Στη συνέχεια πήγαμε στην Τράπεζα. Αυτή τη φορά δεν χωρέσαμε ούτε εγώ ούτε ο Αχιλλέας και έτσι φάγαμε στο λαδαριο. Παρακολουθούσαμε τα τεκταινόμενα στην Τράπεζα από μεγάφωνα. Έχω την εντύπωση ότι δεν ήταν παρών στην Τράπεζα ο Ηγούμενος Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος μάλλον είχε πάει στην κηδεία του Γέροντα Χρυσόστομου, όπου τον εντόπισα στις φωτογραφίες. Το φαγητό ήταν πεντανόστιμο ρύζι με λαχανικά συνοδευόμενο από ένα εξαιρετικό γιαούρτι.
Υπαίθριος χώρος αναμονής έξω από την πύλη της Ι.Μ. Βατοπαιδίου
Η εξωτερική όψη της Βόρειας πλευράς της Ι.Μ. Βατοπαιδίου όπου βρίσκονται
οι ξενώνες των προσκυνητών
Μετά την Τράπεζα πήγαμε να μαζέψουμε τα πράγματά μας και να πάμε στο χώρο αναχώρησης των λεωφορείων. Ενημερωθήκαμε από τον αρχοντάρη, ότι το αίτημά μας για λεωφορείο που θα μας πήγαινε απευθείας στην Ξενοφώντος δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί λόγω έλλειψης λεωφορείων. Ζητήσαμε να πάμε κατευθείαν Δάφνη, αλλά μας είπαν να πάμε στο 10.30 στα λεωφορεία και ότι ήθελε προκύψει.
Το λιμανάκι της Ι.Μ. Βατοπαιδίου
Είπαμε νά 'ναι ευλογημένο πήραμε τα πράγματα μας και κατεβήκαμε στο χώρο αναχώρησης των λεωφορείων. Μια και ήταν ακόμη νωρίς πρότεινα να κατέβουμε μια βόλτα στο λιμανάκι που είναι σχετικά κοντά.
Η εξωτερική όψη της Ανατολικής πλευράς της Ι.Μ. Βατοπαιδίου
Η Ι.Μ. Βατοπαιδίου όπως φαίνεται από το λιμανάκι. Στη φωτογραφία
διακρίνονται ο Αχιλλέας και ο Στέλιος
Αφού βγάλαμε καμπόσες φωτογραφίες επιστρέψαμε στα λεωφορεία για να μάθουμε τι διαδρομή θα ακολουθήσουμε.
Στο λεωφορείο για τη Δάφνη ο Παναγιώτης, ο Στέλιος, ο Χρήστος
κι αυτός που δε φαίνεται είναι ο Αχιλλέας
Τελικά καταφέραμε να τρυπώσουμε στο λεωφορείο που πήγαινε απευθείας στη Δάφνη. Συζητώντας με τον οδηγό μάθαμε ότι από τη διασταύρωση του δρόμου αυτού με αυτόν που πάει στην Ι.Μ. Ξενοφώντος η απόσταση είναι 1,5 ώρα με τα πόδια και είναι όλη κατηφόρα. Έτσι ο Στέλιος και ο Χρήστος αποφάσισαν να πάνε με τα πόδια, ενώ εγώ και ο Αχιλλέας αμφιταλαντευτήκαμε, αλλά τελικά μείναμε στο λεωφορείο με τον Παναγιώτη που δεν ήθελε καθόλου περπάτημα.
Η Ι.Μ. Ξηροποτάμου
Αποδείχθηκε ότι έπρεπε να είχαμε πάει με τα πόδια. Ο Στέλιος και ο Χρήστος έφτασαν χαλαρά με τα πόδια 1 ώρα νωρίτερα απ' ότι φτάσαμε οι υπόλοιποι με το καράβι, που είχε 1 ώρα καθυστέρηση.
(Συνεχίζεται)