Απελπισία στο Facebook
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Απελπισία στο Facebook
Απελπισία υπάρχει μόνον όπου λείπει ο Θεός.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Να λοιπόν,που συμφωνώ και κάπου ...με τον Απόστολοaposal έγραψε:Απελπισία υπάρχει μόνον όπου λείπει ο Θεός.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΝΑι Αποστολε αλλα αυτο δεν εχει σχεσει με το Φ\Β
δηλαδη δεν απελπιζομαι εχω τον Θεο μου μεσα μου και κανω Φ\Β ολη την ημερα?
ποσοι νομισαν αλλα και τελικα τους εφαγε η μαρμαγκα/??
ρωτησες εσυ τον Πνευματικο σου για το Φατσοβιβλιο?
δηλαδη δεν απελπιζομαι εχω τον Θεο μου μεσα μου και κανω Φ\Β ολη την ημερα?
ποσοι νομισαν αλλα και τελικα τους εφαγε η μαρμαγκα/??
ρωτησες εσυ τον Πνευματικο σου για το Φατσοβιβλιο?
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όχι. Έχει σχέση με τον τίτλο του θέματος.Dimitris39 έγραψε:ΝΑι Αποστολε αλλα αυτο δεν εχει σχεσει με το Φ\Β
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- vivika
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δημήτρη,Dimitris39 έγραψε:Βιβι καταλαβαινω τι λες αλλα το να εχεις αποδεχτει καποια αιρετικη σελιδα για φιλο αλλου παει
ειχα και εναν γνωστο οταν καταλαβα οτι ειναι Προτεσταντης τον απεκλεισα δεν συνεχεισα να μιλω μαζι του
και να τους κανουμε και λικε
τελος παντων ειναι και χρισιμο το παλιοπρογραμα γιατι μας εχει τραβηξει τα φιλαρακια εκει και θελεις δεν θελεις πας εστω γι αυτους εκει
καταλαβαίνω με τη σειρά μου τι λες...
Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά νομίζω πως εξαρτάται και από τους λόγους για τους οποίους κάποιος έχει επιλέξει ή αποδεχθεί κάποια σελίδα ή άτομο ως 'φίλο' και παράλληλα κι από τη δική μας (του καθενός) ανεκτικότητα ή και ικανότητα διαχείρισης κάποιων δεδομένων...
Εν τέλει συμφωνώ ότι είναι χρήσιμο το παλιόπραμα...
Διονύση, σίγουρα δεν συγκρίνονται οι γνώσεις μου (χρήστη) με τις δικές σου σε καμία περίπτωση, ούτε προσπαθώ να διανοηθώ καν σύγκρισή τους...dionysisgr έγραψε:vivika, εγω δεν ειπα να κοψουμε το κυριο μεσο το οποιο ειναι το διαδικτυο, ο παγκοσμιος ιστος,
πανω στο οποιο "παταει" το facebook, ως μια ακομα χρηστικη υπηρεσια.
Λαβε υπ'οψιν σου οτι μιλαει καποιος ο οποιος σερφαρει, απο το 1989.
Εχω δει το μεσο να γεννιεται και ολες τις υπηρεσιες του, οχι μονο το World Wide Web,
το οποιο ειναι η επιφανεια, και το οποιο ξερει ο μεσος απλος χρηστης, αυτο που ολοι καλουν: internet.
Κατω απο το WWW, υπαρχουν πολλες και διαφορετικες υπηρεσιες,
με εξειδικευμενη και διαβαθμισμενη πληροφορια, μη προσιτη στον απλο χρηστη.
Λαβε υπ'οψιν σου, οτι δεν εχω τοποθετηθει ετσι για αλλη πλατφορμα "επικοινωνιας",
παρα μονο για το facebook.
Η ενσταση μου ειναι ειδικα γιαυτο το project. Αυτο εχει σημασια. Ειδικα γιαυτο.
O κ.Σφακιανακης δημοσιος λειτουργος με τεραστια εμπειρια και αυθεντια σε ζητηματα πληροφορικης,
εχει τοποθετηθει αρκετες φορες δημοσια αρνητικα και προειδοποιει για τους κινδυνους του facebook.
Ειναι αρρωστημενο απο την συλληψη του, εως την εκτελεση και τα αποτελεσματα του.
Το λενε ψυχολογοι, παιδαγωγοι, κοινωνιολογοι, ειδικοι της πληροφορικης, και εχουν γινει μελετες.
Κανει τεραστια ασυναισθητη ζημια, προσωπικα, κοινωνικα, ανταγωνιστικα, υπαρξιακα.
Δεν προτιθεμαι να κανω η να γραψω ειδικη μελετη, η να κανω καμμια εισηγηση,
αλλα οποιος θελει να βρει στοιχεια μπορει ευκολα να τα βρει.
Αυτα που συμβαινουν ηδη με το facebook, και θα συμβουν, δεν γινονται με αλλες υπηρεσιες.
Ειναι η φυση του, τετοια, και η περιρεουσα ατμοσφαιρα που δημιουργει, για οποιον καταλαβαινει.
Δεν στεκομαι μονο στον κινδυνο φακελωματος, προφιλ, και κινδυνους ασφαλειας στο παρον και στο μελλον.
Αρκει να σας πω, οτι εχει περασει ηδη μετρο, εν ισχυ, βασει του οποιου μπορει να εκδοθει καποιος,
σε Αμερικη και Ευρωπη, για υπαρκτα η υποτιθεμενα εγκληματα μεσω facebook.
Αλλα δεν στεκομαι μονο εως εκει. Αμα θελει να σε φαει καποιος σε τρωει. Δεν ειναι μονο εκει το ζητημα.
Aυτο το σκεπτικο που διατυπωνεις, οτι: "ετσι κι αλλιως ειμαστε ολοι φακελωμενοι", δεν στεκει.
Ειναι σαν να λεμε.. "ε, ετσι κι αλλιως αμαρτωλοι ειμαστε, ας το παμε μεχρι τελους, να παμε στον αγυριστο να τελειωνει.."
Ισα, ισα, ακριβως επειδη βρωμαει το πραγμα, δεν βαζουμε το κεφαλι μας, στο λεπιδι απο μονοι μας.
Δεν εχει λογικη αυτο, ειναι αδιεξοδη λογικη, που γεννα προβληματα, εκ του μη οντος,
και που δεν τα εχουμε καθολου αναγκη, αρκετα προβληματα εχει ο κοσμος.
Συγνωμη που κουραζω, αλλα καποια πραγματα καλο ειναι να διευκρινιζονται για καθε ενδιαφερομενο.
Έχω διαβάσει και συνεχίζω να διαβάζω πολλά που έχουν γραφτεί σχετικά με το φβ και γενικότερα κάποια που αφορούν τη χρήση του διαδικτύου...
Διάβαζα πρόσφατα ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα ακόμα και τα μη δημοσιοποιημένα σχόλια του φβ να μπορεί κάποιος να τα βρει, τα σχόλια δηλαδή που μπορεί να έχουμε γράψει αλλά τελικά να μην έχουμε αναρτήσει, δεν ξέρω αν ισχύει όντως αυτή η είδηση ή όχι, αλλά ακόμα κι αν δεν ισχύει αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι μπορεί να γίνει στο μέλλον...
Άλλωστε το παιχνίδι του πλήρους ελέγχου του συνειδητού και του ασυνειδήτου, της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων καλά κρατεί!...
Από όσα έχω διαβάσει λοιπόν κατέληξα στο, όταν αποφασίζω να συμμετέχω σε οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας (φόρουμ, σκάιπ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αναζήτηση στο διαδίκτυο) πάντα να το κάνω συνειδητά και με όσο το δυνατό μεγαλύτερη συναίσθηση ευθύνης. Παράλληλα να περνάω από πολλαπλά φίλτρα και όσα βλέπω και διαβάζω και ακούω, όπως κάνω και στον 'πραγματικό' κόσμο...
Στο φβ υπάρχει με ή χωρίς εισαγωγικά σαβούρα όπως υπάρχει και εκτός φβ, στο διαδίκτυο γενικότερα, αλλά και στον εκτός οθόνης τον πραγματικό αν θες κόσμο.
Στο φβ όμως επίσης υπάρχει και ένα πλήθος ανθρώπων και σελίδων με αναρτήσεις και/ή σχόλια που είναι εποικοδομητικότατα και αξιολογότατα.
Το φακελωμένοι είμαστε είτε έτσι είτε αλλιώς, δε σημαίνει ότι παραδίδουμε τα όπλα και δεν αγωνιζόμαστε...
Φυσικά δε σημαίνει (τουλάχιστον όχι σε ότι με αφορά) ότι είμαστε αμαρτωλοί και ας βουτηχτούμε περισσότερο ακόμη στην αμαρτία... Είμαι περισσότερο οπαδός του εφτά φορές κι αν πέσεις, οκτώ να σηκωθείς... Αλλά όχι να πας γυρεύοντας και με σκοπό να πέσεις πρώτα επτά φορές...
Καταλαβαίνω ότι μάλλον εκεί εντοπίζεται η αντίδρασή σου, στο ότι συμμετέχοντας ειδικά στο φβ, είναι σα να πας γυρεύοντας...
Αν όμως, και αν κάνω λάθος διόρθωσέ με, κάποιος συμμετέχει εν γνώσει των πιθανών κινδύνων κάπου αναλαμβάνοντας το αντίστοιχο ρίσκο και την ευθύνη της συμμετοχής του, δε μπορεί να κάνει ελεύθερα την αντίστοιχη επιλογή;
Βίβιαν ή Παρασκευή (όπως με αποκαλεί με το βαπτιστικό μου ο Απόστολος)
«Γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε, ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» Ματθ. κστ' 41
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
- nickzark
- Κορυφαίος Αποστολέας

Συμφωνώ.Κάθε μέσο ειναι ανάλογα πως το χρησιμοποιείς.Captain Yiannis έγραψε:Νάναι ευλογημένο , Βασίλη![]()
Νομίζω ότι το μαχαίρι , χρησιμεύει γιά διάφορες δουλειές.
Τώρα , ..αν το χρησιμοποιήσεις γιά να κόψης ψωμί έχει καλώς,![]()
αν όμως , το χρησιμοποιήσεις γιά να σκοτώσεις τότε , ..έχει ..κακώς.![]()
Κάποτε, .. πνευματικός, .. είπε, σε κάποιο πρόεδρο .... άνθρωπο της εκκλησίας , ..να μην παραιτηθεί από την θέση του ..
(την οποία, ..δεν άντεχε λόγο της βρόμας που ανέδιδε)
διότι, .. εκεί μέσα, ..θα πρέπει να υπάρχει/ακούγετε ..και μία τέτοια ..-άλλη-.. φωνή.
Κύριε ελέησον
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ἀδελφοί, πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐ πάντα συμφέρει·
πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐκ ἐγὼ ἐξουσιασθήσομαι ὑπό τινος.
Ας εμβαθυνουμε λιγο, οποιος βεβαια επιθυμει, να βλεπει τα πραγματα, λιγο πνευματικα ευρυτερα,
σε αυτην την ρηση του Αποστολου των Εθνων, ουρανοφαντορα και θεοπτη Παυλου,
απο την Α' προς Κορινθιους Επιστολη του, 12-20
(εχει και το υπολοιπο κειμενο την σημασια του, αλλα ας επικεντρωσουμε εδω).
Απο αυτο βγαινουν καποια σημαντικα συμπερασματα, οχι μονο ως προς την καλη "χρειαν" των πραγματων,
αλλα και κατα ποσο μας συμφερει πνευματικα, οπου το "πνευματικα" περικλειει τα παντα στην ζωη,
ακριβως αυτη η "χρεια" των πραγματων για τον καθενα μας, στο τελος της ημερας.
Δεν αρκει να χρησιμοποιεις ενα πραγμα η μεσο με δικες σου καλες προθεσεις. Αυτο ειναι αυτονοητο.
Σημασια εχει εαν το ιδιο μεσο η πραγμα σε ζημιωνει σε βαθος χρονου, ανεξαρτητα απο τις δικες σου προθεσεις.
Αλλωστε οι προθεσεις μας, δεν ειναι ο μονος καθοριστικος παραγοντας των πραγματων..
Ας εμβαθυνουμε λιγο, οποιος βεβαια επιθυμει, να βλεπει τα πραγματα, λιγο πνευματικα ευρυτερα,
Απο αυτο βγαινουν καποια σημαντικα συμπερασματα, οχι μονο ως προς την καλη "χρειαν" των πραγματων,
αλλα και κατα ποσο μας συμφερει πνευματικα, οπου το "πνευματικα" περικλειει τα παντα στην ζωη,
Δεν αρκει να χρησιμοποιεις ενα πραγμα η μεσο με δικες σου καλες προθεσεις. Αυτο ειναι αυτονοητο.
Σημασια εχει εαν το ιδιο μεσο η πραγμα σε ζημιωνει σε βαθος χρονου, ανεξαρτητα απο τις δικες σου προθεσεις.
Αλλωστε οι προθεσεις μας, δεν ειναι ο μονος καθοριστικος παραγοντας των πραγματων..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

dionysisgr έγραψε:Ἀδελφοί, πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐ πάντα συμφέρει·
"Πάντα μοί έξεστιν αλλ' ου πάντα συμφέρειν"
Πολύ σοβαρό και τεράστιο θέμα από μόνο του, διότι άπτεται, .. παντός επιστητού.
Εδώ βέβαια ο Απόστολος Παύλος εκφράζει το απόλυτο της ελευθερίας μας, .. κατ'αρχήν ...και στην συνέχεια ... τι μας συμφέρει και τι όχι.
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα πρέπει εκλαμβάνεται ως ....απαγόρευση,.. έτσι δεν είναι;
Τώρα όσον αφορά το "σε βάθος χρόνου" και το κατά πόσον μπορούμε να ολόκληρωσουμε σωστά, κάτι που ξεκινήσαμε σωστά ..ή ...ότι τα πάντα θα είναι υπό έλεγχο κατά την διάρκεια οποιασδήποτε κινήσεως μας , .... ε ε τότε ....τα πάντα ρεί ..δηλαδή ...Κύριε ελέησον, .. Θεέ μου βοήθα
Υπάρχει πάντα βέβαια και το θέμα των παγίδων του αλάστωρος , ε... πάλι ...Κύριε ελέησον
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.