Τι ποσοστό πάει στον Παράδεισο και τι ποσοστό στην κόλαση;
Συντονιστής: Συντονιστές
Τι ποσοστό πάει στον Παράδεισο και τι ποσοστό στην κόλαση;
Θέλω να ρωτήσω τι ποσοστό ανθρώπων πάει στον Παράδεισο και τι ποσοστό πάει στην κόλαση.
Δηλαδη γενικες γραμμες.
Επειδη λενε οτι πολλοι αυτοι που καλουνται αλλα λιγοι γαρ οι εκλεκτοι.
Ευχαριστω !
Αλέξανδρος
Δηλαδη γενικες γραμμες.
Ευχαριστω !
Αλέξανδρος
Αυτό το ποσοστό δεν το ξέρουμε.
Όταν ρώτησα τον πνευματικό μου μου απάντησε οτι μπορεί να σωθούν τελικά περισσότεροι από όσους απωλεσθούν.
Επίσης οτι δεν είναι συμφέρον μας να γνωρίζουμε το ποσοστό γιατί μπορεί να κάνουμε συγκρίσεις με άλλα άτομα που γνωρίζουμε και να βλαφτούμε πνευματικά.
Γιαυτό ο Χριστός στην παραβολή των παρθένων ομιλεί για 5 φρόνιμες και 5 μωρές παρθένες, δεν υπερέχει καμία κατηγορία.
Βέβαια υπάρχουν και άλλες διηγήσεις όπως του μοναχού Γρηγορίου :
http://www.pigizois.net/arxeia/ilektron ... rousia.pdf
η οποία μας λέει πως θα σωθούν 1:10.000
Αλήθεια τι γνώμη έχετε για παρόμοιες διηγήσεις που περιέχουν φρικιαστικές περιγραφές όπως η παρακάτω;
http://www.kivotoshelp.gr/Pages/yparxei ... tm#eikones
Έβλεπα αναρίθμητα τρομερά ζώα, τεράστια φίδια, με πολλά κεφάλια, να συστρέφονται, να ορθώνονται, και να σφίγγουν τους αμαρτωλούς παρασύροντας τους, μέσα από φωνές και ουρλιαχτά, στα βάθη της πύρινης θάλασσας.
Μέσα από τα στόματα των τερατόμορφων ζώων ξεχώριζαν ανθρώπινα χέρια και πόδια που σφάδαζαν. Ανάμεσα σʼ αυτά, σκορπιοί και σκουλήκια πηδούσαν τρελά δαγκώνοντας τις αμαρτωλές ψυχές με λύσσα θα έλεγες. Και όταν τα σμήνη αυτά κατέτρωγαν και το τελευταίο σακατεμένο κομμάτι, τότε τα σώματα πάλι ξαναγίνονταν όπως καί πρώτα, για να ξαναρχίσει καί πάλι ο ίδιος κύκλος βασάνων...
Κατά την ταπεινή μου γνώμη τέτοιες διηγήσεις είναι απαράδεκτες, αμφιβόλου προελεύσεως και δεν πρέπει να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο........
Όταν ρώτησα τον πνευματικό μου μου απάντησε οτι μπορεί να σωθούν τελικά περισσότεροι από όσους απωλεσθούν.
Επίσης οτι δεν είναι συμφέρον μας να γνωρίζουμε το ποσοστό γιατί μπορεί να κάνουμε συγκρίσεις με άλλα άτομα που γνωρίζουμε και να βλαφτούμε πνευματικά.
Γιαυτό ο Χριστός στην παραβολή των παρθένων ομιλεί για 5 φρόνιμες και 5 μωρές παρθένες, δεν υπερέχει καμία κατηγορία.
Βέβαια υπάρχουν και άλλες διηγήσεις όπως του μοναχού Γρηγορίου :
http://www.pigizois.net/arxeia/ilektron ... rousia.pdf
η οποία μας λέει πως θα σωθούν 1:10.000
Αλήθεια τι γνώμη έχετε για παρόμοιες διηγήσεις που περιέχουν φρικιαστικές περιγραφές όπως η παρακάτω;
http://www.kivotoshelp.gr/Pages/yparxei ... tm#eikones
Έβλεπα αναρίθμητα τρομερά ζώα, τεράστια φίδια, με πολλά κεφάλια, να συστρέφονται, να ορθώνονται, και να σφίγγουν τους αμαρτωλούς παρασύροντας τους, μέσα από φωνές και ουρλιαχτά, στα βάθη της πύρινης θάλασσας.
Μέσα από τα στόματα των τερατόμορφων ζώων ξεχώριζαν ανθρώπινα χέρια και πόδια που σφάδαζαν. Ανάμεσα σʼ αυτά, σκορπιοί και σκουλήκια πηδούσαν τρελά δαγκώνοντας τις αμαρτωλές ψυχές με λύσσα θα έλεγες. Και όταν τα σμήνη αυτά κατέτρωγαν και το τελευταίο σακατεμένο κομμάτι, τότε τα σώματα πάλι ξαναγίνονταν όπως καί πρώτα, για να ξαναρχίσει καί πάλι ο ίδιος κύκλος βασάνων...
Κατά την ταπεινή μου γνώμη τέτοιες διηγήσεις είναι απαράδεκτες, αμφιβόλου προελεύσεως και δεν πρέπει να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο........
Re: Τι ποσοστό πάει στον Παράδεισο και τι ποσοστό στην κόλασ
Δηλαδή, αυτό σε απασχολεί σοβαρά; Πάντως, τους Πατέρες φαίνεται να μην τους απασχόλησε ποτέ η ποσόστωση!ICXC_NIKA έγραψε:Θέλω να ρωτήσω τι ποσοστό ανθρώπων πάει στον Παράδεισο και τι ποσοστό πάει στην κόλαση.
Δηλαδη γενικες γραμμες.
Ευχαριστω !
Αλέξανδρος
Πολύ άστοχο ερώτημα και τίτλος θέματος.
Αδελφέ είχα ακούσει τον Δημήτρη Παναγόπουλο σε μια ομιλία του να αναφέρει ότι λιγότερο από 5% σώζονται .ICXC_NIKA έγραψε:Θέλω να ρωτήσω τι ποσοστό ανθρώπων πάει στον Παράδεισο και τι ποσοστό πάει στην κόλαση.
Δηλαδη γενικες γραμμες.
ΤΟ ποσοστό είναι απογοητευτικό αλλά δεν φταίει ο Θεός για αυτό . Φταίμε εμείς που ζούμε όπως θέλουμε .
Εχει ξανασυζητηθεί αυτό παλαιότερα αλλά δεν μπορώ να βρώ το σχετικό λινκ .
vfilip έγραψε:Αδελφέ είχα ακούσει τον Δημήτρη Παναγόπουλο σε μια ομιλία του να αναφέρει ότι λιγότερο από 5% σώζονται .ICXC_NIKA έγραψε:Θέλω να ρωτήσω τι ποσοστό ανθρώπων πάει στον Παράδεισο και τι ποσοστό πάει στην κόλαση.
Δηλαδη γενικες γραμμες.
ΤΟ ποσοστό είναι απογοητευτικό αλλά δεν φταίει ο Θεός για αυτό . Φταίμε εμείς που ζούμε όπως θέλουμε .
Εχει ξανασυζητηθεί αυτό παλαιότερα αλλά δεν μπορώ να βρώ το σχετικό λινκ .
Η ερώτηση ήταν ποσοι θα πάνε στον παράδεισο και πόσοι στην κόλαση και όχι πόσοι θα "σωθούν". Η απάντηση λοιπον είναι ότι όλοι θα πάμε στον παράδεισο δηλαδή όλοι θα είμαστε μαζί με τον Θεό το θέμα όμως είναι πόσοι απο εμάς θα είμαστε δεκτικοί στην αγάπη του θεού και θα ζουμε παραδεισένια και πόσοι απο εμας θα είμαστε στην κόλαση μη αποδεχόμενοι την αγάπη του Θεού.
Τι διαφορά υπάρχει ?gas έγραψε: Η ερώτηση ήταν ποσοι θα πάνε στον παράδεισο και πόσοι στην κόλαση και όχι πόσοι θα "σωθούν".
Οταν λέω ότι θα σωθώ εννοώ ότι πάω στο Παράδεισο διαφορετικά δεν σώνομαι και πάω στη Κόλαση !!
Λογοπαίγνιο ήταν δεν εννοω κάτι άλλο.vfilip έγραψε:Τι διαφορά υπάρχει ?gas έγραψε: Η ερώτηση ήταν ποσοι θα πάνε στον παράδεισο και πόσοι στην κόλαση και όχι πόσοι θα "σωθούν".
Οταν λέω ότι θα σωθώ εννοώ ότι πάω στο Παράδεισο διαφορετικά δεν σώνομαι και πάω στη Κόλαση !!