Τώρα θα μου πεις "κατακρίνω" αλλά δεν αντέχω θα το πω! Όχι μόνο ο εκκλησιασμός μεγάλων πολιτικών που γίνεται για τον λόγο που λες. Στις δημοτικές εκλογές έχω δει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που είχαν να πατήσουν το πόδι τους από τότε που βαφτίστηκαν, τρεις Κυριακές πριν τις δημοτικές εκλογές να πηγαίνουν στις λειτουργίες των 3ων ενοριών της πόλης και να κοιτάνε αν τους βλέπουν!Sfakianos έγραψε:parikos_ έγραψε:Και όλο το καλαμπόυρι είναι ότι ναι μεν όλοι οι πολιτικοί μιλάνε για ορθολογική διοίκηση, για ορθολογικές αποφάσεις και δείχνουν να αντιμετωπίζουν την λαϊκή θρησκευτική ευσέβεια ως κάτι κατώτερο, ίσως να θεωρούν γραφικό το να πιστεύεις κάποιος σε κάτι υπερφυσικό όπως στον Τριαδικό Θεό και στη σάρκωση του Θεού μέσα στην ιστορία, αλλά από ότι διαβάζω στο θέμα αυτό, τρέχουν πίσω από την κυρα-Κατίνα την Καφετζού![]()
![]()
Έτσι 'ναι Parike , έτσι..και οι πιο πολλοί στην Εκκλησία πηγαίνουνε μόνο σε μεγάλες εορτές για αυτοπροβολή και φυσικά προς άγραν ψήφων..
Να επεκτείνω και λίγο το θέμα. Ο γ. Πορφύριος, νομίζω, έλεγε ότι ο εκκλησιαστικός τρόπος ζωής (εκκλησιασμός, εξομολόγηση, μετοχή στα μυστήρια, προσευχή, άσκηση γενικά) κάνει τον άνθρωπο πιο έξυπνο......Οπότε καλό θα ήταν και οι πολιτικοί μας να ακολουθούν αυτόν τον τρόπο ζωής ή να μην μας περνάνε για κουτορνίθια ότι θα τους ψηφίσουμε κιολας επειδή κάθισαν 10 λεπτά στην Λειτουργία!