Καταλαβαίνω το γιατί η Juli συμφωνεί με τον Βασίλη αλλά διαφωνώ. Ο λόγος που έχουμε -τουλάχιστον έτσι νομίζουμε- ανάγκη τις κάρτες είναι η επιβίωση μας. Φαγητό να φάμε, νερό να πιούμε, καλοριφέρ να ζεσταθούμε, αιρ-κοντίσιον να δροσιστούμε.
Αλλά δεν πάει έτσι. Αν και έχω κάρτα (την οποία την πήρα 10 χρόνια πριν τότε που δεν ήξερα) δεν την χρησιμοποιώ για αγορές εντός Ελλάδας παρά μόνο για το εξωτερικό πράγμα που το κάνω σπάνια. Μόλις ξοφληθεί το χρέος που της έχω κάνει ΤΕΡΜΑ και πέταμα στα σκουπίδια. Δεν την χρειάζομαι για φαγητό, δεν την χρειάζομαι για νερό, δεν την χρειάζομαι για καλοριφέρ (το οποίο λειτουργεί και όποτε του γουστάρει :x ) όσο για αιρ-κοντίσιον δεν έχω στο σπίτι μου. Ουσιαστικά λοιπόν θα μου ήταν άχρηστη ακόμα και να την είχα.
Ο λόγος που φοβόμαστε τις κάρτες είναι επειδή νομίζουμε ότι δεν θα τα βγάλουμε πέρα. Αν όμως προσπαθήσουμε από τώρα να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας τότε ίσως να δούμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Στα αλήθεια ποιος μας εμποδιζει να προσπαθούμε; Η 123 είπε ότι θεωρεί υπερβολή τις προσπάθειες μερικών. Μα ίσως αυτοί να τα καταφέρουν καλύτερα από μας. Ο π. Παϊσιος μια φορά πήρε ένα μαχαίρι και έξυσε το barcode από το μεταλικό κουτί της πορτοκαλάδας που κάποιος του έφερε ως δώρο. Γιατί λοιπόν είναι υπερβολή το άλλο; Τίποτα δεν είναι υπερβολή αν δεν κάνει κακό σε κάποιον τρίτο. Εμείς μπορούμε να προσπαθούμε όσο θέλουμε. Αν συνηθίσουμε (γιατί ΟΛΑ θέμα συνήθειας είναι) κανείς δεν μας απαγορεύει να πάρουμε τα άγρια βουνά αύριο. Προς τι η απαισιοδοξία; ( Βασίλη; )
Τώρα σε ότι αφορά τα τσιπάκια.
Δεν έχει σημασία αν αυτό που μας ελέγχει λέγεται τσιπάκι ή χρήμα. Γιατί το χρήμα που δεν μας παρακολουθεί και δεν μας ακολουθεί παντού είναι άγιο; Τόσα εγκλήματα δεν έχουν γίνει για χατήρι του; Απλά το τσιπάκι έχει περισσότερα κακά.
Από την θρησκευτική πλευρά:
1) Δεν έχει τόση σημασία το ποιο εργαλείο θα -ή έχει ήδη- χρησιμοποιηθεί για να μας ελέγχει ψυχικά (βλ. χρήμα) αλλά η έλειψη της δικής μας προσπάθειας να το αποφύγουμε. Πόση προσπάθεια κάνουμε άραγε;
2) Διάβασα ότι από την στιγμή που σου βάζουν το τσιπάκι έρχεται ο

πολύ ποιο συχνά εν σχέση με πριν και σε εμποδίζει να προσευχηθής. Δεν σε αφήνει να συγκεντρωθείς. Είναι σαν ο πόλεμος εναντίων μας να έγινε ο διπλάσιος. Έχετε εσείς το κουράγιο να νικήσετε αυτόν τον πόλεμο ώστε ο διπλάσιος να σας φαίνεται παιχνιδάκι;
Μάλιστα έτσι καταρρίπτεται αμέσως η πλανεμένη ιδέα ότι "άμα είσαι χριστιανός στην ψυχή..." γιατί ΧΑΝΕΙΣ αυτήν την ικανότητα και δεν είσαι ποια.
Άλλωστε άμα είσαι χριστιανός στην ψυχή ΔΕΝ θα χρειαζόσουν την κάρτα. Και αυτό ειναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αυτό είναι πλάνη.
Από την σωματική πλευρά:
1) Πληροφορικά να πω ότι το ΠΡΩΤΟ τσιπάκι ήταν στο μέγεθος κόκκου ρυζιού περίπου πριν 4 χρόνια πριν. Σήμερα είναι πολύ ποιο μικρό (αυτό το διάβασα μόλις λίγες μέρες πριν)
2) Από την στιγμή που το βάζεις δεν μπορείς να το βγάλεις αν δεν δηλητηριαστείς από το λίθιο της μπαταρίας. (Είναι έτσι κατασκευασμένο). Τώρα λοιπόν είναι ο πραγματικός πόλεμος 123 όσο προλαβαίνουμε ακόμα να δοκιμάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε πριν φτάσουμε και εμείς στην καταστροφή. Γιατί άμα δεν δοκιμάσουμε στα εύυκολα δεν θα έχουμε ΚΑΝ την δυνατότητα στα δύσκολα όπως λες και εσύ.
3) ΕΑΝ ο χειρούργους -μιας και η ιατρική αναπτύσεται- καταφέρει τελικά να στο βγάλει, αμέσως χτυπάει συναγερμός ότι κάποιος σου βγάζει το τσιπάκι και.... και; Κατά πάσα πιθανότητα στα μελλοντικά χρόνια ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ως αντάρτης ή κάτι τέτοιο για κατάργηση εξουσίας. (Βέβαια αν δεν το βάλεις εξαρχής δεν μπορούν να σε εντοπίσουν και να σε συλλάβουν!!)
4) Το αν σε παρακολουθούν -όπως είπε η Juli που δεν την πειράζει και συγνώμη που σε απογοητεύω Juli μου- είναι αμάρτημα γιατί άμα δεχτείς να καταπατήσεις το δικαίωμα της ελευθερίας που σου έδωσε ο ίδιος ο Θεός του πας κόντρα. ΓΙΑΤΙ κάποιος να έχει δικαίωμα να σε παρακολουθεί; Τι είσαι σκλάβος ή εγκληματίας; Εδώ ο ίδιος ο Θεός μας έδωσε ελευθερία και εμείς την πουλάμε; Ίσως να μην μπορείς να πας κόντρα σε ποιο σημαντικά πράγματα όπως το φαγητό αλλά εκεί που μπορείς μην διστάσεις. Σκέψου το αυτό σε παρακαλώ.
5) ΚΑΝΕΙΣ δεν μας βεβαιώνει ότι το τσιπάκι αυτό που θα μας βάλουν δεν ελέγχει την προσωπικότητα. Μπορεί να μας κάνει σκλάβους. Πώς ξέρουμε τι ικανότητες έχει;
6) Δεν σας κάνει εντύπωση που θέλουν να βάλουν το χάραγμα στα συγκεκριμένα σημεία; Και άντε να πω καλά για το μέτωπο που είναι το βάπτισμα. Στο χέρι έχετε σκεφτεί ποτέ το γιατί; Εντελώς "κατά τύχη" το τσιπάκι ταιριάζει γάντι στο δεξί χέρι και όχι στο αριστερό; Γιατί τι έχει το αριστερό; Πανούκλα;
ΥΓ: ΠΟΤΕ δεν μου άρεσε ο δικαστής Ντρέντ. Γι'αυτό και δεν τον διάβαζα όταν ήμουν παιδί και όμως είχα την ευκαιρία. Αλλά δεν ήταν ΤΕΛΗ του 90 αλλά ΜΕΣΗ του 80!!! Από τότε έρχεται φανερά η καταστροφή.