Ενοποίηση εκκλησιών -Επιστροφή πλανεμένων ή παγίδα

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

katerinakostaki
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Ενοποίηση εκκλησιών -Επιστροφή πλανεμένων ή παγίδα

Δημοσίευση από katerinakostaki »

Πάτερ τημ ευλογία σας,

εδώ καί αρκετό καιρό,παρακολουθώ με απορία καί ανησυχία τις επαφές καί τα συλλείτουργα Ορθοδόξων Ιεραρχών με σχισματικούς,αιρετικούς καί αλλόθρησκους!Επίσης,μου κάνει μεγάλη εντύπωση η τελευταία σύνοδος της Ραβέννας πού μιλά γιά την ενοποίηση των εκκλησιών.
Ειναι δυνατόν να συλλετουργούν ορθόδοξοι ιερείς με άπιστους ειδωλολάτρες?Ειναι δυνατόν να τελείται Θεία Λειτουργία μαζί με σχισματικούς καί αιρετικούς?
Οταν στήν εκκλησία μας ευχόμεθα υπέρ της ενώσεως,νομίζω οτι εννούμε την μετάνοια και επιστροφή των αποσκιρτισάντων από την Ορθοδοξία καί όχι την άμβλυνση τού περιεχομένου της πίστεώς μας!

με σεβασμό

Κατερίνα
Απο φυλακης πρωιας εως νυκτος ελπισατω η ψυχη μου επι τον Κυριο...
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Τα λες οπως ειναι δυστυχως για εμας. Παντα ολοι αυτοι μας προσεγγιζουν οχι γιατι μετανιωσαν, αλλα γιατι θελουν να μας διαλυσουν και να μας κανουν υποχειρια τους. Ενα απλο παραδειγμα:
Επιτρεπεται να κοινωνουν απο το ιδιο ποτηριο παπικοι και ορθοδοξοι;
Χαρισε ο πατριαρχης μας του πάπα ενα αγιο ποτηριο, ήταν σωστο; Που βοηθησαν τελικα ολοι αυτοι οι αιρετικοι το πατριαρχειο σε τοσα δεινα που περνα; Ολοκληρα κατεβατα μπορει καποιος να γραψει.
Αυτος ο ωχαδερφισμος θα μας φαει. Ας κατσει καποιος να διαβασει τις ιερες συνοδους και τους αγιους πατερες της εκκλησιας και θα δει οτι τωρα η ορθοδοξια περναει κριση μεγαλη με αυτες τις προσεγγισεις και τα συλλειτουργα.
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

katerina πρώτο σού πόστ και κατ ευθείαν στο ψητό; :wink:
Πές κανα γειά ,καλως σας βρηκα κλπ.
Ψάξε και στα Θέματα πρώτα να δεις πόσες εκατοντάδες είναι ιδια μ αυτό,καί γράψε οτι θέλεις εκει
Εικόνα
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Re: ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ-ΕΠΙΣΤΟΦΗ ΠΛΑΝΕΜΕΝΩΝ Η ΠΑΓΙΔΑ?

Δημοσίευση από pAntonios »

katerinakostaki έγραψε:Πάτερ τημ ευλογία σας,
εδώ καί αρκετό καιρό,παρακολουθώ με απορία καί ανησυχία τις επαφές καί τα συλλείτουργα Ορθοδόξων Ιεραρχών με σχισματικούς,αιρετικούς καί αλλόθρησκους!Επίσης,μου κάνει μεγάλη εντύπωση η τελευταία σύνοδος της Ραβέννας πού μιλά γιά την ενοποίηση των εκκλησιών.
Ειναι δυνατόν να συλλετουργούν ορθόδοξοι ιερείς με άπιστους ειδωλολάτρες?Ειναι δυνατόν να τελείται Θεία Λειτουργία μαζί με σχισματικούς καί αιρετικούς?
Οταν στήν εκκλησία μας ευχόμεθα υπέρ της ενώσεως,νομίζω οτι εννούμε την μετάνοια και επιστροφή των αποσκιρτισάντων από την Ορθοδοξία καί όχι την άμβλυνση τού περιεχομένου της πίστεώς μας!

με σεβασμό

Κατερίνα

Αυτοί που συμμετέχουν σε τέτοιες διεθνείς διαθρησκειακές συναντήσεις ίσως να νομίζουν ότι η Εκκλησία είναι ένας Συνασπισμός όπως ο ΟΗΕ η UNICEF η κάτι τέτοιο, οπότε πάν εκεί συζητάνε, ψηφίζουνε (πλάι στις "εκκλησίες" των ομοφυλοφίλων και ότι τύχει...) βγάζουν αποφάσεις και νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στο Θεό!!!
Ενώ δουλεύουν για τον Πονηρό και την Παγκοσμιοποίηση.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του... Ευτυχώς ο πιστός λαός αντιδρά και πιέζει τους ποιμένες του για μια ειλικρινή και ορθόδοξη στάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι παλιοί υπέρμαχοι του Διαλόγου με τους Παπικούς έγιναν πολέμιοι ιδίως μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Πάπα για την μοναδικότητα της "εκκλησίας" των Παπικών. Ένας από αυτούς είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.Στυλιανός Χαρκιανάκης ο οποίος έκανε έκκλησή στο Οικουμ. Πατριαρχείο να αποσυρθεί από τους "διαλόγους" της ντροπής.

Εμείς πρέπει να μείνουμε άγρυπνοι και να προσευχόμαστε.Φυσικά η Εκκλησία του Χριστού δεν πρόκειται να πάθει τίποτε, όμως μπορεί να μείνουν έξω από Αυτήν όσοι αδιαφορούν και τυρβάζουν...
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ-ΕΠΙΣΤΟΦΗ ΠΛΑΝΕΜΕΝΩΝ Η ΠΑΓΙΔΑ?

Δημοσίευση από Thomas15n »

pAntonios έγραψε: Αυτοί που συμμετέχουν σε τέτοιες διεθνείς διαθρησκειακές συναντήσεις ίσως να νομίζουν ότι η Εκκλησία είναι ένας Συνασπισμός όπως ο ΟΗΕ η UNICEF η κάτι τέτοιο, οπότε πάν εκεί συζητάνε, ψηφίζουνε (πλάι στις "εκκλησίες" των ομοφυλοφίλων και ότι τύχει...) βγάζουν αποφάσεις και νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στο Θεό!!!
Ενώ δουλεύουν για τον Πονηρό και την Παγκοσμιοποίηση.
Έτσι ακριβώς είναι πάτερ εύγε!!!
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Χαίρετε π. Αντώνιε και αδερφοί!

Οντως χρειάζεται αντίδραση και επαγρύπνηση. Ομως δεν πρέπει
να καταλήξουμε "γραφικές κουτσομπόλες", με το συμπάθειο... που
αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια.
Θέλω να πω, πως κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε μέτρα. Δεν ξέρω
τι περιμένουμε να δούμε ακόμη, και κυρίως οι ιερείς μας που πονάνε
για όσα γίνονται. Ο Θεός να δώσει θάρρος και βούληση να κόψουμε
τα μέλη που η λέπρα τα διέλυσε. Αυτό εξάλλου θα δηλώσει και
αγάπη για την Εκκλησία του Χριστού που βρίσκεται όπου
βρίσκεται η Αλήθεια, όπως έλεγε ο Αγιος Μάξιμος ο Ομολογητής μπροστά στον αιρετικό Πατριάρχη. Ακόμη μια σκληρή θέση δηλώνει και αγάπη προς
τις κεφαλές της Εκκλησίας, όπως φώναζαν οι λαϊκοί στους Ιερείς
που υπέγραψαν την ένωση, επί Αγίου Μάρκου Ευγενικού, "να σας κοπεί το χέρι" και ήρθαν σε μετάνοια οι Ιερείς, οι οποίοι βέβαια τότε από αβάσταχτη πίεση υπέκυψαν στον πάπα ενώ τώρα εκουσίως και ευχαρίστως....
Ελπίζουμε βέβαια πάνω από όλα στην Πρόνοια του Θεού που δίνει λύσεις
,όπως και επί Αθηναγόρα, που ματαιώσε τα σχέδιά του τότε Πατριάχη αιφνιδίως.
Ευλογείτε.
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Αγαπητέ Φωτιε έχεις δίκιο να μην αναμασάμε, αλλά να που πρέπει να τα λέμε που και που να ξυπνάμε απο το ληθαργο που μας επιβάλουν.
dtrapel
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από dtrapel »

Την ευχή σας Πάτερ
Λίγες είναι οι φορές που έχω γράψει κάτι
Εχω μεγάλες απορίες και με απασχολεί αυτό το θέμα
Μακάρι να είχα την δύναμη και να είμουν σε κάποια θέση ώστε να μπορούσα να πώ δυο λόγια σε όλο τον κόσμο ώστε ο κόσμος να επιστρέψει στην Εκκλησία μας και να γίνουμε όλοι μας καλήτεροι και να πολεμήσουμε όλοι ενωμένοι ώστε να κεδίσουμε την Βασιλεία Των Ουρανών. Αντί οι Σεβαστοί Ιεράρχες μας να κοιτάξουν να ενώσουν το χάσμα μεταξύ νέου και παλαιού ημερολογίου και όλοι να προσευχόμαστε απο κοινή Ελληνική Εκκλησία κοιτάνε να ενωθούν με τους παπικούς....
Πατρο Κοσμάς Αιτωλός είπε οτι ο πάπας θα είναι η αιτία των κακών, εχει πεί κι άλλα πολλά τα οποία βγήκαν αληθινά γιατί να μην βγούν και αυτά αληθινά, γιατί λοιπόν οι Ιεράρχες μας κάνουν αυτά τα λάθοι και πέρνουν και το πημνίο τους μαζί τους?
Πώς θα ξέρουμε εμείς μετά απο αυτά που βλέπουμε σε ποιά Εκκλησία να μπούμε και ποιος μας λέει την πραγματική αλήθεια? Ποιον να ακούσουμε και ποιός Ιεράρχης δεν είναι μες την Μασονία και δεν θέλει την καταστροφή μας? Γιατί δεν γίνεται κάθαρση και σε αυτόν τον χώρο?
Δεν μπορούμε εμείς να τους κρίνουμε αλλά εμείς θέλουμε να ακούσουμε τον Λόγο Του Θεού απο ανθρώπους Του Θεού ώστε να τα κάνουμε πράξη και υπακοή και να σωθούμε. Τί θα γίνει αν μια μέρα των ημερών έρθουν και μας πούνε οι Ιερείς μας οτι το τσιπάρισμα δεν είναι τίποτα και όλοι μας σφραγιστούμε αφού έχουμε μάθει να κάνουμε υπακοή?
Δώστε μας τα φώτα σας γέροντα!
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Ας μη δειλιάζουμε κι ας μη πανικοβαλόμαστε...

Δημοσίευση από pAntonios »

Ο καθένας έχει τον πνευματικό του, τον επίσκοπο της περιοχής του και έχει και ανθρωπους που σέβεται και εκτιμά, γέροντες η και λαϊκούς. Τι να σας πω εγώ που δε ξέρω για τον εαυτό μου καλά καλά...
Και φυσικά έχουμε το Θεό που δεν πρόκειται να αφήσει μια ψυχή που τον αναζητά ειλικρινά να πλανηθεί. Κι αν δεν υπάρχει άνθρωπος, θα κατέβει άγγελος Κυρίου που θα τον καθοδηγήσει στη δύσκολη στιγμή.

Ας μη δειλιάζουμε κι ας μη πανικοβαλόμαστε. Ίσα ίσα που όταν οι περιστάσεις είναι δύσκολες λίγη υπομονή και πίστη μπορεί να μας σώσει, δεν χρειάζεται να κάνουμε και μεγάλα έργα...
Δεν υπάρχουν πιστεύω σήμερα ιεράρχες μασώνοι, απλώς μερικοί έχουν εκκοσμικευτεί και βλέπουν την Εκκλησία σαν ένα οργανισμό όπου μπορούν να κάνουν καριέρα και να εξασφαλίσουν τα γηρατειά τους!!!

Για να γίνει προσέγγιση με το Παλαιό εορτολόγιο (ΓΟΧ) πρέπει να τα βρούνε πρώτα μεταξύ τους οι 8 παρατάξεις(!), αλλά αυτό δείχνει πολύ ουτοπικό αυτή τη στιγμή!

Ας προσευχηθούμε ο νέος Αρχιεπίσκοπος να έχει φόβο Θεού και να ασχοληθεί κυρίως με το ποίμνιο, με τις ψυχές, με τους πλανεμένους, με τους πονεμένους, με τη νεότητα και όχι τόσο με δημόσιες σχέσεις...
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”