Γέροντας Πορφύριος

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

g_aggelos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Γέροντας Πορφύριος

Δημοσίευση από g_aggelos »

Ακουσα, ότι αυτές τις μέρες, πρόκειται να "Αγιοποιήσουν" επίσημα τον Γέροντα Πορφύριο.
Μήπως κάποιος φίλος έχει ακούσει κάτι σχετικό;

Ευχαριστώ....
Αγγελος
savvas
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από savvas »

Δεν έχω ακούσει τίποτα αλλά αν γίνει με το καλό να γίνει.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Αγιοποίηση γέροντος Πορφυρίου

Δημοσίευση από Christos »

Ακουσα ότι πρίν λίγο καιρό που έγινε η ανακομηδή των λειψάνων του Γέροντος (στον τάφο του που βρίσκεται στο Αγιον Όρος) το σκήνωμα του βρέθηκε άφθαρτο! Δέν έχω διασταυρώσει την πληροφορία αυτή αλλά σε δύο βδομάδες που θα επισκευθώ το Αγιον 'Ορος θα ρωτήσω να μάθω περισσότερα επ΄αυτού.

Χαιρετισμούς

Χρίστος
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

Χρίστο θα περιμένομε τα Νέα σου μιας και θα βρεθείς στο Ορος.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στό Όρος άκουσα περί του γ. Πορφύριου τα ακόλουθα: Όταν συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την κοίμηση του οι υποτακτικοί του, τηρώτας εμπιστευτική εντολή του, έκαναν μυστική εκταφή και έκρυψαν τα λείψανα/σκήνωμα του σε μέρος που δεν αποκαλύπτουν σε κανένα! Μερικοί εκ των μοναχών που διαμένουν στην περιοχή φαίρονται δυσαρεστημένοι από την ανωτέρω, εν τω κρυπτώ, ενέργεια των υποτακτικών. Όσον αφορά την κατάσταση των λειψάνων/σκηνώματος του κατά την εκταφή δεν κατάφερα να μάθω περισσότερες πληροφορίες.

Χαιρετισμούς

Χρίστος
ellas
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από ellas »

Ποιός όμως ο λόγος να τα κρύψουν;
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Επιβεβαίωσα την πληροφορία της μυστικής εκταφής και μέσω δεύτερης ανεξάρτητης πηγής. Απ΄ότι έμαθα 1. Υπάρχει ιδιόχειρο σημείωμα του γέροντος το οποίο εξουσιοδοτούσε /ζητούσε από τους υποτακτικούς του να προβούν στην συγκεκριμένη ενέργεια 2. Αυτό αποτελεί τακτική και άλλων αγίων κατά την Ορθόδοξη Παράδοση, επί τω σκοπώ να παραμείνουν ταπεινοί και μετά θάνατον. Παράδειγμα αυτού αποτελεί ο όσιος Φιλόθεος ο Φιλοθεϊτης (Ιερά Μονή Φιλοθέου -Αγιον Όρος) του οποίου τα λείψανα δεν γνωρίζομε που βρίσκονται μέσω ανάλογης μεθοδεύσεως.

Χρίστος
dompros
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dompros »

Μην βιαζομαστε.
Αν είναι ο άνθρωπος με την παραχωρηση του Κυριου να γίνει Αγιος θα γίνει.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ (ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ SITE):
Όσον αφορά τον Γέροντα ΠΑΪΣΙΟ, ξέρω ότι ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος έχει στείλει από τον Ιούλιο 2004 κανονικό φάκελο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για Αγιοποίηση του (μαζί και του Γέροντος Πορφυρίου και Γέροντος Σωφρονίου).
Επίσης σε ερώτηση γνωστού μου στον εν λόγω Μητροπολίτη για το τι του απάντησε το Πατριαρχείο, του είπε ότι θα αποφασίσει σύντομα.

Όσον αφορά τον Γέροντα Πορφύριο η ανακομιδή έγινε όπως μου είπαν στα Καυσοκαλύβια και τα έχει κάποιος υποτακτικός του, Χρυσόστομος αν δεν κάνω λάθος.Ηταν κατακίτρινα και ευωδίαζαν όπως μου είπαν.Την ευχή του να έχουμε.
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

για να αγιοποιηθει καποιος νομιζω πρεπει να περασουν εκατο χρονια.σωστα?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”