Που να ξέρατε...
Συντονιστής: Συντονιστές
-
chris_basilop
- Απλό Μέλος

ΛΥΚΕΙΟ
ΕΓΩ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ 12 ΝΑΙ.....ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΕΠΕΡΝΑ.....ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΟΜΩΣ ΜΕ PASSWORD ΚΑΙ ΜΕ PLAYSTATION.....ΠΟΙΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΧΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ???
ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ...ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ...ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ
ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ....ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ
Re: ΛΥΚΕΙΟ
ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ? εκεί που βιάζουν συνειδήσεις και ψυχολογίες ?chris_basilop έγραψε:ΕΓΩ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ 12 ΝΑΙ.....ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΕΠΕΡΝΑ.....ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΟΜΩΣ ΜΕ PASSWORD ΚΑΙ ΜΕ PLAYSTATION.....ΠΟΙΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΧΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ???
Να πας αγάπη μου εσύ και τα παιδιά σου
Εγώ δεν θα έστελνα ποτέ τα παιδιά μου κατηχητικό
Ασε το λούστηκα δε θέλω άλλο
Επιασε το πρώτο χέρι
Ευχαριστώ που είπες ότι ήμουν μαθητής του 12
Καλή Σαρακοστή
-
chris_basilop
- Απλό Μέλος

ΕΓΩ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ,ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΣΥΓΝΩΜΗ.ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ..ΜΟΝΟ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΗΔΗΣΕΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΘΕΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ...ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ?
Re: ΕΓΩ
Θεωρώ καλύτερες κατά πολύchris_basilop έγραψε:ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ
Δεν λειτουργούν πια με την υποκρισία των παλαιών
Και δεν φοβούνται να έχουν μήτε απορίες μήτε συναισθήματα
Καλή Σαρακοστή
-
chris_basilop
- Απλό Μέλος

ΓΟΝΕΙΣ
ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ.ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ
ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ,Η ΝΑ ΛΙΒΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!!!!ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΛΕΠΕΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ,ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ???ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!!!ΙΣΑ ΙΣΑ ΚΑΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΕΝ ΑΦΘΟΝΙΑ....
ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ,Η ΝΑ ΛΙΒΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!!!!ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΛΕΠΕΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ,ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ???ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!!!ΙΣΑ ΙΣΑ ΚΑΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΕΝ ΑΦΘΟΝΙΑ....
Re: ΓΟΝΕΙΣ
Διαφωνώ μαζί σου κάθεταchris_basilop έγραψε:ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ.ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ
Γιατί παλιά οι γονείς ήταν καλύτεροι ? δε νομίζω
Με ένα γάμο συμβατικό δεν κάνεις πιο ευτυχισμένα παιδιά
Εκτός κι αν είσαι της άποψης όταν τρώει ξύλο μια γυναίκα πχ μπροστά στο παιδί της να μη χωρίζει
Εκτός κι αν εννοείς ότι το να βγάζει ο πατέρας το λουρί και να χτυπά το παιδί του είναι τρόπος παιδαγωγικός
Να λιβανίσουν το σπίτι τους κάθε Σάββατο sorry αλλά το βλέπω υπερβολή
Το να κάνουν το σταυρό τους έξω από ένα εκκλησάκι υπάρχουν παιδιά που το κάνουν
Βέβαια γνώμες είναι αυτές , εσύ πιστεύεις ότι παλιά ήταν καλύτερα και σήμερα όχι
Εγώ πάλι πιστεύω ότι και παλιά ήταν καλύτερα και σήμερα , και παλιά ήταν άσχημα και σήμερα
Ξέρεις ............ όταν ήμουν μικρός άκουγα "η σημερινή νεολαίαααααα το και το και απαπαπά και απαπαπά και η σημερινοί νέοι είστε απαπαά "
Και δεν ήθελα ποτέ να έρθει μια μέρα που θα λέω και εγώ τα ίδια στις επόμενες γενιές
Και όμως βλέπω ότι πολλοί το κάνουν
Εγώ δεν θα το κάνω
Η σημερινή νεολαία είναι όμορφη και προβληματισμένη και κουβαλάνε πολύ μεγαλύτερη κούραση στις πλάτες από τη δική μου γενιά που έπαιζε στη γειτονιά κάθε απόγευμα μέχρι που νύχτωνε , χωρίς φόβο ανθρώπων
Καλή Σαρακοστή
Μετά από όλα αυτα που γίνανε η πλειοψηφά των συναδέλφων εστίασε την κριτική των θεμάτων αλλού!!! Ακόμη δεν άκουσα σχολιασμό από καθηγητές της Θεολογικής (άλλωστε τι σχολιασμό να ακούσω; Αυτοί βγαλανε α θέματα) και οι οδηγίες προς ναυτιλομένους ήταν σαφείς από φοντιστηριακά κέντρα που εκμεταλλεύονται ον ΑΣΕΠ για να πλουτίζουν. Η οδηγία; Κρατήστε γραμμή στα γραπτά σας υπέρ του διαλόγυ με αιρέσεις κα θρησκείες! Τι άλλο μυ κνε εντύπωση; Το βιβλίο της β' γυμνασίου(νομίζω σ' αυτή την τάξη διδάσκουν την Παλαιά Διαθήκη) ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ οι κυρίες που γράψανε το εγχειριδιο! Ο όφις που εξαπάτησε την Ευα δεν ήταν ο διάβολος πο πήρε τη μορφή φιδιού, αλλά οι κακοί λογισμοί!!!!!
Οι Ιεχωβάδες ζητάνε να εξαιρεθούν από την διδασκαλία των θρησκευτικών. Μήπως το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι Ορθόδοξοι γονείς για τα παίδιά τους περιορίζοντας την εκκλησιαστική παιδεία ΜΟΝΟ στα κατηχητικά ή τις συνάξεις που διοργανώνουν οι Μητροπόλεις;
Οι Ιεχωβάδες ζητάνε να εξαιρεθούν από την διδασκαλία των θρησκευτικών. Μήπως το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι Ορθόδοξοι γονείς για τα παίδιά τους περιορίζοντας την εκκλησιαστική παιδεία ΜΟΝΟ στα κατηχητικά ή τις συνάξεις που διοργανώνουν οι Μητροπόλεις;
Όλα τα παραπάνω είναι απλά συμπτώματα της νόσου που λέγεται "εξάρτηση της ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το κράτος".
Η σημερινή σχέση Εκκλησίας-Κράτους βολεύει πρώτα από όλα τους δεσποτάδες, αυτό είναι ξεκάθαρο. Σε εμένα ή στον Κώστα, τον Γιάννη, την Γεωργία, τον Μάνο, τον κάθε απλό πιστό, τί προσφέρει; Το να βλέπουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις δοξολογίες και τον Χριστόδουλο να κάνει αγιασμούς και ορκομωσίες. Και να γίνονται αγιασμοί στα σχολεία και να διδάσκονται τα θρησκευτικά (όποτε διδάσκονται και δεν ειναι ώρα χαβαλέ, όπως είπε ο Μάνος) από τον κάθε άσχετο που έτυχε και πήρε πτυχίο θεολογίας. Τόσα πολλά πράγματα προσφέρει στους πιστούς το σημερινό καθεστώς. Αλλά βέβαια τους μητροπολίτες τους βολεύει. Κατ'αρχήν, όχι μόνο βολεύονται μισθολογικά, αλλά και ικανοποιείται η μεγαλομανία των περισσότερων από αυτούς, που από παιδάκια μεγάλωσαν με το όραμα της μίτρας (και όχι της μήτρας
, για να γίνω και λίγο κακός...).
Ερωτώ όμως εδώ: Πόσοι από εμάς, σε περίπτωση δημοψηφίσματος για τον ομαλό διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας θα ψήφιζαν ΥΠΕΡ του διαχωρισμού, ακόμη και αν η επίσημη θέση του αρχιεπισκόπου και (επομένως και) της Ιεράς Συνόδου θα ήταν το ΟΧΙ; Πόσοι Χριστιανοί του κυριακάτικου εκκλησιασμού και των αγρυπνιών θα έβρισκαν το θάρρος να ξεπεράσουν τα στερεότυπα και τις φοβίες και να ζητήσουν ένα Κράτος και τύποις (αφού στην ουσία ήδη είναι) άθρησκο;
Στην περίπτωση που γινόταν ένας τέτοιος διαχωρισμός, πιστεύω ότι θα φαινόταν η πραγματική δυναμική της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα. Και θα αναγκάζονταν και οι επίσκοποί μας να είναι πιο υπεύθυνοι απέναντι στο ποίμνιό τους, περισσότερο επίσκοποι-πνευματικοί πατέρες και λιγότερο διοικητικά πρόσωπα-δεσπότες.
Γνωρίζω ότι υπάρχουν σοβαροί ιερείς που είναι υπέρ του διαχωρισμού αυτού, αλλά φυσικά δεν τολμούν να εκφράσουν τη γνώμη τους...
Η σημερινή σχέση Εκκλησίας-Κράτους βολεύει πρώτα από όλα τους δεσποτάδες, αυτό είναι ξεκάθαρο. Σε εμένα ή στον Κώστα, τον Γιάννη, την Γεωργία, τον Μάνο, τον κάθε απλό πιστό, τί προσφέρει; Το να βλέπουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις δοξολογίες και τον Χριστόδουλο να κάνει αγιασμούς και ορκομωσίες. Και να γίνονται αγιασμοί στα σχολεία και να διδάσκονται τα θρησκευτικά (όποτε διδάσκονται και δεν ειναι ώρα χαβαλέ, όπως είπε ο Μάνος) από τον κάθε άσχετο που έτυχε και πήρε πτυχίο θεολογίας. Τόσα πολλά πράγματα προσφέρει στους πιστούς το σημερινό καθεστώς. Αλλά βέβαια τους μητροπολίτες τους βολεύει. Κατ'αρχήν, όχι μόνο βολεύονται μισθολογικά, αλλά και ικανοποιείται η μεγαλομανία των περισσότερων από αυτούς, που από παιδάκια μεγάλωσαν με το όραμα της μίτρας (και όχι της μήτρας
Ερωτώ όμως εδώ: Πόσοι από εμάς, σε περίπτωση δημοψηφίσματος για τον ομαλό διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας θα ψήφιζαν ΥΠΕΡ του διαχωρισμού, ακόμη και αν η επίσημη θέση του αρχιεπισκόπου και (επομένως και) της Ιεράς Συνόδου θα ήταν το ΟΧΙ; Πόσοι Χριστιανοί του κυριακάτικου εκκλησιασμού και των αγρυπνιών θα έβρισκαν το θάρρος να ξεπεράσουν τα στερεότυπα και τις φοβίες και να ζητήσουν ένα Κράτος και τύποις (αφού στην ουσία ήδη είναι) άθρησκο;
Στην περίπτωση που γινόταν ένας τέτοιος διαχωρισμός, πιστεύω ότι θα φαινόταν η πραγματική δυναμική της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα. Και θα αναγκάζονταν και οι επίσκοποί μας να είναι πιο υπεύθυνοι απέναντι στο ποίμνιό τους, περισσότερο επίσκοποι-πνευματικοί πατέρες και λιγότερο διοικητικά πρόσωπα-δεσπότες.
Γνωρίζω ότι υπάρχουν σοβαροί ιερείς που είναι υπέρ του διαχωρισμού αυτού, αλλά φυσικά δεν τολμούν να εκφράσουν τη γνώμη τους...
Μου έδωσες ιδέα για θέμαYiaVi έγραψε:Όλα τα παραπάνω είναι απλά συμπτώματα της νόσου που λέγεται "εξάρτηση της ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το κράτος".
Η σημερινή σχέση Εκκλησίας-Κράτους βολεύει πρώτα από όλα τους δεσποτάδες, αυτό είναι ξεκάθαρο. Σε εμένα ή στον Κώστα, τον Γιάννη, την Γεωργία, τον Μάνο, τον κάθε απλό πιστό, τί προσφέρει; Το να βλέπουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις δοξολογίες και τον Χριστόδουλο να κάνει αγιασμούς και ορκομωσίες. Και να γίνονται αγιασμοί στα σχολεία και να διδάσκονται τα θρησκευτικά (όποτε διδάσκονται και δεν ειναι ώρα χαβαλέ, όπως είπε ο Μάνος) από τον κάθε άσχετο που έτυχε και πήρε πτυχίο θεολογίας. Τόσα πολλά πράγματα προσφέρει στους πιστούς το σημερινό καθεστώς. Αλλά βέβαια τους μητροπολίτες τους βολεύει. Κατ'αρχήν, όχι μόνο βολεύονται μισθολογικά, αλλά και ικανοποιείται η μεγαλομανία των περισσότερων από αυτούς, που από παιδάκια μεγάλωσαν με το όραμα της μίτρας (και όχι της μήτρας, για να γίνω και λίγο κακός...).
Καλή Σαρακοστή
-
ekpaideytikos
- Συστηματικός Αποστολέας

Να σας πω από την πείρα μου ότι πήγαινα κατηχητικό και περισσότερο ομάδα (της αδελφότητας του Σωτήρα) θα μου πείτε ¨τραβηγμένα πράγματα¨ γίνονταν καυγάδες με τη μητέρα μου και σαν φοιτήτρια είχα απομακρυνθεί. Όμως ο σπόρος είχε μπεί και καρποφόρησε την κατάλληλη στιγμή όταν χρειάστηκα τη βοήθεια του Θεού γιατί ήταν ό μόνος που μπορούσε να με βοηθήσει.
Εδώ είναι το να μιλάμε στο Θεό για τα παιδιά και όχι να πιέζουμε τα παιδιά για να είναι κοντά στο Θεό Όπως έλεγε ο π. Πορφύριος). Μπορούμε όμως να έχουμε δουλέψει από πριν πηγαίνοντάς τα στην εκκλησία να τους φαίνεται οικείος ο χώρος, και όταν θα έρθει η ώρα θα γίνουν όλα όπως πρέπει, για το συμφέρον μας.
Η κόρη μου έιναι αντιδραστικό παιδί (3η γυμνασίου, χεβιμεταλλού), όμως σε θέματα θρησκείας δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσει κάτι light από το θεολόγο (π.χ. ότι άμα θέλουμε πολύ να μεταλάβουμε, μπορούμε και χωρίς να νηστέψουμε και να εξομολογηθούμε) Θηρίο η μικρή της κάνει επίθεση τελικά με τα επιχειρήματά της την έκανε να τα μαζέψει η καθηγήτρια. Στο δημοτικό που είχε ένα δάσκαλο άθεο του έκανε τη ζωή πατίνι. Έκαναν γενέθλια παιδάκια και δεν έτρωγε άν ήταν τετάρτη ή παρασκευή. (όχι ότι νηστέυει πάντα ) Τελικά η πιτσιρίκα δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Ο σπόρος έχει πέσει.
Εδώ είναι το να μιλάμε στο Θεό για τα παιδιά και όχι να πιέζουμε τα παιδιά για να είναι κοντά στο Θεό Όπως έλεγε ο π. Πορφύριος). Μπορούμε όμως να έχουμε δουλέψει από πριν πηγαίνοντάς τα στην εκκλησία να τους φαίνεται οικείος ο χώρος, και όταν θα έρθει η ώρα θα γίνουν όλα όπως πρέπει, για το συμφέρον μας.
Η κόρη μου έιναι αντιδραστικό παιδί (3η γυμνασίου, χεβιμεταλλού), όμως σε θέματα θρησκείας δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσει κάτι light από το θεολόγο (π.χ. ότι άμα θέλουμε πολύ να μεταλάβουμε, μπορούμε και χωρίς να νηστέψουμε και να εξομολογηθούμε) Θηρίο η μικρή της κάνει επίθεση τελικά με τα επιχειρήματά της την έκανε να τα μαζέψει η καθηγήτρια. Στο δημοτικό που είχε ένα δάσκαλο άθεο του έκανε τη ζωή πατίνι. Έκαναν γενέθλια παιδάκια και δεν έτρωγε άν ήταν τετάρτη ή παρασκευή. (όχι ότι νηστέυει πάντα ) Τελικά η πιτσιρίκα δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Ο σπόρος έχει πέσει.