Ο aposal έγραψε :
Θα κάνω ό,τι μου πει η Εκκλησία μας!
εγώ γαρ οίδα τούτο, ότι εισελεύσονται μετά την άφιξίν μου λύκοι βαρείς εις υμάς μη φειδόμενοι του ποιμνίου
και εξ υμών αυτών αναστήσονται άνδρες λαλούντες διεστραμμένα του αποσπάν τους μαθητάς οπίσω αυτών.
διο γρηγορείτε, μνημονεύοντες ότι τριετίαν νύκτα και ημέραν ουκ επαυσάμην μετά δακρύων νουθετών ένα έκαστον.
( Πράξ. Κ, 29,30,31 ).
Πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών και υπείκετε· αυτοί γαρ αγρυπνούσιν υπέρ των ψυχών υμών ως λόγον αποδώσοντες·
( Εβραίους ΙΓ,17 )
ων αναθεωρούντες την έκβασιν της αναστροφής μιμείσθε την πίστιν.
( Εβραίους ΙΓ,7 )
ανάξιοι έστε κριτηρίων ελαχίστων;
ουκ οίδατε ότι αγγέλους κρινούμεν;
( Α΄ Κοριν. ΣΤ,2,3 )
Αδελφέ εδώ και δέκα αιώνες οι εν Πνεύματι Αγίω, Πατέρες προειδοποιούν
το "λήμμα", το Λαό του Κυρίου να αγρυπνεί από τον κίνδυνο του αιρετικού παπισμού, και τώρα οι προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών
σε κατηχούν ότι οι λατίνοι είναι Εκκλησία του Χριστού, εσύ δεν έχεις μυαλό για να καταλάβεις ποιος σε πλανά;
Εδώ και είκοσι αιώνες λέμε : Εις Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν, και τώρα ακούς για εκκλησίες του Π. Σ. "Εκκλησιών",
χρειάζεται να έχεις πολύ μυαλό για να καταλάβεις ποιος σε πλανά;
Γράφει το στόμα του Αποστόλου Παύλου, ο Άγιος Χρυσόστομος, εξηγώντας το "πείθεσθε τοις ηγουμένοις..." : εάν εννοούσε η Αγία Γραφή να υπακούμε χωρίς να εξετάζουμε την πίστη των Ποιμένων, σήμερα θα είμαστε όλοι Αρειανοί και όχι Χριστιανοί!. Και συνεχίζει ο Άγιος Πατήρ :Γι' αυτό γράφει η Αγία Γραφή θα υπακούωμε αφού : ων αναθεωρούντες την έκβασιν της αναστροφής μιμείσθε την πίστιν.
( Εβραίους ΙΓ,7 )
Δηλαδή Θα εξετάζουμε την Πίστιν τους, και αν είναι σύμφωνη με την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, τότε και μόνο τότε υπακοή, διαφορετικά
φύγε μακρυά, αν ενδιαφέρεσαι για τη σωτηρία σου.
=============================================