Κάποιες Πληροφορίες

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

ANISA
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Κάποιες Πληροφορίες

Δημοσίευση από ANISA »

Καλημέρα σε όλους. Ειμαι καινουργια σε αυτό το site. Ενθουσιαστηκα πολύ με αυτή τη σελίδα. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις και αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει. Κατά καιρούς μαθαίνω ότι γέροντες από διαφορες Μονές του Αγίου Όρους βγαίνουν με καραβάκια είτε για εξομολόγηση είτε έχοντας μαζί τους κάποια εικόνα για προσκύνημα. Πως μπορώ να μάθω πως και πότε γίνετε. Και κάτι άλλο. Κάποιοι μοναχοί δέχονται επιστολές. Ισχύει κάτι τέτοιο?
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Εγω ξερω οτι βγαινουν Πνευματικοι και δεχονται κοσμο για εξομολογηση ειτε στα μετοχια τους ειτε στα κονάκια
Τωρα αν βγαινουν για λιγο στην Ουρανουπολη για να εξομολογησουν κοσμο δεν το γνωριζω
Ξερω οτι παλια ,μπορει και τωρα ,πιανανε καποιον αρσανά τα καραβακια που κάνανε τον γυρο του Ορους.
Εκει ηταν Ιερομοναχος με Αγια Λειψανα και μπορουσαν να προσκυνησουν οι γυναικες
Αυτο αν γινεται ακομα θα το μαθεις απο τα γραφεια που κανουν τις [κρουαζιερες] στο Ορος
Επιστολες φυσικα δεχονται οι μοναχοι,και στελνουν
Εικόνα
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

ANISA έγραψε:Ευχαριστώ πολύ Στράτο!Αν ειχες την διεύθυνση και μπορούσες να με κατατοπήσεις σχετικά με το πως να στείλω μια επιστολή σε κάποιο μοναχο θα το εκτιμούσα πολύ!
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Σου εστειλα π.μ
Εικόνα
ANISA
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από ANISA »

Στράτο δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω. Μακάρι να ξέρες τι σημαίνει αυτό για μένα και έμεσα για το σύζυγο μου. Προσπαθούμε να κάνουμε μωράκι, τα πράγματα έως τώρα δεν ήταν καθόλου ευχάριστα. Μην ξέροντας από που να πιαστώ μπήκα τυχαια σε αυτη την σελίδα. Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο πελαγωμένη. Δεν ξέρω τι να ακριβώς να γράψω στο Μοναχό...Ειναι τοσα πολλά αυτά που έχω μέσα μου. Σκέφτομαι να ξεκινήσω απο το να προσευχηθεί για μένα για συγχώρεση των αμαρτιών μου. Συγνώμη που σε φορτώνω με όλα αυτά αλλά ήθελα να καταλαβείς την σημασια που έχει για μένα το ότι με βοήθησες.
Ο Θεος να σε έχει καλά!
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Ανίζα μου σου εύχομαι ο Θεός να σας δώσει ότι επιθυμείτε. Εσείς προετοιμαστείτε πνευματικά να υποδεχθείτε το παιδάκι σας κι Εκείνος όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου θα σας το στείλει.

Εγώ κι η γυναίκα μου περιμέναμε 10 χρόνια για να κάνουμε το δεύτερό μας παιδί κι ήρθε όταν πια δεν το περιμέναμε κι έτσι σε καταλαβαίνω.
ANISA
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από ANISA »

Οντως αυ ειναι το παν!Να ετοιμαστούμε πρώτα πνευματικά!Αφού τα πέρασες και συ όντως καταλαβαίνεις πως νοιωθουμε. Αν δεν το περάσεις Κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει. Το κακό ειναι οτι ο σύζυγος μου είχε περάσει ένα φρικτό πρόβλημα υγείας, και τώρα παίρνει όλο το βάρος πάνω του. Εγώ πάλι πιστεύω ότι ίσως δεν θεωρούμαι αξια να ζήσω αυτό το θαυμα. Και ώρες - ώρες ο καθένας από μέσα του πιστεύει ότι ο Θεός μας ξέχασε. Ξεχνάμε βλέπεις ότι όταν προέκυψε το πρόβλημα υγείας βιώσαμε ένα θαυμα. Οι γιατροι κόντεψαν να σκίσουν τα πτυχία τους. Η Παναγία μας βοήθησε. Έκανε το θαυμα της. Αλλά εμείς οι άνθρωποι όλο ζητάμε και δεν εκτιμάμε ότι έχουμε. Γιαυτό θέλω να έρθω σε επικοινωνία με ένα Μοναχό από το Όρος. Υπάρχει τέτοιο κομφούζιο μέσα μας που μόνο με την επαφή στο Θεο θα λυθεί.
dalitis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από dalitis »

Στο Αγιο Ορος θαυματουργεί στα αιτήματα συλλήψεως η Θεοπρομήτωρ Άννα (Μητέρα της Παναγίας μας), της οποίας το πέλμα διασώζεται άφθορο στη Σκήτη της Αγίας Άννας.
Μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2377 0 (πρόθεμα) 23 320 & 23 922.
Έχουν κάποιον "κανόνα" που κάνουν οι σύζυγοι, οι δε μοναχοί τελούν Σαρανταλείτουργο και μνημονεύουν τα ονόματα του ζεύγους που ποθούν να αποκτήσουν παιδί.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

ANISA έγραψε:Στράτο δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω. Μακάρι να ξέρες τι σημαίνει αυτό για μένα και έμεσα για το σύζυγο μου. Προσπαθούμε να κάνουμε μωράκι, τα πράγματα έως τώρα δεν ήταν καθόλου ευχάριστα.
Anisa σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου αυτο που
επιθυμεις να γινει πραγματικοτητα και να σου ερθει
ενα υγιεστατο μωρακι!
nkope έγραψε:Εγώ κι η γυναίκα μου περιμέναμε 10 χρόνια για να κάνουμε το δεύτερό μας παιδί κι ήρθε όταν πια δεν το περιμέναμε κι έτσι σε καταλαβαίνω.
Νικολα αποδυκνυεις οτι τα καλυτερα και τα πιο ομορφα ερχονται
οταν δεν τα περιμενουμε !

Οι στιχοι που μου ηρθαν στο μυαλο ειναι οι ακολουθοι...

"Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις
και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις.
Τα πράγματα τα όμορφα, όσο τα θέλεις χάνονται τυχαία,
κι ας ψάχνεις σε πολυόροφα, στα υπόγεια είναι η θέα."

Να σ'εχει καλα και σενα ο Κυριος με ΥΓΕΙΑ σε σενα
και την οικογενεια σου !
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

"Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις
και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις.
Τα πράγματα τα όμορφα, όσο τα θέλεις χάνονται τυχαία,
κι ας ψάχνεις σε πολυόροφα, στα υπόγεια είναι η θέα."
http://www.youtube.com/watch?v=dJlGAyXtUMs
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”