ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Συντονιστής: Συντονιστές
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Noμιζω ότι όλοι όσοι είμαστε εδώ δηλώνουμε παρόντες .... όπως κάθε χρόνο άλλωστε !

- trader21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πολύ σωστά ο Κυριάκος ξεκινάει το θέμα από τώρα και έτσι θα έχουμε το χρόνο να οργανωθούμε καλύτερα σε ότι πρόκειται να κάνουμε και δεν θα το αφήσουμε για την τελευταία στιγμή. Δηλώνω φυσικά παρών σε οτιδήποτε.
Απλά θα ήθελα να πώ, από όσο γνωρίζω, ότι οι περισσότερες ενορίες, έχουν ήδη κανονίσει τα θέματα συσιτίων και άλλων βοηθειών για τους αδερφούς που έχουν ανάγκη. Γι αυτό μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνουμε μία επίσκεψη σε κάποιο νοσοκομείο με μικρά παιδάκια που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Εκεί θα εκτιμήσουμε πολλά και σημαντικά πράγματα για την ζωή, που δυστυχώς πολλοί από εμάς τα θεωρούμε δεδομένα. Θα μπορέσουμε να προσφέρουμε μαζί με τα δώρα μας, στιγμές αγάπης, ελπίδας και παρηγοριάς μαζί και με την ευχή Κύριε Ελέησον, απαλύνοντας όσο μπορούμε το πόνο στα μάτια από αυτές τις δοκιμαζόμενες ψυχούλες που μαζί με τους γονείς τους περνάνε το δικό τους γολγοθά καθημερινά.
Μια σκέψη κάνω …
Απλά θα ήθελα να πώ, από όσο γνωρίζω, ότι οι περισσότερες ενορίες, έχουν ήδη κανονίσει τα θέματα συσιτίων και άλλων βοηθειών για τους αδερφούς που έχουν ανάγκη. Γι αυτό μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνουμε μία επίσκεψη σε κάποιο νοσοκομείο με μικρά παιδάκια που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Εκεί θα εκτιμήσουμε πολλά και σημαντικά πράγματα για την ζωή, που δυστυχώς πολλοί από εμάς τα θεωρούμε δεδομένα. Θα μπορέσουμε να προσφέρουμε μαζί με τα δώρα μας, στιγμές αγάπης, ελπίδας και παρηγοριάς μαζί και με την ευχή Κύριε Ελέησον, απαλύνοντας όσο μπορούμε το πόνο στα μάτια από αυτές τις δοκιμαζόμενες ψυχούλες που μαζί με τους γονείς τους περνάνε το δικό τους γολγοθά καθημερινά.
Μια σκέψη κάνω …
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν έχεις άδικο.trader21 έγραψε:Πολύ σωστά ο Κυριάκος ξεκινάει το θέμα από τώρα και έτσι θα έχουμε το χρόνο να οργανωθούμε καλύτερα σε ότι πρόκειται να κάνουμε και δεν θα το αφήσουμε για την τελευταία στιγμή. Δηλώνω φυσικά παρών σε οτιδήποτε.
Μια σκέψη κάνω …
Πράγματι σχεδόν σε όλες τις πόλεις, υπάρχουν οργανωμένα συσσίτια.
Έχουν φυσικά μεγάλες ανάγκες και θα ήταν χρήσιμη η συμβολή μας, αλλά κι εγώ
νομίζω μια επίσκεψη π.χ. σε ίδρυμα ή σε νοσοκομείο θα ήταν καλύτερη.
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σίγουρα ο,τι αποφασισθεί τελικά θα είναι μεγάλη βοήθεια όπου κι αν πάει αλλά η επίσκεψή μας σε ένα τέτοιο ίδρυμα θα είναι πέρα από το χρηματικό ποσό και μία τρυφερή εκδήλωση αγάπης προς αυτά τα παιδιά !
Συμφωνώ με την πρόταση του Σύμου μας !!
Συμφωνώ με την πρόταση του Σύμου μας !!
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θεωρώ κορυφαία στιγμή του φόρουμ α) την επίσκεψη στο π. Αντώνιο στην κιβωτό του κόσμου
β) την επίσκεψη στο Λύρειο παιδικό ίδρυμα.
Πέραν την χρησιμότητας της προσπάθειάς μας σημαντικό θεωρώ ήταν το ότι πολλά παιδιά
γνωριστήκαμε και νιώσαμε την αξία της συλλογικότητας και πολλά πολλά ωραία συναισθήματα.
Και προσωπικά με έχουν σημαδέψει οι παραπάνω πρωτοβουλίες.
Ακόμα μιλάω για το ΄΄θαύμα΄΄ του π. Αντώνιου, την ωραία συνάντηση μαζί του και την γνωριμία με τους χώρους της κιβωτού.
Και για τη συνάντηση με τις μοναχές και με τα παιδάκια του Λύρειου.
Τα κάλαντα των παιδιών ακόμα το θυμάμαι!
Όμως επειδή δεν θέλω να κάνω τον κόκκορα, εννοείται πως θα σεβαστώ την πλειοψηφία
και εννοείται πως θα συμμετέχω.
Και πέρσι διαφώνησα αλλά νοητά ήμουν εκεί.
β) την επίσκεψη στο Λύρειο παιδικό ίδρυμα.
Πέραν την χρησιμότητας της προσπάθειάς μας σημαντικό θεωρώ ήταν το ότι πολλά παιδιά
γνωριστήκαμε και νιώσαμε την αξία της συλλογικότητας και πολλά πολλά ωραία συναισθήματα.
Και προσωπικά με έχουν σημαδέψει οι παραπάνω πρωτοβουλίες.
Ακόμα μιλάω για το ΄΄θαύμα΄΄ του π. Αντώνιου, την ωραία συνάντηση μαζί του και την γνωριμία με τους χώρους της κιβωτού.
Και για τη συνάντηση με τις μοναχές και με τα παιδάκια του Λύρειου.
Τα κάλαντα των παιδιών ακόμα το θυμάμαι!
Όμως επειδή δεν θέλω να κάνω τον κόκκορα, εννοείται πως θα σεβαστώ την πλειοψηφία
και εννοείται πως θα συμμετέχω.
Και πέρσι διαφώνησα αλλά νοητά ήμουν εκεί.
Aγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί ο Θεός φώτισε έναν απο εμάς που προς το παρόν δεν θέλει να γίνει γνωστός, και έστειλε π.μ. όπου μας παρακαλεί όλους να βοηθήσουμε - όσο μικρή κι αν είναι η προσφορά μας θα είναι πολύτιμη- την ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου. Δεν είναι πρέπον να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, αλλά εδώ δεν πρόκειται για Ενορία πολυπληθή των Αθηνών, αλλά για την ακριτική Μητρόπολη που την διακονεί ένας καθόλα άξιος Μητροπολίτης ο Μακάριος.
Οι ανάγκες είναι τεράστιες και δεν καλύπτονται, το γνωρίζω και απο άλλη πηγή ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Μου είπε ότι στο τελικό στάδιο μπορούν να μετέχουν και οι απο Θεσσαλονίκη με επίσκεψή τους εκεί. Πράγματι πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο, και αναμένουμε και την έγκριση της προσπάθειας αυτής απο τους υπεύθυνους του φόρουμ. Για τα διαδικαστικά θα επανέλθουμε λεπτομερώς, αν επαναλαμβάνω υπάρχει και έγκριση απο τους υπευθύνους του φόρουμ, και σε όλα θα υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος.Αυτά απο εμένα και ότι φωτίσει ο Θεός τον κάθε ένα απο εσάς.
Καταλαβαίνω και την ανάγκη ορισμένων αδελφών που θέλουν κάτι πιό ζεστό με προσωπική παρουσία, μπορεί να γίνει και αυτό αν υπάρχει θέληση και αγάπη Χριστού, τώρα στα δύσκολα να προσπαθήσουμε περισσότερο σε ότι καλό.
Οι ανάγκες είναι τεράστιες και δεν καλύπτονται, το γνωρίζω και απο άλλη πηγή ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Μου είπε ότι στο τελικό στάδιο μπορούν να μετέχουν και οι απο Θεσσαλονίκη με επίσκεψή τους εκεί. Πράγματι πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο, και αναμένουμε και την έγκριση της προσπάθειας αυτής απο τους υπεύθυνους του φόρουμ. Για τα διαδικαστικά θα επανέλθουμε λεπτομερώς, αν επαναλαμβάνω υπάρχει και έγκριση απο τους υπευθύνους του φόρουμ, και σε όλα θα υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος.Αυτά απο εμένα και ότι φωτίσει ο Θεός τον κάθε ένα απο εσάς.
Καταλαβαίνω και την ανάγκη ορισμένων αδελφών που θέλουν κάτι πιό ζεστό με προσωπική παρουσία, μπορεί να γίνει και αυτό αν υπάρχει θέληση και αγάπη Χριστού, τώρα στα δύσκολα να προσπαθήσουμε περισσότερο σε ότι καλό.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νάναι ευλογημένο ...
... Σιδηρόκαστρο
... Σιδηρόκαστρο
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
πολύ ωραία ιδέα αδελφοί περι Σιδηροκάστρου!
μήπως ηταν ευκολο να πουν λιγες λεπτομρειες παραπανω; (εστω με πμ να μπορει να μαθει [εν καιρώ] καποιος;)
απο την αλλη μερια θα προτεινα μια συγκεκριμένη ενορία, στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης.
στους Ταξιάρχες. εχω παει μια φορά πριν απο χρόνια κ ξέρω καλά οτι λειτουργεί
καθημερινά (!) εδω και πολλα χρονια ενας εξαίρετος εγγαμος κληρικός,
που εχει εκατονταδες πνευματικά παιδια
και ειναι γνωστος για τον ζήλο του. μερικοι ισως τον γνωριζετε.
νομιζω μια μικρή συμβολική προσφορά (πχ μεγαλο κουτι γλυκά αγορασμενα απο Θεσσαλονικη)
θα ήταν μια σουπερ χριστουγεννιατικη εκπληξη.
είναι κανείς απο Θεσσαλονίκη εδώ ?
μήπως ηταν ευκολο να πουν λιγες λεπτομρειες παραπανω; (εστω με πμ να μπορει να μαθει [εν καιρώ] καποιος;)
απο την αλλη μερια θα προτεινα μια συγκεκριμένη ενορία, στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης.
στους Ταξιάρχες. εχω παει μια φορά πριν απο χρόνια κ ξέρω καλά οτι λειτουργεί
καθημερινά (!) εδω και πολλα χρονια ενας εξαίρετος εγγαμος κληρικός,
που εχει εκατονταδες πνευματικά παιδια
και ειναι γνωστος για τον ζήλο του. μερικοι ισως τον γνωριζετε.
νομιζω μια μικρή συμβολική προσφορά (πχ μεγαλο κουτι γλυκά αγορασμενα απο Θεσσαλονικη)
θα ήταν μια σουπερ χριστουγεννιατικη εκπληξη.
είναι κανείς απο Θεσσαλονίκη εδώ ?
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Dimitris39 έγραψε:Δεν θα μπορουσα να λειψω και εγω
δηλωνο Παρον
Και δηλώνω Σαλος
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Χα χα χα χα (συγχώρεσέ με φίλε Κυριάκο και εσύ άγνωστε)Μ.Δ.Κ. έγραψε:Aγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί ο Θεός φώτισε έναν απο εμάς που προς το παρόν δεν θέλει να γίνει γνωστός, και έστειλε π.μ. όπου μας παρακαλεί όλους να βοηθήσουμε - όσο μικρή κι αν είναι η προσφορά μας θα είναι πολύτιμη- την ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου. Δεν είναι πρέπον να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, αλλά εδώ δεν πρόκειται για Ενορία πολυπληθή των Αθηνών, αλλά για την ακριτική Μητρόπολη που την διακονεί ένας καθόλα άξιος Μητροπολίτης ο Μακάριος.
Ελπίζω να καταλαβαίνεται γιατί γελάω!!!
Ότι νομίζετε.
Είμαι σίγουρος πως η περίπτωση θα χρίζει άμεσης βοήθειας και ανάγκης αλλά προσωπικά κατ αρχήν δεν θα συμφωνήσω εκτός αν είναι πράγματι κάτι μοναδικό.
Στην γειτονιά μου υπάρχει τετραμελής οικογένεια με τεράστιες ανάγκες σε τρόφιμα και ρούχα και φαντάζομαι πως έτσι όπως γίναμε σε όλη την Ελλάδα
και σε όλες τις Μητροπόλεις έχουμε τέτοια θέματα.
Νομίζω πως καλό θα ήταν να σκεφτούμε λίγο και το φόρουμ.
Νομίζω πως πρέπει να γίνει κάτι συλλογικό, προκειμένου να αποτελέσει τη βάση για μελλοντικά καλύτερα πράγματα.
Δηλαδή, για μένα το λάθος (όσον αφορά το φόρουμ ξαναλέω) πέρσι ήταν πως θα έπρεπε να δοθούν τα χρήματα σε μια συνάντηση.
Να βγει και μια φωτογραφία βρε αδερφέ!
Όχι φυσικά για τους συμμετέχοντες, αλλά για το φόρουμ.
Τώρα το να βάζουμε χρήματα και τυπικά κάποιος να τα δίνει σε κάποιον, δεν είναι και άσχημο, αλλά...
Το φόρουμ είναι απρόσωπο, δεν έχουμε φόβο να κατηγορηθεί για μη ταπεινότητα...
Νομίζω το αξίζει!
Επομένως, προτείνω και εγώ Σιδηρόκαστρο (γιατί όχι;) αλλά να έχουμε κάποιες προυποθέσεις