλαδή δεν είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος;Τουλάχιστον η ιεραρχία των ΓΟΧ ασχέτως του τι λένε διάφοροι κατ' ιδίαν δεν έβγαλε ποτέ απόφαση να ξαναβαφτίζουν τους νεοημερολογίτες. Δεν φτάσανε σε τέτοιο βαθμό ασέβειας.
Αλλά ξέχασα εκεί μέσα στην ιεραρχία του νέου μιλάει το ίδιο το Άγιο Πνεύμα...
Μόνο που νά, μου κάνει εντύπωση , σε όλους αναγνωρίζουν ιερωσύνη και μυστήρια , μόνο στους παλαιοημερολογίτες .... ξέχασαν

.
Ε μάλλον θα είμαστε οι χειρότεροι όλων.
Δεν πειράζει , ο Θεός ξέρει καλύτερα.
Ας με συγχωρήσουν οι υπόλοιποι για την ενασχόλησή μου με τον ΣΤΡΑΤΟ-ΗΛΙΑ και τα θέματα που πετάει διαρκώς μπροστά όπως η σουπιά το μελάνι.
Θα ασχοληθώ με κάτι σοβαρότερο στη συνέχεια .Εχει δεν έχει ο τρομερός και φοβερός Ηλίας όλο τους παλ/τες βλέπει για εχθρούς του. Και αποπροσανατολίζει διαρκώς από τον στόχο.
Θα δείτε αγαπητοί ενα άλλο πρόσωπο του πατριάρχη, αυτό του ποιμένα και πατέρα των αγιορειτών. Τις νουθεσίες του κλπ.