Τί σας εμποδίζει να προσκυνήσετε στο Άγιον Όρος;

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Τί σας εμποδίζει να προσκυνήσετε στο Άγιον Όρος;

Δημοσίευση από Christos »

Σύμφωνα με την εδώ δημοσκόπιση το 23% ψήφισε (συγκεκριμένα 57 μέλη μέχρι στιγμής)
"Δέν έχει προσκυνήσει στο Άγιον Όρος αλλά το επιθυμεί"
O:)

Ποιοί ειναι οι λόγοι που εμποδίζουν το προσκύνημα σας; :roll:

Το ερώτημα μου εμπεριέχει την πρόθεση να αναδείξει τους λόγους που εμποδίζουν τους προσκυνητές ώστε να ενεργήσομε στο κατα δύναμιν για την άρση τους. :wink:
Εικόνα
Dreamlander
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dreamlander »

Εμενα με εμποδιζει ο φοβος που μου δημιουργηθηκε για τα αεροπλανα μετα την τραγωδια που ειχαμε εδω στην Κυπρο. Ευελπιστω ομςσ οτι με την βοηθεια του Θεου θα παω φετος....
Μηδέν εστί ο άνθρωπος, Μηδέν η δύναμης του
Μηδέν η φαντασία του ,Μηδέν η ύπαρξης του.
Μηδέν ο πλούτος και η χαρά, Μηδέν η ωραιότης
Τα πάντα ώναρ και σκιά, Τα πάντα ματαιώτης.
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

1)Γιατί είχα αποφασίσει 2 φορές να πάω και παρουσιάστηκαν εμπόδια. :(
2)Δεν θέλω να μολύνω την ατμόσφαιρα εκεί :oops:
3)Είμαι έγγαμος με 3 ανήλικα παιδιά και φοβάμαι μήπως μείνω εκεί... :?
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τί σας εμποδίζει να προσκυνήσετε στο Άγιον Όρος;

Δημοσίευση από Melpomeni »

Christos έγραψε:Σύμφωνα με την εδώ δημοσκόπιση το 23% ψήφισε (συγκεκριμένα 57 μέλη μέχρι στιγμής)
"Δέν έχει προσκυνήσει στο Άγιον Όρος αλλά το επιθυμεί"
O:)

Ποιοί ειναι οι λόγοι που εμποδίζουν το προσκύνημα σας; :roll:

Το ερώτημα μου εμπεριέχει την πρόθεση να αναδείξει τους λόγους που εμποδίζουν τους προσκυνητές ώστε να ενεργήσομε στο κατα δύναμιν για την άρση τους. :wink:

Οι λογοι οι δικοι μου ειναι ευνοητοι, αλλα σε παρακαλω Χρηστο να μην κανεις τιποτα για την αρση τους ! ! !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ....

Δημοσίευση από theodore »

lazarr έγραψε:1)Γιατί είχα αποφασίσει 2 φορές να πάω και παρουσιάστηκαν εμπόδια. :(
Δεν πρόκειται να σου συμβεί αυτό.Εχω και εγώ τρία παιδιά και το ίδιο σκεπτόμουν πριν αποφασίσω να πάω.Προγραμματίζω τώρα να πάω για δεύτερη φορά.Σίγουρα όταν γυρίσεις θα είσαι διαφορετικός.Ο Θεός δεν θα αφήσει τα παιδιά σου μόνα τους γιατί Αυτός είναι ο πραγματικός Πατέρας όλων των παιδιών.Σου εύχομαι καλό ταξίδι επειδή ξέρω πως θα πας.
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Προχώρα και μην φοβάσαι....

Dreamlander έγραψε:Εμενα με εμποδιζει ο φοβος που μου δημιουργηθηκε για τα αεροπλανα μετα την τραγωδια που ειχαμε εδω στην Κυπρο. Ευελπιστω ομςσ οτι με την βοηθεια του Θεου θα παω φετος....
Εγώ φοβάμαι περισσότερο απο εσένα και όχι μόνο τα αεροπλάνα.Ευτυχώς αυτό που συμβαίνει λίγες φορές.Εχω καταφέρει και το έχω ξεπεράσει εν μέρει με την προσευχή, την εξομολόγηση και με την πίστη στον Ουράνιο Πατέρα μας.Επειδή δεν ξέρουμε πότε θα έρθει η τελευταία στιγμή , πρέπει να είμαστε έτοιμοι.Τι εννοώ ; Εννοώ να έχουμε εξομολογηθεί, να είμαστε κοντά στο Χριστό και να είμαστε κοινωνοί του σώματος και αίματος του Χριστού.Αν είναι να έρθει η τελευταία στιγμή τι να κάνω, να φοβάμαι, να χάσω την καθημερινότητα μου ;
Όχι.Ας με πάρει ο Θεός όποτε θέλει.Αυτός γνωρίζει πότε πρέπει...
Καλό σου ταξίδι.
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ....

Δημοσίευση από lazarr »

tkostop έγραψε:
lazarr έγραψε:1)Γιατί είχα αποφασίσει 2 φορές να πάω και παρουσιάστηκαν εμπόδια. :(
Δεν πρόκειται να σου συμβεί αυτό.Εχω και εγώ τρία παιδιά και το ίδιο σκεπτόμουν πριν αποφασίσω να πάω.Προγραμματίζω τώρα να πάω για δεύτερη φορά.Σίγουρα όταν γυρίσεις θα είσαι διαφορετικός.Ο Θεός δεν θα αφήσει τα παιδιά σου μόνα τους γιατί Αυτός είναι ο πραγματικός Πατέρας όλων των παιδιών.Σου εύχομαι καλό ταξίδι επειδή ξέρω πως θα πας.
Σε ευχαριστώ αδελφέ ξέρω και γω μέσα μου ότι κάποτε θα πάω ,αλλά πρέπει να βρώ και την κατάλληλη συντροφιά :) ίσως από δω μέσα , ποιος ξέρει..
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ...

lazarr έγραψε:
tkostop έγραψε:
Σε ευχαριστώ αδελφέ ξέρω και γω μέσα μου ότι κάποτε θα πάω ,αλλά πρέπει να βρώ και την κατάλληλη συντροφιά :) ίσως από δω μέσα , ποιος ξέρει..
Αν μου επιτρέπεις να σου πω δυο πράγματα.Όταν ανακοίνωσα στον περιβάλλον μου ότι θα πάω στο Αγιο Όρος μου είπαν που θα τρέχεις εκεί πάνω χειμωνιάτικα.Θέλω να πάω και θα πάω απάντησα.Μόνος σου με ρωτάνε.Ναί, μόνος μου.
Διαπίστωσα ότι καλά έκανα και πήγα μόνος μου.Γιατί ήμουν ελεύθερος.Δεν υπήρχαν πρέπει.Όταν πήγα στις Καριές δεν σκεφτόμουν να σταματήσω τα δάκρυα μου όταν αντίκρυσα την εικόνα της Παναγίας "Αξιον Εστί".Τό ίδιο και όταν γονάτισα στην Παναγία την Πορταίτισσα.Το μέτωπο μου ακούμπησε στο δάπεδο και σύρθηκα κάτω.Το δάκρυ της μετάνοιας έκαιγε την ψυχή μου.Μπόρεσα και άνοιξα την καρδιά μου σε Γέροντες και με συμβούλεψαν.
Με δύο λόγια πήγαινε μόνος σου και θα καταλάβεις...
Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ANTREAS »

ειναι πραγματικα συγκινητικη η πρωτη επισκεψη στο αγιο ορος...εγω ενιωσα οτι κατι ανωτερο υπαρχει και ζει εκει μεσα..τωρα για τον φιλο που λεει οτι φοβαται να πει για να μην μεινει μεσα εχω να πω φιλε μου,μη στεναχωριεσαι.ειναι πολυ δυσκολο να παρει καποιος την αποφαση να τα παρατησει ολα και να γινει μοναχος.δεν ειναι ετσι ευκολο..πανε και θα ανταμιφθεις.και για ολους οσους δεν εχουν παει προτεινω το ιδιο.
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

...προσωπικά, η φτηνή δικαιολογία την δουλειάς.....
τέλος όμως τα δύφραγκα....
προγραμματίζω επίσκεψη για πρώτη φορά και όποτε μπορώ μια φορά το χρόνο (τουλάχιστον) θα πηγαίνω
ο καιρός γαρ εγγυς
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”