ΕΜΟ

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5014
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am

ΕΜΟ

Δημοσίευση από lovethink »

Μια μόδα άκρως επικίνδυνη χτύπησε και τη πόρτα της χώρας μας και ήδη ίσως έχετε προσέξει στο δρόμο τα παιδιά ΕΜΟ
(παράδειγμα του στυλ ΕΜΟ στην πιο "ανάλαφρη" μορφή του)
Εικόνα
Αυτά τα παιδιά "και καλά" αντιδρούν στην ασχήμια του κόσμου
Μιλούν συνεχώς για αυτοκτονία και αυτοτραυματίζουν τους εαυτούς τους για να προκαλέσουν πόνο στον εαυτό τους και να δειχνουν ακομα πιο μελαγχολικοι και διαφορετικοι απο τους υπολοιπους ανθρωπους.
Μόλις δύο κοπέλες αυτοκτόνησαν στην Αυστραλία
Εικόνα
Βρέθηκαν απαγχονισμένα στο δάσος του Ντάντενονγκ. 16χρονες μαθήτριες, φιλενάδες που αποφάσισαν να βάλλουν μαζί, τέλος στη ζωή τους. Τα νέα για την αυτοκτονία τους χτύπησαν σαν μαχαίρι πρώτα τις οικογένειες τους και μετά πολλούς γονείς. Τα δύο κορίτσια είχαν από μέρες τώρα, γράψει την απόφαση της αυτοκτονίας τους στο διαδίκτυο. Είχαν "ενημερώσει" τους ομοϊδεάτες, συνομήλικούς τους για το τι επρόκειτο να κάνουν. Είχαν εξαφανιστεί πριν μία εβδομάδα. Είχαν φύγει από τα σπίτια τους για να πάνε για ψώνια. Η Τζόντι και Στέφανι δεν γύρισαν ποτέ πίσω
Είχαν "βαφτιστεί" emo γιατί ένοιωθαν ότι η ψυχολογική τους κατάσταση ήταν τέτοια
Αφήνουν μακρύ μαλλί κυρίως φράντζα μπροστά κλείνοντας το ένα μάτι ( για να μη βλέπουν την ασχήμια του κόσμου )
Κάποιες φορές και τα δύο μάτια τα καλύπτουν
Τραβούν μαύρες σκιες στα μάτια , και είναι κυνικοί
Τα βλέπουν όλα μαύρα και απαισιόδοξα και αντιδρούν στο κατεστημένο
Ενα από τα σλόγκαν τους λέει "Τα βλέπεις όλα μαύρα ; είσαι ΕΜΟ , πας σε συναυλίες και δεν χοροπηδάς ; είσαι ΕΜΟ , η ζωή μου είναι μια μαύρη άββυσος τα βλέπω όλα τόσο σκοτάδι.Κόψε τον εαυτό σου νιώσε τον πόνο και σκέψου πόσο υπέροχος είναι ο θάνατος"

Τα παιδιά που νιώθουν ότι δεν τους εκφράζει αυτή η σημερινή πεζότητα γύρω μας αντί να βρουν και να αγκαλιάσουν Θεό και πνευματική χαρά πέφτουν θύματα της μελαγχολίας και της απαισιοδοξίας του κυνισμού με αυτοκαταστροφικές διαθέσεις

Οι ηλικίες που "χτυπά" αυτή η ..... "μόδα" είναι από 13 εώς 16-17 ετών παιδιά








[/img]
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5014
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από lovethink »

Πιο extreme photo

Εικόνα

Να σημειώσω πως αν ήταν απλά μια εξωτερική μόδα μαλλιού ή σκουλαρικιών δεν τρέχει τίποτα , όλοι περάσαμε από την εφηβεία και θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό

Αλλά το κακό με αυτή τη "μόδα" είναι ότι στην ουσία είναι "κίνημα" το οποίο κάνει τα παιδιά κυνικά και απαισιόδοξα

Και κάτι σημαντικό
Δεν σημαίνει πως όποιο παιδί έχει έτσι τα μαλλιά του κουρεμένα είναι και "ΕΜΟ"
Μπορεί απλά να του αρέσει αυτό το στυλ χωρίς να έχει ασπασθεί την νοοτροπία τους και τις θεωρίες τους για τη ζωή
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5014
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από lovethink »

Βρήκα και άλλα στοιχεία για αυτή τη "νέα" μόδα

Ο όρος emo προέρχεται από την λέξη emotional που σημαίνει ευαίσθητος-συναισθηματικός.
Είναι μια καινούρια σχετικά τάση η οποία ξεκίνησε μέσα από το μουσικό στυλ το οποίο συνδιάζει στην ουσία goth,punk,rock,pop,powerpop στοιχεία και στην μουσική και κυρίως στην εμφάνιση.
Στυλιστικά τα psycho σχεδιάκια και καρτούν που μοιάζουν πολύ με τις ταινίες του Barton θεωρούνται και αυτά emo.
Η φιλοσοφία είναι η εξής: Η ζωή μου είναι απαίσια, κανένας δεν με θέλει,καλύτερα να πεθάνω.
Αυτό είναι το emo.
συνδιάζουν spiky hair με μωβ γραβάτα, μακιγιαζ drag queen , παντελόνι με πιέτες και all stars παπούτσι είναι θλιβερό το ότι στην Αμερική οι αυτοκτονίες emo εφήβων εχουν ξεπεράσει το 30%.
Emo band για όποιον ενδιαφέρεται είναι οι My Chemical Romance. Και αν πέσετε πιο βαθιά στον βούρκο, ο κλασσικός τρόπος αυτοκτονίας είναι να πηδήξεις από το παράθυρο.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8O
Καλή Σαρακοστή
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1347
Εγγραφή: Σάβ Απρ 08, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Μάνο μου, ειλικρινά μερικές φορές η συνεισφορά σου σ΄αυτό το forum είναι εξαιρετικά πολύτιμη. Δεν μπορώ παρά να σε συγχαρώ για το σημαντικό αυτό θέμα.

Δυστυχώς εμείς οι σημερινοί γονείς προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας ει δυνατόν απ΄όλες τις δυσκολίες τις ζωής. Η υπερπροστασία αυτή τα κάνει μαλθακά κι ανίκανα ν΄αντιμετωπίσουν ακόμη και τις καθημερινές δοκιμασίες, έτσι με το πρώτο προβληματάκι, όπως μια αποτυχία στα μαθήματα ή στον αισθηματικό τομέα γονατίζουν, συντρίβονται.

Τα παιδιά πρέπει να μοιράζονται με τους γονείς τους σταδιακά κι ανάλογα με τη συναισθηματική και τη νοητική τους ωριμότητα τα προβλήματα και τις δυσκολίες της οικογένειας, για να μπορέσουν μεγαλώνοντας να ζήσουν σαν ανεξάρτητες προσωπικότητες χωρίς να συντριβούν στην πρώτη δυσκολία.

Λέει ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος για την ανατροφή των παιδιών:

Η ευθύνη των γονέων για την ανατροφή των παιδιών.

Να εμπιστευθούν οι γονείς τα παιδιά τους Στον Θεό.

... Ο Θεός έδωσε στους Πρωτοπλάστους, στον Αδάμ και την Εύα, την μεγάλη ευλογία να γίνονται συνδημιουργοί Του. Στην συνέχεια οι γονείς, οι παππούδες κλπ. είναι και αυτοί συνδημιουργοί με τον Θεό, γιατί δίνουν το σώμα, ενώ ό Θεός δίνει την ψυχή.
Ο Θεός είναι κατά κάποιον τρόπο υποχρεωμένος να νοιαστεί για τα παιδιά. Όταν βαπτιστή το παιδάκι, ό Θεός διαθέτει και έναν Άγγελο, για να το προστατεύει, οπότε το παιδί προστατεύεται από τον Θεό, από τον Φύλακα Άγγελο και από τους γονείς. Ό Φύλακας Άγγελος είναι συνέχεια κοντά του και το βοηθάει. Όσο μεγαλώνει το παιδί, τόσο οι γονείς απαλλάσσονται από τις ευθύνες. Αν οι γονείς πεθάνουν, ό Θεός, και από ψηλά και από κοντά, αλλά και ό Φύλακας Άγγελος από κοντά, συνεχίζουν για πάντα να προστατεύουν το παιδί. Οι γονείς πρέπει να βοηθούν πνευματικά τα παιδιά, όταν είναι μικρά, γιατί τότε και τα ελαττώματα τους είναι μικρά και εύκολα μπορούν να κοπούν. Είναι όπως ή φρέσκια πατάτα λίγο αν την ξύσης, ξεφλουδίζεται. Αν όμως παλιώσει, πρέπει να πάρεις μαχαίρι να την καθαρίσεις και, αν έχει και κανένα μαυράκι, πρέπει να προχώρησης και πιο βαθιά.
Αν τα παιδιά βοηθηθούν από μικρά και γεμίσουν Χριστό, θα είναι κοντά Του για πάντα. Και να ξεφύγουν λίγο, όταν μεγαλώσουν, λόγω της ηλικίας ή μιας κακής συναναστροφής, πάλι θα συνέλθουν. Γιατί ό φόβος του Θεού και ή ευλάβεια, που πότισαν τις καρδιές τους στην μικρή ηλικία, δεν είναι δυνατόν ποτέ να εξαλειφθούν.
Ύστερα, στην εφηβεία, που είναι ή πιο δύσκολη ηλικία, ή αγωνία των γονέων είναι μεγαλύτερη για τα παιδιά τους, μέχρι να τα μορφώσουν και να τα αποκαταστήσουν. Οι γονείς τότε ας κάνουν ό,τι μπορούν, για να τα βοηθήσουν, και ό,τι δεν μπορούν να κάνουν, γιατί ξεπερνάει τις δυνάμεις τους, ας το αναθέτουν στον Παντοδύναμο Θεό. Όταν εμπιστευθούν τα παιδιά τους στον Θεό, τότε ό Θεός είναι υποχρεωμένος να βοηθήσει για πράγματα που δεν γίνονται ανθρωπίνως. Αν λ.χ. τα παιδιά δεν ακούν, να τα εμπιστευθούν στον Θεό, και όχι να βρίσκουν διαφόρους τρόπους να τα ζορίζουν. Να πει ή μητέρα στον Θεό: «Θεέ μου, δεν μ' ακούν τα παιδιά μου. Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε. Φρόντισε τα Εσύ».
Μου έκανε εντύπωση προχθές στην Αγρυπνία μια μητέρα που την γνώριζα από παλιά. Ήρθε να με χαιρετήσει. Βλέπω να έχει μαζί της μόνον τα μεγαλύτερα παιδιά. «Που είναι τα μικρά;», την ρωτάω. «Στο σπίτι, Γέροντα, μου λέει. Τέτοια μέρα θέλαμε να 'έρθουμε στην Αγρυπνία και είπαμε με τον σύζυγο: Αφού σε Αγρυπνία πάμε, δεν πάμε κάπου για διασκέδαση, ό Θεός θα διάθεση έναν Άγγελο να φύλαξη τα μικρά μας». Σπάνια συναντάς σήμερα τέτοια εμπιστοσύνη, γιατί τώρα, όπως έλειψε ή εμπιστοσύνη των παιδιών στους γονείς, έλειψε και ή εμπιστοσύνη των γονέων στον Θεό. Και ακούς συχνά πολλούς γονείς να λένε: «Γιατί το δικό μας παιδί να πάρει κακό δρόμο; Εμείς εκκλησιαζόμαστε». Δεν δίνουν το κατσαβίδι στον Χριστό να σφίξη στα παιδιά λίγο καμιά ...βίδα Θέλουν να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Και ενώ υπάρχει ό Θεός, που προστατεύει τα παιδιά, και ό Φύλακας Άγγελος είναι συνέχεια κοντά τους και τα προστατεύει και αυτός, αυτοί αγωνιούν, μέχρι που αρρωσταίνουν. Και παρόλο που είναι πιστοί άνθρωποι, φέρονται σαν να μην υπάρχει Θεός, σαν να μην υπάρχει Φύλακας Άγγελος, οπότε εμποδίζουν την θεία επέμβαση. Ενώ πρέπει να ταπεινώνονται και να ζητούν βοήθεια από τον Θεό και ό Καλός Θεός θα προστατέψει τα παιδιά (σ. 91-93).

Η πνευματική αναγέννηση των παιδιών.
- Γέροντα, για την ανατροφή των παιδιών ευθύνονται μόνον οι γονείς;
Κυρίως οι γονείς ευθύνονται, γιατί, ανάλογα με την ανατροφή που θα δώσουν στα παιδιά, θα γίνουν καλοί κληρικοί, καλοί εκπαιδευτικοί κλπ., και θα βοηθούν και αυτά με την σειρά τους τα παιδιά και τα δικά τους και του κόσμου. Ή μητέρα μάλιστα έχει περισσότερη ευθύνη από τον πατέρα για την ανατροφή των παιδιών.
Αν οι γονείς κατά το διάστημα που το παιδάκι είναι ακόμη στην κοιλιά της μητέρας προσεύχονται, ζουν πνευματικά, το παιδάκι θα γεννηθεί αγιασμένο. Και στην συνέχεια, αν το βοηθήσουν πνευματικά, θα γίνει αγιασμένος άνθρωπος και θα βοηθάει την κοινωνία, είτε στην Εκκλησία θα διακονεί είτε στην εξουσία θα ανέβει κ.λπ. Πρέπει όλοι να βοηθούμε τα παιδιά, ώστε να γίνουν σωστοί άνθρωποι και να μείνει λίγο προζύμι για τις επόμενες γενιές. Γιατί τώρα, όπως πάνε τα πράγματα, πάει να χαθεί και το προζύμι. Και αν χαθεί το προζύμι, μετά τι θα γίνει;
Οι γονείς που γεννούν τα παιδιά και τους δίνουν το σώμα πρέπει να συντελέσουν, όσο μπορούν, και στην πνευματική αναγέννηση τους. Γιατί ό άνθρωπος, εάν δεν αναγεννηθεί πνευματικά, είναι για την κόλαση. Ύστερα οι γονείς, ό,τι δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι για τα παιδιά τους, θα το αναθέσουν σε δασκάλους. Γι' αυτό λέει και ή Εκκλησία μας «τους γονείς ημών και διδασκάλους». Υπάρχουν όμως και οι πνευματικοί Πατέρες, που μπορεί να μην έχουν παιδιά, αλλά βοηθούν πιο θετικά στην αγωγή των παιδιών, γιατί εργάζονται για την πνευματική τους αναγέννηση.
Θέλω να πω, όλοι πρέπει να βοηθούν, καθένας με τον τρόπο του, με το παράδειγμα του, για να αναγεννηθούν τα παιδιά, ώστε να ζήσουν ειρηνικά σ' αυτήν την ζωή και να πάνε στον Παράδεισο. Όταν τα παιδιά γίνουν πνευματικοί άνθρωποι, ούτε νόμους χρειάζονται ούτε τίποτε. «Δικαίω νόμος ου κείται (Α' Τιμοθ. 1, 9). Ό νόμος είναι για τους παρανόμους. Ή πνευματική εξουσία είναι ανώτερη από τις ανθρώπινες εξουσίες (σ. 93-94).

Το παράδειγμα των γονέων.
- Γέροντα, όταν το παιδί δεν υπάκουη και αντιδρά, πώς πρέπει να φερθούν οι γονείς;
- Για να μην υπάκουη το παιδί και να φέρεται άσχημα, κάτι θα φταίει. Μπορεί να βλέπει άσχημες σκηνές ή να ακούει άσχημα λόγια μέσα στο σπίτι ή έξω από αυτό. Πάντως τα παιδιά στα πνευματικά θέματα τα βοηθούμε κυρίως με το παράδειγμα μας, όχι με το ζόρισμα. Περισσότερο μάλιστα τα βοηθάει ή μητέρα με το παράδειγμα της, με την υπακοή της και τον σεβασμό της προς τον σύζυγο. Αν σε κάποιο θέμα έχει διαφορετική γνώμη από εκείνον, ποτέ να μην την εκφράζει μπροστά στα παιδιά, για να μην το εκμεταλλεύεται ο πονηρός. Ποτέ να μη χαλάει τον λογισμό των παιδιών για τον πατέρα. Ακόμη και αν φταίει ο πατέρας, να τον δικαιολογεί. Αν λ.χ. φερθεί άσχημα, να πει στα παιδιά: «ο μπαμπάς είναι κουρασμένος, γιατί ξενύχτησε, για να τελειώσει μια επείγουσα δουλειά. Και αυτό για σας το κάνει».
Πολλοί γονείς μαλώνουν μπροστά στα παιδιά και τους δίνουν άσχημα μαθήματα. Τα καημένα τα παιδιά θλίβονται. Αρχίζουν μετά οι γονείς, για να τα παρηγορήσουν, να τους κάνουν όλα τα χατίρια. Πηγαίνει ο πατέρας και καλοπιάνει το παιδί: «τι θέλεις, χρυσό μου, να σου πάρω;». Πηγαίνει και ή μάνα, το καλοπιάνει κι εκείνη και τελικά τα παιδιά μεγαλώνουν με νάζια και καμώματα και υστέρα, αν δεν μπορούν οι γονείς να τους δώσουν ότι τους ζητούν, τους απειλούν ότι θα αυτοκτονήσουν...
Όταν τα παιδιά βλέπουν τους γονείς τους να έχουν αγάπη μεταξύ τους, να έχουν σεβασμό, να φέρονται με σύνεση, να προσεύχονται κ.λπ., τότε αυτά τα τυπώνουν στην ψυχή τους. Γι' αυτό λέω ότι ή καλύτερη κληρονομιά, που μπορούν να αφήσουν οι γονείς στα παιδιά τους, είναι να τους μεταδώσουν την δική τους ευλάβεια... (σ. 94-96).

Από το βιβλίο: "Ψ
ΕΙΓΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ" Από τους λόγους του Γέροντος Παισίου του Αγιορείτου
www.nikolaos.6te.net
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5014
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από lovethink »

Πολλές φορές τα πράγματα έρχονται ουρανοκατέβατα
Μπορεί το παιδί σου που μέχρι χθες δεν σου έκρυβε τίποτα να αλλάξει απότομα συμπεριφορά
Και πόσο μια λάθος κίνηση μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα ;
Η ηλικία των 13-14 χρόνων είναι πολύ επικίνδυνη
Ναι μεν εμείς θεωρούμε ότι δεν έχουν προβλήματα
Αλλά στα δικά τους μάτια , τα προβλήματά τους μοιάζουν βουνά
Βλέπεις το παιδί σου να είναι μόνιμα στεναχωρημένο
Δεν θέλει να ακούσει μήτε για ψυχολόγο , μήτε για πνευματικό , μήτε για τίποτα γιατί τίποτα και πουθενά δεν νιώθει καλά
τι κάνεις ?
Ενα πρωί σου λέει θα πάω να κουρευτώ , και σου γυρίζει σπίτι με τη μια φράτζα μέχρι κάτω
Πόσο ενήμερος είναι ο κάθε γονιός ?
Ωστε να ξέρει πως στην Ελλάδα έχουμε δύο ειδών ΕΜΟ
Τους πραγματικούς "ΕΜΟ" ( που βλέπουν τη ζωή μαύρη και υμνούν το θάνατο ) και τους "μοντέρνους" που απλά το κάνουν για χαβαλέ και για τη πλάκα της υπόθεσης , όπως όλοι ( ίσως ) μικροί κάναμε τις ανοησίες μας ,και που δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι τι πρεσβεύει αυτό το "ρεύμα"

Τουλάχιστον οι χίπηδες παλιά κάπνιζαν μεν αλλά χόρευαν και δεν υμνούσαν το θάνατο αλλά την Ειρήνη , τη ζωή , την αγάπη , έστω και με λάθος τρόπο

Τώρα ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Καλή Σαρακοστή
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 209
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am

Δημοσίευση από friend »

χρυσες δουλειες ο κυριος ΦΟΡΑΣ που λεει και ο λιακο......
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5014
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am

Δημοσίευση από lovethink »

friend έγραψε:χρυσες δουλειες ο κυριος ΦΟΡΑΣ που λεει και ο λιακο......
Δεν βλέπουμε Λιάκο
Καλή Σαρακοστή
dalitis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 83
Εγγραφή: Παρ Σεπ 08, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Λεμεσός

Δημοσίευση από dalitis »

Η κίνηση ΕΜΟ κατά τη γνώμη μου είναι αποτέλεσαμ της αντιπνευματικής και υλιστικότατης και ατομικιστικής εποχής μας, η οποία έχει οδηγήσει άπειρες ψυχές στην ψυχασθένεια.

Ασφυκτικούν οι ψυχές από έλλειψη ανθρωπιάς, επικοινωνίας, σωστών διαπροσωπικών σχέσεων, εμπιστοσύνης κοκ

Και οδηγούνται στην απελπισία.

Δε θα φοβόμουν ποτέ τα παιδιά του κ.Νίκου, που ζουν μέσα σε πίστη, σε στοργή, σε επικοινωνία, σε ελευθερία..

Αυτούς τους παράγοντες να τονώσουμε και παράληλα να διώξουμε κάθε φοβία και αγωνία..

Συγγνώμη, αν κάνω το δάσκαλο. Έχω δει αρκετά περιστατικά και είμαι πολύ πεπεισμένος..
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Το κίνημα των ΕΜΟ δεν είναι και τόσο καινούργιο, όπως καινούργια δεν είναι και η "ιδεολογική"(;) του φόρμα. Από τα τέλη της δεκαετίας του '70 η θεματολογία των new wave συγκροτημάτων, περιστρεφόταν γύρω από τον πεσιμισμό, τη μελαγχολία, το θάνατο. Οι οπαδοί του είδους είχαν εμφάνιση όπου κυριαρχούσε το μαύρο και το μωβ, όπως και αυτό το χρώμα κυριαρχούσε (η έτσι θέλαν αυτοί να δείχνουν) στην ψυχή τους.

Τα διάφορα μουσικά κινήματα, που ακμάζουν και παρακμάζουν στο χρόνο απαρτίζονται από εφήβους, που, ορμώμενοι από τον ενθουσιασμό, αμφισβητούν, κάνουν την επανάστασή τους, προσπαθούν να νοιώσουν τη διαφορετικότητα , εντασσόμενοι σε κάποια ομάδα. Αυτό είναι υγειές, ανυσηχητικό θα ήταν εάν ο έφηβος δεν είχε αυτά τα χαρακτηριστικά.

Αληθινά καταπιεσμένα (και προβληματικά) είναι και τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες ηθικοπρεπείς, που προσποιούνται ότι έχουν βαθειές αξίες που μεταδίδουν στα πειθήνια παιδιά τους και εμφανίζουν περίφανοι αυτή την εικόνα στην κοινωνία, γιατί "έτσι πρέπει". Γι αυτούς τους γονείς είναι ο πιό ανώδυνος τρόπος διαπαιδαγώγησης και τους απαλλάσει από το δύσκολο δρόμο της συζήτησης, της ευρηματικότητας από την πλευρά των γονέων -για το πως θα χειριστούν την αντίδραση του εφήβου κλπ.- και βολεύουν την ανικανότητά τους πίσω από τον αυταρχισμό και το σύμπλεγμα του "τι θα πεί ο κόσμος" (Δυστυχώς στο χώρο του πληρώματος της Εκκλησίας βλέπουμε πολλά τέτοια παραδείγματα).

Εαν τώρα στο κίνημα ΕΜΟ υπάρχουν παιδιά με κατάθλιψη, με τάσεις αυτοκτονίας κλπ., μάλλον είχαν εκ των προτέρων αυτά τα ψυχοπαθολογικά προβλήματα και εκδηλώνονται έτσι επειδή είναι πιό κοντά στην ήδη διαταραγμένη τους ψυχολογία, παρά να είναι το συγκεκριμένο κίνημα- μόδα, το εξ' αρχής υπεύθυνο.

Μόνο εάν ως γονείς περιβάλλουμε τα παιδιά με αληθινή αγάπη, κατανόηση, να ΑΚΟΥΜΕ τι θέλουν να μας πούν τα παιδιά και να μη βιαζόμαστε να πούμε εμείς τα δικά μας (και ακόμα χειρότερα να τα επιβάλουμε), δε θα μας τρομοκρατούν τα κάθε είδους κινήματα, διότι και να ενταχθεί κάπου ένα παιδί, ε, θα περάσει αλώβητο...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”