Μάθημα Θρησκευτικών στην Α'βάθμια & Β'βάθμια Εκπαίδευση

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Βιβλία Θρησκευτικών Α & Β΄θμιας εκπαίδευσης.

Το δημοψήφισμα λήγει την Τρί Οκτ 09, 2007 7:08 pm

Είναι ικανοποιητικά
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ικανοποιητικά αλλά χρειάζονται βελτίωση
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ελλειπή, χρειάζονται άμεση αντικατάσταση
5
100%
 
Σύνολο ψήφων: 5

Gafaranga
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: Παρ Ιαν 12, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από Gafaranga »

και οι μεταναστες πληρώνουν φόρους Μυκονος και πάνε στρατο και σκοπεύουν να μείνουν και να δέσουν την μοίρα τους με την δική μας και γι αυτό πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. αυτό δεν είναι το θέμα και λύπάμαι που ανεφέρονται οι μετανάστες σε αυτό το φορουμ ως προβλημα. το θέμα είναι το μάθημα των Θρησκευτικών να πλησιάσει όλα τα παιδιά με στόχο τη φιλική συνύπαρξη έτσι όπως αυτή εκφράζεται μεσα από αυτό που λέμε Θρησκεία. Τωρα ποια Θρησκεία θα είναι αυτή αυτό είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά να το αποφασίσει καθε άτομο για τον εαυτό του. εγώ θα ήθελα το παιδί μου να το κάνω Ορθόδοξο. Ο δάσκαλος του σχολείου πληρώνεται τόσο απο μένα όσο και από τον αλλόθρησκο γείτονα μου. γιατι να μην εχουν αυτα τα δυο παιδια ίδιες ευκαιρίες μάθησης Θρησκευτικών? γιατί πρέπει να φύγει ο αλλόθρησκος από την τάξη? ασφαλώς αμα θέλει μένει. Θέλει όμως? υπάρχει χώρος για το διαφορετικό? θα επαναλάβω την γνώμη που εξέφρασα και ποιο πάνω ότι δεν είναι θέμα βιβλίου αλλα χρήσης του βιβλίου και κυρίως εκπαιδευτικής μεθοδολογίας που θα βοηθα την προσωπική αναζήτηση κι όχι την στείρα απομνημόνευση, τη φιλική συνύπαρξη στην πράξη κι όχι το δίκιο του ισχυρού. Ο Θεός σέβεται την ελευθερη βούληση των δημιουργημάτων του. Ας κάνουμε κι εμείς το ίδιο απεναντι σε ΟΛΑ τα δημιιουργήματα του παραδειγματιζόμενοι από την παιδαγωγία του.
Τέλος πιστευω ότι αν ένα μάθημα προσφέρεται για την καλλιέργεια σκεπτόμενων ανθρώπων αυτό είναι το μάθημα των θρησκευτικών που δυστυχώς λόγω κάποιων λανθασμένων μεθοδολογικών επιλογών απομακρύνει τα σημερινά παιδια όχι μόνον από αυτην την διαδικασία αλλά και απο την Ορθοδοξία.
με συγχωρείτε αν σας στεναχωρησα με όσα έγραψα, μην τα πάρετε στα σοβαρά κουβέντα κάνουμε :) .
mykonos
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Παρ Σεπ 28, 2007 5:00 am

Δημοσίευση από mykonos »

Gafaranga έγραψε:και οι μεταναστες πληρώνουν φόρους Μυκονος και πάνε στρατο και σκοπεύουν να μείνουν και να δέσουν την μοίρα τους με την δική μας και γι αυτό πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. αυτό δεν είναι το θέμα και λύπάμαι που ανεφέρονται οι μετανάστες σε αυτό το φορουμ ως προβλημα. το θέμα είναι το μάθημα των Θρησκευτικών να πλησιάσει όλα τα παιδιά με στόχο τη φιλική συνύπαρξη έτσι όπως αυτή εκφράζεται μεσα από αυτό που λέμε Θρησκεία. Τωρα ποια Θρησκεία θα είναι αυτή αυτό είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά να το αποφασίσει καθε άτομο για τον εαυτό του. εγώ θα ήθελα το παιδί μου να το κάνω Ορθόδοξο. Ο δάσκαλος του σχολείου πληρώνεται τόσο απο μένα όσο και από τον αλλόθρησκο γείτονα μου. γιατι να μην εχουν αυτα τα δυο παιδια ίδιες ευκαιρίες μάθησης Θρησκευτικών? γιατί πρέπει να φύγει ο αλλόθρησκος από την τάξη? ασφαλώς αμα θέλει μένει. Θέλει όμως? υπάρχει χώρος για το διαφορετικό? θα επαναλάβω την γνώμη που εξέφρασα και ποιο πάνω ότι δεν είναι θέμα βιβλίου αλλα χρήσης του βιβλίου και κυρίως εκπαιδευτικής μεθοδολογίας που θα βοηθα την προσωπική αναζήτηση κι όχι την στείρα απομνημόνευση, τη φιλική συνύπαρξη στην πράξη κι όχι το δίκιο του ισχυρού. Ο Θεός σέβεται την ελευθερη βούληση των δημιουργημάτων του. Ας κάνουμε κι εμείς το ίδιο απεναντι σε ΟΛΑ τα δημιιουργήματα του παραδειγματιζόμενοι από την παιδαγωγία του.
Τέλος πιστευω ότι αν ένα μάθημα προσφέρεται για την καλλιέργεια σκεπτόμενων ανθρώπων αυτό είναι το μάθημα των θρησκευτικών που δυστυχώς λόγω κάποιων λανθασμένων μεθοδολογικών επιλογών απομακρύνει τα σημερινά παιδια όχι μόνον από αυτην την διαδικασία αλλά και απο την Ορθοδοξία.
με συγχωρείτε αν σας στεναχωρησα με όσα έγραψα, μην τα πάρετε στα σοβαρά κουβέντα κάνουμε :) .
Αγαπητέ Φίλε,
Επέτρεψε μου να έχω πολλές αμφιβολίες για τα γραφόμενα σου, αλλά και εγώ συμφωνώ οτι δεν είναι το θέμα μας οι μετανάστες.
Ναι, ολοι έχουν δικαίωμα επιλογής της θρησκείας τους. Όμως το θέμα δεν είναι να τους επιβάλουμε την δική μας, αλλά να διδάξουμε σωστά την θρησκεία μας στα σχολεία μας. Αν κάποιος δεν θέλει να παρακολουθήσει το μάθημα αυτό ας μην το παρακολουθήσει. Οι υπόλοιποι όμως που θα το παρακολουθούν θα είναι κερδισμένοι.
Μία τετοια λύση δεν είναι καλύτερη απο την σημερινή;
Σαν γονιός, δεν θα ξαναέχω την ευκαιρία να ξαναστείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Θέλω αυτό που παίρνουν να είναι το καλύτερο, ανάλογο με αυτό που έχει προσφέρει ο κάθε Ελλήνας στο Κράτος. Η δική μου γενιά αλλά και οι προηγούμενες έχουν προσφέρει, έχουν φορολογηθεί, έχουν χρεωθεί απο το δημόσιο χρέος και συνεχίζουν να αγωνίζονται.
Με κανέναν τρόπο δεν θα ήθελα ένας αλλόθρησκος να φύγει απο το σχολείο είτε να παρακολουθήσει τα μαθήματα απο ειδικές τάξεις. Καταλαβαίνω και εγώ οτι έτσι δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα.
Χώρος για το διαφορετικό πρέπει να υπάρχει καθώς επίσης και σεβασμός για κάθε άνθρωπο. Όμως η μπλόφα που ζούμε σήμερα είναι οτι δήθεν λόγω του διαφορετικού εισπράτουμε μία άθλια υπηρεσία ενώ την έχουμε ακριβοπληρώσει.
Άραγε τι φταίει για το επίπεδο της εκπαίδευσης γενικότερα αλλά και για το μάθημα των θρησκευτικών; Σίγουρα, όχι το διαφορετικό και οι αλλόθρησκοι. Εμείς φταίμε πρώτοι απ' ολους, οι εκπαιδευτικοί φορείς και εποπτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι δεχθήκαμε το μέτριο και το άθλιο σαν ιδανικά.

Βέβαια εγώ που ήμουν φοιτητής σε μουσουλμανική χώρα και σε ελληνική σχολή, είχα υποχρεωτικό το μάθημα των αραβικών και είχε πολλές φράσεις απο το Κοράνι. Στο τέλος δε, έκλεισαν και την σχολή σίγουρα όχι επειδή το ήθελε η ελληνική κοινότητα.
Επίσης ήθελα να σε παρακαλέσω να ξεχωρήσουμε το ιδεατό από το πραγματικό.
Οι μετανάστες που ξέρω εγώ, δεν πληρώνουν φόρους, αντίθετα είανι το 70% τουλάχιστον από τους δικαιούχους σε κάθε μορφής επιδόματος. Από ενοίκιο μέχρι πολυτέκνου και ανεργίας. Όχι, άνεργοι δεν είναι.
Σε ποιόν στρατό πάνε; Ένας μετανάστης που θα σπουδάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο μετά τις σπουδές του θα πάει στον στρατό ή θα κερδίσει τα δύο αυτά χρόνια εξασκώντας το επάγγελμα που θα έχει επιλέξει;
Γιατί και εγώ πήγα και ο γιος μου θα πάει. Όμως δεν είδα κανένα μετανάστη εκεί.
Και πάλι σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και κυρίως για τις απόψεις σου.
Πιστεύω οτι δεν υπάρχει κάποια διαφωνία. Πώς μπορούμε να κάνουμε πράξη την καλύτερη μεθοδολογία; Πώς μπορούμε να βελτιωσουμε το επίπεδο γνώσεων, μεταδοτικότητας και το ενδιαφέρον των ανθρώπων αυτών που εμπιστευόμαστε την μόρφωση των παιδιών μας;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”