Σεβασμός στα Πλάσματα αυτά

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση

Είστε ΥΠΕΡ των πειραμάτων στα ζώα ?

ΝΑΙ για ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις
6
4%
ΝΑΙ ΜΟΝΟ για Ιατρικούς λόγους όμως
56
41%
ΟΧΙ για ΚΑΝΕΝΑΝ Λόγο
64
47%
Δεν το έχω ψάξει το θέμα
9
7%

Σύνολο ψήφων: 135

DOMINIQUE
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από DOMINIQUE »

Μερικές φορές αφουγκραζόμαστε και "παίρνουμε"αυτό που θέλουμε ν'ακούσουμε.
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

δεν μπορει να θελουμε αντιθετα πραγματα απο την φυση μας
απο το σωστο
απο το ομορφο για ολους

λες να θελω ετσι τις γυναικες; λες να ειναι καλο για εμενα και για αλλους να ειναι ετσι οι γυναικες;
Εικόνα
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

strato ένα μερίδιο ευθύνης έχουν και οι άντρες για την σημερινή γυναίκα. Όταν τους τραβάει η εξωτερική εμφάνιση, τότε και οι γυναίκες προσπαθούν να γίνουν ομορφότερες και πάει λέγοντας.
Από την άλλη βέβαια μερίδιο έχουν κι οι γυναίκες που πάνε να ξεπεράσουν η μία την άλλη με απότερο σκοπό την κατάκτηση του άντρα.

Πάντως δεν υπάρχουν σήμερα (πλην ελαχίστων) άντρες που να δίνουν σημασία στην εσωτερική ομορφιά !!!!!!!

Θα πω ένα παραμύθι που διάβασα τελευταία χωρίς λεπτομέρειες.
Κάποτε αναγκάστηκε από τον βασιλιά ενός τόπου να παντρευτεί κάποιος μια άσχημη γριά μάγισα γυναίκα. Το βράδυ που πήγαν να κοιμηθούν βλέπει δίπλα του μια πανέμορφη νέα γυναίκα. Του λέει πως θα πρέπει να διαλέξει τι θέλει από τα δύο. Την όμορφη που θα είναι μόνο το βράδυ στο σπίτι και την ημέρα θα είναι άσχημη που θα κυκλοφορεί μαζί του στον κόσμο ή την όμορφη που θα τον βλέπουν όλοι αλλά το βράδυ θα γίνεται άσχημη και τι απόλαυση θα έχει....
Δεν μπορούσε να αποφασίσει...δύσκολο...
Άφησε στη γυναίκα του να διαλέξει τι θέλει να είναι.
Κι εκείνη του είπε πως θα είναι όμορφη και μέρα και νύχτα γιατί της άφησε την ελεύθερη βούληση...

Αυτό θέλει σήμερα η γυναίκα, είτε όμορφη είτε άσχημη. Την ελευθερία της γνώμης της. Και ερμηνευόμενο να μην καταπιέζεται και κατακερματίζεται η προσωπικότητά της.
DOMINIQUE
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από DOMINIQUE »

Μόλις είδα τη taje και κατάλαβα γιατί το athos.edo έχει γίνει πλέον ένα κομμάτι της ζωής μου.Ξεκίνησε ο lovethink με τα ανυπεράσπιστα ζωάκια και καταλήξαμε στο αν υπάρχει ρομαντισμός σήμερα και στο πορτοφόλι του άντρα. :-/
Να είστε όλοι καλά >:D< >:D<
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

123 έγραψε:strato ένα μερίδιο ευθύνης έχουν και οι άντρες για την σημερινή γυναίκα. Όταν τους τραβάει η εξωτερική εμφάνιση, τότε και οι γυναίκες προσπαθούν να γίνουν ομορφότερες και πάει λέγοντας.
:D καλα εγω θα σου μαθω πως ειναι τα πραγματα;
σαν γυναικα θα ξερεις πολυ καλα οτι το πρωτο πραγμα που κανει μια γυναικα οταν σηκωθει και παει στον καθρεφτη ειναι να δει αν ειναι οκ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ...

και ολα και ολοι οι αλλοι [εμεις δηλαδη οι αντρες] περναμε σε δευτερο ρολο
γυναικες μου τα ειπανε αυτα. . . :wink:
Εικόνα
kleanthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από kleanthis »

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟς ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ. ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ....
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

strato έχεις δίκιο αλλά εγώ ανέφερα οτι έχετε κι εσείς ένα μερίδιο ευθύνης.
Αυτό που λες είναι το μερίδιο ευθύνης των γυναικών.
Και μην πάρουμε την ευθύνη των εμπόρων γυναικείων ειδών ....
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από michail »

Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 28, 2006 3:33 pm Θέμα δημοσίευσης: ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ

--------------------------------------------------------------------------------

Καλοί μου φίλοι καλησπέρα σας

αφορμή για το θέμα έγινε ένας συν-δημοσιευτής του παρόντος χώρου ο οποίος με παρότρυνε να παραθέσω τις ιδέες μου περί κατανάλωσης κρέατος.

Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι απο εσάς, δεν συμμερίζονται την άποψή μου, αλλα επιτρέψτε μου να καταθέσω τα όσα έμαθα και τα όσο υιοθέτησα.
Θα χωρίσω το σκεπτικό μου στο τεχνικό και στο ηθικό κομμάτι.

Τεχνικό μέρος
1. Γνωρίζουμε όλοι οτι το κρέας ειναι αποτέλεσμα της άθλιας εκτροφής τετράποδων στα οποία επι καθημερινής βάσης, χορηγούνται αντιβιοτικά, ηρεμιστικά, ορμόνες με σκοπό την πάχυνσή τους (παρα φύσην) και εν πάσει περιπτώσει την οικονομική εκμετάλευσή τους στο έπακρο.
2. Οπως γνωρίζετε οι περισσοτεροι απο εσάς, οταν ενα ζώο σφάζεται, μερικές ώρες αργότερα, το κρέας του, αρχίζει να γίνεται μελανό. Στα κρεοπωλεία, τα κρέατα που όλοι βλέπουμε κρεμασμένα (αθλιες συνθήκες διατήρησης) ειναι κόκκινα. Φυσικά αυτό δεν ειναι φυσιολογικο, αλλα ευτυχώς υπάρχουν οι κατάλληλες χρωστικές για να ξεπερνούν αυτή την λεπτομέρεια οι βιομηχανίες. Ετσι, ο καταναλωτής ευχαρίστως αγοράζει το κρέας, που σε άλλη περίπτωση θα το αγνοούσε ή και φοβόνταν ακόμα.
2. Η μεταφορά/διατήρηση του κρέατος ειναι αμφιβόλου ποιότητας καθώς (που ειναι και το πλέον σημαντικό) και η ταυτότητα αυτού. Νομίζω, σε καθημερινή βάση βλέπουμε στα Δελτία ειδήσεων τα ευτράπελα.
3. Εχω επίσης να πω (γιατί φιλος μου εργάσθηκε για ενα χρόνο σε βιομηχανία ιχθυών), ότι και το ψάρι΄δεν διαφεύγει της λιστας. Το χρώμα των καλαμαριών για παράδειγμα ειναι πορτοκαλί-καφέ. Για να αποκτήσουν αυτό το αστραφτερό λευκό, εμποτίζονται για ένα 24ωρο σε διάλυμμα όμοιο με εκείνο της χλωρίνης που καθαρίζουμε τις τουαλέτες στα σπίτια μας....
Επίσης, όσον αφορά στα κοκκινόψαρα και εδώ οι χρωστικες κάνουν το θαύμα τους.
4. Ο ανθρώπινος οργανσμος απο την άλλη και σύμφωνα με μελέτες που διάβασα πριν αρκετά χρόνια δεν ειναι δημιουργημένος για να τρώει κρέας(στην ιατρικη υπάρχουν αρκετές σχολές, μια απο αυτές αποδεικνυει με τα δικά της επιχειρήματα γιατί ο άνθρωπος καλό θα ειναι να μην καταναλώνει κρέας).
4Α. Ανατομικά, τα νύχια του ανθρώπου, ειναι λεπτά και δεν μπορούν να ξεσκίσουν σάρκες.
4Β. Τα δάχτυλα των χεριών μας ειναι φτιαγμένα ώστε να συλλέγουν καρπούς
4Γ. Το π.έντερο του ανθρώπου ειναι παρεμφερές με αυτό των χορτοφάγων ζώων, δηλαδή αρκετά μέτρα μήκους, πράγμα που δεν ισχύει στα σαρκοφάγα. Τα σαρκοφάγα ζώα έχουν μικρού μήκους π.έντερο για να αποβάλονται άμεσα οι επιβλαβείς τοξίνες. Οταν εμείς καταναλώνουμε κρέας, αυτές παραμένουν μέσα για αρκετές μέρες,με αποτέλεσμα τον δηλητηριασμό του οργανισμού.
4Δ. Το σάλιο των σαρκοφάγων ζώων ειναι όξινο, ενώ το δικο μας αλκαλικό. Τα φυτοφάγα ζώα έχουν αλκαλικό σάλιο.
4Ε. Οι πρώτοι άνθρωποι, δεν έτρωγαν κρέας. Οταν αυτό αρχισε να γίνεται, κατανάλωναν τα απομεινάρια που αφηναν τα λιοντάρια, οι ύαινες και τα υπόλοιπα αρπαχτικά.

Ηθικό μέρος

Αν ρωτήσεις τους περισσότερους ανθρώπους, φαντάζομαι θα σου πουν, οτι μπορώ να τρώω με χαρά το κοτοπουλάκι ή το σνίτσελ μου, αλλα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να σφάξω ενα ζώο.
Φίλοι μου που τους παραθέτω την άποψή μου, μου λένε "καλύτερα να μην γνωρίζω"
Η αλήθεια ειναι όμως οτι τα ζώα τα οποία σφάζονται προς τέρψην μας, ζουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, πολλές φορές σε ελάχιστο χώρο με αποτέλεσμα (και αυτό συμβαίνει πολυ συχνά στα κοτόπουλα) να κανιβαλίζονται, να τρελαίνονται και να έχουν μια εξαιρετικά αλλοπρόσαλη συμπεριφορά, πράγμα βέβαια που διόλου ανησυχεί τους σφαγείς.
Πολυ συχνά (και αυτό συμβαίνει περισσότερο στα μοσχάρια), τα κρεμμούν απο τεράστιους γάντζους (φυσικά ζωντανά) και τα περνάνε απο λαιμητόμους (ειναι λογικό στις βιομηχανικές μονάδες, αφου η ζήτηση ειναι μεγάλη και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο), αφαιρόντας στην συνέχεια το δέρμα τους για να πάρουν τα επιθυμητά μέρη (μην διανοηθειτε οτι οταν συμβαίνει το τελευταίο ειναι σιγουρο οτι εχουν πεθάνει).
Επισης, σε βιομηχανικές μονάδες της Αμερικής, εχουν εφεύρει νέες μεθόδους για να γίνονται ακόμη πιο παχιά τα ζώα. Τους σπανε ή κόβουν τα πόδια, τα ακινητοποιούν (εννοείται πως αυτά έπειτα αρρωστούν και έχουν κάθε μορφής πρόβληματα που προκαλεί η ακινησία, αλλα φυσικά αυτό δεν αποσχολεί τους βιομηχάνους).
Τα ζώα σφάζονται ομαδικά και έχει παρατηρηθεί σε σχετικές μελέτες που έχουν γίνει, ότι οταν αυτά που ακολουθούν βλέπουν τα τεκτενόμενα, αρχίζουν να τρέμουν, να ανεβάζουν παλμούς και να ουρλιάζουν....
Το θέμα ειναι μεγάλο, θα μπορούσα να γράφω για ώρες, αλλα σέβομαι την υπομονή σας, η οποία ενδεχομένως έχει ήδη αρχίσει να εξαντλείται.
Ζητώ συγγνώμην απο εκείνους που δεν θα ήθελαν να τα διαβάσουν (γιατί μερικά ειναι λιγο ανατριχιαστικά) αλλα ειναι η πληρης αλήθεια.
Θα χαιρόμουν να ακούσω τις απόψεις σας. Σκληροπυρηνική δεν ειμαι, όλοι οι φιλοι μου είναι παμφάγοι.
Σας ευχαριστώ
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

τι να πουμε φιλε μου;
ετσι ειναι . . . :?
Εικόνα
kleanthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από kleanthis »

τι εξυπηρετουν οι κυνοδοντες?
Απάντηση