Στους πρόποδες του όρους Κιλιμάντζαρο στην Αφρική είναι στημένο ένα μνημείο για τον Ιεραπόστολο Δαυίδ Λίβινγκστον, όπου είναι χαραγμένο το εξής: "Ο Θεός είχε έναν υιό, κι αυτός ήταν Ιεραπόστολος".
Άν κάποιος είναι μέλος του ή απλά γνωρίζει περισσότερε πληροφοριες για το έργο του ας μας τις γράψει.
Tι υπέροχο και ΤΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Σκέψου αλήθεια με τι έρχονται αντιμέτωποι
Εδώ ο σατανάς κάνει επιθέσεις αν δει ότι πας να πεις καλή κουβέντα σε Ορθόδοξη χώρα για άνθρωπο
Φαντάσου εκεί που υπάρχουν χίλιες δυό τελετές
Από την άλλη φαντάζομαι έχουν και άλλο πόλεμο
Αν εκεί κοντά υπάρχει και ιεραποστολή από άλλες θρησκείες ή άλλα δόγματα ?
Κοίτα μεταξύ μας και μόνο η λέξη "Ιεραποστολή" ψιλοτρομάζει διότι αυτά σου φέρνει στο μυαλό
Και σκέφτομαι και το εξής ......
Οταν βλέπω εγώ μορμόνους στην Αθήνα , ή γκουρού ή ότιδήποτε άλλο νευριάζω
Γιατί έχω την απαίτηση αν πάω εγώ σε άλλη χώρα για ιεραποστολή να με υποδεχτούν άνετα ?
Ένας Σκωτσεζος εμπορακος μεταφυσικής ελπιδας με σκοπό να αρπάξει τον πλούτο των ιθαγενών ηταν...το συνθημα του "Χριστιανισμός,εμποριο και πολιτισμός"...
Η νοοτροπία του υπήρξε η δυτικη "ιεραποστολική"νοοτροπία:"καταλαμβανω,σκλαβωνω,κλέβω,"εκπολιτιζω"
η φημη του οφειλεται στις εξερευνητικες αποστολές του ....
συνεργάστηκε με μερικους εμπορους σκλάβων στην Ανατολική Αφρικη..
κρίμα που οι τροπικές ασθένειες και τα "αγρια θηρια" αποδειχθηκαν ανισχυρα μπροστα στην προτεσταντο-παπικη θηριωδία....
ίσως τότε η θνησκουσα απο εμφυλιους σπαραγμους (υποκινουμενους απο τους δυτικους) ,AIDS και λιμό υποσαχάρια Αφρική να είχε καλυτερη μοιρα...
μακάρι τα θύματα της δρασης του Λιβινγκστον και των ομοίων του να βρουν μια φωτεινή θεση στην αγκαλιά του καλού Θεού...κι οι "ιεραπόστολοι" της συμφοράς ας συχωρεθουν για τα εγκληματα τους...
Ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για την εξωτερική ιεραποστολή (π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος)
Στο γνωστό τριμηνιαίο ιεραποστολικό περιοδικό «Πάντα τα έθνη» τεύχος 94 (Απρίλιος – Ιούνιος 2005) δημοσιεύονται ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για την εξωτερική Ιεραποστολή:
Μπορεί μια τοπική ορθόδοξη εκκλησία να επιθυμεί να έχει ενεργό ρόλο στην οικουμενική αποστολή της Εκκλησίας προς τα έθνη, αν:
1) Συμπεριφέρεται εθνικιστικά (π.χ. «Έξω η Τουρκία από την Ενωμένη Ευρώπη»),
2) Δεν σέβεται την κανονικότητα στις σχέσεις με τις άλλες τοπικές εκκλησίες και τα Πατριαρχεία,
3) Νομίζει πως είναι δυνατή κοινή αποστολική μαρτυρία, σε συνεργασία με αιρετικές ομολογίες,
4) Φιμώνει τον ελεύθερο, αλλά και βαθύ θεολογικό λόγο των πλέον αξιολόγων και αξιοσεβάστων κληρικών της (π.χ. π. Γ.Μ. και π. Θ.Ζ.),
5) Αποφασίζει μονομερώς πάνω σε θέματα δογματικά αγνοώντας τον πανορθόδοξο τρόπο λήψεως αποφάσεων παρομοίας υφής θεμάτων (π.χ. δωρεά οργάνων),
6) Αυτοδιαφημίζεται για όλα τα καλά της έργα,
7) Δημιουργεί εκκλησιολογικό κατακερματισμό, επιτρέποντας ανεξέλεγκτη λειτουργία πλήθους οργανώσεων και σωματείων,
8.) Χρησιμοποιεί επικοινωνιολόγους στο μοναδικό χώρο, που δεν είναι χρήσιμοι, αφού η Εκκλησία διδάσκει την έννοια της κοινωνίας εκ του πρωτογενούς τριαδολογικού χαρακτήρα της;
chrisden έγραψε:
4) Φιμώνει τον ελεύθερο, αλλά και βαθύ θεολογικό λόγο των πλέον αξιολόγων και αξιοσεβάστων κληρικών της (π.χ. π. Γ.Μ. και π. Θ.Ζ.),
Φίλε Χρήστο ο σεβαστός Κωνσταντινουπολίτης π.Κωνσταντινος "λησμόνησε" να μας πει ποιος και για ποιους λόγους απειλησε με καθαιρεση τον μεγαλύτερο έλληνα θεολογο του 20ου αιώνα,τον μακαριστό π.Ιωάννη Ρωμανίδη...
ο οποίος ομιλουσε περί του θεματος με πικρία ...τα χειροτερα αποφευχθηκαν με την παρέμβαση του π.Ιεροθεου,επισκόπου Ναυπάκτου..
μερικοί αρέσκονται στα δύο μέτρα και δύο σταθμά και στις εκλεκτικές συμπάθειες.....
να υποθέσω πως άσχετα με το σχόλιό σου, επί της ουσίας συμφωνείς και με τα 8 σημεία;
Σε ότι αφορά το σχόλιό σου θα ήθελα να πω το εξής: Αφ' ενός φαντάζομαι πως ούτε εσύ συμφωνείς με την φίμωση οποιουδήποτε, αφ' εταίρου θα πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος για τις προθέσεις του π. Κ. για να δηλώνεις κατηγορία "δύο σταθμών" και "εκλεκτικών συμπαθειών", ειδικά για άνθρωπο που δεν γνωρίζεις πολύ καλά και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αγνοείς δηλώσεις που αποδεικνύουν το αντίθετο από το συμπέρασμά σου.
Νομίζω πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην ολισθήσουμε σε άδικη κρίση ή ακόμα και συκοφαντία.
η πρωτη μου επαφη με τις ομιλιες του π.Κωνσταντινου στο Π.Φάληρο είναι πριν απο 15 χρονια περίπου..ισως και λιγο περισσοτερα....
από τοτε παρακολουθω οταν μου δινεται η ευκαιρια κειμενα και λογους του...
θα περίμενα μια τοποθετηση του εναντι των φαναριωτικων πεπραγμενων αναλογη με αυτην που μας παρουσιασες σημερα. και στην οποία κρινει την ηγεσια της ελλαδικης εκκλησιας..
..
δεν την εχω ακουσει ή δει καταγεγραμμενη..αντιθετα τον εχω ακουσει να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα...γι αυτο μίλησα για εκλεκτικες συγγενειες...
αν εχεις κατι αλλο υποψη σου με χαρα θα πω "ευλόγησον" και θα ζητησω απο τον συντονιστη να διαγράψει τις παραπάνω τοποθετησεις μου....
Επειδή το θέμα είναι η ιεραποστολή (αλήθεια δεν απάντησες αν συμφωνείς με τα 8 σημεία) και αισθάνομαι πως με τα σχόλιά μας εκτρεπόμαστε σε κρίσεις περί του π. Κ., δεν θα ήθελα να μπούμε σε λεπτομέρειες. Απλώς σκέψου πως κάθε φορά που ο π. Κ. λέει κάτι υπέρ του Πατριαρχείου και σωστό να είναι "όλοι" σκέφτονται πως το κάνει λόγω καταγωγής. Το όλο πνεύμα του όμως δεν δικαιολογεί μια τέτοια σκέψη νομίζω.