Ενάρετοι γέροντες

Εδώ μπορείτε να συζητήσετε σχετικά με τους Αγιορείτες Πατέρες που έχετε επισκεφθεί στο Αγιον Όρος

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
balloo
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ενάρετοι γέροντες

Δημοσίευση από balloo »

θα ηθελα να αναφερω και μερικα ακομα περιστατικα που δε μπορω να τα κρυψω. για 1 γεροντα. ο ενας ειναι ο πνευματικος μου αγιορειτης και επειδη θα αναφερθω σε καποιο σημειο εξομολογησης δε θαθελα να αποκαλυψω ποιος ειναι. ειναι αγιοριτης και βγαινει εξω για εξομολογιση λιγεσ φορεσ το χρονο. αυτος ο γεροντας ειναι εναρετος αλλα δε το δειχνει σχεδον ποτε.μια φορα για 1 χρονο περιπου ειχα να τον δω και στο σπιτι αντιμετωπισα μια χρονια πολλα προβληματα μουρθαν ολα μαζεμενα. ολη τη ωρα ελεγα μονη μου γεροντα με ξεχασες δε μαγαπας πια με ξεχασες δ επροσευχεσε για μενα. περασα πραγματι μια πολυ μεγαλυ δοκιμασια που μουχαν σπασει τα νευρα και ταβαλα με το γεροντα συνεχεια ελεγα γεροντα με ξεχασες και συ.ολα αυτα τα λεγα μονη μου σπιτι μου. μετα απο αρκετους μηνες ηρθε ο γεροντας και πηγα να εξομολογιθω και μολις μπηκα μουπε. ελα δω εσυ που μεχεις ζαλισει ολο μου φωναζεισ οτι σε ξεχασα. εγω εντωμεταξυ δε το θεωρησα οτι τοπε επιτιδες τουχα στειλει και ενα γραμμα στο αγιο ορος εκεινο το καιρο χωρισ μεσα να ταναφερω οτι με ξεχασε και τετοια. εκεινος ομως δεν αναπαυτικε μαυτο και μετα αρχισε συνεχεια να μου λει που μου φωναζεισ συνεχεια οτι σε ξεχασα και ολο μου φωναζεισ και μεχεισ ζαλισει βαρεθηκα να σακουω. μουτολεγε πολλεσ φορες βρε παιδια αλλα εγω η μουρλη που να φανταστω οτι το διορατικο του εφτανε μεχρι το σπιτι μου. μετα σα να πηρα μπροσ και εκει βρε παιδια που οπως μπηκα μεσα στο κελι που εξομολογαγε και πηγα να κατσω στη καρεκλα εμεινα κοκκλαλο και πηρα τη σταση να κατσω και μετα εμεινα ορθια ειχε λυγισει η μεση μου και εμεινα μισο καθηστη και εμεινα κοκκαλο παιδια. τοτε με κοιταξε με ενα υφος με υπονοοουμενο οτι ταχα εγω τακουω οσα λες μετα βρε παιδια μεπιασε το γελιο ειχα μεινει κοκκαλο ουτε στη καρεκλα δεν ειχα προλαβει και γω να κατσω καλα καλα και μετα γελασε κιαυτος και κουνησε το κεφαλι του οτι ειδες σεπιασα που λενε. αυτα.
αλλο ενα περιστατικο αλλη μερα με τον ιδιο γεροντα. περιμενα σειρα να εξομολογηθω. η πορτα ηταν κλειστη. περιμενα περιμενα αλλα που νανοιξει. φυσικα εγω δε μπηκα μεσα ουτε χτυπησα απο ευγενια περιμενα να τελιωσει. πως ημουν βεβαιη ομως οτι ηταν μεσα κιαλος? αφου ακουγοταν συνομιλια 2 αντρων πολυ δυνατα 2 διαφορετικες φωνες ακουγοταν σα να συνομιλουσαν.μετα βρε παιδια ανοιγει η πορτα και δεν ηταν κανενασ μεσα. αλλα κινιτο με ανοιχτη ακροαση και ναχε ο γεροντας αποκλειτε να ακουγοταν τοσο δυνατα η αλλη φωνη.....τα συμπερασματα δικα σας.
αλλο περιστατικο με τον ιδιο γεροντσ. μια φορα πηγα εξομολογη8ηκα αλλα ξεχασα να τον ρωτησω αν επρεπε να κοινωνισω. οταν βγηκα εξω το θυμηθηκα και στεναχωρη8ηκα πολυ που ξεχασα να τον ρωτησω.μετα απο λιγο με φωναξανε σε θελει ο γεροντας λενε, παλι λεω? τι με θελει.
παω και μουπε α ξεχασα να σου πω να κοινωνισεις.
μια αλλη φορα σ εκηδεια μοναχησ η γεροντισα του μοναστηριου σκεφτηκε απο μεσα της. αραγε αμα πεθανω θαρθει και στη δικια μου κειδεια ο γεροντας? ο γεροντας που παρεβρησκοτανσ τη κηδεια οταν αυτη τελειωσε ειπε στη γεροντισα. ακου αμα ζω θαρθω στη κηδεια σου αμα ομως εχω πεθανει πρεπει να βρεις αλλο να σε ψαλει!! η γεροντισα η κακομοιρα εμεινε κοκκαλο που το καταλαβε ο γεροντας οτι ακουσε τι σκεφτοταν?
:-)
balloo
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

το προορατικο του γεροντα μου

Δημοσίευση από balloo »

ειναι τοσα πολλα τα θαυμαστα του γεροντα μου που δε ξερω τι να πρωτο πω. μολις τωρα θυμηθηκα αλλο ενα και θα σας παρακαλεσω να συνχωρεσετε τα ορθογραφικα ειμαι για τα μπαζα το ξερω και που σας κουραζω αλλο ενα συγνωμη αλλα αξιζει να ταναφερω .ακουστε. μια αλλη φορα πανε μερικα χρονια.εκεινα τα χρονια 3-4 συνολικα ολο τρακερναμε με ταυτοκινητο τις περισσοτερες φορες θαταν θανατηφορο απο θαυμα γλητωσαμε τεσπα. υπηρχε μια διαολικη ενεργεια και ο πατερας μου ολο τρακερνε για μερικα χρονια συνεχομενα .πηγα να εξομολογιθω στο γεροντα και φυσικα δε θεωρησα τοσο σοβαρο να ταναφερω για τα τρακαρισματα μα ο εναρετος και προορατικος γεροντας μουδωσε ενα πολυ ομορφο σταυρουδακι σα κομποσχινι πλεκτο με κομπους και χαντρες κατι τετοιο.παρτο λεει να το κρεμασεις στο αυτοκινητο. ε απο τοτε τα παραξενα αυτα τρακαρισματα σταματησαν και τρομαξα να βρω την ψυχολογικη μου ηρεμια πανω απολα ζουσα με φοβιες ολη την ωρα οτι θα τρακαρουμε.πανε τοσα χρονια και δοξα το θεο ειμαστε μια χαρα απο θεμα τρακαρισματος.
:-)
Tita
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από Tita »

Μπορείτε να μου πείτε ποιος είναι ο γέροντας αυτός; κάποια στοιχεία του; Αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα και θέλω να επικοινωνήσω μαζί του._
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

εναρετοι γεροντες

Δημοσίευση από MHTSAKOS »

Παλιότερα είχε γίνει λόγος για τον Γέροντα Ευσέβιο στο Σιδηρόκατρο Σερρών
stellio40
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από stellio40 »

O γέροντας Ευσέβιος δέν είναι στο Άγιον Όρος,είναι σέ κάποιο κελλί τής περιοχής του Σιδηροκάστρου.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: εναρετοι γεροντες

Δημοσίευση από smarti »

balloo έγραψε:θα ηθελα να αναφερω και μερικα ακομα περιστατικα που δε μπορω να τα κρυψω. για 1 γεροντα. ο ενας ειναι ο πνευματικος μου αγιορειτης και επειδη θα αναφερθω σε καποιο σημειο εξομολογησης δε θαθελα να αποκαλυψω ποιος ειναι. ειναι αγιοριτης και βγαινει εξω για εξομολογιση λιγεσ φορεσ το χρονο. αυτος ο γεροντας ειναι εναρετος αλλα δε το δειχνει σχεδον ποτε.μια φορα για 1 χρονο περιπου ειχα να τον δω και στο σπιτι αντιμετωπισα μια χρονια πολλα προβληματα μουρθαν ολα μαζεμενα. ολη τη ωρα ελεγα μονη μου γεροντα με ξεχασες δε μαγαπας πια με ξεχασες δ επροσευχεσε για μενα. περασα πραγματι μια πολυ μεγαλυ δοκιμασια που μουχαν σπασει τα νευρα και ταβαλα με το γεροντα συνεχεια ελεγα γεροντα με ξεχασες και συ.ολα αυτα τα λεγα μονη μου σπιτι μου. μετα απο αρκετους μηνες ηρθε ο γεροντας και πηγα να εξομολογιθω και μολις μπηκα μουπε. ελα δω εσυ που μεχεις ζαλισει ολο μου φωναζεισ οτι σε ξεχασα. εγω εντωμεταξυ δε το θεωρησα οτι τοπε επιτιδες τουχα στειλει και ενα γραμμα στο αγιο ορος εκεινο το καιρο χωρισ μεσα να ταναφερω οτι με ξεχασε και τετοια. εκεινος ομως δεν αναπαυτικε μαυτο και μετα αρχισε συνεχεια να μου λει που μου φωναζεισ συνεχεια οτι σε ξεχασα και ολο μου φωναζεισ και μεχεισ ζαλισει βαρεθηκα να σακουω. μουτολεγε πολλεσ φορες βρε παιδια αλλα εγω η μουρλη που να φανταστω οτι το διορατικο του εφτανε μεχρι το σπιτι μου. μετα σα να πηρα μπροσ και εκει βρε παιδια που οπως μπηκα μεσα στο κελι που εξομολογαγε και πηγα να κατσω στη καρεκλα εμεινα κοκκλαλο και πηρα τη σταση να κατσω και μετα εμεινα ορθια ειχε λυγισει η μεση μου και εμεινα μισο καθηστη και εμεινα κοκκαλο παιδια. τοτε με κοιταξε με ενα υφος με υπονοοουμενο οτι ταχα εγω τακουω οσα λες μετα βρε παιδια μεπιασε το γελιο ειχα μεινει κοκκαλο ουτε στη καρεκλα δεν ειχα προλαβει και γω να κατσω καλα καλα και μετα γελασε κιαυτος και κουνησε το κεφαλι του οτι ειδες σεπιασα που λενε. αυτα.
αλλο ενα περιστατικο αλλη μερα με τον ιδιο γεροντα. περιμενα σειρα να εξομολογηθω. η πορτα ηταν κλειστη. περιμενα περιμενα αλλα που νανοιξει. φυσικα εγω δε μπηκα μεσα ουτε χτυπησα απο ευγενια περιμενα να τελιωσει. πως ημουν βεβαιη ομως οτι ηταν μεσα κιαλος? αφου ακουγοταν συνομιλια 2 αντρων πολυ δυνατα 2 διαφορετικες φωνες ακουγοταν σα να συνομιλουσαν.μετα βρε παιδια ανοιγει η πορτα και δεν ηταν κανενασ μεσα. αλλα κινιτο με ανοιχτη ακροαση και ναχε ο γεροντας αποκλειτε να ακουγοταν τοσο δυνατα η αλλη φωνη.....τα συμπερασματα δικα σας.
αλλο περιστατικο με τον ιδιο γεροντσ. μια φορα πηγα εξομολογη8ηκα αλλα ξεχασα να τον ρωτησω αν επρεπε να κοινωνισω. οταν βγηκα εξω το θυμηθηκα και στεναχωρη8ηκα πολυ που ξεχασα να τον ρωτησω.μετα απο λιγο με φωναξανε σε θελει ο γεροντας λενε, παλι λεω? τι με θελει.
παω και μουπε α ξεχασα να σου πω να κοινωνισεις.
μια αλλη φορα σ εκηδεια μοναχησ η γεροντισα του μοναστηριου σκεφτηκε απο μεσα της. αραγε αμα πεθανω θαρθει και στη δικια μου κειδεια ο γεροντας? ο γεροντας που παρεβρησκοτανσ τη κηδεια οταν αυτη τελειωσε ειπε στη γεροντισα. ακου αμα ζω θαρθω στη κηδεια σου αμα ομως εχω πεθανει πρεπει να βρεις αλλο να σε ψαλει!! η γεροντισα η κακομοιρα εμεινε κοκκαλο που το καταλαβε ο γεροντας οτι ακουσε τι σκεφτοταν?
Τι ωραια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αγιορείται Πατέρες”