Αν εννοείς, ότι ο Ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία ή Πόντο ή ανατολική Θράκη ή Β. Ήπειρο ήταν -είναι- ή θα είναι- σε επιθετικό πόλεμο, τότε αδελφέ μου είσαι γιά κλάματα.
Σαν Χριστιανός Ορθόδοξος, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι την έκβαση των πολέμων δεν την κάνουν οι αριθμοί, (βλέπε τον ελληνο-ιταλικό του 40 με την Κυρία Θεοτόκο να σκέπει τον στρατόν μας), αλλά την κάνει, ο Μεγάλος Αφέντης μας ! Με το δόγμα της Δημιουργίας του κόσμου, έπεται το δόγμα της Προνοίας, αλλοίμονο αν ήταν τα πράγματα : μπέστε σκύλοι αλέστε.......
Καλησπέρα αδελφέ(ή αδελφή) Silver.Σε ευχαριστώ για τα μαθήματα χριστιανικού ήθους που μου παραδίδεις,αποκαλώντας με ότι είναι για κλάματα.Οι διαφορετικές απόψεις δεν επιτρέπονται από ότι φαίνεται στο χριστιανικό αυτό site.
Το 1940 νικήσαμε τους ιταλούς αλλά κατατροπωθήκαμε από τους γερμανούς,μάλλον αυτό το έχουμε ξεχάσει.Τι σημαίνει αυτό,ότι η Παναγία ευλογούσε τους Ναζί?Τις χαρές και τις λύπες τις επιτρέπει ο Θεός,σύμφωνα με το σχέδιο Του που ούτε εγώ,ούτε εσύ,ούτε κανείς δεν δύναται να γνωρίσει και να κατανοήσει αλλά μονάχα να δεχθεί μπορεί.Ακόμα και η εξαφάνιση από το πρόσωπο του χάρτη μιας χριστιανικής χώρας θα μπορούσε να είναι στο σχέδιο του Θεού.Ο Θεός δεν μας θέλει διαρκώς νικητές διότι τότε οι "αντίπαλοι" μας θα ήτανε διαρκώς οι "χαμένοι" και ως εκ τούτου αποπαίδια.Όσα ισχυρίζεσαι περί Θείας Πρόνοιας τα ισχυρίζεται και ο Μπους,ο οποιός έχει δηλώσει ότι μιλάει με το Θεό και ο πόλεμος εναντίον του Ισλάμ είναι και θέλημα Θεού.Τελικά με ποιούς είναι ο Θεός?Με εμάς,τους Αμερικάνους,τους Τουρκους,τους Κινέζους,τους Ρώσους?Με Όλους και όσα επιτρέπει τα επιτρέπει για καλό όλων.
Αγαπητε taje σχετικά με την μικρασιατική εκστρατεία. Στα 1921 επί πρωθυπουργίας Δημητρίου Γούναρη, ο πρωθυπουργός μας (διαβάζοντοντας τα πρακτικά της δίκης των έξι) δήλωσε ορθά κοφτά στους Άγγλους ότι θα αποσύρει τον ελληνικό στρατό από το Μικρασιατικό μέτωπο. Και πάλι οι Άγγλοι τον πίεσαν να μην το κάνει, υποσχόμενοι οικονομική βοήθεια, που δεν δόθηκε ποτε.
Όσο για κείνο που γράφεις, περί ισχυρότερου κεμαλικού στρατού σε σχέση με τον δικό μας, ο Κεμάλ ισχυροποίηθηκε μετά τις συμφωνίες που υπέγραψε με την Γαλλία, Ιταλία και ΣΣΔ. περί το 1921. Αν από το 1918 οι Αντατικοί μας επέτρεπαν να καθαρίσουμε την κατάσταση με τον Κεμάλ....ίσως σήμερα να περνούσε το όνομά του στα "ψιλά" της ιστορίας
Συγνώμη paroike αλλά πριν απαντήσουμε διαβάζουμε τα λεγόμενα αυτών στους οποίους απαντάμε?Μου φέρνεις αντίρρηση λέγοντας ουσιαστικά όσα λέω και εγώ!Για του λόγου το αληθές στα παραθέτω αυτούσια:
"Στην περίπτωση της μικρασιατικής εκστρατείας αποδείχθηκε,από τα ίδια τα γεγονότα,ότι δεν διαθέταμε κανέναν σύμμαχο,οπότε η κίνηση μας ήταν επιεικώς εγκληματικά
βλακώδης.Το γιατί οι συμμαχικές δυνάμεις της Αντάντ "σφυρίζαν" αδιάφορα
ενώ χιλίαδες συμπατριώτες μας εκδιώκονταν(Στην καλύτερη) και σφάζονταν από τους τούρκους,μπορείς εύκολα να το ανακαλύψεις διαβάζοντας συγράμματα που ασχολούνται με την εποχή εκείνη.Για άλλη μια φορά,η διχόνοια,η ανικανότητα και η έλλειψη διορατικότητας των κυβερνούντων τον τόπο αυτό έκανε το "θαύμα" της."
Τι διαφορετικό λέω από αυτά που εσύ έγραψες?Τα ίδια λέω!Ότι δηλαδή δεν διαθέταμε κανέναν σύμμαχο(το να το παίζει κάποιος σύμμαχος και να σε εγκαταλείπει είναι το πλεον σύνηθες στην σκακιέρα,ιδίως αν έχει συμβεί πλειστάκις στο παρελθόν,δεν δικαιολογείσαι να την πατήσεις) και ότι ο στρατός του Κεμάλ όταν πραγματοποίησε την επίθεση,ήταν ισχυρότερος(την επίθεση όπως γνωρίζεις δεν την πραγματοποίησε το 1918,αλλά αφού είχε εξασφαλίσει τα νώτα του,με τις συμφωνίες που ανέφερες,γεγονός που καταδικνύει την ανώτερη διπλωματική ικανότητα των Τούρκων).
Και καλά θα κάναμε να μην πιάνουμε στο στόμα μας την ΚΥΠΡΟ γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ τους πρόδωσε στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΙΛΛΑ και χάθηκαν όλα τα παλληκάρια της ΕΛΔΥΚ.
Αδελφέ(η αδελφή) gkdgr,τους το ανέφερα και εγώ χθες αυτό αλλά κανείς δεν τόλμησε να απαντήσει.Ο πατέρας μου υπηρετούσε στην Κύπρο και τα γνωρίζει καλύτερα από όλους όσους βρίσκονται εδώ και ότι ξέρουν είναι ότι θέλουν οι "κυβερνώντες" να ξέρουν.
Όταν επίσης τους ανέφερα για τον Κολοκοτρώνη και την φυλάκιση του από τους εθνοσωτήρες,η απάντηση ήτανε να μου παραθέτουν το λόγο του λες και εγώ αμφισβήτησα την λεβεντιά του και την προσφορά του.Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή.
Μια άλλη ερώτηση που έθεσε στους πατριώτες,εγώ ο προδότης,είναι γιατί σε μια πόλη 15 εκατομυρίων όταν γίνεται διαδήλωση των γκρίζων λύκων κατά του Πατριαρχείου ή κατα της ένταξης στην ευρώπη,συγκεντρώνονται όλοι και όλοι 500-1000 άνθρωποι.Τα άλλα 14.000.000 γιατί δεν συμμετέχουν αφού όλοι τους είναι ίδιοι και μοιράζονται το ιδιο μίσος.Ας μου απαντήσει κάποιος σε αυτό!
Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του Iosif.Όσο αναφέρονται σε νέο-Ισραήλ ας μην αγνοούν το τι συνέβη στο παλαιό Ισραήλ και πως (όπως οι ίδιοι οι "νεο-Ισραηλίτες" λένε) ο Θεός απέσυρε τη χάρη Του.Πιστεύετε αλήθεια ότι ο μέσος έλληνας είναι πιο κοντά στο λόγο του Θεού(με βάση τις πράξεις του και την καθημερινότητα του) από το μέσο αμερικάνο ή από το μέσο ευρωπαίο?Αν το πιστεύετε μπείτε σε ένα λεωφορείο και δείτε πόσοι θα κάνουν το Σταυρό τους μπροστά απο μία εκκλησία(σχεδόν κανείς).Περάστε μία βόλτα από τα ψητοπωλεία και τα σουβλατζίδικα και δείτε την κίνηση τους τώρα την Σαρακοστή(ή τις Τετάρτες Και Τις Παρασκευές τον υπόλοιπο χρόνο).Περάστε και μία βόλτα από τις Εκκλησίες στους κατανυκτικούς εσπερινούς και στις προηγιασμένες και θα τις βρείτε άδειες.Ας σταματήσει η υποκρισία περί περιούσιου λαού.Μην ξεχνάμε ότι στο θέμα των ταυτοτήτων μαζέψαμε 3000000 υπογραφές,συμπεριλαμβανομένων και των υπογραφών ανηλίκων!Τα άλλα 7000000 γιατί δεν υπογράψανε.Επισκεφθείτε τα πανεπιστήμια και ρωτήστε τους νέους για τον τρόπο ζωής και συγκρίνετε τον με τον τρόπο ζωής του μέσου ευρωπαίου.Πείτε μου τις διαφορές!
Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά θα σας πω ένα μυστικό ....
Ο Θεός αγαπάει και τους Τούρκους , τους απλούς ανθρώπους τους φτωχούς στις γειτονιές
Και την μάνα τη μαυροφορεμένη την Τουρκάλα αγαπάει
Και τους Αλβανούς αγαπάει ο Θεός , ναι αυτούς που ο στρατός μας φώναζε ότι θα κάνει κορδόνια για τις αρβύλες τους με τα έντερά τους
Δεν είναι εθνικό προϊόν ο Θεός
Δεν είναι μπουκάλι με λάδι , ούτε Φέτα Ελληνική
Είναι Θεός ΟΛΩΝ
Και μας θέλει όλους μονιασμένους
Αν κάποιοι από εσάς ονειρεύεστε ΑΙΜΑ ΑΙΜΑ ΑΙΜΑ ΑΙΜΑ να ΧΥΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΕΙ για να πάρουμε πίσω τη Πόλη μεγιά σας με χαρά σας
Διαφωνώ Mάνο.Ο Θεός αγαπάει μόνο την Ελλάδα,καμία άλλη χώρα και μισεί τους Τούρκους και τους Αλβανούς,για αυτό θα επιτρέψει πόλεμο μεταξύ μας όπου θα τους σφάξουμε και θα ξαναπάρουμε πίσω την Πόλη(τώρα με τα 15000000 των Τούρκων που ζουν σε αυτή τι θα κάνουμε και πως θα μπορέσουμε να επωμιστούμε και την κακή οικονομική κατάσταση των κατεκτημένων Τούρκων δεν το γνωρίζω,αλλά κάτι θα σκεφθεί ο τότε υπουργός οικονομικών,ίσως βρέξει χρυσάφι).
Γέμισε το σαιτ με Κολοκοτρώνηδες και Μπουμπουλίνες των πλήκτρων.Θα ήθελα να ήξερα αν κανένας από αυτούς τους ιδιούς(όχι προγόνους,παππούδες,πατεράδες...)έχει πολεμήσει για να δει την φρίκη του να σκοτώνεις.Αν θα χαιρόντουσαν να χάσουν την ζωή τους τα παιδιά τους,ή να μείνουν ανάπηροι οι ίδιοι για να πολεμήσουν σε ένα πόλεμο που μόνο ιερός δεν θα είναι.Πως θα αισθανθούνε αν κάποιοι από την διμοιρία τους βιάσουν και σφάξουν αγοράκια και κοριτσάκια,όπως συνηθίζεται σε κάθε πόλεμο.Πως θα αισθανθούν όταν οι πολιτικοί τους,τους πουλήσουν.Και προσέξτε πήρα το σενάριο της νίκης.Αν χάσουμε?Αν οι κόρες μας και οι γυναίκες μας βιαστούν και σφαχτούν,την ώρα που οι ηγέτες έχουν λακέψει για αντίσταση με την πένα?Αν τα αγόρια μας σφαγιαστούν αφού πρώτα βασανιστούν?
Ο πόλεμος των πλήκτρων είναι αναίμακτος και εύκολος,όπως εύκολα είναι τα λόγια και η εθνικοφροσύνη.
Ο αληθινός πόλεμος είναι όμως φρικτός για αυτό σωπάστε και προσευχηθείτε για ειρ
ήνη και ευημερία όλων των λαών.
Δεν πρόκειται να ξαναεπανέλθω στο θέμα.Μην ενοχλώ και την παρέλαση των πατριωτών και μελλοντικών Κολοκοτρώνηδων,εγώ ο Εφιάλτης.
Καλη Σαρακοστή(με φιλειρινικη διάθεση ελπίζω)