Ψυχοφελή μηνύματα...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

_«Έρχεται καιρός που οι άνθρωποι θα τρελαθούν και όταν δουν κάποιον που δεν είναι τρελός θα ξεσηκωθούν εναντίον του και θα του πουν ‘είσαι τρελός’, επειδή δεν είναι όμοιος με αυτούς.»_

*Αγ. Αντώνιος ο Μέγας*
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Υπομονή, η πρώτη των Αρετών…!!!
«Η Υπομονή είναι Αρετή, αφού υπάρχει ως καρπός της Ελπίδας προς τον Θεό.
Η θλίψη οδηγεί στην Υπομονή, η Υπομονή στον δοκιμασμένο Χαρακτήρα, ο δε δοκιμασμένος Χαρακτήρας στην Ελπίδα, και η Ελπίδα τελικά δεν απογοητεύει!
Η Υπομονή είναι η πρώτη των Αρετών, διότι μ’ αυτήν επιβραβεύεται η Σωτηρία»…!!!

Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Για τη Σχέση Εκκλησίας και Κράτους...!!!
«Στον αυτοκράτορα ανήκουν τα παλάτια, στον Ιερέα οι Ναοί!
Δεν παραδίνω την μάντρα των λογικών προβάτων, που μου εμπιστεύτηκε ο Κύριος, έστω κι’ αν πρόκειται να χύσω το αίμα μου»…!!!

Άγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Ο εκκλησιαστικός ιστορικός Σωζομενός (400-450μ.Χ.), αναφέρει για τον Άγιο Σπυρίδωνα επίσκοπο Τριμυθούντος της Κύπρου τα εξής:
Ήταν Μεγάλη Τεσσαρακοστή όταν ένα βράδυ χτύπησε την πόρτα του ένας άγνωστος οδοιπόρος. Ο Άγιος τον υποδέχτηκε με προθυμία, του πρόσφερε τα της φιλοξενίας και έδωσε εντολή στην κόρη του Ειρήνη να ετοιμάσει δείπνο.
Εκείνη κοντοστάθηκε, τον πήρε παράμερα και του ψιθύρισε.
– Δεν έχουμε τίποτα, μόνο λίγο ψωμί και ένα κομμάτι κρέας καπνιστό.
– Βάλε και τα δύο στο τραπέζι, της είπε. Και...άκουσε, βάλε και σε μένα.
Ξενίστηκε η θυγατέρα του Αγίου πού ήξερε πόσο αυστηρός νηστευτής ήταν αλλά εκείνος της εξήγησε• Aν δώσω μόνο στον ξένο κι εγώ δεν
φάω, θα δείξω υπεροχή πως εγώ είμαι τάχα άγιος, ενώ εκείνος είναι αμαρτωλός.
Ο ξένος σαν είδε το κρέας, αρνήθηκε να φάει λέγοντας•
– Συγχώρεσέ με, αλλά νηστεύω. Είμαι χριστιανός.
– Ναι παιδί μου, κι εγώ νηστεύω, διότι και εγώ είμαι χριστιανός. Μα μια και δεν έχουμε τίποτε άλλο και εσύ πρέπει να φας για να τονωθείς ύστερα από την τόση οδοιπορία, θα φας από αυτό που βρίσκεται.
Να! Εγώ καταλύω πρώτος τη νηστεία. Φάε παιδί μου να τονωθείς.
Και ο άγιος για να ενθαρρύνει τον ξένο, έφαγε πρώτος λέγοντάς του• «Πάντα καθαρά τοις καθαροίς, ο θείος απεφήνατο Λόγος». Την άλλη μέρα, συνέχισε και πάλι τη νηστεία του.
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΕΠΙ ΤΟ ΑΡΟΤΡΟΝ» Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδάκη
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

+"Ο Ιερέας είναι ο μέσος μεταξύ Θεού και ανθρώπων.+

Δεν υπάρχει, αγαπητοί μου, τίποτε άλλο ανώτερο από τον Ιερέα του Θεού...
Γιατί, αφού το πάν είναι ο Ιησούς Χριστός, ο δε Ιερέας είναι
ο αντιπρόσωπος του Ιησού Χριστού, δεν υπάρχει λοιπόν τίποτε άλλο ανώτερο από τον Ιερέα του Θεού...
Ο Ιερέας είναι ο μέσος μεταξύ Θεού και ανθρώπων.. Παίρνει από τον Θεό τα θεία μηνύματα και την Χάρη Του και τα δίνει στους ανθρώπους· και παίρνει από τούς ανθρώπους τα διάφορα αιτήματά τους και τα λέγει στο Θεό κάνοντας προσευχή γι᾽ αυτούς...
Ο Ιερέας διακρίνεται από μακρυά φορώντας το τίμιο ράσο! Αυτό το ράσο των Ιερέων στάζει αίματα μαρτύρων και δάκρυα μετανοούντων!
Η πρώτη Ελληνική Σημαία έγινε με ένα κομμάτι από το ράσο του παπά και με ένα κομμάτι από την φουστανέλα του αγωνιστή Έλληνα. «Ράσο φουστανέλα η πρώτη Ελληνική σημαία»!
Και το ράσο ακόμη έχει σπουγγίσει τα δάκρυα των μετανοούντων αμαρτωλών. . Διπλό είναι το έργο του Ιερέα: Πρώτον να τελεί τα ιερά Μυστήρια, πού μάς φέρνουν την Χάρη του Θεού, και δεύτερο το να κηρύττει τον λόγο του Θεού και να αποκτούν οι άνθρωποι θεογνωσία...
«Ο λαός κρεμιέται από τα χείλη του Ιερέα ζητώντας από αυτόν λόγο», λέγει ο προφήτης Μαλαχίας...
Όταν συναντιέστε με ένα Ιερέα πρέπει να του φιλάτε το χέρι. Γιατί ο Ιερέας έχει «δανείσει» ,, ας το πούμε έτσι ,, το χέρι του στο Θεό και με αυτό το χέρι του Ιερέα τελούνται τα ιερά Μυστήρια...
"Ασπαζόμενοι την χείρα του Ιερέα να λέτε την λέξη «Ευλογείτε».. Αυτό δεν σημαίνει απλά ότι ζητάτε από τον Ιερέα την ευλογία του, αλλά βαθύτερα σημαίνει ότι ζητάτε
απ᾽ αυτόν τον λόγο, πού έχει ιδιαίτερα ο Ιερέας με την ιεροσύνη του.. «Λόγος» δε είναι ο Ιησούς Χριστός, πού λέγεται «Υιός και Λόγος του Θεού».
Ακόμη στον Ιερέα λέμε «Την ευχή σας, πάτερ». Και με αυτό επίσης δεν ζητάτε μόνο από τον Ιερέα την ευχή του για ένα καλό κατευόδωμα, αλλά ζητάτε και την «προσευχή» του, γιατί αυτό σημαίνει η λέξη «ευχή»
στην Αγία Γραφή..Σημαίνει την προσευχή..
Και η προσευχή των χριστιανών πρέπει να περνάει από την προσευχή της Εκκλησίας, από την προσευχή των Ιερέων, για να γίνει εισακουστή στο Θεό...
Χριστιανοί μου, να τιμάτε τούς Ιερείς..
Και η τιμή των Ιερέων είναι τιμή στον Ίδιο τον Θεό...
Από τον Ιερέα βαπτιστήκατε..
Από τον Ιερέα παντρευτήκατε..
Από τον Ιερέα κοινωνάτε τα Άχραντα Μυστήρια...
Και με τα ψαλσίματα του Ιερέα πάλι και με τα δικά του χέρια θα κατέβουμε όλοι στο τάφο της γης...
Το έθνος μας σήμερα, περισσότερο από άλλοτε, έχει ανάγκη από καλούς Ιερείς.. Και οι καλοί Ιερείς βγαίνουν από καλές Χριστιανικές οικογένειες...Ό Θεός να σας ευλογεί!!

{+Μακαριστού Μητρ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία+}
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Ω, και να ξέραμε τι είναι ο Παράδεισος! Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει το μέγεθος της ωραιότητας του! Εκεί ψάλλουν οι χοροί των αγγέλων και των αγίων ψυχών! Ένα Πάσχα αιώνιο, ατελείωτο! Εκεί οι ψυχές συνομιλούν με αγαλλίαση, συζητούν το πώς πέρασαν σε αυτήν την μάταια ζωή και πόσο ο Θεός τους βοήθησε και διέφυγαν την κόλαση…
Ατελείωτες ευχαριστίες στον Θεό για την τεράστια αυτή ελεημοσύνη Του!
Ο Παράδεισος τι είναι;
Είναι τόπος γεμάτος άνθη αμάραντα, θεία αρώματα, απόλαυση αγγελική, ζωή πασχαλινή, θείος έρωτας, ακατάπαυστη δοξολογία του Θεού και ζωή αιώνια!
Για αυτό αξίζει να αγωνιστούμε!
Αχ, Παράδεισε, τι όμορφος που είσαι!
Τα κάλλη σου με θέλγουν, με κάνουν άλλον άνθρωπο!
Θεέ μου, Κύριε μας, γλίτωσε μας από την υπερηφάνεια, ώστε με οδηγό την αγία ταπείνωση, να γίνουμε οι κάτοικοι του γλυκυτάτου Παραδείσου!
Αμήν.

– ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ Ο ΦΙΛΟΘΕΪΤΗΣ †
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

"Η μετάνοια δεν πάει ποτέ χαμένη.."
Ο Θεός περιμένει την κατάλληλη στιγμή, για να έρθει να σου φωτίσει την διάνοια, να σου χαρίσει όλο τον παράδεισο.
Αυτό που νοσταλγούσες ένα, δύο, τρία, πέντε, είκοσι, πενήντα χρόνια, θα το πάρεις σε μια στιγμή.
Η μετάνοια δεν πάει ποτέ χαμένη, και δεν χάνεις τίποτε όταν την ασκείς...
..Το να γνωρίζουμε την πονηρία των ανθρώπων, δηλαδή το κακό που κάνουν οι άλλοι, μικρό ή μεγάλο, μας αλλοιώνει την λογική, μας εξασθενίζει τις δυνάμεις μας, διότι δεν συμμαρτυρεί με τον Θεό.
Τελικά έχουμε αδιαλείπτως έναν πειρασμό μπροστά μας.

~Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης~
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Η Αγάπη Του Θεού!! (Περιμένοντας τα Χριστούγεννα)

Τα Χριστούγεννα αδελφοί μου έχουν να κάνουν με καλά νέα. Τα νέα αυτά όμως, εν αντιθέσει με τους κοσμικούς, δεν είναι όμορφα και ακριβά δώρα!! Δεν είναι ένα πλούσιο δείπνο!!
Ούτε ότι θα περάσουμε χρόνο με φίλους και συγγενείς!! Όλα τα παραπάνω καλά, αλλά.....,
το ποιο χαρμόσυνο νέο είναι είναι η απόδειξη της αγάπης Του Θεού!!
Αδελφοί μου είμαστε χαμένοι χωρίς τον Θεό. Δεν ξέρουμε που πηγαίνουμε.
Είμαστε απροστάτευτοι!! Είμαστε χωρίς πραγματική χαρά.
Το πραγματικό νέο των Χριστουγέννων είναι ότι ο Θεός Πατέρας έστειλε τον Ίδιο Του Τον Υιό, για να αναζητήσει και να σώσει τον χαμένο άνθρωπο!!
Πόσες φορές στην εκκλησία άκουσες τη λέξη "σωτηρία";
Πολλές φορές!! Αλλά τι σημαίνει; Η λέξη αυτή είναι ένα πολύτιμο διαμάντι!!
"Ο Υιός Του Θεού ήρθε να μας σώσει. "
Δεν μπορούμε αδελφοί μου να λύσουμε όλα τα προβλήματα μας της ζωής μας από μόνοι μας.
Χωρίς τον Χριστό, είμαστε παγιδευμένοι να ζούμε για την αποδοχή των άλλων!!
Είμαστε παγιδευμένοι στα πάθη μας ,στους διάφορους εθισμούς του κόσμου!!
Μπορεί να προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πολλές φορές αλλά δεν είχαμε τη δύναμη να δραπετεύσουμε.
Μόνο Ο Χριστός μπορεί να μας δώσει αυτή τη δύναμη!! Ο Χριστός ήρθε να επανασυνδεθεί με μας!!
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Θεός θα τους επιπλήξει αν έρθουν πίσω σ' Αυτόν!!
Ο Θεός αδελφέ μου δεν είναι θυμωμένος μαζί σου. Είναι γεμάτος από απέραντη αγάπη για σένα , για μένα για όλους μας!!
Ο Υιός Του Θεού ήρθε στη Γη τα πρώτα Χριστούγεννα για να μας συμφιλιώσει με τον Θεό Πατέρα, να ξαναεπαναφέρει την χαμένη αρμονία μαζί Του ξανά.
Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στη Γη για να μας δώσει ως δώρο τον εαυτό Του!!
Πάρα πολλοί άνθρωποι σήμερα γιορτάζουμε τη γέννηση Του χωρίς να δεχόμαστε αυτό το δωρεάν δώρο......την "σωτηρία"!!!
Παραμένει ανέγγιχτο για χρόνια και χρόνια. Αυτό δεν είναι καθόλου έξυπνο από μέρους μας.
Δημιουργηθήκαμε από Τον Θεό και για Τον Θεό.
Έως ότου το καταλάβουμε η ζωή μας ποτέ δεν θα έχει νόημα.
Αυτά τα Χριστούγεννα ας ανοίξουμε το πιο σημαντικό δώρο που μας δόθηκε ποτέ.
Ας ξεκινήσουμε μια νέα σχέση με τον Θεό!!
Γένοιτο!! Ο Κύριος να ευλογεί.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

" Δικαιούσαι τόση χάρη, όσο μέγεθος πειρασμού μπορείς να βαστάσεις με ευχαριστία " .

Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Τι πραγματικά συμβαίνει στον ουρανό κατά την ώρα της Θείας λειτουργίας.

Αυτή λοιπόν είναι μια εικόνα, που δυστυχώς αγνοούν πολλοί αδελφοί, που δείχνει την Θεία λειτουργία που γίνεται στον ιερό ναό αλλά και το τι πραγματικά συμβαίνει την ίδια ώρα επάνω στον ουρανό.
Τώρα τελευταία ακουμε πολλούς αδελφούς να ομιλούν περί αποτείχισης λεει, επειδή ο τάδε ιερέας μνημονεύει τον τάδε επίσκοπο, που ο τάδε επίσκοπος έχει παρέβη τους κανόνες που έχουν θεσπίσει οι άγιοι πατέρες, και αποτειχίζονται λεει από το σώμα της εκκλησία.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε όμως είναι από ποια εκκλησία νομίζουν ότι αποτειχίζονται? Από την πάνω, την ουράνια εκκλησία του Θεού ή από την κάτω? Και πιστεύετε ότι αυτά που γίνονται στην κάτω εκκλησία του Θεού μπορούν να επηρεάσουν αυτά που γίνονται στην επάνω, την ουράνια εκκλησία του?
Αδελφοί ένα σας λέω μόνο. Όσοι έφυγαν από το σώμα της εκκλησίας του Κυρίου, σήμερα περπατούν σε μονοπάτια που δεν διαφέρουν από τις άλλες αιρέσεις. Μείνετε λοιπόν αδελφοί εντός της εκκλησίας του Κυρίου και δώστε τον αγώνα σας από μέσα, όπως άλλωστε έκαναν στο παρελθόν και οι άγιοι πατέρες μας.
Αμήν
Θ.Π.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”