Η φρασεολογία του Αρχιεπισκόπου...

Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Αγαπώ και σέβομαι εν Κυρίω κάθε συνάνθρωπό μου αλλά όταν ο συνάνθρωπος αυτός φτάνει στο σημείο να μην δείχνει σεβασμό σε εναν άλλο, κοινωνικά εξετάζοντάς το δείχνει επιθετικότητα. Εξετάζοντάς το μέσα στο πλέγμα της Ορθοδοξίας σαν θεσμό, δείχνει ασέβεια προς τον θεσμό του Αρχιεπισκόπου ο οποίος εκλέχθηκε απο την Ιερά Σύνοδο.

Συνεπώς συγκεράζοντας και τις δύο παραπάνω οπτικές, άτομο το οποίο καταφέρεται με αγένεια και ελαφρότητα εναντίον του Αρχιεπισκόπου είναι βλάξ. Και πραγματικά αξίζει την προσευχή μας.

Φοβούμαι οτι ο ίδιος χαρακτηρισμός πηγαίνει και στον χρήση pAntonios ο οποίος άρχισε την δημοσίευση του θλιβερού αυτού θέματος και τον οποίο καλώ με την ειδικότητα του Ψυχιάτρου που έχει, να ξεκαθαρίσει για ποιό λόγο το ανάρτησε. Ο μόνος λόγος που βλέπω οτι στέκει είναι για να μας ενημερώσει για την βλακεία που δέρνει τον Ορθόδοξο Τύπο. Κανείς άλλος.

Εάν δεν απαντήσει ο pAntonios, καλώ την ιεραρχία του παρόντος site να σβύσει όλο το θέμα.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

lovethink έγραψε:...Το τι παίρνω , το απάντησε ο ΝΙΚΟΣ :lol:
Για μεγαλύτερη περιγραφικότητα δες και στο γνωστό και έγκριτο site www.thethirdandthelongest.gr !!! :lol:

Χρ.
Εικόνα
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Και 2 φορές πρέπει να δείχνουμε ΣΕΒΑΣΜΟ στον Αρχιεπίσκοπο γιατί δεν είναι μόνο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ αλλά και ασθενής
Καλή Σαρακοστή
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Δεν νομίζω ότι είναι κακό να μπει το ερώτημα αν μπορεί ο αρχιεπίσκοπος στην κατάσταση του να ασκεί τα καθήκοντα του.
Όσον αφορά το θέμα της διαδοχής, ας θυμηθούμε τι είχε πει ο μακαριστός Σεραφείμ.

«Στο χωρίο μου όταν μια προβατίνα ψοφάει μαζεύονται τα κοράκια για να τη φάνε».
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Θεωρώ ότι η στάση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και το έργο του θα κριθούν ούτως ή άλλως κάποια στιγμή. Κανείς δεν παίρνει λευκή επιταγή να κάνει ό,τι θέλει.

Απλά αυτή τώρα δεν είναι η κατάλληλη, για ευνόητους λόγους.
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

περιέχει πολλές αλήθειες!

Δημοσίευση από pAntonios »

Η παράθεση του άρθρου αυτού του Αρχ. Σωφρονίου δεν έγινε για να "σκοτωθούμε" αλλά διότι περιέχει πολλές αλήθειες!

Συμφωνώ ότι είναι "αιχμηρό" συμφωνώ ότι φαίνεται να κάνει κριτική σε κάποιον βαριά άρρωστο συνάνθρωπό μας, που τυχαίνει να είναι και Αρχιεπίσκοπος.
Αλλά δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε πολλές αφορμές με τις ενέργειές του που αγγίζουν τα όρια της προδοσίας πίστεως. Και πιστεύω ποροσωπικά, όπως και ο αρθρογράφος ότι αυτά "τα σπασμένα" πληρώνει τώρα.
Δεν χαιρόμαστε, λυπούμαστε σίγουρα και ευχόμαστε καλή μετάνοια, αλλά μη ξεχνούμε αγαπητοί μου ότι όπως αγαπούμε τον Αρχιεπίσκοπο, πολύ περισσότερο πρέπει να αγαπούμε την Εκκλησία καινα υπερασπιζόμαστε την πίστη του Χριστού. Χωρίς Αρχιεπίσκοπο μπορούμε να ζήσουμε, χωρίς το Χριστό όχι, όπως λέει και το άρθρο!
Αν λειτουργούσε σωστά το Συνοδικό σύστημα θα έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να είχε εγκληθεί από την Ιερά Σύνοδο να λογοδοτήσει για το θέμα του Πάπα και το πιθανότερο να κληθεί έκπτωτος.
Λυπάμαι που το λέω αλλά όταν οι άνθρωποι ολιγωρούν τότε παρεμβαίνει η δικαιοσύνη του Θεού και προστατεύει την Εκκλησία Του.

Ειπώθηκε κάτι πι ο πάνω και για το Φανάρι, που συλλογικά αποδέχτηκε την ευθύνη για την υποδοχή του Ποντίφηκα.
ΝΑΙ είμαι σε κείνους που πιστεύουν ότι η δικαιοσύνη του Θεού θα λειτουργήσει σύντομα και προς την κατεύθυνση εκείνη. "Ηξει και ου χρονιεί". Δεν χαιρεκακούμε, το αντίθετο προσευχόμαστε για την μετάνοια και επιστροφή των πεπλανημένων.
Διότι αν αυτό δεν γίνει δεν πρόκειται να δει κανείς Θεού πρόσωπο. Η Εκκλησιαστική ιστορία είναι αδυσώπητη όσον αφορά τα παραδείγματα και την τύχη ατόμων που πρόδωσαν την πίστη τους.
Θα ήταν καλύτερα να μην είχαν γεννηθεί, είχε πει ο Χριστός σε ανάλογη περίπτωση. Βαριά κουβέντα αλλά από το στόμα του ίδιου του Κυρίου...

Συμφωνώ πάντως ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί στο πως εκφραζόμαστε και στο πως κρίνουμε οένας τον άλλον.
Άλλο πράγμα όμως το να κρίνεις με βάση γεγονότα και τεμήρια και άλλο πράγμα το να κατακρίνεις αβασάνιστα!!! Τα έργα σας θα σας κρίνουν είπε πάλι ο Κύριος.

ο Θεός να μας φυλάει!

Μόλις επέστρεψα από αγρυπνία του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, ας έχουμε την ευχή του. Ηταν ένας καλός ποιμένας που προστάτευε το ποίμνιό του, κυρίως από τις επιθέσεις των αιρετικών μισιονάριων.
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

==============================================
Ο pAntonios έγραψε :

Συμφωνώ ότι είναι "αιχμηρό" συμφωνώ ότι φαίνεται να κάνει κριτική σε κάποιον βαριά άρρωστο συνάνθρωπό μας, που τυχαίνει να είναι και Αρχιεπίσκοπος.
Αλλά δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε πολλές αφορμές με τις ενέργειές του που αγγίζουν τα όρια της προδοσίας πίστεως. Και πιστεύω ποροσωπικά, όπως και ο αρθρογράφος ότι αυτά "τα σπασμένα" πληρώνει τώρα.
Δεν χαιρόμαστε, λυπούμαστε σίγουρα και ευχόμαστε καλή μετάνοια, αλλά μη ξεχνούμε αγαπητοί μου ότι όπως αγαπούμε τον Αρχιεπίσκοπο, πολύ περισσότερο πρέπει να αγαπούμε την Εκκλησία καινα υπερασπιζόμαστε την πίστη του Χριστού. Χωρίς Αρχιεπίσκοπο μπορούμε να ζήσουμε, χωρίς το Χριστό όχι, όπως λέει και το άρθρο!
Αν λειτουργούσε σωστά το Συνοδικό σύστημα θα έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να είχε εγκληθεί από την Ιερά Σύνοδο να λογοδοτήσει για το θέμα του Πάπα και το πιθανότερο να κληθεί έκπτωτος.
Λυπάμαι που το λέω αλλά όταν οι άνθρωποι ολιγωρούν τότε παρεμβαίνει η δικαιοσύνη του Θεού και προστατεύει την Εκκλησία Του.

Είναι ευλογία Κυρίου να έχουμε στην ομήγυρή μας, τον π. Αντώνιο.

Η ως άνω θέση σας-ομολογία, εκφράζει γνήσια την Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την Φιλτάτη μας Ορθοδοξία.

Είθε η Κυρία Θεοτόκος να σας έχει, σώον, έντιμον υγιά και μακροημερεύοντα να ορθοτομείτε την Ορθόδοξο Πίστη.

Ασπάζομαι την δεξιάν Σας.

==============================================
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Μένω αναυδος και ημισοκαρισμένος...

Τα νερά είναι πολυ βαθειά για εμάς τους "απέξω"...

Χρ

ΥΓ1. Και ο πάτερ Παίσιος πέθανε απο καρκίνο. Και αυτός παπικός ?

ΥΓ2. Είναι λοιπόν τρομοκράτης ο Κύριος και τιμωρεί τους παρακούοντες στέλνοντάς τους κεραυνους και φωτιά ?

ΥΓ3. Ο "φόβος Θεού" είναι ο "σεβασμός προς τον Θεό" απο επιλογή και όχι απο εξαναγκασμό. Εκτός και αν χρησιμοποιούμε τον Θεό για την τιμωρία των "άλλων". Αυτό όμως είναι αμιγής σατανισμός και δεν διαφέρει σε τίποτε απο τα μάγια, τα ξόρκια και τις χαρτορίχτες. Εκτός και εάν έτσι είναι και δεν το είχα καταλάβει τόσα χρόνια.

ΥΓ4. Κάπου αναφέρεται οτι αι βουλαί του Κυρίου είναι άγνωσται. Θα μείνω σ'αυτό και θα συνεχίσω να τον σέβομαι για την αγάπη του και την πανσοφία του. Και άμα βρεθώ στα ζόρια με κάτι πονηρούς ανταγωνιστές μου τώρα ξέρω τι να κάνω ...
Εικόνα
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

eortologio_gr έγραψε:
ΥΓ1. Και ο πάτερ Παίσιος πέθανε απο καρκίνο. Και αυτός παπικός ?
Καί οχι μόνο ο π Παίσιος.
Μάλιστα ολοι οί φωτισμένοι γέροντες ελεγαν οτι μία σοβαρή ασθενεια είναι επισκεψη καί ευλογια Θεού
Αρκετοί παρακαλούσαν καί ολας να τούς ερθει.
Τώρα τόν καρκίνο τόν αποδίδουμε μέ το μυαλό μας σέ καταρα.

Τι νά πείς...
:?
Εικόνα
g_aggelos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: περιέχει πολλές αλήθειες!

Δημοσίευση από g_aggelos »

pAntonios έγραψε: Αν λειτουργούσε σωστά το Συνοδικό σύστημα θα έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να είχε εγκληθεί από την Ιερά Σύνοδο να λογοδοτήσει για το θέμα του Πάπα και το πιθανότερο να κληθεί έκπτωτος.

Αυτό που γράφετε π. Αντώνιε, δεν αναιρεί όλο το Συνοδικό σύστημα, αλλά και την Εκκλησία της Ελλάδος που ανήκει?
Μου θυμίζει κάποια παλιά μηνύματα εδώ που κάποιοι μας έλεγαν να μην εκκλησιαζόμαστε με ανάξιους...
Το μόνο που μπορώ να πω εγώ, που το πνεύμα μου είναι πάρα πολύ φτωχό και δεν τα πολυκαταλαβαίνω αυτά, είναι το ίδιο με του Χρήστου :
eortologio_gr έγραψε:Μένω αναυδος και ημισοκαρισμένος...

Τα νερά είναι πολυ βαθειά για εμάς τους "απέξω"...

Χρ
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο”