Θάρθη όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο Πασχαλιές μαζί.
Συντονιστής: Συντονιστές
- nemesis123
- Βασικός Αποστολέας

ΠΡΟΣ : ΦΙΛΟ ΘΩΜΑ .
Αγαπητέ μου Θωμά . Συμφωνώ και ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΩ στα όσα
είπες για τους Έλληνες και την γλώσσα μας . Έλεγε ο Οδ. Ελύτης.
«Την γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική στις αμμουδιές του Ομήρου» .
Τώρα , όσο αφορά για τον Χριστό και τον «αμπελώνα» και ΑΝ
μας τον έδωσε εμάς τους Έλληνες , ΑΥΤΟ ΔΕΝ το γνωρίζω καλέ
μου Φίλε , γι αυτό και ΔΕΝ μπορώ να το σχολιάσω . Για την γλώσσα
μας που είμαι και ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που την μιλώ , να σου πω
κάτι που ΔΕΝ το άκουσες ποτέ σου . Πριν από 20 – 25 χρόνια , ‘ήρθε
στην Κύπρο από την Ελλάδα μια αποστολή από ένα Ελλαδικό περιοδικό ,
ή από Ελλαδική εφημερίδα (ΔΕΝ θυμάμαι ποιό από τα δύο ήτανε) , για
να κάνουν μια μελέτη για παλιά χωριά της Κύπρου και για το πως ζούσανε
η κάτοικοι του τα παλιά χρόνια . Έλεγε λοιπόν ο Ελλαδίτης δημοσιογράφος :
Πήγαμε στο χωριό της Πάφου με το όνομα τάδε (ΞΕΧΑΣΑ ποιό χωριό
ήτανε) , που είχε όλους κι όλους ΔΥΟ κατοίκους . Χωριό ερειπωμένο .
Βρήκαμε την γριούλα στο σπίτι της να μαγειρεύει . Την ρωτήσαμε
που είναι ο σύζυγος της και προς έκπληξη ΟΛΩΝ ΜΑΣ , μας είπε ότι είναι
στην βοσκή και θα έρθει ... είπε μια λέξη που την ΘΥΜΗΘΗΚΑ
όταν στο σχολείο κάναμε το μάθημα της «Ομήρου Ιλιάδα»
και «Ομήρου Οδύσσεια» . Τώρα η λέξη αυτή ήταν
ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΡΡΗΜΑ , ήταν κάτι άλλο , ΔΕΝ θυμάμαι , όμως
η λέξη αυτή
σημαίνει : «Όταν δύσει ο ήλιος» . Αυτό λέει ο Ελλαδίτης δημοσιογράφος ,
αν μη τι άλλο αποδεικνύει
ότι οι Κύπριοι ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ
ΧΡΟΝΟΥΣ .
Είναι άλλωστε ΓΝΩΣΤΟ , ότι τις πρώτες πόλεις της Κύπρου
τις έκτισαν , ήρωες του
πολέμου της Τροίας , όταν οι ανέμοι τους παρέσυραν τα
καράβια τους και χάσανε τον δρόμο για τον γυρισμό στην
πατρίδα τους . Έτσι έκαναν ΝΕΑ πατρίδα τους την
Κύπρο και μάλιστα τις ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ που έκτισαν τις
ονόμασαν με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ , τα ίδια με τις ΔΙΚΕΣ
τους πόλεις στην
Ελλάδα . π.χ.
Σαλαμίνα , από το νησί Σαλαμίνα , Έγκωμη , από την αρχαία
πόλη Έγκωμη της Ελλάδας , Τυλληρία , από το νησί Τύλος κ.λ.π.
Είτε το θέλουν «κάποιοι» , είτε ΟΧΙ
και ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ .
Να είσαι καλά φίλε μου Θωμά και σ΄ευχαριστώ για την αγάπη
σου για το νησί μου .
Αγαπητέ μου Θωμά . Συμφωνώ και ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΩ στα όσα
είπες για τους Έλληνες και την γλώσσα μας . Έλεγε ο Οδ. Ελύτης.
«Την γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική στις αμμουδιές του Ομήρου» .
Τώρα , όσο αφορά για τον Χριστό και τον «αμπελώνα» και ΑΝ
μας τον έδωσε εμάς τους Έλληνες , ΑΥΤΟ ΔΕΝ το γνωρίζω καλέ
μου Φίλε , γι αυτό και ΔΕΝ μπορώ να το σχολιάσω . Για την γλώσσα
μας που είμαι και ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που την μιλώ , να σου πω
κάτι που ΔΕΝ το άκουσες ποτέ σου . Πριν από 20 – 25 χρόνια , ‘ήρθε
στην Κύπρο από την Ελλάδα μια αποστολή από ένα Ελλαδικό περιοδικό ,
ή από Ελλαδική εφημερίδα (ΔΕΝ θυμάμαι ποιό από τα δύο ήτανε) , για
να κάνουν μια μελέτη για παλιά χωριά της Κύπρου και για το πως ζούσανε
η κάτοικοι του τα παλιά χρόνια . Έλεγε λοιπόν ο Ελλαδίτης δημοσιογράφος :
Πήγαμε στο χωριό της Πάφου με το όνομα τάδε (ΞΕΧΑΣΑ ποιό χωριό
ήτανε) , που είχε όλους κι όλους ΔΥΟ κατοίκους . Χωριό ερειπωμένο .
Βρήκαμε την γριούλα στο σπίτι της να μαγειρεύει . Την ρωτήσαμε
που είναι ο σύζυγος της και προς έκπληξη ΟΛΩΝ ΜΑΣ , μας είπε ότι είναι
στην βοσκή και θα έρθει ... είπε μια λέξη που την ΘΥΜΗΘΗΚΑ
όταν στο σχολείο κάναμε το μάθημα της «Ομήρου Ιλιάδα»
και «Ομήρου Οδύσσεια» . Τώρα η λέξη αυτή ήταν
ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΡΡΗΜΑ , ήταν κάτι άλλο , ΔΕΝ θυμάμαι , όμως
η λέξη αυτή
σημαίνει : «Όταν δύσει ο ήλιος» . Αυτό λέει ο Ελλαδίτης δημοσιογράφος ,
αν μη τι άλλο αποδεικνύει
ότι οι Κύπριοι ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ
ΧΡΟΝΟΥΣ .
Είναι άλλωστε ΓΝΩΣΤΟ , ότι τις πρώτες πόλεις της Κύπρου
τις έκτισαν , ήρωες του
πολέμου της Τροίας , όταν οι ανέμοι τους παρέσυραν τα
καράβια τους και χάσανε τον δρόμο για τον γυρισμό στην
πατρίδα τους . Έτσι έκαναν ΝΕΑ πατρίδα τους την
Κύπρο και μάλιστα τις ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ που έκτισαν τις
ονόμασαν με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ , τα ίδια με τις ΔΙΚΕΣ
τους πόλεις στην
Ελλάδα . π.χ.
Σαλαμίνα , από το νησί Σαλαμίνα , Έγκωμη , από την αρχαία
πόλη Έγκωμη της Ελλάδας , Τυλληρία , από το νησί Τύλος κ.λ.π.
Είτε το θέλουν «κάποιοι» , είτε ΟΧΙ
και ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ .
Να είσαι καλά φίλε μου Θωμά και σ΄ευχαριστώ για την αγάπη
σου για το νησί μου .
- nemesis123
- Βασικός Αποστολέας

2007 eimaste 60 fores tin ilikia tou christou prin ton scotosoune + 27 se 6 xronia mpenoume sta 61 tine auto ksero go vreste to.
t0 1947 pou itane i arxi tou 59 fores tin ilikia tou jesus pou ton scotosan vricane eki stin ameriki ena eksogiino necro, den thimame pou sto roswel?
sindiaste ta mpas ki neinai mathimathimatika i ta proparaskeuasoune apo prin kai opota petixi oi isxiroi. mi e apokalipsete kindineuo
t0 1947 pou itane i arxi tou 59 fores tin ilikia tou jesus pou ton scotosan vricane eki stin ameriki ena eksogiino necro, den thimame pou sto roswel?
sindiaste ta mpas ki neinai mathimathimatika i ta proparaskeuasoune apo prin kai opota petixi oi isxiroi. mi e apokalipsete kindineuo
Φίλε ΝικηταράNIKHTARAS έγραψε:Λοιπόν φίλοι μου . Ξεκινώ τις απαντήσεις που σας υποσχέθηκα .
...................................................................................
Στον φίλο Ιωνά , να πω ότι καλώς το θέτεις ,
αλλά η γνώση υπερπληθύνθηκε και πριν από 100 χρόνια ,
ΑΝΑΛΟΓΑ με
πιο μέτρο την μετράς . Κάτι που το 1900 θεωρείτο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ,
σήμερα θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΟ και ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. Για παράδειγμα ,
η ανακάλυψη του ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ και του
τηλέγραφου και του τρένου και του αεροπλάνου
και ΠΟΛΛΕΣ
άλλες ήταν ΜΕΓΑΛΗ ΓΝΩΣΗ και είχε ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΝΘΕΙ ΤΟΤΕ .
Σήμερα αυτές οι ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ του ΤΟΤΕ , θεωρούνται κάτι το ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.
Έτσι η ΓΝΩΣΗ θα ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΝΘΕΙ και μετά από άλλα 100 χρόνια .
Άρα αυτό ΔΕΝ είναι κριτήριο για να πιστεύουμε μια ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ .
ΔΕΝ ξέρω αν έγινα κατανοητός φίλε .
Αυτά ήταν που υποσχέθηκα και αυτά έκανα . Αύριο τα ξαναλέμε .
Θα σου απαντήσω σε αυτό που αναφέρεσαι στα δικά μου γραφόμενα........
Ο Χριστός είπε: "... δεν βλέπετε τη συκή που έχει απαλούς τους κλώνους......". Πράγματι, φίλε Νικηταρά, τώρα η συκή έχει απαλούς τους κλώνους.
Αν το 1453 έλεγες στο Αυτοκράτωρα Κων/νο Παλαιολόγο : "επληθύνθη η γνώση...." θα σε κοίταζε παράξενα και δεν θα πολυκαταλάβαινε τι θέλεις να του πεις....
Αν το 1821 έλεγες στο Θοδωρή Κολοκοτρώνη το ίδιο θα σου έλεγε:
-Τι λες ωρέ εσύ;;;;;;;;;;;;
Αν το 1921 το έλεγες στον Πλαστήρα πάλι θα του φαινοταν υπερβολική αυτή η κουβέντα.....
Αν το έλεγες το 1987 στον Αντρέα Παπανδρέου ( και ας μην ήταν πιστός) θα σου απαντούσε:
- Ναι έχεις δίκιο έχει πληθύνει η γνώση...
Αν το πεις τώρα (2007) σε οποιονδήποτε πολίτη θα παραδεχθεί ότι με την επανάσταση της πληροφορικής τα 20 τελευταία χρόνια η πληροφορία και η γνώση διαδίδεται και μεταδίδεται με ασύληπτες ταχύτητες.......
Αυτός ο ρυθμός, δεν μιλάω απλά για το μέγεθος, δεν έχει προηγούμενο.
Επί πλέον και αυτό που λες ότι πριν από 100 χρόνια θα έλεγαν πιθανόν το ίδιο για την τεχνολογία, είναι γεγονός, αλλά δεν μπορούσαν να το λένε πριν από 200. Η Τεχνολογική επανάσταση έγινε μέσα στον 20ο αιώνα (αρχές-μέσα), η επανάσταση της Πληροφορικής στο τέλος του 20ου αιώνα. Αυτή η επανάσταση αυξάνει αφάνταστα τη γνώση και ταιριάζει απόλυτα στο "πληθυνθή η γνώση".
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Αγαπητέ φίλε epilismon γράφε ελληνικά καλύτερα και σύμφωνα με λόγο του Πάτερ Παΐσιου δεν υπάρχουν εξωγήινοι.
Όλα είναι ή φοβερή τεχνολογία ή τεχνοείδωλα της αβύσου.
Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι που απαγορεύουν την υπαρξη εξωγήινων όπως η ύπαρξη και μόνο της Παναγίας που είναι ανώτερη και από τους Αγγέλους ή η ύπαρξη της κόλασης που λέγετε πως είναι στο κέντρο της γής και πολλά άλλα.
Η εκκλησία πάντως δεν δέχετε την ύπαρξη εξωγήινων.
Ο διάλογος που έγινε ΠΕΡΙΠΟΥ για το θέμα των εξωγήινων από τον Πάτερ Παΐσιο είναι αυτός:
-Γέροντα για τα ΑΤΙΑ και τους εξωγήινους τι γίνεται;
-Άκου να δεις, ο διάβολος παρουσιάζεται πότε στον έναν σαν νύχι, πότε στον άλλον σαν κάτι άλλο.
-Ζωή σε άλλον πλανήτη δεν υπάρχει
(όποιος έχει τα ακριβή λόγια ας τα βάλει)
Όλα είναι ή φοβερή τεχνολογία ή τεχνοείδωλα της αβύσου.
Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι που απαγορεύουν την υπαρξη εξωγήινων όπως η ύπαρξη και μόνο της Παναγίας που είναι ανώτερη και από τους Αγγέλους ή η ύπαρξη της κόλασης που λέγετε πως είναι στο κέντρο της γής και πολλά άλλα.
Η εκκλησία πάντως δεν δέχετε την ύπαρξη εξωγήινων.
Ο διάλογος που έγινε ΠΕΡΙΠΟΥ για το θέμα των εξωγήινων από τον Πάτερ Παΐσιο είναι αυτός:
-Γέροντα για τα ΑΤΙΑ και τους εξωγήινους τι γίνεται;
-Άκου να δεις, ο διάβολος παρουσιάζεται πότε στον έναν σαν νύχι, πότε στον άλλον σαν κάτι άλλο.
-Ζωή σε άλλον πλανήτη δεν υπάρχει
(όποιος έχει τα ακριβή λόγια ας τα βάλει)
Όταν είχα πάει στο Όρος ο χώρος εδώ ήταν κλειστός και δεν μπόρεσα να πω τις εντυπώσεις μου.
Αν και πολύ καθυστεριμένα από τις 3 Μαρτίου σας παραθέτω το κείμενο.
Αν και πολύ καθυστεριμένα από τις 3 Μαρτίου σας παραθέτω το κείμενο.
Γύρισα από το Άγιον Όρος.
Είδα πολλά και σημαντικά και είχα πολλές συναντήσεις.
Πήγα Ιερά μεγίστη μονή Βατοπεδίου για 4 μέρες.
Εδώ να πω πως, αυτοί που κατακρίνουν το πλούτο της μονής πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, γιατί από ότι είδα διοικείτε από άξιους και Άγιους μοναχούς.
Ο ηγούμενος της μονής είναι ο Πάτερ Εφραίμ και άκουσα ιστορία που μόνο μεγάλο σεβασμό πρέπει να έχουμε!
Είναι και ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός που διοικεί κατά πνεύμα αν έχω καταλάβει καλά.
Έχουμε δηλαδή δύο φωτισμένους από τον Θεό που κρατάνε στα χέρια τους την μονή!
Για να ακούσετε λόγους τους εδώ: www.pantokrator.info
Επίσης έχει πάρα πολλούς καλούς μοναχούς, οι οποίοι κάνουν όπως πρέπει την δουλειά τους με εξωφρενικές για τον πολίτη, ώρες ακολουθιών και εργασιών στο Θεό.
Όσο για τα κτίρια πολλά είναι από δωρεές και απο την Ε.Ε., ο ίδιος είδα 3 τουλάχιστον κτίρια από δωρεά της Καταλανικής κυβέρνησής!
Τα βασικά του να φας και η εκκλησία και το πρόγραμμα, είναι όπως και σε άλλες μονες.
Είναι λοιπόν άδικο να κατακρίνετε μια τέτοια μονή, από την στιγμή που κατέχει ίσως και τα περισσότερα ιερά κειμήλια όπως είναι:
Η Τίμια ζώνη της Παναγίας που η ίδια έφτιαξε!
Μέρος του τιμίου ξύλου της Σταύρωσης!
Μέρος του καλάμου που κράτησε ο Χριστός για εμπαιγμό!
Τίμια λείψανά 2 από των τριών Ιεραρχών, του Ιωάννη του Χρυσοστόμου που διατηρείτε στην κάρα του και το αυτί του αναλλοίωτο και του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού!
Όταν είχα πάει δε, είχαν φέρει σε μία ακολουθία και μέρος από τα Άγια λείψανα του Τίμιου Προδρόμου!
Επίσης η μονή έχει 7 θαυματουργές εικόνες της Παναγίας, τις περισσότερες από κάθε άλλη Μονή νομίζω, οι οποίες έχουν σχέση με την ιστορία της!
Καθώς και έναν σταυρό από τον καιρό του Μέγα Κωνσταντίνου που ο ίδιος έφτιαξε εμπνευσμένος, μετά από το όραμα του "Εν τούτο νίκα"!
Έχει λοιπόν ευλογία αυτή η Μονή!
Πάμε όμως στις συναντήσεις.
Πήγα μαζί με τον Χρήστο.
Η πρώτη ενδιαφέρουσα συνομιλία για τα μελλοντικά την κάναμε με τον Γέροντα (Γ), μια ανάσα από το κελί του Πάτερ Παΐσιου στην Παναγούδα.
Να σημειώσω πως ο μοναχός αυτός, ήταν τον καιρό που ζούσε ο Παΐσιος και τώρα αντί να πηγαίνουν στην Πανάγουδα πάνε σ' αυτόν!
Όταν μας είδε το πρώτο που είπε (ήμασταν 6 άτομα) ήταν για το θέμα της εξομολόγησης και στην κυριολεξία παρακαλούσε να εξομολογούμαστε, λέγοντας πως πολλοί παίρνουν μια εικόνα και τα λένε εκεί, αλλά αυτό είναι λάθος όπως το να παίρνουμε την εικόνα του γιατρού μας και να τα λέμε εκεί!
Σημείωσε πως όταν πεθάνουμε δεν υπάρχει μετάνοια, γι' αυτό τώρα ότι κάνουμε!
Μάλλον κάποιος το έκανε αυτό και γι' αυτό τα έλεγε. Να σημειώσω πως το πρώτιστο που ενδιέφερε όλους του καλούς μοναχούς, ήταν οι εντολές του κυρίου και όχι οι προφητείες.
Σε ερώτηση για την Πόλη είπε με πολύ φυσικό τρόπο πως το είχε πει ο Παΐσιος ότι θα την πάρουμε την Πόλη, λες και μίλαγε για κάτι τόσο φυσικό και τόσο αναμενόμενο χωρίς να θεωρείτε κάτι το εντυπωσιακό!
Μας είπε χαρακτηριστικά πως 2 μοναχοί του είπαν πως, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε πόλεμο!
Το χάρισμα του Γέροντα, πιστοποιείται από έναν φίλο μου και οι 2 μοναχοί λογικά είναι κάποιοι ανώτεροι ή ισάξιοι του τουλάχιστον!
Μας είπε πως έλεγε ο Πάτροκοσμάς ότι όταν έρθουν 2 πασχαλιές και......τότε θα έρθει.........
Και το επισήμανε ότι τώρα, να τα έχουμε....
Του είπα για τον θρύλο των 555 χρόνων και μου απάντησε πως είναι και αυτό, αλλά εμείς έχουμε τον Κοσμά τον Αιτωλό! (το 555 δεν κατάλαβα αν το έπαιρνε στα σοβαρά)
Η επόμενη στάση ήταν στο κελί του Πάτερ Παΐσιου, ένας μοναχός εκεί που μιλάγαμε, του ανέφερα το βιβλίο "Το μεγάλο μυστικό του Γέροντα Παΐσιου" και μου είπε πως ο συγραφέας έχει πάει 1-2 φορές στον Γέροντα και μοιάζει λες και είχε πάει 10 λες και είχε τις μεγάλες σχέσεις.
Μου είπε χαρακτηριστικά πως έχει βάλει σάλτσες.........
Μετά πήγαμε σε έναν μοναχό φίλο του Χρήστου (μην ζητάτε όνομα) στην μονή Κουτλουμουσίου που είναι κοντά στην Παναγούδα και κάναμε πολύωρη συζήτηση.
Μας είπε μέσα στα άλλα πως η φωτιά που είχε ξεσπάσει εκεί (την θυμάστε; ) ήταν προφητευμένη από τον Πάτερ Παΐσιο σαν την τελευταία πριν τα επερχόμενα!!!
Μας είπε και ότι είχε πάει ο προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος (ο Σεραφείμ ήταν; ) στον Πάτερ Πορφύριο για να του πει τίποτα και του παραπονέθηκε πως δεν νομίζει πως θα ζήσει πολύ.
Ο Πάτερ Πορφύριος όμως του λέει: Ποιός εσύ; Εσύ θα είσαι ο μακροβιότερος, ο επόμενος θα φύγει γρήγορα!
Μάλιστα είπε πως από αυτά που ξέρει, ο επόμενος μετά τον Χριστοδούλο θα είναι ένας πολύ καλός, που θα φέρει την κάθαρση στην εκκλησία και αν θυμάμαι καλά, είπε πως υπό την παρουσία του θα γίνει και η επόμενη Οικουμενική Σύνοδος!
Να σημειώσουμε πως δεν μπορεί τώρα να γίνει αυτό, γιατί τις Οικουμενικές πάντα τις καλεί ο "Αυτοκράτορας"!!!
Την τελευταία συνάντηση την κάναμε με τον Ιωσήφ τον Βατοπεδινό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τελίως τυχαία, μας είχαν πει να πάμε να μαζέψουμε βερίκοκα απο μια αυλή.
Μπαίνοντας απο μια πύλη που έγραφε "Ο Γέροντας δεν δέχεται επισκέψεις γιατί είναι άρρωστος κ.λ.π."
Εκεί εγώ δεν κατάλαβα τίποτα, αλλά ο Χρήστος μου λέει, ρε σύ μπήκαμε στη σκήτη του Ιωσήφ!!!
Και έτσι βρήκαμε ευκαιρία να ρωτήσουμε αν μπορούμε να τον δούμε.
Μας είπε ο μοναχός που μας πήγαινε πως είχε πάει στην Θεσσαλονίκη για εξετάσεις και ότι μια άλλη μέρα, να ρωτούσαμε αν γινόταν να τον δούμε.
Έτσι και έγινε, πήρε ο Χρήστος τηλέφωνο τον υποτακτικό του Γέροντα και μας δέχτηκε!
Η πρώτη εντύπωση από κοντά:
Έμοιαζε κάπως στον Πάτερ Πορφύριο όπως τον έχω δει στις φωτογραφίες και από την εικόνα που φανταζομαι.
Είχε ένα υπέρλαμπρο πρόσωπο σαν να ζούσε στο παράδεισο, αν δεν έχετε δει Άγιο Γέροντα δεν το έχετε ξαναδεί!
Μας λέει με την πρώτη, να έχουμε υπομονή και ότι η ζωή είναι πολύ μικρή και ότι όλοι οι άνθρωποι φεύγουμε όλοι σύντομα.
«να τι είναι λίγη υπομονή να κάνουμε και η ζωή αυτή δεν είναι...»
Μας είπε με πολύ νόημα να λέμε συνέχεια την ευχή "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με".
Μας μιλούσε για αρκετή ώρα, αλλά δεν είπε κάτι για προφητείες.
Όμως μετά στην αυλή του, μας πήρε ο υποτακτικός του και σαν να ήταν όλα δρομολογημένα από τον Γέροντα, πήγε η συζήτηση.
Κατά αρχήν ο ίδιος επιδίωξε να μας μιλάει αρκετή ώρα, στην αρχή γενικά και μετά για τα επερχόμενα.
Στην ερώτηση τι τεχνολογία θα υπάρχει μετά τον Παγκόσμιο, είπε ότι δεν θα μείνει τίποτα!
Μάλιστα μας λέει: Δεν λέει μέσα το ποίημα "τα όργανα τα πολεμικά θα γίνουν όργανα γεωργικά....";
Τον ρώτησα αν θα υπάρξει Αντίχριστος αμέσως μετά και με χαρακτηριστική έκφραση προσώπου που δεν μπορώ να αποδώσω στο χαρτί, έδειξε πως ΌΧΙ!
Σαν να μου έλεγε, θα κάνουμε μισή ώρα να βρίσκουμε άνθρωπο τι μου λες τώρα;
Μέχρι να μαζευτούμε από τις καταστροφές, που όρεξη για παν-θρησκείες και τέτοια, χώρια που αν χαθούν και άλλοι άνθρωποι με το χάραγμα ποιος θα μείνει, σκέφτομαι τώρα που σας γράφω.
Χαρακτηριστικά λέγαμε πως ο κόσμος δεν πάει καλά και εδώ στην Ελλάδα και μας λέει πως δεν θα το αφήσει έτσι ο Θεός, θα επέμβει τώρα!
Όλοι αυτοί που έχουν φτιάξει την σημερινή κοινωνία (Ευρώπη - Η.Π.Α.) με αυτά τα αδιέξοδα και την αδικία που υπάρχει, θα τους μαζέψει ο Θεός και θα τους θανατώσει, μας είπε!
Στην ερώτηση αν θα πάθει κάτι η Ελλάδα είπε, λέει ο Πάτερ Παΐσιος ότι δεν θα πάθουμε τίποτα αλλά για να μην φοβόμαστε!!!
Όχι ότι θα είμαστε σαν την εξοχή και ο κόσμος γύρο θα καίγεται!
Και η Ελλάδα θα πάθει.......
Ο υποτακτικός του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού για βασιλιά μας είπε πως ο εξαδάκτυλος είναι ο Τέος!!!
Ετσι τον αποκάλεσε.
Γενικότερα η εντύπωση που πήρα ήταν ότι ο Γέροντας ήθελε να μας πει τα σημαντικά για την σωτηρία της ψυχής μας και τα άλλα να τα αφήσει να τα πούμε με τον υποτακτικό του ο οποίος μας ικανοποιήσε την επιθιμία να μιλήσουμε και για τα επερχόμενα.
Αλλά με την ώρα μας εξήγησε ότι δεν πρέπει ν
α ανακατευόμαστε πολύ με τις προφητείες, μιας και αυτές είναι για αυτούς που έχουν εμβαθύνει ΠΟΛΥ στο Χριστό και στις εντολές του!
Δεν είναι για εμάς αυτά μας είπε, αναγνωρίζοντας πως οι προφητείες έχουν ενδιαφέρον και κεντρίζουν όλους τους ανθρώπους!
Σιγά, σιγά πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε και να επικεντρωθούμε σε αυτά που πρέπει.
Οι προφητείες όπως χαρακτηριστικά είπε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ!!!
Μετά ανεβήκαμε πάνω στην Μονή και μας υπέδειξε κάποια καλά για αυτόν βιβλία που έπρεπε να πάρουμε.
Αν θέλετε την γνώμη μου το Όρος προσφέρετε και για δωρεάν διαμονή αν κάποιος δεν έχει χρήματα να πάει διακοπές και φυσικά σου δίνει αυτό που δεν σκεφτόσουν πριν στον κόσμο.
Γενικά ανοίγει τα μάτια και δίνει λύσεις οπότε καλό θα ήταν να το επισκεφτείτε.
Πραγματικά θεωρώ μεγάλη ευλογία απο τον Θεό να δω όλους αυτούς τους φωτισμένους ανθρώπους και ειδικά τον Βατοπεδινό!
Αλλά αδελφοί μου όποιος πάει στο Όρος κακά τα ψέματα θα έχει σίγουρα αυτές τις ευλογίες!!!
Αν διαβάσατε τι λείψανα ασπάστηκα!!!!!!!!!
Όσο για τον Γέροντα Ιωσήφ νομίζω πως με δέχτηκε για σας!
Για να σας μεταφέρω αυτά που μας είπε!
Ελπίζω να σας έδωσα αυτό που περίμενε.