nkope έγραψε:
Έτσι λες oceangr2; Για δες αυτά:
"3 Μακάριοι οι πτωχοί τώ πνεύματι, ότι αυτών εστιν η βασιλεία των ουρανών. " (Ματθ. κεφ.5, 3)
"41 γρηγορείτε και προσεύχεσθε, ίνα μη εισέλθητε εις πειρασμόν· το μέν πνεύμα πρόθυμον, η δε σάρξ ασθενής." (Ματθ. κεφ.26, 41)
"50 ο δε Ιησούς πάλιν κράξας φωνή μεγάλη αφήκε το πνεύμα." (Ματθ. κεφ. 27, 50) (πρόσεξε όχι την ψυχή το πνεύμα).
"8 και ευθέως επιγνούς ο Ιησούς τώ πνεύματι αυτού ότι ούτως αυτοί διαλογίζονται εν εαυτοίς είπεν αυτοίς· Τί ταύτα διαλογίζεσθε εν ταίς καρδίαις υμών; " (Μαρκ. κεφ. 2, 8 )
"11 Καί εξήλθον οι Φαρισαίοι και ήρξαντο συζητείν αυτώ, ζητούντες παρ' αυτού σημείον από τού ουρανού, πειράζοντες αυτόν. 12 και αναστενάξας τώ πνεύματι αυτού λέγει· Τί η γενεά αύτη σημείον επιζητεί; αμήν λέγω υμίν, ει δοθήσεται τή γενεά ταύτη σημείον. " (Μαρκ. κεφ. 8, 11-12)
"80 Τό δε παιδίον ηύξανε και εκραταιούτο πνεύματι, και ήν εν ταίς ερήμοις έως ημέρας αναδείξεως αυτού προς τον Ισραήλ." (Λουκ. κεφ 1, 80)
"40 Τό δε παιδίον ηύξανε και εκραταιούτο πνεύματι πληρούμενον σοφίας, και χάρις Θεού ήν επ' αυτό. " (Λουκ. κεφ.2, 40)
"54 αυτός δε εκβαλών έξω πάντας και κρατήσας της χειρός αυτής εφώνησε λέγων· Η παίς, εγείρου. 55 και επέστρεψε το πνεύμα αυτής, και ανέστη παραχρήμα, και διέταξεν αυτή δοθήναι φαγείν. " (Λουκ. κεφ. 8, 54-55) (Πρόσεξε κι εδώ λέει "επέστρεψε το πνεύμα αυτής" κι όχι η ψυχή)
"21 Εν αυτή τή ώρα ηγαλλιάσατο τώ πνεύματι ο Ιησούς και είπεν· Εξομολογούμαί σοι, πάτερ, κύριε τού ουρανού και της γής, ότι απέκρυψας ταύτα από σοφών και συνετών, και απεκάλυψας αυτά νηπίοις· ναί, ο πατήρ, ότι ούτως εγένετο ευδοκία έμπροσθέν σου. " (Λουκ. κεφ. 10, 21)
"37 πτοηθέντες δε και έμφοβοι γενόμενοι εδόκουν πνεύμα θεωρείν. 38 και είπεν αυτοίς· Τί τεταραγμένοι εστέ, και διατί διαλογισμοί αναβαίνουσιν εν ταίς καρδίαις υμών; 39 ίδετε τας χείράς μου και τους πόδας μου, ότι αυτός εγώ ειμι· ψηλαφήσατέ με και ίδετε, ότι πνεύμα σάρκα και οστέα ουκ έχει καθώς εμέ θεωρείτε έχοντα. " (Λουκ. κεφ. 24, 37-39) (εδώ η λέξη πνεύμα χρησιμοποιείται με την έννοια του φαντάσματος)
"22 υμείς προσκυνείτε ό ουκ οίδατε, ημείς προσκυνούμεν ό οίδαμεν· ότι η σωτηρία εκ των Ιουδαίων εστίν. 23 αλλ' έρχεται ώρα, και νύν εστιν, ότε οι αληθινοί προσκυνηταί προσκυνήσουσι τώ πατρί εν πνεύματι και αληθεία· και γάρ ο πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν. 24 πνεύμα ο Θεός, και τους προσκυνούντας αυτόν εν πνεύματι και αληθεία δεί προσκυνείν. " (Ιωαν. κεφ. 4, 22-24)
"33 Ιησούς ούν ως είδεν αυτήν κλαίουσαν και τους συνελθόντας αυτή Ιουδαίους κλαίοντας, ενεβριμήσατο τώ πνεύματι και ετάραξεν εαυτόν," (Ιωαν. κεφ. 11, 33)
"21 Ταύτα ειπών ο Ιησούς εταράχθη τώ πνεύματι, και εμαρτύρησε και είπεν· Αμήν αμήν λέγω υμίν ότι είς εξ υμών παραδώσει με. " (Ιωαν. κεφ. 13, 21)
"30 ότε ούν έλαβε το όξος ο Ιησούς είπε· Τετέλεσται, και κλίνας την κεφαλήν παρέδωκε το πνεύμα." (Ιωαν. κεφ.19, 30) (Κι εδώ λέει το πνεύμα κι όχι την ψυχή)
Αν μετά απ΄όλα αυτά δεν κατάλαβες ότι αυτό που παραδίδουμε όταν πεθαίνουμε είναι το πνεύμα μας, τότε τι άλλο να πω εγώ.
Δες το ψυχή και πνεύμα είναι μαζί δεν είναι κάτι χωριστό.
Χωρίς ψυχή,?
Θες να πεις οτι η ψυχή αποκολλάται απο το πνεύμα?
Τι θα παραδώσουμε? Το πνεύμα μας?, την σκέψη μας?
Παραδίδουμε ψυχή κι πνεύμα.
Η ψυχή με το πνεύμα είναι αλληλένδετα.
Γιατί δεν το καταλαβαίνεις?
Η οντότητά μας είναι ψυχοπνευματική + σώμα.
Όταν πεθαίνουμε αποκολλάται η ψυχή απο το σώμα και μαζί με την ψυχή και το πνεύμα το οποίο είναι αλληλένδετο.
Δεν βλέπεις ή δεν θέλεις να δεις?
Λουκάς:
46. Και η Μαριάμ είπε: Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριο,
47. και το πνεύμα μου αγαλλίασε στον Θεό τον σωτήρα μου·
Πράξεις 2:27 Επειδή, δεν θα εγκαταλείψεις την ψυχή μου στον άδη ούτε θα αφήσεις τον όσιό σου να δει φθορά.
Η Ψυχή είναι Θεική ουσία, το πνεύμα είναι ο εαυτός μας αυτό που ορίζει την σκέψη και το αυτεξούσιο, αυτό που αποφασίζει και αδειάζει ή γεμίζει τα βάρη στην ψυχή μας, αυτό που αναζητά το Θεό για να κατοικήσει στην ψυχή μας η Αγάπη του, το Πνεύμα Του το Άγιο.
Να σώσουμε την ψυχή μας λοιπόν, το έχεις ακούσει!
Αν σώσουμε την ψυχή μας Το Πνεύμα ακολουθεί, αν το πνεύμα μας υπακούει στο πονηρό τότε η ψυχή μας θα χαθεί!
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν