Θάρθη όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο Πασχαλιές μαζί.

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
NIKHTARAS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από NIKHTARAS »

Το ότι οι Αγ. ΓΕΡΟΝΤΕΣ του Αγ. Όρους είναι ΚΑΘΑΡΟΙ σαν τον χρυσό
ΤΟ ΞΕΡΩ . ΔΕΝ σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να τους παίρνουμε
στο στόμα μας κάθε που έχουμε τις φοβίες μας και για να
ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ στον συνομιλητή μας την «ορθότητα» των όσων
λέμε να λέμε : Αφού το είπε ο ΤΑΔΕ ΓΕΡΟΝΤΑΣ και ο ΤΑΔΕ ΓΕΡΟΝΤΑΣ .
Άλλο το ΤΙ ΓΝΩΜΗ έχω ΕΓΩ κι ΕΣΥ για τους Αγ. ΓΕΡΟΝΤΕΣ μας και
άλλη ΓΝΩΜΗ θα σχηματίσει ο ΚΑΘΕ αργόσχολος όταν ΣΩΡΗΔΟΝ τους
ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ που ΣΥΧΝΑ τους επικαλούνται για ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ για τις ΔΙΚΕΣ τους ΦΟΒΙΕΣ . Να είσαι καλά .
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από MHTSAKOS »

Φίλε NIKHTARA δεν συμφωνώ.
Οι ημερομηνίες που έχουν δοθεί από τους Γέροντες δεν έχουν περάσει από τότε που τις είπαν!
Και όχι μόνο αυτό αλλά δεν βήκαν όλοι μαζί να το κάνουν ανακοίνωση τύπου, αλλά διαφορετικά άτομα λένε αυτά που τους είπαν ενδεχομένος όχι πάντα από τους ίδιους Γέροντες.
Και το αμέσως εντυπωσιακό είναι ότι όλοι λένε την ίδια εποχή!
Για την παράταση έγινε ένα θέμα και δεν ξέρω τι σημαίνει.
Ποτέ δεν τέθηκε θέμα να έχουν πέσει έξω οι Γέροντες (ακόμα) και αυτό γιατί κανένας δεν είπε ότι θα γίνει ο πόλεμος πιο νωρίς!
Αν έγινε λάθος παλιά σε ημερομηνία έγινε μόνο από εκτήμηση γνώμης και όχι από λόγο Γέροντα.

Kαι το ερώτημα που τίθετε είναι το εξής:
Όταν βγαίνει ένας Γέροντας που έχει την φήμη του Πατρός Παΐσιου π.χ. και λέει ότι λέει γιατί να μην τον ακούσουμε;
Βέβαια λές πως υπάρχει θέμα διασυρμού Άγιων Γερόντων.
Μα πιο πάνω έβαλα παράθεση που λέει πως ο Γέροντας Ιωσήφ μίλαγε με έναν Ιερέα και του έλεγε ότι του έλεγε και αυτό βγήκε στο ράδιο.
Μα και εγώ που πήγα στο Όρος αυτό μας άφησε να εννοηθεί ένας Γέροντας.
Άρα δεν τίθετε θέμα εγώ ή ο άλλος τι λέμε αλλά τι έχουν πεί οι Γέροντες, που τα έχουν πεί.
Αν δεν γίνει κάτι μέχρι τότε που λέμε, τότε αυτούς πρέπει να ρωτήσουμε όχι εμάς που τα διαδίδουμε.

Σου έχω δώσει pm.
NIKHTARAS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Αγαπητό μου Φιλούδιν Μητσάκο . Σωστά τα λες .
ΔΕΝ είπα ότι ΕΣΕΙΣ τα «βγάλατε από την κοιλιά» σας .
Ασφαλώς και τα είπαν κάποιοι ΓΕΡΟΝΤΕΣ . Όμως
λέτε ΕΔΩ ότι ο ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε ότι τον
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΦΕΤΟΣ θα έχουμε ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Ο άλλος ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε για 10/10 , 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , δηλαδή .
ΕΓΩ ΛΕΩ , ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ έχει περάσει ΟΥΤΕ ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ,
ΟΥΤΕ ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ , ότι ΑΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , δεν είναι σαν
να ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ οι ΔΥΟ ΓΕΡΟΝΤΕΣ που τα είπαν ??? Αυτό
εμένα προσωπικά θα με λυπήσει . Διότι ΓΝΩΡΙΖΩ ότι ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ
θα έχουμε ΤΙΠΟΤΑ , και 99% ΟΥΤΕ το 2008 .

Αυτό το : pm ελπίζω
να καταφέρω να το δω .

ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ Φιλούδιν μου .
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

ΑΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , δεν είναι σαν
να ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ οι ΔΥΟ ΓΕΡΟΝΤΕΣ που τα είπαν ???
Ναι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που αν βγεί έτσι και λέω αν γιατί δεν έχει περάσει ακόμα το διάστημα που έδωσαν, θα έχουν πολλοί δισπιστία στα λεγόμενα τους.
Το θέμα είναι, δεν ξέρουν τι λένε;
Γιατί λένε ότι λένε;
Θα πρότεινα να περιμένουμε μέχρι τότε να βγεί το αποτέλεσμα.
Και αυτό γιατί τότε το μυαλό όλων με τα τότε δεδομένα και συναισθήματα θα παίρνει άλλες στροφες και θα έχει έναν άλλο πιο άμεσο τρόπο προσέγγισης.
NIKHTARAS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Εντάξει καλέ μου Μητσάκο .
Θα περιμένουμε . Ένα πράγμα ΜΟΝΟ
ΔΕΝ θέλω και δεν ΘΑ το ΔΕΧΤΩ .
Να απαντήσουν κάποιοι ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ :
«Μα οι Αγ. ΠΑΤΕΡΕΣ , ΔΕΝ είπαν για
ΦΕΤΟΣ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο
αλλά ΙΣΩΣ να εννοούσαν το 2017 και ΟΧΙ
το 2007» . Ξέρετε ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,
όταν καταλάβουν το ΛΑΘΟΣ τους , αρχίζουν
τις ΗΛΙΘΙΕΣ δικαιολογίες και αυτό ΔΕΝ μας
κάνει ΛΕΒΕΝΤΕΣ . Λεβέντης Μητσάκο μου
είναι ΟΠΟΙΟΣ παραδέχεται τα ΛΑΘΗ του .
Με όσα έγραψα καλέ μου Φίλε , ΔΕΝ υπονοώ
ΤΙΠΟΤΑ για το άτομο σου . ΜΙΛΩ ΓΕΝΙΚΑ .
Ξέρεις γιατί έχω τσαντιστεί
με την αναφορά σε Αγ. Πατέρες ?? Διότι είπα σε
2-3 φίλους μου να διαβάσουν ΕΔΩ κι αν θέλουν
να γράψουν κι αυτοί τις απόψεις τους και μου
είπαν ότι με ΑΣΤΗΡΙΚΤΑ θέματα ΔΕΝ καταπιάνονται.

ΕΔΩ θα είμαστε , (ΑΝ μας αφήσει ο Καλός
Θεός) και θα δούμε ποιος είχε ΔΙΚΑΙΟ και
ποιοι ΑΔΙΚΟ .
Τα λέμε Φίλε μου .
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Πριν από πολλά πολλά χρόνια σε γνωστό Μοναστήρι του Αγίου Όρους στο αρχονταρήκι την ώρα που είχαν έρθει επισκέπτες και παίρναν το γνωστό κέρασμα, εμφανίζεται από το πουθενά αλαφιασμένος επισκέπτης ο οποίος ήταν επισκέπτης κρυφός σπηλαιώτη Γέροντα με προορατικό, διορατικό και άλλα χαρίσματα.
Μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων μοναχών και επισκεπτών τους λέει ότι ήρθε από τον Γέροντα να τους ανακοινώσει κάτι τρομερό και ανήκουστο. Όταν κάποιο καλοκαίρι κατά την γιορτή μεγάλου Αγίου και Εθνομάρτυρα θα ξεσπάσει μεγάλο κακό στην νότιο Ελλάδα η οποία θα κατακαή...θα κατακαή...θα κατακαή.
Μετά από αυτό το κακό θα ξεσπάση σε πολύ λίγο καιρό μία σύρραξη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και κατόπιν θα παρέμβει η Ρωσία που δεν θα είναι πιά κομμουνιστική όπως έλεγε από τότε ο Γέρων Ασκητής, η Τουρκία θα καταστραφεί ολοσχερώς και κατόπιν θα σχηματιστεί μία αυτοκρατορία με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη από την Ιβηρική χερσόνησο μέχρι την Καμτσάτκα, και από την Λαπωνία μέχρι την Νότιο Αφρική. Αυτός ο Αυτοκράτορας που το όνομά του θα περιέχει το Ω και το Α θα είναι Βασιλέας (ίσως εννοεί κυβερνήτης) της Ελλάδος (Κωνσταντίνος?) θα αγαπηθεί υπερβαλόντως από όλους για την σεμνότητα την ταπεινότητα και την φιλαλήθειά του. Στην Ευρώπη θα τον ανακηρύξουν Βασιλέα της Ιβηρικής που θα γίνει ένα κράτος Ισπανία και Πορτογαλία, Βασιλέα των Κάτω Χωρών, Μέγα Κάιζερ του Γερμανικού έθνους που θα γίνει ορθόδοξο, Μέγα Καίσαρα στην Ρώμη που θα τον ανακηρύξει ο ίδιος ο Πάπας που θα έχει γίνει ορθόδοξος, Μέγα Τσάρο όλων των Σλάβων στην Μόσχα. Στην Ασία Βασιλέα της Περσίας, του Μπαλουχιστάν, της Κεϋλάνης, του Σιάμ και της Ιάβας.
Στην Αφρική θα ανακηρυχθεί Μέγας Φύλαρχος στο Τιμπουκτού, στην Ουαγκατούγκου, στην Μπουζουμπούρα, στην Μομπάσα, Σουλτάνος της Ζανζιβάρης, και το Ντάρ Ες Σαλάμ θα ονομαστεί Ντάρ Ες Σαλαμίνα, καθώς και οι Ζουλού στην Νότιο Αφρική θα μετονομάσουν το Γιοχάννεσμπουργκ σε Ιωαννούπολη.
Η Κίνα θα τον ονομάσει Μέγα Σύντροφο και Προστάτη του Λαού, η Ινδία Ευνοούμενο των Θεών και Μέγα Άρχοντα. Δεν θα τον δεχτούν η Αμερική, η Αγγλία, η Αυστραλία, με την Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία οι οποίες θα συμπτήξουν και συμμαχία. Οι Έλληνες όπου της Γης θα αφυπνιστούν και το Έθνος μα θα αριθμεί τότε 80 εκατομμύρια, η Αγγλική θα καταργηθεί από διεθνής γλώσσα και όλοι θα θέλουν να μάθουν Ελληνικά, όλοι δε θα γίνουν ορθόδοξοι.
Η Αυτοκρατορία αυτή θα διαρκέσει 1000 ολόκληρα χρόνια με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη και δεύτερη την Αγία Πετρούπολη στην Ρωσία.

Μεσούντων των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο μεταδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ εκπομπή στο ραδιόφωνο από το πνευματικοπαίδι του εν λόγω Γέροντα που επιβεβαίωσε όλα αυτά σε συνομιλία του με προσκυνητή που συζητούσαν για τις πυρκαγιές που λάμβαναν χώρα εκείνη την στιγμή.
Σε κάποιο Forum βρήκα αυτή την καταχώρηση.
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Μεγάλε τι βρήκες!!!!!!!!!
Τίποτα παραπάνω γνωρίζεις; λεπτομέριες....
NIKHTARAS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

[quote Οι Έλληνες όπου της Γης θα αφυπνιστούν και το Έθνος μα θα αριθμεί τότε 80 εκατομμύρια ...
[/quote]

Περιμέεεενετε ... Ακόμα ΔΕΝ γίναμε 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ...

ΣΕ 80 εκατομμύρια χρόνια ... ΙΣΩΣ ...

ΟΧΙ απλώς να διαβάζετε , αλλά να βλέπετε ΤΙ διαβάζετε ...
UM64
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από UM64 »

Τα χρυσα κουταλια μην ξεχασετε ...τα χρυσα κουταλια...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αδελφέ Νικηταρά, πώς είναι δυνατόν να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους Γέροντες και να λες ότι ΕΓΩ ξέρω ότι δεν θα γίνει φέτος ο πόλεμος; Όσοι Γέροντες κάνουν προφητείες, τις κάνουνε στηριζόμενοι όχι στις γραμματικές τους γνώσεις, αλλά στην επιφώτιση του Θεού. Τότε μιλάει το Άγιο Πνεύμα και όχι το πνεύμα τους. Εσύ που στηρίζεσαι λέγοντας ότι ξέρεις ότι δεν θα γίνει φέτος; Εκτός και αν έχεις κι εσύ το χάρισμα. Αλλά, τι σημαίνει η έκφραση «Για να δούμε ποιος θα έχει δίκιο»! Εδώ δεν κάνουμε τεστ γνώσεων, ούτε τεστ προβλέψεων και – πολύ περισσότερο – δεν ανακηρύσσουμε τους καλύτερους! Καλό είναι να αισθανόμαστε τις ελλείψεις μας και τα λάθη μας για να μπορούμε να τα διορθώνουμε και να αποφεύγουμε εκφράσεις σε αδελφούς όπως «αλαφροΐσκιωτος»!
Ο πόλεμος στην Τουρκία θα γίνει, το έχουν άλλωστε προφητεύσει Άγιοι της Εκκλησίας μας, το έχει πει και από τους «σύγχρονους» μακαριστούς Γέροντες, ο Παΐσιος. Το πότε ακριβώς δεν το ξέρουμε. Ο γέροντας έχει αφήσει να φανεί ότι θα είναι στη γενιά μας! Αλλά ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να το ξέρουμε! Αν έπρεπε να το μάθουμε έγκαιρα θα μας το έλεγε ο ίδιος! Το δικό μας μέλημα πρέπει να είναι το πώς θα γίνουμε καλύτεροι Χριστιανοί. Πώς δηλαδή θα βγούμε νικητές από τον άλλον – και πιο δύσκολο – αγώνα, τον καθημερινό, αυτόν με τον εαυτό μας!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”