Απουσία Βυζαντινής Μουσικής στην Αμερική

Συζήτηση για την Βυζαντινή Μουσική.

Συντονιστές: alex, Συντονιστές

Απάντηση
Voliotis
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Απουσία Βυζαντινής Μουσικής στην Αμερική

Δημοσίευση από Voliotis »

Κοιτούσα τη σελίδα της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και κάπου έλεγε πως μπορούσα να κατεβάσω ύμνους σε pdf, μαζί με τις νότες. Περίμενα, λοιπόν κι εγώ να δω το ίσο, την πεταστή κτλ, και βλέπω ένα ωραιότατο κλειδί του σολ, και γενικότερα τη σημειογραφία της ευρωπαϊκής μουσικής. Το χειρότερο είναι πως οι ύμνοι ήταν γραμμένοι για 4 φωνές και μου θύμισαν αρκετά τα χωρικά του Μπαχ, που χρησιμοποιούν οι Προτεστάντες. Ύστερα από κάποια ανάλυση, παρατήρησα πως εφάρμοζαν πλήρως τους κανόνες της κλασικής Αναγεννησιακής Αρμονίας. 8O

Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για αυτό το φαινόμενο; Η Βυζαντινή μουσική ήταν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ορθόδοξη παράδοση. Με ποιο δικαίωμα προβαίνουν κάποιοι σε νεωτερισμούς, αλλοιώνοντας την ταυτότητά της; :cry:
Εικόνα
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Απουσία Βυζαντινής Μουσικής στην Αμερική

Δημοσίευση από Melpomeni »

Voliotis έγραψε:Κοιτούσα τη σελίδα της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και κάπου έλεγε πως μπορούσα να κατεβάσω ύμνους σε pdf, μαζί με τις νότες. Περίμενα, λοιπόν κι εγώ να δω το ίσο, την πεταστή κτλ, και βλέπω ένα ωραιότατο κλειδί του σολ, και γενικότερα τη σημειογραφία της ευρωπαϊκής μουσικής. Το χειρότερο είναι πως οι ύμνοι ήταν γραμμένοι για 4 φωνές και μου θύμισαν αρκετά τα χωρικά του Μπαχ, που χρησιμοποιούν οι Προτεστάντες. Ύστερα από κάποια ανάλυση, παρατήρησα πως εφάρμοζαν πλήρως τους κανόνες της κλασικής Αναγεννησιακής Αρμονίας. 8O

Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για αυτό το φαινόμενο; Η Βυζαντινή μουσική ήταν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ορθόδοξη παράδοση. Με ποιο δικαίωμα προβαίνουν κάποιοι σε νεωτερισμούς, αλλοιώνοντας την ταυτότητά της; :cry:

Συνηθως οι "υμνοι " αυτοι εκτελουνται απο "αγγελικες" φωνες που θυμιζουν γατες που κυνηγιωνται στα κεραμμυδια τον Γενναρη.
Με συνοδεια αρμονιου φυσικα !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βυζαντινή Μουσική”