Ψυχοφελή μηνύματα...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

Το χτύπημα της πόρτας...

Μια σκοτεινή νύχτα, έπιασε μια καταιγίδα κάποιον στον δρόμο.
Χτυπάει την πρώτη πόρτα που συναντά.
- Ανοίξτε μου σας παρακαλώ να γλυτώσω από τούτο το κακό.
- Α, δεν μπορώ, λέει μια αυστηρή φωνή από μέσα, εγώ είμαι η «Δικαιοσύνη». Είσαι άξιος της τιμωρίας αυτής. Δικαίως έρχεται στο κεφάλι σου. Εγώ την έστειλα!
Χτυπάει κι άλλη πόρτα παρακεί…
- Άνοιξε μου, λέει, να προφυλαχτώ.
- Εδώ μένει η «Αλήθεια», λέει μια φωνή από μέσα! Ποτέ δεν σου άρεσε η συντροφιά μου. Πώς με θυμήθηκες τώρα;
Κι ο ταλαίπωρος άνθρωπος προχώρησε απελπισμένος.
Χτυπάει τρίτη πόρτα τώρα.
- Άνοιξέ μου σε παρακαλώ. Ποιος κάθεται εδώ;
- Το «Έλεος», απαντά μια πρόθυμη φωνή από μέσα και την ίδια στιγμή η πόρτα ανοίγει. Πέρασε μέσα φίλε μου, του λέει, τόσο καιρό σε περίμενα! Φόρεσε αυτά τα καθαρά, καινούργια ρούχα, για σένα τα έχω, ξεκουράσου τώρα!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ!!!
Αλήθεια όμως, εμείς έχουμε μετάνοια, ταπείνωση, εξομολογούμαστε τα λάθη μας, πλησιάζουμε την Θεία Κοινωνία, τον ίδιο τον Θεό για να ζητήσουμε συγχώρεση και προστασία και να ξεκουραστούμε κοντά Του, στην στοργική αγκαλιά Του;
ΠΟΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;

Αρχιμ. Σεραφείμ Λεβέντης
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Το μέγα όπλο για τη σωτηρία όλων μας είναι η επιείκεια. Το έλεος, το οποίο μας έρχεται από τον Θεό, πρέπει κι εμείς με τη σειρά μας να το δίνουμε ως αντίδωρο στους άλλους.

Η αγάπη να είναι μόνο εν Χριστώ. Για να ωφελήσεις τους άλλους, πρέπει να ζεις μέσα στην αγάπη του Θεού. Αλλιώς δεν μπορείς να ωφελήσεις τον συνάνθρωπό σου.

Δεν πρέπει να βιάζεις τον άλλο. Θα έλθει η ώρα του, θα έλθει η στιγμή, αρκεί να προσεύχεσαι γι αυτόν. Με τη σιωπή, την ανοχή και κυρίως με την προσευχή ωφελούμε τον άλλον μυστικά.

Η Χάρις του Θεού καθαρίζει τον ορίζοντα του νου του και τον βεβαιώνει για την αγάπη Του. Εδώ είναι το λεπτό σημείο. Άμα δεχτεί ότι ο Θεός είναι αγάπη, τότε ένα άπλετο φως θα έλθει πάνω του, που δεν το έχει δει ποτέ.

Θα βρει έτσι τη σωτηρία!

Άγιος Πορφύριος
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Δεν σου φταίει κανένας για τη μιζέρια που κουβαλάς. Δεν σου φταίει κανένας για το κενό που υπάρχει στην ψυχή σου. Διαρκώς λες: «Μου φταίει το ένα, μου φταίει το άλλο». Αν είναι δυνατόν να σου φταίει ο ένας κι ο άλλος. Εσύ σου φταις.
Μου φταίω εγώ. Το πρόβλημα είναι δικό μου. Κάτι δικό μου έχω, που με βασανίζει.

π. Ανδρέας Κονάνος
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Οφείλω μια συγγνώμη στο Θεό...
Οφείλω μια συγγνώμη στο Θεό για όσα μου χάρισε και δεν τα χάρηκα.
Για εκείνα που μου έδωσε και δεν τα πήρα.
Μα κι γι αυτά που μου ζήτησε και δεν του έδωσα.
Πάνω από όλα θέλω να κλάψω στην αγκαλιά Του, για όλες εκείνες τις μέρες που δεν έζησα και απλά επιβίωσα.
Να πω συγγνώμη για όσα σ’ αγαπώ δεν είπα,
σε αγκαλιές που δεν έδωσα,
σε πόρτες που έκλεισα,
σε τηλέφωνα που δεν σήκωσα,
σε μάτια που δεν αντίκρισα,
σε φιλιά που δεν σαρκώθηκαν και σε προσευχές που δεν ειπώθηκαν…

Τέλος να πω, ότι εάν βρήκες έναν άνθρωπο να σε νιώσει, να σε καταλάβει, να σε αγαπήσει,
κράτα τον, κι ας είναι στην άλλη άκρη της γης. Φτάνει που τον βρήκες….
Δεν θα σου τύχει πολλές φορές στην ζωή.
Και να θυμάσαι, ότι στα δώρα λες ευχαριστώ κι ας μην τα ξετυλίξεις ποτέ...

Πάτερ Λιβυος Παπαδοπουλος

Καλή χρονιά!
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Εμείς μπορεί να καθυστερούμε.
Η ζωή ποτέ.

Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

«Οι κοσμικοί προσεύχονται λίγο, ενώ ο μοναχός συνεχώς. Χάρη στους μοναχούς η προσευχή στη γη δεν παύει ποτέ. Και με αυτό ωφελείται όλος ο κόσμος, γιατί ο κόσμος συντηρείται με την προσευχή, και όταν ατονήσει η προσευχή, τότε θα χαθεί ο κόσμος».
Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Μεγάλη η δύναμη της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ...!!!
"Αὐτὴ εἶνε ἡ πίστη μας! Παίρνει τὸ κοράκι καὶ τὸ κάνει περιστέρι, παίρνει τὴ μοιχαλίδα καὶ τὴν κάνει Απόστολο, παίρνει τὸ λῃστὴ καὶ τὸν κάνει Άγιο ....
Μεγάλη ἡ δύναμις τῆς μετανοίας! Γι’ αὐτὸ δὲ θὰ μᾶς δικάσῃ ὁ Θεὸς ἐπειδὴ ἁμαρτάνουμε· θὰ μᾶς δικάσῃ ἐπειδὴ δὲν μετανοοῦμε ....
Ὁ Κύριος μᾶς καλεῖ σὲ Μετάνοια ΟΛΟΥΣ ... Παπᾶδες, Δεσποτάδες, Πατριαρχάδες, μικροὶ καὶ μεγάλοι, δεξιοὶ καὶ ἀριστεροί ... περιμένει νὰ ἐπιστρέψουμε κοντά Του"...!!!

(+) Αειμνήστου Επισκόπου Αὐγουστίνου Καντιώτου, Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

«Όποιος λοιπόν θέλει να φθάσει στην τελειότητα και επιθυμεί να αγωνισθεί τον πνευματικό αγώνα, ας είναι ξένος από το ελάττωμα της οργής και του θυμού, και ας ακούει τον Απ. Παύλο που λέγει "́κάθε έχθρα και οργή και θυμός και κραυγή και βλασφημία, ας φύγει από σας μαζί με κάθε κακία"».
Άγιος Κασσιανός ο Ρωμαίος
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Κλαίνε
όσοι στο βάθος
ακόμα ελπίζουν,
όσοι ακόμα πιστεύουν,
όσοι ακόμα αγαπούν.

Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Δεν υπάρχουν κόκκινα κουμπιά για να πατήσουμε ώστε να αλλάξουν τα πράγματα. Κάνουμε ευχέλαια, αγιασμούς, θέλουμε ευχές και δεήσεις από την Εκκλησία αλλά δεν θέλουμε να αλλάξουμε την καρδιά μας. Αν μας πει κάποιος το αντίθετο, ότι κάνουμε λάθος και να δούμε λιγάκι και την άλλη πλευρά γινόμαστε θηρία. Πολλοί εκκλησιαζόμενοι, αν τους ρωτήσεις έξω από την Εκκλησία ποιο ήταν το Ευαγγέλιο που άκουσαν ή τι είπε ο Ιερέας στο κήρυγμα δεν θα γνωρίζουν. Η αλλαγή γίνεται από μέσα, με βοήθεια από έξω και η έξω βοήθεια είναι η Θεία Χάρις. Η κίνηση της εσωτερικής αλλαγής λέγεται μετάνοια η οποία ξεκινάει από τη συνειδητοποίηση της ευθύνης μας.

H σχέση με το Θεό γίνεται συναλλαγή όταν δεν θέλω να αλλάξω. Μπορώ αλλά δεν θέλω να αλλάξω διότι το θέλω έχει μέσα του κόστος, ευθύνη, μετάνοια, τραύμα, πόνο και διάλυση. Μένω δηλαδή εκεί που είμαι, δεν κάνω καμία αλλαγή και προσπαθώ με εξωτερικά πράγματα να αλλάξω εσωτερικά αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα.

Για να μπουν τα θεμέλια της θεραπείας και της αγιότητος θα θέσουμε τα ερωτήματα που για να απαντηθούν χρειάζεται καρδιά. Μήπως εγώ τελικά είμαι ο τοξικός και ο περίεργος; Μήπως τελικά δεν θέλω να δω την αλήθεια των πραγμάτων αλλά τα βλέπω όπως με βολεύει διότι δεν θέλω να αλλάξω και αναπαύεται ο εγωϊσμός μου; Μήπως οι αλλαγές που χρειάζεται να κάνω για να θεραπευτώ έχουν ένα κόστος το οποίο το αρνούμαι;

Γιατί τόσα χρόνια στην Εκκλησία που μπορεί να έκανα ακόμα και ψάλτης, επίτροπος, κατηχητής ή νεοκώρος η καρδιά μου και η συμπεριφορά μου μένουν ίδιες; Πού είναι η καλή αλλοίωση και γιατί δεν την νιώθω; Δεν την αισθάνομαι; Γιατί;

Αγαπημένε αδερφέ...
Στην Ορθόδοξη θεραπευτική το όνομα της οδού λέγεται Υπακοή σε πνευματικό, το σκάψιμο λέγεται άσκηση και προσευχή και τα αποτελέσματα αυτών είναι η ανάληψη της ευθύνης και η καταπάτηση του εγωϊσμού. Η θεραπεία των τραυμάτων μου που ψάχνω έξω τελικά βρίσκεται μέσα μου. Για να διαλυθείς μπροστά στα ποδάρια του Κυρίου θέλει κότσια, ματωμένη και ερωτευμένη καρδιά για σωτηρία και όχι αρτοκλασίες και φανουρόπιτες με το ύφος των χιλίων καρδιναλίων.

Μην πας αδερφέ στην Εκκλησία για να κρυφτείς. Πήγαινε στην Εκκλησία για να ξεγυμνωθείς, να διαλυθείς και να συνθέσει τα κομμάτια σου ο Κύριος που πλέον θα τα έχει γιατρέψει.

Κινήσου πνευματικά, ψάξου, μην εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου αλλά αντίθετα βγες από αυτόν και ο πραγματικός σου εαυτός θα ολοκληρωθεί μέσα από τη σχέση με τον Χριστό. Μην το αφήνεις, τρέξε, μην περιμένεις αλλά όρμησε στην αγκαλιά του Κυρίου. Μην σε βυθίσουν οι λογισμοί στον σκοτεινό άδη αλλά γίνε πνευματικός αετός και άφησε τις αρετές να λάμψουν αφού πρώτα ωριμάσουν κάτω από το πετραχείλι του πνευματικού σου.

Δεν χρειάζεται να μας φέρει κάτι το νέο έτος, αρκεί να φέρουμε εμείς τις αμαρτίες μας στο πετραχείλι του πνευματικού και τότε θα αλλάξει και ο χρόνος και ο κόσμος.

Καλό αγώνα...
https://www.euxh.gr/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”