Ψυχοφελή μηνύματα...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

Κύριε, Ιησού Χριστέ, ο αμνός του Θεού, ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου,
ο τη σή αναβάσει επί τον Γολγοθάν εξηγοράσας ημάς εκ της κατάρας του Νόμου και αποκαταστήσας την πεπτωκυίαν εικόνα σου, ο εκτείνας επί του Σταυρού τάς αχράντους χείράς Σου, ίνα τα εσκορπισμένα τέκνα του Θεού επισυναγάγης εις έν, και καλέσας τη επιφοιτήσει του Παναγίου Πνεύματος εις ενότητα πάντας, Σύ, ο Ών, του Πατρός το απαύγασμα, προ της εξόδου Σου επί την μεγάλην ταύτην και κοσμοσωτήριον ιερουργίαν εδεήθης του Πατρός Σου, ίνα πάντες έν ώμεν, καθώς Σύ εί μετά του Πατρός και του Πνεύματος του Αγίου.
Παράσχου τοίνυν ημίν χάριν και σοφίαν του εκπληρούν την εντολήν ταύτην καθ εκάστην, και ενίσχυσον ημάς εις τον αγώνα της αγάπης, ην Σύ ενετείλω ημίν ειπών· «Αγαπάτε αλλήλους καθώς ηγάπησα υμάς».
Δώρησαι ημίν διά του Αγίου Σου Πνεύματος την δύναμιν του ταπεινούν εαυτούς ο είς ενώπιον του ετέρου, εν τώ κατανοείν ότι, «εάν τις πλείον αγαπά, πλείον και ταπεινούται».
Δίδαξον ημάς εύχεσθαι ο είς υπέρ του άλλου, αλλήλων τα βάρη βαστάζειν εν υπομονή και ένωσον ημάς τώ συνδέσμω της ακαταλύτου αγάπης εν τώ Ονόματί Σου τώ Αγίω, χαριζόμενος ημίν ωσαύτως του οράν εν εκάστω αδελφώ και εκάστη αδελφή ημών την εικόνα της αρρήτου δόξης Σου και μή επιλανθάνεσθαι ότι «ο αδελφός ημών η ζωή ημών εστι».
Ναί, Κύριε, ο τη Σή ευδοκία επισυναγαγών ημάς επί το αυτό, ποίησον ημάς γενέσθαι εν αληθεία μίαν οικογένειαν, ζώσαν εν μια καρδία, μια θελήσει, μια αγάπη, ως είς άνθρωπος, κατά την περί του προπάτορος Αδάμ προαιώνιον βουλήν Σου. Επισκίασον τον οίκον ημών τώ του φόβου Σου πνεύματι και σκέπασον αυτόν τη σκέπη της Παναχράντου Σου Μητρός, (των αγίων ών φέρομεν τα ονόματα και ών ευλαβούμεθα) και πάντων των Αγίων Σου, ευλογών και υπερασπιζόμενος ένα έκαστον των ενθάδε διαμενόντων (μνημονεύομεν τα ονόματα των μελών της οικογενείας), διαφυλάττων ημάς εκ φθοροποιών λογισμών, αναρμόστων λόγων ή κινήσεων καρδίας, επιβλαπτόντων την ειρήνην και την ομόνοιαν, όπως οικοδομηθή ο οίκος ούτος επί την πέτραν των ευαγγελικών Σου εντολών, εις τόπον προσευχής, αγιασμού και σωτηρίας δι ημάς αυτούς και διά πάντας τους επισκεπτομένους ημάς, τους κοπιώντας και πεφορτισμένους αδελφούς και αδελφάς ημών, ίνα πάντες εύρωμεν ανάπαυσιν εν Σοί, τώ πράω και ταπεινώ Βασιλεί ημών, νύν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.
Προσευχή της οικογένειας (Γ. Σωφρονίου)
------------------------------------------------------
Κύριε, Ιησού Χριστέ, ο αμνός του Θεού, Εσύ που εξαφάνισες την αμαρτία του κόσμου, που με την ανάβασή Σου στον Γολγοθά μας εξαγόρασες από την κατάρα του Νόμου και αποκατάστησες την πεσμένη εικόνα Σου (τον άνθρωπο), Εσύ που άπλωσες τα άχραντα χέρια Σου πάνω στον Σταυρό για να μαζέψεις τα διασκορπισμένα παιδιά του Θεού σε ένα σύνολο, και κάλεσες, με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος όλους σε ενότητα, Εσύ, ο Υπάρχων, το απαύγασμα του Πατέρα, πριν την έξοδό Σου, κατά την μεγάλη και κοσμοσωτήρια ιερουργία, παρακάλεσες τον Πατέρα Σου, ώστε «όλοι να είμαστε ένα», όπως κι Εσύ είσαι με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα.
Δώσε μας λοιπόν χάρη και σοφία ώστε να εκπληρούμε αυτή την εντολή κάθε ημέρα, και ενίσχυσε μας στον αγώνα της αγάπης, όπως Εσύ μας διέταξες λέγοντας· «Αγαπάτε ο ένας τον άλλο, καθώς εγώ σας αγάπησα».
Δώρησε μας, μέσω του Αγίου Σου Πνεύματος, την δύναμη να ταπεινώσουμε τους εαυτούς μας ο ένας ενώπιον του άλλου, κατανοώντας ότι, «όποιος αγαπά περισσότερο, περισσότερο και ταπεινώνεται».
Δίδαξέ μας να προσευχόμαστε ο ένας για τον άλλο, να κουβαλάμε των άλλων τα βάρη με υπομονή, και ένωσέ μας με τον σύνδεσμο της αδαπάνητης αγάπης στο Άγιο Όνομά Σου, κι επιπλέον χάρησέ μας την ικανότητα να βλέπουμε την εικόνα της ανείπωτης δόξας Σου σε κάθενα αδελφό και καθεμία αδελφή μας, και να μην ξεχνάμε ότι «ο αδελφός μας είναι η ίδια μας η ζωή».
Ναι, Κύριε, Συ ο οποίος με την ευδοκία Σου μας περισυνέλλεξες γι αυτό το σκοπό, κάνε μας να γίνουμε μία οικογένεια εν αληθεία, που ζει κάτω από μία καρδιά, μία θέληση, μία αγάπη, ως ένας άνθρωπος κατά την προαιώνια θέλησή Σου για τον προπάτορα Αδάμ. Σκέπασε το σπίτι μας με πνεύμα φόβου και σεβασμού για Σένα και με την στέγη της Παναχράντου Μητέρας Σου, (των αγίων των οποίων έχουμε τα ονόματα και όσων ευλαβούμαστε) και πάντων των Αγίων Σου, ευλόγησε και υπερασπίσου καθένα που διαμένει εδώ (αναφέρουμε τα ονόματα των μελών της οικογένειας), προστατεύοντας μας από φθοροποιούς λογισμούς, ανάρμοστα λόγια ή πράξεις της καρδιάς, που βλάπτουν την ειρήνη μεταξύ μας και την ομόνοια, ώστε να οικοδομηθεί το σπίτι αυτό στο θεμέλιο των ευαγγελικών Σου εντολών, σε τόπο προσευχής, αγιασμού και σωτηρίας για εμάς και για όλους όσους μας επισκέπτονται, τους αδελφούς και αδελφές μας που κοπιάζουν και όσους κουβαλούν βαρύ φορτίο, ώστε όλοι να βρούμε ανάπαυση σε Σένα, τον πράο και ταπεινό Βασιλιά μας, τώρα και πάντα και στους ατελείωτους αιώνες. Αμήν.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Εγώ γνωρίζω βαθειά κι είμαι σίγουρος, πάναγνε Θεοτόκε, ότι δεν είμαι άξιος, καν να κοιτάξω προς τα άνω. Δεν είμαι ικανός ν’ αντικρύσω το ύψος του ουρανού, εξαιτίας του βάρους του πλήθους των αμαρτιών μου.
Αυτές με υποχρεώνουν να παραμένω σκυμμένος στη γη. Κι είναι δίκαιο, εγώ ο άσωτος και βέβηλος, που ξεπέρασα σε αμαρτίες κάθε άνθρωπο, να μισούμαι, σαν βέβηλος που είμαι, από Σε την καθαρή, από Σε την αμόλυντη, την άσπιλη στο σώμα και την ψυχή.
Αλλ’ επειδή αναδείχθηκες Μητέρα Εκείνου, που προσκάλεσε όχι τους δίκαιους, αλλά τους αμαρτωλούς σε μετάνοια, γι’ αυτό κι εγώ, φοβισμένος σε πλησιάζω, ζητώντας να λάβω, με τη μεσολάβησή Σου, συγχώρεση των αναρίθμητων πταισμάτων μου.
Γι’ αυτό, Δέσποινα Θεοτόκε, μη με παραβλέψεις τον αμελή, τον ακάθαρτο, τον ανάξιο του ουρανού και της γης, τον άξιο κάθε είδους κόλασης και τιμωρίας, εμένα που αμάρτησα πιο πολύ απ’ ό,τι αμαρτάνει η ανθρώπινη φύση.
Αλλ’ όμως μιμούμενη του αγαθού Υιού και Θεού σου την ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, κοίταξέ με, με μάτι σπλαχνικό. Δέξου την ευτελή και ράθυμη δέησή μου και παρουσίασέ την στον Υιό σου και Θεό. Κι ετοίμασέ μου συχώρεση, πάναγνε, για όσα στη ζωή μου με τρόπο ανόητο έκανα.
Ισχυροποίησέ με, με τις καλοδεχούμενες προς τον Υιό σου προσευχές σου. Πρόφθασε ολοπρόθυμα να παραβρίσκεσαι στις μεσημβρινές και νυκτερινές και μεσονύκτιες και εωθινές προσευχές. Ναι, Δέσποινα Θεοτόκε, μη απορρίψεις τους εγκάρδιους στεναγμούς μου· μη παραβλέψεις τα δάκρυά μου.
Μη παραμερίσεις τους φλογερούς μου ιερούς πόθους. Μη σβήσεις τις ιερές προσδοκίες μου προς σε. Μην αποβάλεις την ελεεινή μου δέηση. Μη με απορρίψεις από το πρόσωπό σου, και ο πονηρός εχθρός της σκέπης και βοήθειάς σου, αφού με βρει γυμνό κι έρημο, με ταπεινώσει ολοκληρωτικά και με καταπιεί.
Πρόφθασε γι’ αυτό και βοήθησέ με, Πανάμωμε, τον αμαρτωλό και ταπεινό, και λύτρωσέ με από την πικρή κυριαρχία του διαβόλου. Σώσε με απ’ τις παγίδες και τις επιβουλές των πονηρών δαιμόνων, και αξίωσέ με απρόσκοπτα να ζήσω και να μετάσχω της ουράνιας βασιλείας σου.
Μητέρα του Θεού, που εσύ, έχεις τη δύναμη να με βοηθήσεις, ώστε διά σου να επιτύχω τη σωτηρία μου και να μεγαλύνω και να δοξολογώ για πάντα τη βέβαιη βοήθειά σου, γιατί είσαι στους αιώνες των αιώνων ευλογημένη. Αμήν.
Προσευχή στην Υπεραγία Θεοτόκο (Αγ Νικοδήμου Αγιορείτου)
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Κύριε, ασθενής ειμί. Συ οίδας τούτο. Μη υπερίδης με.
Μη αποστής απ' εμού εν τη πτώση μου.
Γενού εγγύς εμού, του μηδαμινού,
αλλά διψώντος σε.
Σκήνωσον συ αυτός εν εμοί
παν ότι ενετείλω ημίν,
εν αγάπη ασαλεύτω εις αιώνας αιώνων.
Κύριε, αδύναμος είμαι. Εσύ το γνωρίζεις.
Μὴ μὲ περιφρονήσεις.
Μην απομακρυνθείς από εμένα κατά την πτώση μου.
Έλα κοντά σε εμένα που είμαι μηδαμινός,
αλλά διψώ για Εσένα.
Κατασκήνωσε μέσα μου
όλες σου τις εντολές προς εμάς,
με ασάλευτη αγάπη στους αιώνες των αιώνων.
Ευχή Γ. Σωφρονίου του Essex
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Ὅποιος πιστεύει,
ἀγωνίζεται νά ταπεινωθεῖ, μετανοεῖ γιά τίς ἁμαρτίες του, εἶναι πρᾶος καί εἰρηνικός, μισεῖ τήν ἀδικία καί ἀγαπάει τή δικαιοσύνη, γιατί θυμᾶται τό ψαλμικό: «Ὁ ἀγαπῶν τήν ἀδικίαν μισεῖ τήν ἑαυτοῦ ψυχήν».
(Ἀπό τό βιβλίο: “ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ”
Βασισμένο σέ κείμενο τοῦ Ὁσίου Συμεών τοῦ Νέου Θεολόγου,
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗ)
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Ὅποιος πιστεύει πραγματικά στόν Θεό καί στήν πρόνοιά Του,
αὐτός σκορπίζει στούς φτωχούς τά χρήματά του, ἐλπίζοντας ὅτι θά πάρει «μισθόν ἑκατονταπλασίονα» καί θά κληρονομήσει τήν αἰώνια ζωή. Αὐτό ἔκαναν οἱ πρῶτοι χριστιανοί, ὅπως διαβάζουμε στίς Πράξεις: «Πάντες οἱ πιστεύοντες ἦσαν ἐπί τό αὐτό καί εἶχον ἅπαντα κοινά, καί τά κτήματα καί τάς ὑπάρξεις ἐπίπρασκον καί διεμέριζον αὐτά πᾶσικαθότι ἄν τις χρείαν εἶχε».
(Ἀπό τό βιβλίο: “ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ”
Βασισμένο σέ κείμενο τοῦ Ὁσίου Συμεών τοῦ Νέου Θεολόγου,
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗ)
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης. - ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΝΥΠΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ του Αγίου Πατρός ημών Ιωάννη Καλαΐδη!
Πριν από λίγα χρόνια, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από την νότια Ελλάδα, από έναν ευλαβή χριστιανό, ο οποίος μου ανέφερε τα στοιχεία του, ότι είναι ιατρός σε νοσοκομείο, το οποίο μου κατονόμασε και συγκινημένος, κατέθεσε την παρακάτω μαρτυρία:
" Όνειρο... Σε ένα μονοπάτι περπατούσα. Ξαφνικά έρχεται προς το μέρος μου ένα γεροντάκι τελείως άγνωστο. Πλησιάζοντας μου λέει: Να βάλεις μετάνοια από μένα στην Παναγία την Οδηγήτρια. Τον ρωτώ: Ποιος είσαι Γέροντα; Μου απαντά: Ο Παπα-Γιάννης από τις Σέρρες. Τίποτε άλλο δεν είπε και κατευθύνθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση. Προσωπικώς δεν γνωρίζω κανέναν ιερέα από Σέρρες. Ξύπνησα αμέσως. Μπήκα στο διαδίκτυο και πέφτω επάνω στον Πατέρα Ιωάννη τον Καλαΐδη. Όπως φαντάζεσθε τα έχασα. Ήταν ο Γέροντας στο Όνειρό μου! Θέλημα της Θεοτόκου, καθώς φυλάττουμε ένα χαριτωμένο εικόνισμα της Παναγίας, της Οδηγήτριας, ως οικογένεια, με πολλά θαυμαστά γεγονότα. Έτσι λοιπόν έγινε η γνωριμία μου με τον Γέροντα στις 3-9-2021 ξημερώματα με την μορφή ονείρου. Ας έχω ως αμαρτωλός την ευχή του. "
Αγαπητοί φίλοι της Ομάδας μας ( Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΪΔΗΣ ), προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση γιατί ο άγιος Πατέρας μας Ιωάννης δίνει θαυμαστά σημεία και μας φανερώνει ότι βρίσκεται σε " Χώρα Ζώντων και Αγίων"!
Να έχουμε την αγία ευχή του και την προστασία του πάντοτε! Ας δοξάσουμε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, που ανέδειξε τέτοιους ιερείς στα δύσκολα αυτά χρόνια που περνούμε, εμείς και η Πατρίδα μας!
Τσεσμετζής Μιλτιάδης - εκπαιδευτικός
( Τα στοιχεία του πνευματικού μας αυτού αδερφού, που μας κατέθεσε την θαυμαστή αυτή εμφάνιση του Αγίου Πατρός, θα παραμείνουν αδημοσίευτα, προς το παρόν, σύμφωνα με την επιθυμία του.)
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Στις :13: Ιανουαρίου το :2019: κοιμήθηκε ένας λαοφιλής και φωτισμένος Ιεράρχης.
Ο Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.✝️.
Την ευχή του να έχουμε!
÷Αυτή είναι η μόνη αληθινή επανάσταση.÷
Ο Χριστός είναι η χαρά, το φως το αληθινό, η ευτυχία! Ο Χριστός είναι η ελπίδα μας!
Η σχέση με τον Χριστό είναι αγάπη, ενθουσιασμός, λαχτάρα του βίου!
Ο Χριστός είναι το παν! Είναι έρωτας αναφαίρετος..
Ο έρωτας του Χριστού. Από εκεί πηγάζει η χαρά..
Χριστιανός είναι αυτός που έχει τη ζωή του Χριστού και όχι αυτός που κάνει καλά έργα μόνο, γιατί καλά έργα κάνει και κάποιος που δεν είναι χριστιανός.. Και τη ζωή του Χριστού την αποκτά ο άνθρωπος με τη συμμετοχή του στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στη θεία Λειτουργία..
Πνευματική ζωή δεν σημαίνει καλή συμπεριφορά, αλλά παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή του ανθρώπου..
Η βίωση της αλήθειας της Ορθοδοξίας θα μας μάθαινε να βλέπουμε τον Θεό στο πρόσωπο των αδελφών μας, να σεβόμαστε τον κόσμο σαν δώρο του Θεού, να στραφούμε από την επιφάνεια στο βάθος της ύπαρξής μας, θα μας οδηγούσε στην ανεύρεση ενός νέου, κοινοτικού και αγαπητικού τρόπου ζωής..
<Αυτή θα ήταν η μόνη αληθινή επανάσταση>
Που θα μπορούσε να αλλάξει τη μορφή και τη ζωή του τόπου μας και του κόσμου όλου..
Η μόνη αλήθεια που θα μπορούσε να νοηματοδοτήσει τη ζωή, η μόνη διέξοδος στον σημερινό αδιέξοδο κόσμο..:⁠-⁠*:⁠-⁠*:⁠-⁠*
(+Μακαριστός Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος+)
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Η Αγία Γραφή περί ασθενείας
Στην Κιβωτό της Ορθοδοξίας
Εί­ναι εγω­ϊ­σμός – πο­νη­ρή ενέρ­γεια – να νο­μί­ζεις, ότι ο Θεός θα κά­νει, κατ’ εξαί­ρε­ση από τους πολ­λούς, θαυ­μα­τουρ­γι­κή επέμ­βα­ση για σένα και να αρ­νεί­σαι την ια­τρι­κή βο­ή­θεια. Ο Θεός κά­νει θαύ­μα­τα και τώρα, αλλά εσύ δεν πρέ­πει να το προσ­δο­κάς για σένα. Εί­ναι εγω­ϊ­στι­κή εξαί­ρε­ση. Άλ­λω­στε και μέσω των για­τρών ο ίδιος ο Θεός ενερ­γεί. »Ια­τρούς και φάρ­μα­κα Κύ­ριος έδω­κεν», λέει η Αγία Γρα­φή.
Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης
www.dogma.gr
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

O ορισμός του θανάτου
Από εκεί­νους που δια­νυ­κτε­ρεύ­ουν στα παν­δο­χεία, με­ρι­κοί βρί­σκουν κρε­βά­τια. άλ­λοι δεν έχουν κρε­βά­τι και κοι­μούν­ται στο πά­τω­μα. Και όταν πε­ρά­σει η νύ­χτα, πρωί- πρωί αφή­νουν το κρε­βά­τι τους και το παν­δο­χείο και φεύ­γουν όλοι μαζί, έχον­τας μόνο τα πράγ­μα­τά τους. Κατά τον ίδιο τρό­πο και όλοι όσοι γεν­νιούν­ται σ’ αυ­τόν τον κό­σμο, φτω­χοί και οι πλού­σιοι και επί­ση­μοι, βγαί­νουν από την ζωή σαν από παν­δο­χείο, χω­ρίς να παίρ­νουν μαζί τους τί­πο­τε από τις απο­λαύ­σεις του βίου και από τα πλού­τη τους, παρά μό­νον τα έργα τους, καλά ή κακά, όσα έκα­ναν στη ζωή τους.
Μ. Αντώνιος
www.dogma.gr
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Δεν έχω άλλο δώρο πιο πολύτιμο, να σας δώσω…

Θα παρακαλέσω τον Κύριο να σας δώσει το χάρισμα της ευχής. Δεν έχω άλλο δώρο πιο πολύτιμο, να σας δώσω. Ο Χριστός να κατοικήσει στις καρδιές σας. Να γίνετε θρόνοι Κυρίου, δια της ευχής…
Δια της ευχής θα κερδίσετε το παν. Καθαρίζεται ο άνθρωπος, λαμπρύνεται, αγιάζεται…
Θα προσευχηθώ να ζείτε και να αναπνέετε τον καθαρό αυτόν αέρα της προσευχής του Ιησού Χριστού. Οι καρδιές σας να γίνουν θυμιατήρια και να ανεβαίνουν οι προσευχές σας στο θρόνο του Θεού…
Όταν θα καλλιεργήσετε την ευχή, δε θα κουράζεστε, δε θα ταράζεστε, δε θα νυστάζετε στις ακολουθίες, διότι το σώμα σας θα είναι πλέον ένδυμα. Το φόρεμα ούτε λυπάται, ούτε κρυώνει, ούτε κουράζεται…
Η Νοερά προσευχή αφομοιώνει, συνδέει, αγιάζει. Όταν στη ψυχή ανάψει η πυρκαϊά της ευχής όλα τα ξηρά καίγονται και εξαφανίζονται. Η νοερά προσευχή είναι η βάση της τελειότητος. Η πρώτη βαθμίδα της πνευματικής ανυψώσεως είναι η νοερά προσευχή. Αυτή γέμισε τον Παράδεισο από τόσους αγίους ανθρώπους.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος καθαρισμού και αγιασμού από τη νοερά προσευχή. Καλοί είναι και οι ψαλμοί (οι εκκλησιαστικοί ύμνοι), αλλ’ αυτούς τους λέμε για να ελκύουμε και να συγκινούμε τον κόσμο.
Αυτοί που ψάλλουν, μοιάζουν με ανθρώπους, που βρίσκονται έξω από το παλάτι του Βασιλέως και φωνάζουν διάφορα άσματα για να δείξουν τον ενθουσιασμό τους.
Ευχαριστείται βέβαια ο Βασιλιάς και από αυτά, αφού γίνονται για το πρόσωπό του, αλλά ευφραίνεται και προσέχει περισσότερο τους μυστικούς της αυλής του, αυτούς που του μιλούν στο αυτί Του…
Εμείς πρέπει να μιλάμε στον Βασιλέα μυστικά, στο αυτί του.
Στην αρχή της ευχής αισθάνεσαι χαρά, έπειτα γλυκύτητα και στο τέλος σαν καρπός έρχονται τα δάκρυα. Διότι αισθάνεσαι πλέον την παρουσία του Χριστού…
Η ευχή είναι το σωσίβιο της ψυχής και του σώματός μας. Και στον ωκεανό ακόμα να βρεθείς, με βάρκα την ευχή, ταξιδεύεις άφοβα…
Δια της ευχής γίνεται ο άνθρωπος σαν παιδί. Τον επαναφέρει στην απλότητα και την αθωότητα που είχε ο Αδάμ στον Παράδεισο πριν την πτώση. Παύει τη διαφορά του άλλου φύλου. Αποκτά ακατανόητη για τους κοσμικούς την ευλογημένη αγία απάθεια.

Με την ευχή αγιάζεις τον τόπο που κάθεσαι και το έργο που κάνεις.
Πρόσεξε τώρα ο διάβολος στενοχωριέται, που τον πολεμάς με την ευχή. Θα προσπαθεί να σου αποσπά το νου σου με διάφορες σκέψεις. Όλοι οι πειρασμοί σου πρέπει να ξέρεις, είναι για να σε εμποδίσουν από την προσευχή του Ιησού.
Μεταλαμβάνετε συχνά, προσεύχεστε θερμά με την καρδιά σας, υπομένετε και θα δείτε χέρι δυνατό να σας κρατάει.
Όταν θα καλλιεργήσετε τη νοερά προσευχή, θα γίνετε πλέον παιδιά του παλατιού. Θα ξέρετε τη γλώσσα του Βασιλιά και τους βασιλικούς τρόπους. Τότε μόνο με ένα νεύμα θα έχει άγια σκιρτήματα η καρδιά σας…
Καλλιεργήστε την ευχή. Αυτή θα σας οδηγήσει στον Παράδεισο. Θα βλέπετε τη χάρη του Θεού οφθαλμοφανώς, θα αποκτήσετε τη χαρά του Ουρανού. Θα λεπτύνετε και θα πετάτε με την ευχή. Θα αισθάνεστε ζωντανή την παρουσία του Χριστού μας μέσα και γύρω σας…
Είναι βασιλικός ο άνθρωπος που ενώνεται με το Θεό. Είναι τότε πολύ προσεκτικός στους λόγους του. Επιθυμεί να μη διακόπτει τη μυστική συνομιλία του Βασιλιά και όσες φορές οι άλλοι, που τον πλησιάζουν, δε τον καταλαβαίνουν, τον κουράζει πολύ…
Επιθυμώ να ιδρύσετε σταθμούς προσευχής στις καρδιές σας. Θέλω ν’ακούσω μέσα σας τη φωνή του Κυρίου. Από την καρδιά σας να μιλάει ο Κύριος. Να είστε θρόνοι Κυρίου, δια της ευχής.
Η πνευματική ζωή έχει χαρές μεγάλες. Πετάς, φεύγεις απ΄τον κόσμο, δε λογαριάζεις τίποτε. Να γίνετε παιδιά που κατοικεί ο Θεός στην καρδιά σας.
Η προσευχή όλα τα τακτοποιεί. Εκμηδενίζει τις αποστάσεις. Τις βουλήσεις των ανθρώπων μεταβάλλει. Δίνει θάρρος, πίστη και υπομονή στη ζωή μας πάντοτε.
Την ένωση της ψυχής σας μετά του Θεού να φροντίσετε…
Όταν θα βαδίσετε στις γραμμές της προσευχής, της σιωπής και της μελέτης, θα δείτε να κατοικεί ο Χριστός στην καρδιά σας.
Η Παναγία να σας διαφυλάει, ο Χριστός να κατοικήσει στις καρδιές σας . Αυτό είναι παιδιά μου η τελειότητα.. Θέλω όταν σας πλησιάζω να μου μιλάει ο Χριστός από τις καρδιές σας και εσείς πάλι να ακούτε τον Νυμφίο σας να μιλάει μέσα από τη δική μου ψυχή και τότε είναι το πραγματικό μυστικό πανηγύρι…
Η χάρη του Θεού, η πνευματική ένωση θα σας μεταμορφώσει, θα γίνετε άλλοι άνθρωποι, θα φύγει ο φόβος. Με την απεριόριστη χάρη δε θα φοβάστε τον θάνατο. Θα θεωρείτε τη ζωή αυτή, όσο καλή και αν φαίνεται, σκλαβιά. Τότε θα έχετε την πραγματική χαρά, όταν θα έχετε δια της ευχής τον Χριστό στην καρδιά σας.
Θα προσεύχομαι να σας δίνει ο Θεός υπομονή, θερμή προσευχή και αναβάσεις προς τον Χριστό μας…

Άγιος Αμφιλόχιος Μακρής
Πηγή: logosfotos.blogspot.com
https://pneumatoskoinwnia.blogspot.com/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”