Τουλάχιστο στη Χώρα τω Σφακιώ με τις 101 εκκλησιές , δεν θα πατήσουν το ποδαράκι τους...
"Rock Opera"
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: "Rock Opera"
NΤΡΟΠΗ ΣΟΥlovethink έγραψε:Melpomeni έγραψε: Εγώ πάντως θα πάω να το δω 99,999999 %
Εδώ και καιρό το περιμένουμε
Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά
Μην κάνουμε και σαν υστερικοί
ΤΕΧΝΗ είναι
Μια ΡΟΚ Οπερα ένα Μιούζικαλ με τα πάθη Του Χριστού
Και τι έγινε που τον κάναν με τατουάζ ? υποτίθετε ότι ήρθε στην σύγχρονη εποχή και είναι επαναστάτης κάτω από άλλο πρίσμα
Σας βρίσκω υπερβολικούς ( όπως πάντα )
Να πας !
Την Μεγαλη Παρασκευη οταν ακουγεται η κραυγη " Ω γλυκυ μου Εαρ " !
Τι Παθος τι θεατρο ! Τι "Διακριση" τι "πως πανε οι στραβοι στον Αδη " !
Να συμπεραίνεις αυτό που θες και να το τοποθετείς εκεί που θες για να το κάνεις ακόμα πιο χοντρό και υβριστικό
Οχι αγαπητή μου δεν θα πάω Μεγάλη Παρασκευή
Θα βρω κάποιον σαν στραβός που είμαι και θα με οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας
Και μετά σαν τυφλός που θα'μαι θα πάω να δω και μια Παράσταση να νιώσω λίγο πολιτισμένος σε αυτή την κοινωνία[/quote]
Και ο ωκεανος ειναι φτειαγμενος απο σταγονες.
Σιγα -σιγα, βημα -βημα, θα φτασουμε εκει που ισως δεν το ειχαμε φανταστει ποτε και ουτε ισως το ειχαμε προγραμματισει.
Λιγο η γλωσσα,λιγο η ιστορια,λιγο η καθε ειδους "ιδεολογια" ,η "εκφραση ",
η "τεχνη" ,η "λατρεια", θα πιουμε ολοι το νερο της λησμονιας και θα πηγαινουμε ΟΛΟΙ οπως πανε οι στραβοι στον Αδη ¨ο ενας πισω απο τον αλλον.
Ναι πολυ πιθανον να ερθει και η στιγμη που θα μας "εκφραζει" καλυτερα
το ροκ συγκροτημα απο τον ψαλτη. Και αν η μοναδικη παρασταση ειναι την Μεγαλη Παρασκευη,αμφιβαλλεις οτι καποιοι θα την προτιμησουν?
Οταν εχουμε αποευαισθητοποιηθει μορφωτικα, πολιτιστικα και πνευματικα , και εχουμε ως κριτηριο το τι μας εκφραζει και οχι το τι ειναι αληθινο,
τοτε θα τρωμε οτι ξυλοκερατα μας σερβιρει ο καθε επιτηδειος .
Και δεν θα εχουμε κανενα προβλημα αν ανακατευομε το αληθινο με το καλπικο,το μαυρο με το ασπρο, τα αγια με τα βλασφημα.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
lovethink έγραψε: Μια παράσταση από το 1970 που ΙΕΡΕΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΤΑΤΟΣ που ρώτησα και ζει έξω μου λέει " Τι ? τώρα το φέρνουν σε εσάς ? ......... "
Διότι αυτό έξω παίζει από το 1970 γιατί γνωρίζει Τεράστια επιτυχία και είναι πλέον κλασσικό
" ΙΕΡΕΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΤΑΤΟΣ" ????????
Κυκλοφορουν αρκετοι τετοιοι στο εξωτερικο.
((quote="lovethink)
Το γεγονός ότι κάποιοι γύρισαν και μου είπαν να μην πάω μεγάλη Παρασκευή εκκλησία να ακούσω ύμνους αλλά να πάω στην ροκ οπερα
αυτό δεν θα ήθελα να το αναλύσω τι δείχνει και τι σημαίνει
Eνταξει μην μας την Μεγαλη Παρασκευη. Ο Χριστος σταρωνεται καθε μερα στην εποχη μας.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Re: "Rock Opera"

Melpomeni έγραψε:Οταν εχουμε αποευαισθητοποιηθει μορφωτικα, πολιτιστικα και πνευματικα , και εχουμε ως κριτηριο το τι μας εκφραζει και οχι το τι ειναι αληθινο,
τοτε θα τρωμε οτι ξυλοκερατα μας σερβιρει ο καθε επιτηδειος .
Και δεν θα εχουμε κανενα προβλημα αν ανακατευομε το αληθινο με το καλπικο,το μαυρο με το ασπρο, τα αγια με τα βλασφημα.
Φίλε Lovething πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να χαρακτηρίζουμε με λέξεις όπως "πρόστυχο",τις ενέργειες ενός συνομιλητή μας.Είμαστε ελεύθεροι να εκφράσουμε την άποψη μας,με επιχειρήματα αλλά και χωρίς,με τιμιότητα αλλά και με δόλο.lovethink έγραψε:Πολύ πρόστυχο να παίρνουμε ότι μας συμφέρει ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΗΓΟΥΜΕ κια στο κόσμο τι ακριβώς είναι αυτό και που το λέει και γιατίmiskin έγραψε:Απόδειξε μου ότι δεν είσαι ηλίθιος,περπάτησε στη πισίνα μου.
Αν το κάνεις αυτό για εμένα,τότε θα σε αφήσω ελεύθερο.
Ει!Δεν με φοβάσαι Χριστέ?Κύριε Υπέροχε Χριστέ(ειρωνικά)?
Είσαι ένα ανέκδοτο.Δεν είσαι ο Κύριος.Δεν είσαι τίποτε παρά μια απάτη.
Εξαφανίσου Βασιλέα Των Ιουδαίων!
Εξαφανίσου από την ζωή μου!
[/b]
Εξήγησε λοιπόν ότι ΔΕΝ το λέει αυτό ο Χριστός
Εξήγησε λοιπόν ότι αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ όσοι τον πιστεύουν στον έργο
ΚΑΙ ΠΕΣ οτι είναι οι κατηγορίες που του προσάπτουν
Δείχνει την ειρωνία των φαρισαίων και την κακία των Εβραίων
Γιατί ? Αυτά δεν θέλαν οι Εβραίοι τότε ?
Δεν θέλαν να εξαφανιστεί από τη πόλη τους και από τη ζωή τους ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ?
Ειρωνείες δεν λέγαν στον ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ?
Δεν τον κοροϊδευαν ?
Ισα ίσα που είναι συγκινητικοί αυτοί οι στίχοι όταν ξέρεις ότι τους λένε στον Κύριο μας και Θεός μας οι σταυρωτές Του
Στην δική μου περίπτωση πιστεύω ότι όντας εκνευρισμένος για κάποιο λόγο, με χαρακτήρισες χωρίς να διαβάσεις το μήνυμα μου προσεκτικά.Αν το διάβαζες θα διαπίστωνες ότι σε κανένα σημείο δεν απέτρεπα κάποιον από το να παρακολουθήσει την παράσταση,για το λόγου το αληθές στο τέλος του μηνύματος προτρέπω όποιον ενδιαφέρεται προτού καταβάλλει ένα αξιοσέβασμο ποσό για την αγορά του εισιτηρίου,να δει είτε την παράσταση σε DVD είτε να ακούσει το OST,το οποίο είναι κατ' ουσίαν και το σενάριο της παράστασης.
Εκτός από τους στίχους που παραθέτεις,θέλοντας να μου δείξεις ότι έδρασα με δόλο, παραθέτω και στίχους της παράστασης που μιλούν υπέρ του Θεού και καταλήγω στο προσωπικό συμπέρασμα,ότι εντέχνως ο δημιουργός δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση,για το αν θεωρεί τον Χριστό ως Θεό ή ως επαναστάτη.Το ξανατονίζω ,γιατί αρκετοί εδώ το λησμονούν,ότι παραθέτω την προσωπική μου άποψη και όχι την απόλυτη αλήθεια!Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να είμαστε τόσο επιθετικοί,ο ένας με τον άλλο.
Δικαίωμα σου και μάλιστα αναφαίρετο να έχεις την δική σου άποψη και το σέβομαι,για αυτό και αναφερόμενος σε εσένα στη παράθεση μου,στο θέμα του τατουάζ,δεν σε χαρακτήρισα παρά μονάχα εξέφρασα την προσωπική μου άποψη.
Δικαίωμα του καθενός να προσδιόριζει ως τέχνη οτιδήποτε θέλει.Εσύ θεωρείς τέχνη το συγκεκριμένο μιούζικαλ(ή ροκ όπερα),εγώ πάλι όχι.Που είναι το πρόβλημα?Εγώ ζω τη ζωή μου και εσύ τη δική σου.Κάποιοι θεωρούν
τέχνη μια νεκρή αγελάδα σε δεξαμενή με φορμαλδεύδη,εγώ πάλι όχι!Δεν έχω δικαίωμα στην άποψη?
Ας ηρεμήσουμε λοιπόν και ας αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς.
Να θυμάσαι ότι πολλές φορές δεν απέχουμε από τον χαρακτηρισμό που αποδίδουμε στους άλλους.Για αυτό ας μη χαρακτηρίζουμε κανέναν.
Καλά να περάσεις λοιπόν στην παράσταση τόσο εσύ,όσο και όποιος άλλος την παρακολουθήσει.
Καλό βράδυ
Αγνωστε ψηφιακέ συνομιλητή Miskinmiskin έγραψε:[εντέχνως ο δημιουργός δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση,για το αν θεωρεί τον Χριστό ως Θεό ή ως επαναστάτη.
Καταρχάς καλώς όρισες μιας και δεν στο έχω πει ακόμα και δεν είχα προσέξει καν αν είσαι νέος χρήστης η παλιός
Θα ήθελα απλά να σκεφτείς πως έχω 2000 μηνύματα σε αυτό το φόρουμ
Και τι εννοώ με αυτό ?
Πως αν για 2000 μηνύματα συνέχεια είχα χαρακτηρισμούς και τσακωμούς τότε δεν νομίζω να με είχαν ακόμα ελεύθερο να γράφω αλλά θα είχα φάει πόρτα και δικαίως
Εχουν έρθει πολύ καλές στιγμές στο φόρουμ και μεγάλοι περίοδοι καλών συζητήσεων
Δυστυχώς όμως το τελευταίο διάστημα έχω υποσθεί όχι μόνο εγώ αλλά γενικότερα υπάρχει μια φόρτιση
Οι μεν και οι δε
Υπάρχουν αυτοί που με την παρουσία τους σε εμπνέουν να γνωρίσεις Τον Θεό και υπάρχουν και αυτοί που με την παρουσία τους "Φοβάσαι μη γίνεις και εσύ "πιστός" "
Από την αρχή του θέματος υπάρχει ένα σημείο που δεν κατάλαβε σχεδόν κανείς
Οτι δεν είναι μια υβριστική παράσταση που σκοπό έχει να κοροιδέψει Τον Χριστό ή να αναιρέσει την Θεότητά Του απ'όσο ξέρω τουλάχιστον
Δεν μπορεί να ταυτισθεί επ'ουδενί με τρόπο επικοινωνίας με Το Θεό οπότε δεν έχει και ουδεμία σχέση με το να την ταυτίζει κάποιος με τις λειτουργίες της ΠΕιραικής εκκλησίας και των ναών του ραδιοφώνου κτλπ
Το ραδιόφωνο το ανοίγεις για να ακούσεις ραδιόφωνο
Την τηλεόραση για να δεις
Στο θέατρο για να δεις μια παράσταση
Στην ταβέρνα για να φας
κτλπ
Ετσι λοιπόν ήρθε και στην χώρα μας επιτέλους μια καλή παράσταση που παίζεται χρόνια ολόκληρα έξω χωρίς να έχει τον χαρακτήρα της "προπαγανδίστικης παράστασης"
Η αν μη τι άλλο ένας άνθρωπος ώριμος δεν θα πάει να δει μια παράσταση με το σκεπτικό να ταυτισθεί με τις όποιες απόψεις ενός σκηνοθέτη σεναριογράφου κτλπ
Αυτά όσο αφορά το έργο
Είναι απαράδεκτο και σκοταδισμός όντως να πηγαίνουμε έξω από σινεμά και να φωνάζουμε με χαρτόνια και να γινόμαστε γραφικοί
Γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα δούμε την Κυρία Λουκά στις ειδήσεις να φωνάζει
Δεν μπορώ να ταυτιστώ με μια τέτοια νοοτροπία και αν θύμωσα είναι γιατί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ άτομα από εδώ δεν σέβονται το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέγει ΤΙ ΘΑ ΔΕΙ και ΑΝ θα το δει αλλά αμέσως προσάπτουν χαρακτηρισμούς άσχετους μεταξύ τους
Ειδικά αυτό το πάντρεμα της Μεγάλης Παρασκευής και το διώξιμο από την εκκλησία ( Μην πας εκκλησία τη Μ.Παρασκευή πήγαινε όπερα ) με κούφανε να το πω απλά .
Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου
Καλό είναι πάντα να προσέχεις γιατί το φόρουμ έχει κατακλυσθεί από ακραία πλέον στοιχεία
Καλό είναι νομίζω να μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα ήσυχα και καθαρά χωρίς φανατισμούς
Επιτέλους είναι αρρωστημένη κατάσταση να βλέπουμε παντού σατανάδες πίσω από κάθε κείμενο πίσω από κάθε παράσταση πίσω από κάθε τραγούδι πίσω από κάθε παιχνίδι πίσω από κάθε τι
Είναι μια Μουσική παράσταση με κεντρικό θέμα τα Πάθη Του Χριστού
Κατανοώ ότι και μένα δεν μου ακούγετε καλό σαν αρχική σκέψη "ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ?" ?
Αλλά μήπως τα έργα που βλέπαμε τόσα χρόνια από μικρά παιδιά στη τηλεόραση με έναν Χριστό με ροζ μαγουλάκια , μαλλιά περιποιημένα πάνω στο σταυρό ήταν η πραγματική εικόνα ?
Νομίζω ότι πιο κοντά συνέπεσε όλη αυτή η τραγικότητα που παίχτηκε πέρσυ στα σινεμά "ΤΟ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ" με τον Μελ Γκίμπσον
από ότι όσες ταινίες είχαμε δει μέχρι σήμερα
Και επαναλαμβάνω
Ναι δεν περίμένω το σινεμά να με γαλουχήσει πνευματικά
Δεν θα πάω για πρώτη φορά να ακούσω για τη ζωή Του Χριστού όταν πάω να δω μια ταινία
ΘΑ μου πεις θα πήγαινες να δεις μια ταινία που σου βρίζουν τον πατέρα ?
Χμμμ
Οχι , αν ήμουν ΒΕΒΑΙΟΣ ότι μου βρίζουν τον πατέρα όχι δεν θα πήγαινα
Αλλά νομίζω ότι δεν φτάνει σε τέτοια σημεία η συγκεκριμένη παράσταση
Πιστεύω ότι όλα είναι πολύ σημαντικά και από θέμα στησίματος σκηνοθέτη
Θα δούμε
Αν το ότι 99,9 θα τη δω αποτελεί η καλύτερη ευχαρίστηση για κάποιους να δείξουν το πόσο καλοί νομοταγείς πιστοί είναι ας πούμε ότι τους έκανα και ένα καλό με τη δική μου αμυαλιά να δείξουν δημόσια την πίστη τους
Ας είναι
Αυτά και επαναλαμβάνω δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου