Πώς ένας ιερέας Πεντηκοστιανός έγινε ιερέας Ορθόδοξος.
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Πώς ένας ιερέας Πεντηκοστιανός έγινε ιερέας Ορθόδοξος.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πώς ένας ιερέας Πεντηκοστιανός έγινε ιερέας Ορθόδοξος.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Προτου αλεκτωρ λαλησει τρις, επιβεβαιωνονται τα λεγομενα μας στο θεμα της ομιλιας του π.Ζηση.
Παστορας Προτεσταντης, αρχισε να μελεταει τα της Ορθοδοξιας, γιατι του φευγανε τα προβατακια του,
απο την ψευδο-μαντρα, και πηγαινανε στην αληθινη μαντρα, στον αληθινο Ποιμενα τον Χριστο της Ορθοδοξιας.
Αρχισε να μελεταει για να τους σταματησει, λεει.
Και εγινε ο ιδιος Ορθοδοξος Ιερευς. Δοξα σοι, ο Κυριος!!!
Και ακριβως επειδη ο ανθρωπος αυτος, ειχε καλη και αγαθη προαιρεση και ειλικρινεια καρδιας,
μετα την μελετη της Ορθοδοξιας, δια μεσου της Πατερικης θεολογιας, ειδε, φωτισθηκε που ειναι η Αληθεια.
Μπορει να αρχισε να μελεταει, με σκοπο να κρατησει το μαντρι του, και εναντιο στην Ορθοδοξια,
αλλα τον "προδωσε" με την καλη εννοια, η ειλικρινης, και αδολη καρδια του, και επεσε ο ιδιος στην σωτηρια "παγιδα".
Ενω αλλοι μελετουν ολη την ημερα και την νυκτα, για να μας "απομυθοποιησουν" οπως λενε την θεολογια μας.
Αλλοι μελετουν, για να αφαιρεσουν λεει, ταχα, τις ελληνικες φιλοσοφικες "επιδρασεις" επι της χαμενης βιβλικης μας θεολογιας.
Αλλοι μελετουν γιατι ειναι λεει πολυ προσωποκεντρικη και ασκητικη η θεολογια μας, και πρεπει να εκσυγχρονισθει..
Αλλοι μελετουν για να βρουν αντιφασεις και ιδιωτικες αντιπαραθεσεις στους Πατερες και να τους απαξιωσουν.
Aυτος ο ανθρωπος μελετησε με καρδια, και δικαιωθηκε. Οχι με πονηρια, η δολο.
Οπως ο Αποστολος Παυλος, ο μεγας σαγηνευτης των Εθνων, κυνηγουσε τους Χριστιανους,
αλλα ειχε καθαρη καρδια και αγνο ζηλο, και τον "Ειδε", ο Ζωοδοτης Χριστος,
και τον εκανε τον Φως Εθνων, τον πρωτο μετα τον Εναν.
Η Ορθοδοξια λοιπον, αυταποδεικτα και ιστορικα, δεν εχει αναγκη απο βελτιωσεις και μοντερνα εξαρτηματα.
Ειναι διαχρονικη, αιωνια, ακαταλυτη, και φωναζει απο μονη της, ποια ειναι η Αληθεια.
Αρκει η καθαροτητα και η σαφηνεια της, και η προπαντος η βιωματικη πραξη που απορεει απο την θεωρια της,
ωστε να μεταδωσει το μυνημα Ζωης και Ελπιδος που ανακαινιζει τον ανθρωπο οπου γης.
Γιαυτο φωναζουμε και λεμε εμεις οι τελευταιοι των τελευταιων, που δεν εχουμε αξιωματα, ουτε τιτλους, ουτε πτυχια,
οτι εαν κανουμε παραχωρησεις, εαν νοθευσουμε, εαν αλλοιωσουμε την Ορθοδοξια οπως την παραλαβαμε,
το πρωτο κακο που θα κανουμε ειναι στους προς Εκκλησιασμο ετεροδοξους αδερφους μας, και μετα σε εμας τους ιδιους.
Αυτο ειναι η πραγματικη, αδολη, ανοθευτη, ειλικρινης Αγαπη προς τον "ξενο" της πιστεως πλησιον.
Το να κρατησεις το ιερο, οσο ιερο το παρελαβες,
και απο εκει και περα θα το δει, οποιος εχει ματια, και θα το ακολουθησει.
Αναλαμβανει ο Χριστος απο εκει και περα το καθενα, να τον ενισχυσει.
Εαν ομως το κρυψεις, το νοθευσεις και το κανεις προϊον συναλλαγης,
τι να δει μετα ο αλλος; Αυτο που δεν εχεις;
Καθε πιστος, εχει ιερη ευθυνη, και ειναι -παρα την ατομικη μικροτητα του-,
μια σμικρυνση της καθ'ολου, συμπασας Εκκλησιας, και με το παραδειγμα του,
την ζωη και την πραξη του, αλλα προπαντος την επιμονη του στην Πιστη,
δειχνει την Εικονα της Εκκλησιας, ως Φως, ως Αλατι της Γης,
σε οποιον εχει ματια να δει και να ακολουθησει την Οδο που σωζει τον Ανθρωπο.
Παστορας Προτεσταντης, αρχισε να μελεταει τα της Ορθοδοξιας, γιατι του φευγανε τα προβατακια του,
απο την ψευδο-μαντρα, και πηγαινανε στην αληθινη μαντρα, στον αληθινο Ποιμενα τον Χριστο της Ορθοδοξιας.
Αρχισε να μελεταει για να τους σταματησει, λεει.
Και εγινε ο ιδιος Ορθοδοξος Ιερευς. Δοξα σοι, ο Κυριος!!!
Και ακριβως επειδη ο ανθρωπος αυτος, ειχε καλη και αγαθη προαιρεση και ειλικρινεια καρδιας,
μετα την μελετη της Ορθοδοξιας, δια μεσου της Πατερικης θεολογιας, ειδε, φωτισθηκε που ειναι η Αληθεια.
Μπορει να αρχισε να μελεταει, με σκοπο να κρατησει το μαντρι του, και εναντιο στην Ορθοδοξια,
αλλα τον "προδωσε" με την καλη εννοια, η ειλικρινης, και αδολη καρδια του, και επεσε ο ιδιος στην σωτηρια "παγιδα".
Ενω αλλοι μελετουν ολη την ημερα και την νυκτα, για να μας "απομυθοποιησουν" οπως λενε την θεολογια μας.
Αλλοι μελετουν, για να αφαιρεσουν λεει, ταχα, τις ελληνικες φιλοσοφικες "επιδρασεις" επι της χαμενης βιβλικης μας θεολογιας.
Αλλοι μελετουν γιατι ειναι λεει πολυ προσωποκεντρικη και ασκητικη η θεολογια μας, και πρεπει να εκσυγχρονισθει..
Αλλοι μελετουν για να βρουν αντιφασεις και ιδιωτικες αντιπαραθεσεις στους Πατερες και να τους απαξιωσουν.
Aυτος ο ανθρωπος μελετησε με καρδια, και δικαιωθηκε. Οχι με πονηρια, η δολο.
Οπως ο Αποστολος Παυλος, ο μεγας σαγηνευτης των Εθνων, κυνηγουσε τους Χριστιανους,
αλλα ειχε καθαρη καρδια και αγνο ζηλο, και τον "Ειδε", ο Ζωοδοτης Χριστος,
και τον εκανε τον Φως Εθνων, τον πρωτο μετα τον Εναν.
Η Ορθοδοξια λοιπον, αυταποδεικτα και ιστορικα, δεν εχει αναγκη απο βελτιωσεις και μοντερνα εξαρτηματα.
Ειναι διαχρονικη, αιωνια, ακαταλυτη, και φωναζει απο μονη της, ποια ειναι η Αληθεια.
Αρκει η καθαροτητα και η σαφηνεια της, και η προπαντος η βιωματικη πραξη που απορεει απο την θεωρια της,
ωστε να μεταδωσει το μυνημα Ζωης και Ελπιδος που ανακαινιζει τον ανθρωπο οπου γης.
Γιαυτο φωναζουμε και λεμε εμεις οι τελευταιοι των τελευταιων, που δεν εχουμε αξιωματα, ουτε τιτλους, ουτε πτυχια,
οτι εαν κανουμε παραχωρησεις, εαν νοθευσουμε, εαν αλλοιωσουμε την Ορθοδοξια οπως την παραλαβαμε,
το πρωτο κακο που θα κανουμε ειναι στους προς Εκκλησιασμο ετεροδοξους αδερφους μας, και μετα σε εμας τους ιδιους.
Αυτο ειναι η πραγματικη, αδολη, ανοθευτη, ειλικρινης Αγαπη προς τον "ξενο" της πιστεως πλησιον.
Το να κρατησεις το ιερο, οσο ιερο το παρελαβες,
και απο εκει και περα θα το δει, οποιος εχει ματια, και θα το ακολουθησει.
Αναλαμβανει ο Χριστος απο εκει και περα το καθενα, να τον ενισχυσει.
Εαν ομως το κρυψεις, το νοθευσεις και το κανεις προϊον συναλλαγης,
τι να δει μετα ο αλλος; Αυτο που δεν εχεις;
Καθε πιστος, εχει ιερη ευθυνη, και ειναι -παρα την ατομικη μικροτητα του-,
μια σμικρυνση της καθ'ολου, συμπασας Εκκλησιας, και με το παραδειγμα του,
την ζωη και την πραξη του, αλλα προπαντος την επιμονη του στην Πιστη,
δειχνει την Εικονα της Εκκλησιας, ως Φως, ως Αλατι της Γης,
σε οποιον εχει ματια να δει και να ακολουθησει την Οδο που σωζει τον Ανθρωπο.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Και ενα ευθυμο στην υποθεση.
Λεει ο μεταστραφεις Ιερεας, οτι οταν ειδε για πρωτη φορα Ορθοδοξο Ιερεα, ειπε στον Θεο:
"Ω, Θεε μου, μην επιτρεψεις να γινω ποτε σαν αυτον τον ανθρωπο!"
Απο εκει και περα "μιλησε" το λεπτοτατο, πλην σωστικο για τον ανθρωπο, "χιουμορ" του Θεου..
Λεει ο μεταστραφεις Ιερεας, οτι οταν ειδε για πρωτη φορα Ορθοδοξο Ιερεα, ειπε στον Θεο:
"Ω, Θεε μου, μην επιτρεψεις να γινω ποτε σαν αυτον τον ανθρωπο!"
Απο εκει και περα "μιλησε" το λεπτοτατο, πλην σωστικο για τον ανθρωπο, "χιουμορ" του Θεου..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δοξα το Θεο αλλα μπορει να γινει ενας πρωην Αιρετικος Ορθοδοξος Ιερεας? 
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όχι εκ πρώτης όψεως.Dimitris39 έγραψε:Δοξα το Θεο αλλα μπορει να γινει ενας πρωην Αιρετικος Ορθοδοξος Ιερεας?
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο θεος γνωριζει, εμεις να προσευχομαστε για αυτον να τον φωτιζειCaptain Yiannis έγραψε:Όχι εκ πρώτης όψεως.Dimitris39 έγραψε:Δοξα το Θεο αλλα μπορει να γινει ενας πρωην Αιρετικος Ορθοδοξος Ιερεας?
και καλως ηρθε στην Δοξα του Θεου
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νάναι ευλογημένο, ας προσευχόμαστε όμως, ..χρειάζεται την προσευχή μας ...δεν θα γίνουμαι 'μεις ... βασιλικότεροι του Βασιλέως...Dimitris39 έγραψε:Ο θεος γνωριζει, εμεις να προσευχομαστε για αυτον να τον φωτιζειCaptain Yiannis έγραψε:Όχι εκ πρώτης όψεως.Dimitris39 έγραψε:Δοξα το Θεο αλλα μπορει να γινει ενας πρωην Αιρετικος Ορθοδοξος Ιερεας?
και καλως ηρθε στην Δοξα του Θεου
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κανονικοτατα. Ορθοδοξοτατα. Ειναι λυμενα αυτα.Dimitris39 έγραψε:Δοξα το Θεο αλλα μπορει να γινει ενας πρωην Αιρετικος Ορθοδοξος Ιερεας?
Υπογραφει λιβελλο απορριψης της πλανης, αποδοχης της Ορθοδοξιας,
στην συνεχεια βαπτιζεται, με γενικη εξομολογηση μετα το βαπτισμα θα προχωρησει στην ληψη Θειας Κοινωνιας,
και ακολουθως χειροτονειται, εαν δεν εχει βεβαια σοβαρο κωλυμμα.
Τα εχει λυσει η Εκκλησια αυτα για την επανεισδοχη-υποδοχη Χριστιανων απο αιρεση,
εδω και αιωνες στις Οικουμενικες συνοδους.
Υπαρχει σχετικο σαφες νομοκανονικο πλαισιο,
καθως και οι πηγες-βιβλιογραφια, για οποιον ενδιαφερεται να τα μελετησει.
Μην εχετε λογισμους. Επιτρεπεται και προβλεπεται.
Γνωρίζω εκ των έσω ότι ο αγωνισθείς μέχρις αίματος και την ίδια του τη ζωή θέσας στην διακονία του αντιαιρετικού αγώνος, ο κεκοιμημένος π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος υπήρξε πριν, μεγάλο στέλεχος των ψευδομαρτύρων του Ιεχωβά. Τους ήξερε καλά...... κατόπιν επαναλαμβάνω την ίδια του τη ζωή θυσίασε στην διακονία του αντιαιρετικού αγώνος, αγωνίστηκε όσο λίγοι.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.