<< 'Ενα απλό λάθος... >>

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

<< 'Ενα απλό λάθος... >>

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Ένα ζευγάρι Αμερικανών αποφάσισε να πάει διακοπές στη Φλόριντα που είχε ζέστη και καλοκαίρι, για να ξεφύγει από το χιόνι και το κρύο της Αλάσκας που ζούσαν.

Κανόνισαν να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο που είχαν περάσει και το μήνα του μέλιτος, αλλά είχαν πολλές υποχρεώσεις και θα ταξίδευαν χώρια.

Ο άντρας θα έφτανε Τετάρτη και η γυναίκα Πέμπτη...

Φτάνει πράγματι ο άντρας στο ξενοδοχείο, πηγαίνει στο δωμάτιό του και βλέπει ότι τώρα πια υπάρχει και υπολογιστής στο δωμάτιο και Internet και αποφασίζει να κάνει μια έκπληξη και να στείλει ένα e-mail στη γυναίκα του. Κάνει όμως ένα λάθος στη διεύθυνση και το e-mail πηγαίνει σε μια άλλη διεύθυνση, στο Χιούστον, σε μια γυναίκα που μόλις έχει γυρίσει από την κηδεία του άντρα της και τσεκάρει τα μηνύματα που έλαβε στον υπολογιστή της από φίλους και συγγενείς. Μόλις διαβάζει το πρώτο, πέφτει λιπόθυμη. Ο γιος της μπαίνει στο δωμάτιο, τη βλέπει πεσμένη κάτω στο πάτωμα, προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε, κοιτάζει την οθόνη του υπολογιστή και διαβάζει:

Προς: Την αγαπημένη μου γυναίκα

Θέμα: Έφτασα!

Ξέρω πως εκπλήσσεσαι που παίρνεις e-mail από μένα. Έχουν υπολογιστές πλέον εδώ κάτω και σύνδεση με Internet και μπορείς να στείλεις όπου θέλεις.
Μόλις έφτασα και μπήκα μέσα.
Όλα είναι έτοιμα και για σένα που θα έρθεις αύριο.
Ανυπομονώ να σε δω. Ελπίζω να έχεις το ίδιο καλό ταξίδι με εμένα.

Υ.Γ.: Έχει πολλή ζέστη εδώ κάτω.

Ίσως η πρώτη μας αντίδραση διαβάζοντας αυτή την χαριτωμένη ιστοριούλα είναι να γελάσουμε.
Υπάρχει όμως κάτι ουσιαστικότερο να σκεφτούμε.

Πράγματι πρόκειται για ένα ταξίδι. Κάποτε θα τελειώσει και θα φτάσουμε στον προορισμό μας. Κάποιοι θα πάνε πριν από εμάς, κάποιοι θα ακολουθήσουν. Σημασία έχει μόνο ένα, πού διαλέξαμε να καταλήξουμε για την αιωνιότητα. Η γυναίκα διάβασε "έχει πολλή ζέστη εδώ κάτω" και το μυαλό της πήγε στην κόλαση, γι' αυτό λιποθύμησε. Και ήταν μόνο ένα ανθρώπινο λάθος.

Κάποτε όμως δε θα είναι λάθος του υπολογιστή, αλλά απόφαση του Ουρανού, με βάση τη ζωή που ζήσαμε, τις επιλογές της καρδιάς μας.
"Ταύτην την νύκτα την ψυχήν σου απαιτούσιν από σου" (Λουκάς ιβ΄ 20). Και δε θα είναι η ζέστη το πρόβλημα, αλλά ένα καμίνι πόνου και ενοχής, γιατί προσπεράσαμε τον Ιησού Χριστό, την αγάπη Του, τη θυσία Του, την προσφορά Του, για να ζήσουμε όπως μας άρεσε και μας ευχαριστούσε.

Ένα λάθος στον υπολογιστή μπορεί να μας συγκλονίσει.

Η θυσία του Ιησού Χριστού στο σταυρό του Γολγοθά για τις δικές μας αμαρτίες, πώς μας αφήνει αδιάφορους τόσα χρόνια τώρα;

δανεικό απ' την ιστοσελίδα φ/β 'Αγιος Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως ο θαυματουργός
"Απλά και ωφέλιμα..." Μεταξυ αστειου και σοβαρου..
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: << 'Ενα απλό λάθος... >>

Δημοσίευση από dionysisgr »

Μ'αρεσει γιατι εχει ωφελιμα διδαγματα, εαν το κανουμε υποθεση εργασιας.

1. Πηγε κολαση ο αλλος και.. ανυπομονουσε να δει και εκει την γυναικα του. Αυτο θα πει ερωτας!

2. Πως γινεται να ειναι "καλο" ενα ταξιδι με καταληξη την κολαση; Μαλλον εχει ενδιαφερουσα και ΚΑΥΤΗ διαδρομη.

2. Δεν λεει ποια εταιρεια παροχης Internet, εχουν κατω,
για να μην θεωρηθει μαυρη διαφημιση, αραγε φοβαται οτι θα κολαστει περαιτερω και γιαυτο;
Επισης ποιος πληρωνει τον παροχο;

3. H αλλη η.. πενθουσα, ακομα δεν γυρισε απο την κηδεια, ετρεξε να ανοιξει υπολογιστη να δει μυνηματα..

5. Τι σκεφτονται οι ανθρωποι, και γεννανε με το μυαλο τους, αντι να πουν ευθεως: METANOΕΙΤΕ!!!

...και τελος ελπιζω το κρυο χιουμορ μου ελπιζω να σας δροσισε λιγο γιατι εχει ζεστη. :20
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Ενδιαφέρον το χιούμορ σου Διονύσιε : ) και μου δίνει βήμα να γράψω κάτι σχετικά με το αστείο που έκανες για όποιον <<αγαπά>> τόσο τη γυναίκα του που την θέλει και στην κόλαση. Φυσικά εδώ ο ταξιδιώτης μας πήγαινε σε λαϊκό ταξίδι και δεν παρέδιδε ψυχή.

Κάτι που άκουσα σχετικά με τον σατανά... ο μισόκαλος εκτός από ζήλεια και φθόνο ως αίτιο, θέλει να κλέψει και να πάρει παρέα του όσες περισσότερες ανθρώπινες ψυχές μπορεί γιατί προσπαθεί να προκαλέσει το έλεος του Κυρίου και Σωτήρα μας να τις πάρει κοντά του και μαζί και αυτόν, ΧΩΡΙΣ / ΑΝΕΥ Μετανοίας, και Συγνώμης. Κάτι που έκανε και ο παμπόνοιρος Ιούδας ο Ισκαριώτης. Χωρίς να ζητήσει συγνώμη και έλεος Κυρίου, έλεγε να σωθεί, γιατί ήξερε ότι ο Κύριος με την κάθοδό Του στον Άδη θα τραβήξει και τις ψυχές των πιστών μαζί Του φεύγοντας. Αλλά ο Κύριος σταυρώθηκε και αναστήθηκε πριν αυτός παραδώσει ψυχή όταν κρεμάστηκε.

Καλό το χιούμορ σου. Βοηθάει : ) όπως και οι αναρτήσεις σου και τα σχόλια που κάνεις. Δόξα τω Θεώ.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Φυσικα και δεν ισχυει αυτο που γραφεις Μαρια με τον Ιουδα.

Δεν υπηρχε τροπος να ξερει, ουτε να φανταστει κατι τετοιο.
Αυτο ειναι μια σχολαστικη ερμηνεια. Και μια υποθεση εργασιας.

Ισως εχει λεχθει για παιδαγωγικους λογους ωστε να καταδειχθει το μεγεθος της πονηριας
ενος ανθρωπου που ενω ειναι επι τριετια διπλα στον Κυριο, τελικα αστοχει να τον αγαπησει,
και θελει να τον χειραγωγησει κατα το λογισμο του, και συμφωνα με το φιλαυτο συμφερον του.

Η Οικονομια και το Σχεδιο του Θεου, στην ολοτητα της δηλαδη μεχρι Σταυρου και κενωσεως θυσιαστικης,
και καταβασεως εις Αδου βαραθρα, ηταν ανεξιχνιαστη ακομα και απο τις αγγελικες δυναμεις.

Ακομα και ο πολυπειρος διαβολος, μας λεει ο Χρυσοστομος στον Μεγα Κατηχητικο,
εφαγε το δολωμα, καταπιε δια του πιστου συνεταιου του, αδη, ανθρωπινη σαρκα,
που ομως εκρυβε την Παντοδυναμη Θεοτητα, και θανατωθηκε ο θανατος δια θανατου.

Ο Ιουδας απλα επαθε οτι ολοι οι εγωϊστες και αμετανοητοι, μεσα στην ιστορια.

Συντριβονται υπο το βαρος της ενοχης, αλλα εγωϊστικα, οχι κενωτικα, εν ταπεινωσει.

Δηλαδη αλλο να λες: πω πω τι μου συνεβηκε εμενα, πως επετρεψα εγω να το παθω,
πως το εκανα εγω αυτο, ο ετσι, ο αλλιως, δηλαδη με μια ενοχη εγωϊστικης-φιλαυτης-ναρικισσιστικης υφης,
και αλλο να λες τετοιος που ημουνα, τετοια εκανα, και χειροτερα μου αξιζανε να παθω,
πραγμα που δειχνει αληθινη συναισθηση και ταπεινωση.

Τυφλωθηκε λοιπον ο Ιουδας απο την ενοχη και τον εγωϊσμο,
και δεν ηρθε σε συναισθηση, μεταμεληθη μεν, αλλα δεν μετανοησε. Αυτο κανει την διαφορα.

Βλεπουμε δηλαδη οτι δεν αρκει η μεταμελεια, εαν δεν μετουσιωθει σε μετανοια και αλλαγη στασης.

Εν αντιθεσει με τον Πετρο, που αρνηθηκε μεν τρις τον Κυριο,
αλλα βγηκε εξω και εκλαυσε πικρως, και περιηλθε σε βαθια μετανοια, και συντριβη,
την οποια επικυρωσε και με την μετεπειτα πορεια του, και με το μαρτυριο του υπερ Χριστου.

Ουτε με τον διαβολο ισχυει αυτο που λες. Η που εχεις ακουσει τελος παντων.

Ο διαβολος ξερει οτι δεν υπαρχουν εναλλακτικες για να γλυτωσει την κολαση. Γιατι;
Γιατι ΗΔΗ κολαζεται. Και επειδη νιωθει την κολαση, στην προγευση της, για την ακριβεια ειναι ο ιδιος κολαση,
θεωρει οτι εαν κολασει και τον κοσμο ολο, θα νιωθει καποια εγωϊστικη-εωσφορικη αναπαυση ικανοποιησης,
οτι στο σκοτος βυθιζεται ολη η κτιση, και οχι μονο αυτος και οι αγελες του.

Εχει ηδη κριθει. Γιαυτο οτι κανει, ειναι χαμενο, και ηττημενο.

Οταν λεει ο Κυριος οτι η κολαση ειναι "ετοιμασμενη τω διαβολω και τοις αγγελοις αυτου",
δεν εννοει οτι εκτισε ο Κυριος μια κολαση, απαγε της βλασφημιας,
αλλα το νοημα διδεται με την δοτικη του ποιητικου αιτιου, "τω Διαβολω"
δηλαδη μονος του την ετοιμασε ο διαβολος την κολαση,
γιαυτον και τους ομοιους του, εφοσον αποκοπτεται απο τον Θεο ελευθερα και θεληματικα.

Οποτε ξερει οτι κανενα πονηρο σεναριο, δεν εχει θεση, ουτε στεκεται μπροστα στον Παντοκρατορα Κυριο.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Μιας και δεν μετανοησε ο Ιουδας για την προδοσια του Κυριου γιατι κρεμαστηκε?

Απο τον πολυ εγωισμο που ειχε και την ζηλια για τον Χριστο κρεμαστικε για να παει στον Αδη ποιο γρηγορα απο εκεινον
αλλα ξεχασε κατι μεσα στον εγωισμο του
εκεινος παρεμεινε στον Αδη ενω ο Χριστος τον πατησε τον νεκρωσε και Αναστηθηκε
και ενω ο Θανατος πεθανε ,ο Ιουδας πιστευω θα παραμεινη Πεθαμενος
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Διονύση, χαίρομαι που το σχολίασες γιατί νόμιζα ότι όντως έτσι είναι όπως το άκουσα από αρχιμανδρίτη μας. Δηλαδή ότι έτσι διδάσκεται, απλά εγώ δεν το γνώριζα. Σχολαστική ερμηνεία... μάλιστα. Μάλλον εγώ έχασα το κομμάτι που θα είπε ότι αυτό είναι μια σχολαστική ερμηνεία. Ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση!
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Καλά Θα είναι να μην γράφουμε αν δεν γνωρίζουμε :mrgreen:

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

χαχαχα... Δε σε χωνεύω καθόλου σαλέ... :4 :mrgreen: :8
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Εγώ δεν χωνεύω κανέναν σας
Είστε όλοι σας αμαρτωλοι ενώ εγώ :28 :mrgreen:

Ου κανέναν ψωνεψεις δια σου Εσύ μεθ' Μακαρονια
Μπατιδτα λε γόνατα αυτοί ημών πάνε
Βουνό

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

τω χάλασαις μαι τιν ανωρθωγραφεία σου !!! :mrgreen:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”