Τέτοιες ενώσεις είναι πραγματικά ευπρόσδεκτες

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

Melpomeni έγραψε:Αν μας βλασφημουν δικαια,παλι καλο μας κανει, μπορει να βοηθησει στην αυτογνωσια.
δεν βλασφημούν εμάς προσωπικά αλλά την Εκκλησία, όταν λένε οι διάφορες εκκλησίες των παλαιοημερολογιτών πως τα μυστήριά μας είναι άκυρα.

σίγουρα δεν κάνει καλό σε αυτούς και σε όσους τους ακολουθούν.

Γιατί αφού κατηγορούν τα μυστήριά μας ως άκυρα, δεν καθίστανται αιρετικοί;

για το αν κάνει καλό, δεν βλέπω να κάνει καλό στις εκκλησίες των παλαιοημερολογιτών που αλληλοβλασφημούνται
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

Melpomeni έγραψε: Oι αντιπαραθεσεις Παλαιο- και Νεοημερολογιτων εχουν αναγραφει σε αυτο το φορουμ εκτενεστατα.
Οποιος ενδιαφερεται,ας ανατρεξει σε αυτες.
Η μπορουμε να τις συνεχισουμε ,αν θελετε, για να διαιωνισουμε την διαιρεση και να συσσωρευσουμε δικαιολογιες γιατι δεν προσπαθησαμε να πλησιασουμε αδελφους Ορθοδοξους,και γιατι ετσι αγνοησαμε το Θελημα του Κυριου .
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

Melpomeni έγραψε:
Melpomeni έγραψε: Oι αντιπαραθεσεις Παλαιο- και Νεοημερολογιτων εχουν αναγραφει σε αυτο το φορουμ εκτενεστατα.
Οποιος ενδιαφερεται,ας ανατρεξει σε αυτες.
Η μπορουμε να τις συνεχισουμε ,αν θελετε, για να διαιωνισουμε την διαιρεση και να συσσωρευσουμε δικαιολογιες γιατι δεν προσπαθησαμε να πλησιασουμε αδελφους Ορθοδοξους,και γιατι ετσι αγνοησαμε το Θελημα του Κυριου .

Για την προσπάθεια να πλησιάσουμε αδελφούς ορθοδόξους, εγώ προσωπικά θέλησα να μάθω τον λόγο των διαιρέσων των εκκλησιών τους και δεν μου απάντησε κανείς λόγω των κακών προθέσεων μου (έτσι αποφάνθηκαν) και του ότι είμαι "εκτός χώρου".
Μακάρι κάποτε να ενωθούμε, αφού βέβαια αναγνωρίσουν τα μυστήριά μας ως έγκυρα.
george71top
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από george71top »

μετά απο το διάβασμα όλων των post από κάποιους φίλους που ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο, θα ήθελα να πω την άποψή μου και την απολογία μου ως Χριστιανός.
Ως Χριστιανός δεν αισθάνομαι ότι συγκοινωνω με αιρετικούς όπως οι καθολικοί ή άλλοι χριστιανοί, και όλα αυτά που γράφετε περί κοινωνίας Πατριαρχείου και επισκόπων με Πάπα κλπ, απλά νομίζω τα παρερμηνεύετε έχοντας όντως "ουκ κατ' επίγνωσιν ζήλον", όπως μας συμβουλεὐει και ο άγιος γέροντας μας Παϊσιος. Το μέγιστο κακό, νομίζω είναι, ότι αυτή η παρερμηνεία γίνεται σκοπίμως για να αποπρασανατολίσει κοινούς πιστούς και να μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ παλαιομηρολογητών και νεοημερολογητών, και να δικαιολογήσει αυτή τη στάση σας.
Εγώ νομίζω ότι όλοι μας θα πρέπει να σκεφτούμε χριστιανικά, και αυτό σημαίνει να σκεφτόμαστε με αγάπη και προς τους εχθρούς (δεν είναι ψέμα ότι η όλη αυτή ιστορία του ημερολογίου εχει φέρει μεγάλη έχθρα) και με αλληλοσυγχώρεση ώστε να έρθει η πολυπόθητη ένωση!
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Αμην. Μακαρι να γινει η πολυποθητη ενωση και σε εμας.
paratiritis88
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από paratiritis88 »

george71top έγραψε:. Το μέγιστο κακό, νομίζω είναι, ότι αυτή η παρερμηνεία γίνεται σκοπίμως για να αποπρασανατολίσει κοινούς πιστούς και να μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ παλαιομηρολογητών και νεοημερολογητών, και να δικαιολογήσει αυτή τη στάση σας.

Υπό τών αρχηγών τού Παλαιού Εορτολογίου, παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια αυτή η μεγάλη Ανακάλυψη καί Εφεύρεση "τών ακύρων Μυστηρίων" τού Νέου Εορτολογίου !
Καί έγινε αυτό προφανώς γιά να σταματήσει εκ φόβου η διαρροή πιστών τού Παλαιού πρός τό Νέο !

Από τήν άλλη πλευρά, άς μη ξεχνάμε όμως ότι οί παραβάτες τού αρχαίου Εορτολογίου είμαστε εμείς, τού Νέου, μιά καί εμείς αποσχιστήκαμε από αυτό, ερήμην μας βέβαια, καπελωμένοι υπό τών Ανωτέρων τότε Εκκλησιαστικών, μέ όσα ολέθρια μέχρι σήμερα αποτελέσματα βλέπουμε...

Τώρα, τί δικαιολογίες προβάλλονται περί Αστρονομικώς σωστού κλπ. αυτά είναι γιά να δικαιολογηθεί η αλλαγή καί η πονηρή, (ώς απεδείχθη μετά), συνέχισή της, αλλά αυτό στερείται καί ουσιαστικής σοβαρότητας...

Η Εκκλησία δέν είναι Κυβερνητικός, Κρατικός, Επιστημονικός, η καί Αστρονομικός Οργανισμός για να προχωρεί σε Αλλαγές τής Ιεράς Παράδοσής της.

Εχω την γνώμη ότι αυτές οί συζητήσεις τώρα, μόνο φασαρία προκαλούν, εξάψεις, πιθανόν καί κάποιες εμπάθειες.
Είναι τόσο δαιμονικά μπλεγμένο το θέμα Παλαιού καί Νέου πού τώρα δέν πρόκειται να λυθεί με τίποτα, γι΄ αυτό μη χολοσκάμε εδώ μέσα, καί άς αλλάξουμε θέμα...

Τό θέμα Παλαιού - Νέου ( καί χωρίς να είμαι προφήτης) , θά λυθεί μέσα σε τίποτα σπηλιές όταν μάς κυνηγάει ο Αντίχριστος...

Τό πότε βέβαια ο Θεός τό γνωρίζει !

Τότε θα δείς αγάπες καί αγκαλιές μέσα στίς σπηλιές καί στούς διωγμούς καί τί "αδελφέ μου, καί αδελφή μου.." θά λέμε...

Υπομονή λοιπόν καί ειρήνη υμίν !
paratiritis88
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

paratiritis88 έγραψε:

Είναι τόσο δαιμονικά μπλεγμένο το θέμα Παλαιού καί Νέου πού τώρα δέν πρόκειται να λυθεί με τίποτα, γι΄ αυτό μη χολοσκάμε εδώ μέσα, καί άς αλλάξουμε θέμα...
Eτσι τό βλεπω καί εγώ
Εικόνα
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Χαίρετε εν Κυρίω

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Κοιτάμε το δεντρό και χάσαμε το δάσος μου φαίνετε. Ο ένας κατηγορεί τον αλλόν για το ποιός είναι πιο πιστός και πιο νομοκανονικός σωστός, ποιός ξέρει καλύτερα από τον αλλόν,ποιός είναι του Παλαιού και ποιός του Νέου, άλλοι κατηγορούν γιατί ομιλούμε περί Αγάπης και μας μέμφονται, άλλοι μας μέμφονται επειδή δεν ομιλούμε όπως εκεινοί αλλά με πνεύμα αγάπης και προσευχής. Δε ντρεπόμαστε λίγο? Για αυτούς που μου είπαν οτι ομιλώ όλο περι Αγάπης καλό θα ήταν να γνωρίζουν πως ο Χριστός Αγάπη κήρυξε και όχι διχόνοιες όπως εδώ μέσα, ο Χριστός μας δίδαξε ταπείνωση και όχι φανφαρολογίες μερικών εδω μέσα που παρατηρώ. Έχουμε να χωρισούμε κάτι και είμεθα χωρισμένοι? Αμφισβητή κάποιος ότι ο Θεός Αγάπη εστίν? Νομίζω πως όλοι και του Παλαιού και του Νέου διαβάζουμε το ίδιο Ευαγγέλιο τους ίδιους Αποστόλους και τους ίδιους Πατέρες της εκκλησίας! Προς τί λοιπόν αντιδράτε και κατηγορείτε? Τώρα ας ομιλήσουν αυτοί που θέλουν πάλι να με μεμφθούν με Αγάπη θα τους ακούσω και ας με κορο'ι'δεύουν έπειτα! Εύχεσθε
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

paratiritis88 έγραψε:
Τό θέμα Παλαιού - Νέου ( καί χωρίς να είμαι προφήτης) , θά λυθεί μέσα σε τίποτα σπηλιές όταν μάς κυνηγάει ο Αντίχριστος...

Τό πότε βέβαια ο Θεός τό γνωρίζει !

Τότε θα δείς αγάπες καί αγκαλιές μέσα στίς σπηλιές καί στούς διωγμούς καί τί "αδελφέ μου, καί αδελφή μου.." θά λέμε...
[/b]
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Χαίρετε εν Κυρίω

Alefteris έγραψε:Κοιτάμε το δεντρό και χάσαμε το δάσος μου φαίνετε. Ο ένας κατηγορεί τον αλλόν για το ποιός είναι πιο πιστός και πιο νομοκανονικός σωστός, ποιός ξέρει καλύτερα από τον αλλόν,ποιός είναι του Παλαιού και ποιός του Νέου, άλλοι κατηγορούν γιατί ομιλούμε περί Αγάπης και μας μέμφονται, άλλοι μας μέμφονται επειδή δεν ομιλούμε όπως εκεινοί αλλά με πνεύμα αγάπης και προσευχής. Δε ντρεπόμαστε λίγο? Για αυτούς που μου είπαν οτι ομιλώ όλο περι Αγάπης καλό θα ήταν να γνωρίζουν πως ο Χριστός Αγάπη κήρυξε και όχι διχόνοιες όπως εδώ μέσα, ο Χριστός μας δίδαξε ταπείνωση και όχι φανφαρολογίες μερικών εδω μέσα που παρατηρώ. Έχουμε να χωρισούμε κάτι και είμεθα χωρισμένοι? Αμφισβητή κάποιος ότι ο Θεός Αγάπη εστίν? Νομίζω πως όλοι και του Παλαιού και του Νέου διαβάζουμε το ίδιο Ευαγγέλιο τους ίδιους Αποστόλους και τους ίδιους Πατέρες της εκκλησίας! Προς τί λοιπόν αντιδράτε και κατηγορείτε? Τώρα ας ομιλήσουν αυτοί που θέλουν πάλι να με μεμφθούν με Αγάπη θα τους ακούσω και ας με κορο'ι'δεύουν έπειτα! Εύχεσθε
Αδελφε μου,επειδη συχνα εγω οταν διαβαζω περι αγαπης με πιανει αλλεργια,σου λεω οτι αυτο συμβαινει επειδη εχω ευαισθητοποιηθει απο την Νεοεποχητικη ατελειωτη αγαπολογια,εν ονοματι της οποιας παιρνουμε και δινουμε αδεια για καθε τι που μας συμφερει η μας ταιριαζει,παραποιουμε εννοιες,αποφευγουμε καθε ευθυνη, σχετικοποιουμε τα παντα και εθελοτυφλουμε μπροστα στην αληθεια.Εν ονοματι αυτης της αγαπης,διαλυουμε οικογενειες,σκοτωνουμε αγεννητα παιδια,γκρεμαμε θεσμους και ετοιμαζουμε το δρομο του Αντιχριστου.
Αν εσυ μιλωντας για αγαπη,δεν εννοουσες αυτου του ειδους την "αγαπη",αλλα την κατα Χριστον Αγαπη,κανεις εδω δεν μπορει να διαφωνησει μαζι σου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”