Είστε Υπέρ ή Κατά του Χωρισμού Εκκλησίας Κράτους ?

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

Υπέρ του Χωρισμού
10
48%
Κατά του Χωρισμού
9
43%
Δεν με απασχολεί
2
10%

Σύνολο ψήφων: 21

lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Εικόνα

Αλήθεια ................. πω πω θα σκάσω
Σκέφτηκα κάτι πολύ κουφό να ρωτήσω αλλά τι να κάνω που θα πάψει η συνεργασία μας ως φουρουμίτες :lol:
Θα σκάσω αν δεν ρωτήσω ....... όχι δε ρωτάω ....... όχι θα ρωτήσω .......
όχι δε ρωτάω .......... Εικόνα
Καλή Σαρακοστή
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

Αλήθεια ................. πω πω θα σκάσω
Σκέφτηκα κάτι πολύ κουφό να ρωτήσω αλλά τι να κάνω που θα πάψει η συνεργασία μας ως φουρουμίτες :lol:
Θα σκάσω αν δεν ρωτήσω ....... όχι δε ρωτάω ....... όχι θα ρωτήσω .......
όχι δε ρωτάω .......... Εικόνα[/quote]

αντε ...θα το παρει το ποταμι?
στειλε πμ και σου απαντω εγω....
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

lovethink έγραψε:Πρέπει να ενημερωθούν και τα τελώνια
Μετά από αυτά τις λαιμαργίας , καλωπισμού , ξέρω γω τι άλλο , στο τέλος θα υπάρχει και ένα new entry
- Ποιός είσαι εσύ καλέ ?
- Εγώ είμαι το τελώνιο της τεχνολογίας , λάπτοπ κινητά palmtop cd - dvd
- Πόσο τα'χεις ?
- Δε τα πουλάω ρε βλάκα , θα σε κρίνω για αυτά
- ΑΑΑΑΑΑΑ
Θα σε κρίνω καλοπροαίρετα!!!! :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Κατά τα άλλα, το θέμα είναι "Χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους".
:lol: :lol:
profitikos
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Χωρισμός τίνων;

Δημοσίευση από profitikos »

Δεν κατάλαβα. Μιλάμε για χωρισμό κράτους εκκλησίας ή για χωρισμό κράτους θρησκείας; Για το πρώτο λέω ναι. Αν η εκκλησία έχει ανάγκη το κράτος για να υπάρξει, κάπου κάνει λάθος. Το δεύτερο δεν εξαρτάται από νόμους ή διατάγματα αλλά από καθαρές συνειδήσεις. Όσο για την κατήχηση των παιδιών αυτά έχουν και γονείς νομίζω και παίρνουν κυρίως παραδείγματα. Υπάρχουν και τα κατηχητικά σχολεία. Άλλωστε έχουμε φροντίσει να τα βαπτίσουμε χωρίς τη γνώμη τους με υποχρέωση του αναδόχου να αναλάβει την κατήχηση, νομίζω. Άραγε το γνωρίζουν οι ανάδοχοι;
ο Θεός κριτής δίκαιος καί ισχυρός και μακρόθυμος και μη οργήν επάγων καθ' εκάστην ημέραν.
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ελιστε Υπέρ ή Κατά του χωρισμού Εκκλησίας Κράτους.

Δημοσίευση από silver »

Ο YiaVi έγραψε :
Λες και η ευχή του δεσπότη θα βοηθήσει την ψυχή του μακαρίτη...

Αδελφέ και σε..........ανώτερα...

----------------

Μάθαινα από ανθρώπους τίμιους ότι η κατήχηση των ξένων αναντίον της θρησκείας μας προοδεύει. Τότε κάπνισαν τα μάτια μου. Πάγω εις τον Κωλέτη, τον παίρνω σε μίαν κάμαρη, του λέγω: «Γνωρίζομεν της ενέργειες της μυστικές των ξένων οπού εργάζονται διά την θρησκεία μας – θρησκείαν δεν αλλάζομεν εμείς, ούτε την πουλούμεν! Μου λέγει· «Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβη μέτρα διά ’σένα. – Του είπα, κουσούρι να μην κάμης εσύ και η Κυβέρνησή σου!» Σηκώθηκα κ’ έφυγα. Τότε έστειλε στρατιώτες, την νύχτα, μου τρογύριζαν το σπίτι. Μίαν ημέρα έρχεται ο υποστράτηγος Γιατράκος. Μου λέγει : Σου παράγγειλα τόσες φορές θα σε σκοτώσουν χωρίς άλλο και θ’ αφήσης τόση φαμελιά εις τους πέντε δρόμους. Του είπα : Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ’νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάμουν.
( Ο ηρωiκός Έλληνας Ορθόδοξος στρατηγός Μακρυγιάννης)
pilios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από pilios »

Ειμαι υπέρ του χωρισμού της εκκλήσίας απο το κράτος και πιστεύω πως

Σίγουρα θα βόηθήση ο διαχωρισμός και επίσης οτι όλοι οι ορθόδοξη χριστιανοι πρεπει να βοηθήσουμε ωστε να πάνε κατα κει τα πραγματα.
Διότι ετσι πιστευω οτι θα χωρίσει η ηρα απο το σταρι και οση εχουν μπει στην εκκλησια για να απολαυσουν κοσμικοι εξουσια πολυτελης επαυλης αυτοκινητα κ.τ.λ θα φύγουν απο μόνοι τους διοτι αυτα υπαρχουν λογο της επιδωτησεως απο το κρατος, των φορολογουμενο πολιτη δηλαδη, εμας.
Εξάλου τη σχεση εχει με την ορθοδοξια η κοσμικη εξουσία Και δεν θέλουν οι ιεραρχες μας των χωρισμό; Απολύτος καμιά
Μόνο οι ΠΑΠΙΚΟΙ εχουν σχεση με την κοσμικοι εξουσία μεχρι και κράτος έχουν, γι΄αυτό άλωστε αλλα και για πολλα αλλα ειναι αιρετικοί. Αλλα ξέχασα αυτα είναι μια παλιά ιστορία οπος μας ειπαν και απο το Φαναρι
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”