ΟΝΗCΙΜΟC Συμπαρασταση στους κρατουμενους

Διάφορες σελίδες που ανακαλύψαμε εμείς, ή εσείς, και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν και κάποιους άλλους.

Συντονιστής: Συντονιστές

NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΟΝΗCΙΜΟC Συμπαρασταση στους κρατουμενους

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από friend »

να εισαι καλα φιλε NIKOSZ,που θυμασαι του κρατουμενους και ολοι μας πρεπει να τους θυμομασται και με λογια και με πραξεις!!!!!
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από friend »

αυτοι οι ανθρωποι που εξαιτιας πολλεσ φορεσ καποιοας λαθος,αποφασης,στιγμης,βρεθηκαν στο περιθωριο της κοινωνιας εχουν αναγκη της βοηθειας μας.οτι μπορει ο καθενας μας.ειναι σαν τα μικρα παιδια.το λιγο τους ειναι αρκετο.καντε οτι μπορειτε για τα αδερφια σας.και ο ΚΥΡΙΟΣ θα σας ανταμοιψει οπως γνωριζει. :) :)
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Εικόνα

Αυτες τις Αγιες μερες ας θυμομαστε και τους
ανθρωπους εκεινους που βρισκονται στις φυλακες !

Αφιερωμενο λοιπον απο εναν συγκρατουμενο τους
και ευχομαι ο Κυριος να τους ελεησει για τα παραπτωματα τους
χαριζοντας τους την αληθινη μετανοια !

http://www.youtube.com/watch?v=ankzA92JPjA
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ελέησον με και για εμάς και για τους δικούς μας και για τους ασθενείς ψυχικά και σωματικά και τους φυλακισμένους και όσους σκέφτονται να αυτοκτονήσουν και τους μελλοθανάτους και τους ψυχορραγούντες και τις κοπέλες που σκέφτονται να κάνουν έκτρωση,τα ορφανά και τις χήρες,τους "εχθρούς" και φίλους μας,τους ζώντες και κεκοιμημένους.

Ελέησόν με γιατί είμαστε ένα όλοι (ίνα ώσιν εν)και μοιραζόμαστε την κοινή ανθρώπινη φύση και όταν πάσχει ένα μέλος συμπάσχει πάντα τα μέλη.

γεροντας Πορφυριος
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Ο ''άγιος'' των φυλακισμένων

Έχει χαρίσει την ελευθερία σε πάνω από 10.000 κρατουμένους

Εικόνα

Κοντά στους φυλακισμένους. Επί 30 χρόνια ο π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος επισκέπτεται τις φυλακές. Και με χρήματα που προσφέρουν πιστοί αλλά και ο ίδιος έχει καταφέρει να αποφυλακιστούν 10.350 κρατούμενοι που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσουν τις ποινές τους.

Σε 10.350 φυλακισμένους έχει χαρίσει την ελευθερία ο «προστάτης άγιος» των κρατουμένων, ο 77χρονος ιερέας Γερβάσιος Ραπτόπουλος από τη Θεσσαλονίκη. Είναι δηλαδή σαν να έχει αδειάσει 5 φυλακές Κορυδαλλού!

Επί 30 χρόνια οργώνει τις φυλακές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Προσφέρει ρούχα και τρόφιμα. Και το σημαντικότερο: πληρώνει τις μικρές, εξαγοράσιμες ποινές άπορων φυλακισμένων, με χρήματα που συγκεντρώνει γι΄ αυτόν τον σκοπό.

Από το 1978 η αδελφότητα που έχει ιδρύσει, η «Οσία Ξένη- Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων», έχει πληρώσει 2.500.000 ευρώ στο δημόσιο ταμείο προκειμένου να αποφυλακιστούν Έλληνες και ξένοι που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσουν τις ποινές τους. Προχθές, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, αποφάσισε να του προσφέρει 30.000 ευρώ για να συνεχίσει το έργο του. Σήμερα, υπολογίζονται σε 1.000 οι κρατούμενοι που εκτίουν ποινές οι οποίες έχουν μετατραπεί σε χρηματικές αλλά δεν έχουν χρήματα να τις πληρώσουν.

«Η απραξία με κουράζει»

Παρά τα 77 του χρόνια, ο «άγιος» των απόρων κρατουμένων συνεχίζει να ταξιδεύει εντός και εκτός Ελλάδος και να επισκέπτεται φυλακισμένους. «Θέλω να συνεχίσω. Η απραξία με κουράζει», λέει στα «ΝΕΑ». Τα Χριστούγεννα επισκέφτηκε τις φυλακές της Άμφισσας και του Μαλανδρίνου. «Σε λίγες ημέρες ετοιμαζόμαστε να πάμε στις φυλακές της Μόσχας. Είναι σημαντικό για τους φυλακισμένους να πάει ένας άγνωστος για να τους δώσει ρούχα, φαγητό, είδη προσωπικής υγιεινής. Τους προσφέρει μεγάλη χαρά», λέει. «Ο βαθύτερος στόχος μας είναι να αγγίξουμε την ψυχή του κρατουμένου έτσι ώστε να μετανοήσει. Άλλωστε, όπως έχει πει ένας φιλόσοφος, ο μεγαλύτερος εγκληματίας μπορεί να κρύβει μία σπίθα ανθρωπιάς. Και εμείς με την αγάπη θέλουμε να την ανάψουμε».

Από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού έχει αποφυλακίσει 1.609 κρατουμένους. Χίλιους από τις φυλακές Ιωαννίνων, 886 από τις φυλακές Θεσσαλονίκης, 417 από τις φυλακές Ναυπλίου, ενώ δεκάδες κρατούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι από αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας. Και συνεχίζει... «Τα φαξ έρχονται το ένα μετά το άλλο από τις φυλακές. Έπειτα από 30 χρόνια δράσης, οι άνθρωποι των υπηρεσιών των φυλακών μάς γνωρίζουν και μας ενημερώνουν αμέσως». «Τον Απρίλιο του 1999 πήγαμε στις φυλακές της Μαδαγασκάρης. Δεν υπήρχε Έλληνας. Προσφέραμε στους φυλακισμένους ελληνικά φαγητά», θυμάται. Έχει επισκεφτεί φυλακισμένους στην Κύπρο, την Αλβανία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο. Στις φυλακές Ελ Κανάτερ της Αιγύπτου πήγε τρεις φορείς για να δει από κοντά και να κοινωνήσει τους Έλληνες ισοβίτες από το μότορσιπ «Θανάσης». Ο ένας απ΄ αυτούς, ο Κωνσταντίνος Καστανιάς, που γύρισε στην Ελλάδα το 2004 έπειτα από 15 χρόνια φυλάκισης, είπε πρόσφατα σε εκδήλωση αφιερωμένη στον πατέρα Γερβάσιο: «Μόλις ένα γράμμα που έγραψα στον γέροντα, έφτασε για να αλλάξει η ζωή η δική μου και της οικογένειάς μου. Αμέσως οργάνωσαν εξόρμηση στη φυλακή με δέματα για όλους τους φυλακισμένους».

Εικόνα

Τρόφιμα, ρούχα και χρήματα προσφέρει στους κρατουμένους ο «άγιος» των φυλακισμένων π. Γερβάσιος. Εδώ κοινωνεί στις φυλακές Ελ Κανάτερ της Αιγύπτου τον Κωνσταντίνο Καστανιά, που αποφυλακίστηκε τελικά και επέστρεψε στην Ελλάδα το 2004 έπειτα από 15 χρόνια κράτησης.

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 1978

Οι πιστοί εξαγοράζουν τις ποινές

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ του ιερέα στις φυλακές άρχισε το 1978. «Ήμουν τακτικός ιεροκήρυκας της Εκκλησίας στις Σέρρες και επισκεπτόμουν γηροκομεία, ορφανοτροφεία. Σκέφτηκα όμως ότι θα έπρεπε να επισκεφτώ μια φορά και τις φυλακές. Ήταν Μάρτιος, Κυριακή της Αποκριάς, όταν ξεκινήσαμε 15 λεωφορεία για τις αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας», θυμάται. Η επίσκεψη επαναλήφθηκε την επόμενη χρονιά με 80 λεωφορεία! Από εκεί και πέρα οι επισκέψεις του στους φυλακισμένους έγιναν συχνότερες ενώ ταυτόχρονα αυξάνονταν και οι αποφυλακίσεις με τα χρήματα που συγκέντρωναν οι πιστοί για να εξαγοραστούν οι ποινές των απόρων κρατουμένων. Το 1978 αποφυλακίστηκαν 7 κρατούμενοι. Το 2007 έφτασαν τους 560.

Πηγή: Εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'' (11/1/2008)

http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=2008 ... =&spid=876
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

Διαβάστε για το έργο του π.Γερβασίου:

http://www.diakonia-filakon.gr/

Όσοι μπορούμε ας ενισχύσουμε την προσπάθειά του.
Αν πάλι δεν μπορούμε, ας κάνουμε μία προσπάθεια να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις μας (βάζω και τον εαυτό μου μέσα).

Μπράβο αγαπητέ NIKOSZ για το θέμα.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Συγκλονιστικές Μαρτυρίες Φυλακισμένων

43. «Όποιος ελεύθερα δεν ανέπνευσε τον αέρα, ε κείνος ξέρει τι θα πη ελευθερία»

Όλη η ζωή μας εδώ μοιάζει με ένα σκοτεινό τούνελ. Η παρουσία του Κυρίου στην ζωή μας, κάνει το σκοτεινό και απάνθρωπο τούνελ, ένα ολοφώτεινο πέρασμα. Διάβασα σε βιβλίο πως ρωτήθηκε κάποτε ένας γέροντας στα κακοτράχαλα βουνά της ʽΗπείρου:

–«Γιατί, Γέροντα, έχεις πολύ καημό;»

–«Μα γιατί άλλο, για την λευτεριά», απάντησε εκείνος

–«Μα πες μας, τι είναι τούτη η λευτεριά;»

Και τότε εκείνος συγκινημένος σηκώθηκε, κοίταξε τον ουρανό ψηλά και αποκρίθηκε:

–«Αυτός ο ουρανός που μας σκεπάζει, παιδιά μου, είναι η λευτεριά. Πούθε αρχίζει και πούθε τελειώνει, κανένας δεν γνωρίζει· αλλά και τον βλέπεις και τον νιώθεις. Και σαν βρεθείς ψηλά στα κορφοβούνια θαρρείς πως φτάνει νʼ απλώσεις το χέρι σου και να τον αγγίζεις. Αλλά πρέπει να βρίσκεσαι ψηλά»

Μεγάλη κουβέντα είπε, τότε, ο γέροντας. Μεγάλη αλήθεια η ελευθερία. Γενικά όποιος σκλαβώθηκε έστω και για λίγο, όποιος ελεύθερα δεν ανέπνευσε τον αέρα, όποιος αγανάκτησε μέσα σε φυλακές, εκείνος ξέρει Τι θα πει ελευθερία. Εκείνος νιώθει την πραγματική έννοια της ελευθερίας.

Μέσα στην ελευθερία ο άνθρωπος χαίρεται την ζωή σʼ όλο της το μεγαλείο. Με την ελευθερία αποδεικνύεται περίτρανα πως τον χειμώνα διαδέχεται η άνοιξη, την καταιγίδα η ξαστεριά, τον θάνατο η ζωή.

Όμως πρέπει πάντα να προσέχουμε..., γιατί καιροφυλακτούν πολλοί εχθροί και υπάρχουν κρυμμένες παγίδες. Ο κ όσμος είναι ελεύθερα δημιουργημένος από τον Θεό. Υπάρχει και το κακό. Μέσα από την συνύπαρξη του καλού και του κακού, από την ελεύθερη βούλησή μας για τον Θεό ή το κακό, που θα διαλέξουμε, θα εξαρτηθούν πολλά.

Με τον πόνο, την αδικία, την φυλακή, το ξύλο προσπάθησε ο Διάβολος, με τους δικούς του, να με φέρει σε απογοήτευση και να με απομακρύνει από το δρόμο του Θεού. Η αγάπη του Θεού και η προστασία των αγίων, δεν ε πέτρεψαν να καταστραφώ. Αντιθέτως με βοήθησαν να γίνω πιο πιστός, και τα παθήματά μου ίσως γίνουν μαθήματα για άλλους, που ξέχασαν τον Χριστό. Γιατί εμείς οι άνθρωποι μόνο όταν έχουμε ανάγκη τον θυμόμαστε τον Θεό. Τον λυπούμε με τις πράξεις μας, με τα λόγια μας, με τις σκέψεις μας....

Η αγάπη του Θεού μαλάκωσε τις καρδιές πολλών ανθρώπων και βοήθησαν για να βγούμε, να αναπνέουμε σήμερα ελεύθερα.

Δυστυχώς η ψυχή είναι τραυματισμένη, το δε σώμα ακόμα πιο πολύ.

Χρόνιες καταστάσεις ταλαιπωριών είναι ακόμη εμφανέστατες στο πρόσωπο και στα λόγια μας. Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, σταυρωθήκαμε, γιατί γυρίσαμε τις πλάτες στο Ισλάμ. Όμως έζησα τόσες τρομερές καταστάσεις που παρακαλούσα χίλιες φορές να είχα τελειώσει, να είχα πεθάνει. Καταστάσεις που δεν περιγράφονται και ούτε πιστεύονται.

Γιατί; Γιατί έκαμα τον σταυρό μου. Μέσα στην φυλακή αγανάκτησα μία μέρα, γιατί με μάλωσαν για πράγματα που δεν είχα ιδέα και με τιμώρησαν με πενήντα βουρδουλιές. Από θέμα συνήθειας, χωρίς να το καταλάβω, είπα: «Θεέ μου, Παναγία μου, βάλε το χέρι σου, Τι είναι αυτά που ακούω», και έκανα ασυναίσθητα τον σταυρό μου μπρος στον αξιωματικό υπηρεσίας της φυλακής. ʽΕκείνος γούρλωσε τα μάτια του, σηκώθηκε από το γραφείο του, άρχισε να ουρλιάζει στους φρουρούς του και με πήραν σηκωτό. Έφαγα το ξύλο της χρονιάς μου. Το χειρότερο μαρτύριο ήταν, ότι με κρέμασαν από τους ώμους με σχοινί, και πατούσα πάνω στον πάγο. Πάνω σε πλάκες πάγου που λιώναν σιγά - σιγά, και θα πέθαινα. Είχαν ξυλιάσει τ α πόδια μου. Κουράστηκα πολύ. Και εκεί, μέσα στην απελπισία μου, τον είδα. Ήταν ο Κύριος με κόκκινη χλαμύδα, με το ακάνθινο στεφάνι. Σαν όραμα, σαν οπτασία. Από ε κείνη την στιγμή και όλο το βράδυ τα πόδια μου, παρʼ ότι ήταν στον πάγο, δεν κρύωναν. Ήταν πολύ ζεστά, και ο πάγος δεν έλιωνε. Έμεινε παγωμένος εκεί για να πατώ και να μην με πνίξει το σχοινί. Την επομένη το πρωί οι φύλακες έμειναν έκπληκτοι, βλέποντας τα κομμάτια του πάγου, έτσι ακριβώς όπως τα είχαν α φήσει από την προηγούμενη χωρίς ούτε μια σταγόνα να έχει λιώσει και εμένα ευδιάθετο, χαρούμενο και δυνατό.

Αυτό δεν το ξεχνώ ποτέ στην ζωή μου. Πώς να μην χτυπά η καρδιά μου για τον Κύριο; Πώς να μην νιώθω δέος για το μεγαλείο του Θεού; Πώς να μην ευχαριστώ συνέχεια και όλους εσάς, που τόσο νοιαστήκατε για μένα;....

Σύγχρονα Μαρτυρολόγια.
Εκδόσεις "Ορθοδόξου Κυψέλης"
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Εικόνα
H Φυλακή του Xριστού

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Ομιλία του π. Γερβασίου Ραπτοπούλου στη Φυλακή Μαλανδρίνου στις 29-12-2007

http://www.diakonia-filakon.gr/upload/ka266.pdf
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

από πραγματικά γεγονότα πού περιέχονται στό βιβλίο " Συγκλονιστικές μαρτυρίες φυλακισμένων". Εκδόσεις: "Ορθόδοξη Κυψέλη" --Θεσ/κη

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.kivotoshelp.gr/Pages/FylakesTurk.htm
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σελίδες που ανακαλύψαμε και ίσως σας ενδιαφέρουν”