Που να ξέρατε...
Συντονιστής: Συντονιστές
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Για το βιβλίο Θρησκευτικών της Ε΄Δημοτικού έχει κανείς να πει τίποτε;
Κατά τη γνώμη των συγγραφέων υπαρχουν εκκλησάκια χωρίς αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης, όπου μπορεί κανείς να προσευχηθεί με κατάνυξη, αφού ο Θεός δεν έχει ανάγκη από την εκκλησιαστική τέχνη. Κατ΄ αυτούς , λοιπόν οι εικόνες του Κυρίου της Θεοτόκου και των Αγίων δεν αποτελούν αντικείμανα εκκλησιαστικής τέχνης, ούτε είναι απαραίτητα σ΄ένα Χριστιανικό ναό.
Γυρίσαμε πίσω στην εποχή των εικονομαχιών :x :x :x .
Κατά τη γνώμη των συγγραφέων υπαρχουν εκκλησάκια χωρίς αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης, όπου μπορεί κανείς να προσευχηθεί με κατάνυξη, αφού ο Θεός δεν έχει ανάγκη από την εκκλησιαστική τέχνη. Κατ΄ αυτούς , λοιπόν οι εικόνες του Κυρίου της Θεοτόκου και των Αγίων δεν αποτελούν αντικείμανα εκκλησιαστικής τέχνης, ούτε είναι απαραίτητα σ΄ένα Χριστιανικό ναό.
Γυρίσαμε πίσω στην εποχή των εικονομαχιών :x :x :x .
-
ekpaideytikos
- Συστηματικός Αποστολέας

Κατά τη γνώμη μου τα θέματα ήταν για να γράψουν οι υποψήφιοι υπέρ των ανοιγμάτων που κάνουν οι ταγοί μας προς όλες τις κατευθύνσεις και (ο Θεός να τις κάνει θρησκείες). για να έχουν μετά να λένε ορίστε και οι θεολόγοι (οι οποίοι λόγω διαγωνισμού είναι εγκλωβισμένοι) αυτά πρεσβεύουν. καλά λοιπόν γίνονται τα ανοίγματα, να βοηθηθεί ο πλανήτης, οι οικονομικά ασθενέστεροι κλπ.
Κάτι άλλο λυπηρό που διαπίστωσα είναι ότι οι υποψήφιοι δεν είχαν και μεγάλο μεράκι για το αντικείμενο για να μην πω σχέση. Ένας μεγάλος άνθρωπος έκανε ένα λάθος και άρχισε να βρίζει τα θεία!!! Μείναμε κόκκαλο.
Κάτι άλλο λυπηρό που διαπίστωσα είναι ότι οι υποψήφιοι δεν είχαν και μεγάλο μεράκι για το αντικείμενο για να μην πω σχέση. Ένας μεγάλος άνθρωπος έκανε ένα λάθος και άρχισε να βρίζει τα θεία!!! Μείναμε κόκκαλο.
Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα και αλλού:
Μήπως όσοι είμαστε συνειδητά μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας πρέπει να ζητήσουμε την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών από τα σχολεία με τη μορφή της Ορθόδοξης θεολογίας;
Πόσοι από τους απόφοιτους της θεολογικής σχολής και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ είναι πραγματικοί και συνειδητοί πιστοί;
http://athos.edo.gr/modules.php?name=Fo ... pic&t=2707
To ξέρω ότι θα στενοχωρήσω τους θεολόγους με αυτό που γράφω, αλλά είναι η γνώμη μου, λυπούμαι.
Μήπως όσοι είμαστε συνειδητά μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας πρέπει να ζητήσουμε την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών από τα σχολεία με τη μορφή της Ορθόδοξης θεολογίας;
Πόσοι από τους απόφοιτους της θεολογικής σχολής και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ είναι πραγματικοί και συνειδητοί πιστοί;
http://athos.edo.gr/modules.php?name=Fo ... pic&t=2707
To ξέρω ότι θα στενοχωρήσω τους θεολόγους με αυτό που γράφω, αλλά είναι η γνώμη μου, λυπούμαι.
Συγνώμμη ............ γιατί ? κάναμε ποτέ Θρησκευτικά της προκοπής στο σχολείο και δε το ξέρω ?
Η ώρα των θρησκευτικών ισοδυναμούσε με την ώρα της γυμναστικής
Αραλίκι και ξεκούραση από τα μαθηματικά και της χημείες
Μη δουλευόμαστε τώρα που περιμέναμε και το σχολείο να μάθουμε Θρησκευτικά
Η ώρα των θρησκευτικών ισοδυναμούσε με την ώρα της γυμναστικής
Αραλίκι και ξεκούραση από τα μαθηματικά και της χημείες
Μη δουλευόμαστε τώρα που περιμέναμε και το σχολείο να μάθουμε Θρησκευτικά
Καλή Σαρακοστή
-
chris_basilop
- Απλό Μέλος

ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΔΕΛΦΟΙ,Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 6-7ΚΙΛΑ
ΤΣΑΝΤΑ,ΘΑ ΧΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ,ΔΙΣΚΕΤΟΥΛΑ-CD
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????
Re: ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ
Γιατί κουβαλούσες τσάντα στο Λύκειο ? ......... στο χέρι κάνα βιβλίο και ανchris_basilop έγραψε:ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΔΕΛΦΟΙ,Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 6-7ΚΙΛΑ
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????
Καλή Σαρακοστή