Γιατί αποτυγχάνει ο γάμος, ενώ τον έφτιαξε ο Θεός;

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

aposal έγραψε: .... έναν νέο, ωραίο, σχετικά ευκατάστατο ...
Ούτε τη νιότη, ούτε την ομορφιά, ούτε τα χρήματα εννοούσα ως κριτήρια καλέ μου aposal !!!

Θα επανέλθω, όμως, γιατί δεν προλαβαίνω ούτε την απάντησή σου να διαβάσω καλά, καλά !

Πάντως το να ερωτευθείς, ε νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι χρειάζεται σε έναν γάμο !!!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Καλό είναι να υπάρχει έλξη μεταξύ των δύο! Υπάρχουν όμως και γάμοι που πήγαν καλά με άτομα που δεν παντρεύτηκαν από έρωτα!
Αλλά αν περιμένουμε να ζήσουμε τον "τρελλό και ανεπανάληπτο" έρωτα, γιατί "αυτό αξίζει στη ζωή", τότε έχουμε ήδη αποτύχει!
Ο έρωτας είναι το πιο έντονο συναίσθημα, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή! Υπάρχει ο κίνδυνος, τυφλωμενοι απο τον έρωτα, να πέσουμε σε λάθος άτομο! Γι' αυτό θα πρέπει να εξετάζεται ΚΑΙ ο χαρακτήρας του/της υποψήφιου/ας συντρόφου της ζωής μας! Όχι από εμάς βέβαια, που όντες ερωτευμένοι δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε σωστή αξιολόγηση! Αλλά από κάποιο άτομο ωριμότερο, που το εμπιστευόμαστε!
Τι κάθομαι και λέω μέρα που είναι σήμερα!
Αντί να συμβουλευτώ το συναξάρι για τη ζωή του Αγίου Βαλεντίνου, για να δούμε πώς αγίασε ο ...άνθρωπος αυτός και πώς πέτυχε στο ...γάμο του!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Ζήτησαν από κάποιον να κάμνει υπομονή εκείνος είπε δε προλαβαίνω,
του ζήτησαν τότε να έρθει λίγο πιο μετά, εκείνος είπε, τώρα όχι μετά, του ζήτησαν τότε να κάτσει λίγο και θα τον φωνάξουν και εκείνος είπε, δεν έχω χρόνο για χάσιμο!
Μαθαίνεις την υπομονή δεν την κληρονομείς!
Βιώνεις την καρτερία δεν την κληρονομείς!
Διδάσκεσαι την υπακοή δεν την ξέρεις από μόνος σου!
Αν είχαν τα σημερινά ζευγάρια αυτά τα τρία πιστεύετε πως θα υπήρχε πρόβλημα? Όμως λείπει το ποιό σημαντικό Αγάπη! Όλα ξεκίνησαν με Αγάπη ακόμα και η Θεογονία! Όταν λείπει αυτό τότε τίποτα δεν μπορουμέ να έχουμε ως μόνιμο, ως σταθερό, ιδίως στις μέρες μας που όλα τρέχουν με ρυθμούς τέτοιους που δεν προλαβαίνουμε τις εξελίξεις σε οποιονδήποτε τομέα, είτε προσωπικό ή διαπροσωπικό ή κοινωνικό ή επιστομονικό κτλπ.
Ας προσπαθήσουμε να εμπεδώσουμε τη σημασία της Αγάπης στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, με τον εαυτό μας αλλά και με τον Κύριο και πολλά θα βρούνε το δρόμο τους!
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nici-D »

ego pisteuo prosopika oti oi ppio polles sxeseis ksekinoun lathos koitane pos tairiazoune sto krebbati, auto metraei mono kia stis dyskoleies meta blepoune oti stin ousia den kseroune ton allon, prota ta sarkika kai meta ta pneumatika! etsi paei pia, exo adiko?
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Δυστυχώς δίκιο έχεις! Η σάρκα τούτο το φθαρτό κουκούλι της ψυχής μας στις μέρες μας έχει γίνει ναός πόθου, λατρείας και εκμετάλλευσις!
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

ο γαμος ειναι το σημαντικοτερο θεμα στη ζωη του ανθρωπου!
μην ακουτε τι σας συμβουλευουν η μια κ η αλλη!!μην επηρρεαζεστε απο κοσμικες αποψεις -ιδιως οι κοπελες!ο χριστιανος πρεπει να πηγαινει κοντρα στο πνευμα το κοσμικο!μια αποφαση θελει!στο χερι μας ειναι!
ακουστε λιγακι τι λενε για το γαμο οι Αγιοι της Εκκλησιας μας!κ δεν θα χασετε στη ζωη σας!
για μια ζωη αληθινη,αιωνια κ αγια!
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

καλος ειναι κ ο ερωτας,αλλα δυστυχως ...παρερχεται...!!!καλον ειναι να περναμε απο τον ερωτα στην αληθινη κ πραγματικη κ αιωνια αγαπη!
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

alithis έγραψε: ο χριστιανος πρεπει να πηγαινει κοντρα στο πνευμα το κοσμικο! .....
για μια ζωη αληθινη,αιωνια κ αγια!

Στόχος κάθε χριστιανού πρέπει να είναι η αληθινή και αιώνια ζωή.
Αυτό είναι το παν.
Και σε αυτό πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι.

Και το να μην αναλώνεσαι σε άσκοπες, ανούσιες και επιβλαβείς για την ψυχή σου σχέσεις κόντρα στο κοσμικό πνεύμα και κόντρα στην εποχή μας, που σου το επιβάλλει, είναι. Και θέλει κότσια.

1. Περί καλής επιλογής από την αρχή: Σίγουρα δεν αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία ενός γάμου, αλλά η αγάπη, ο σεβασμός, οι κοινές αξίες (πίστη στο Θεό) και, ναι και ο έρωτας, πιστεύω ότι αποτελούν καλά θεμέλια για το γάμο. Κανένας πειρασμός, και θα υπάρξουν πολλοί, δεν είναι ικανός να κάμψει κάποιον που εισέρχεται στο γάμο αγαπώντας με όλη του την καρδιά.
Να σημειώσω ότι δεν προσέδωσα ποτέ στον όρο "έρωτας" καμία απολύτως σαρκική έννοια !!
Ούτε έγραψα ότι είναι το βασικό και μοναδικό κριτήριο για να προχωρήσει κανείς σε γάμο. Θεωρώ, όμως, με το φτωχό μου μυαλό ότι ένας άνδρας και μία γυναίκα για να ενωθούν, εκτός από όλα τα άλλα, θα πρέπει να έλκονται και να θέλουν να είναι μαζί με κάτι επιπρόσθετο της αδελφικής αγάπης.

2. Μα και εγώ υπέρ της υπομονής και της ταπείνωσης είμαι.
Πιστεύω ότι ένας γάμος, ακόμη κι αν έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, θα δοκιμαστεί !! Ένας διαρκής αγώνας είναι !! Εγώ, αν θυμάμαι καλά, μίλησα για θρασύδειλους και βάναυσους συζύγους. Και σε αυτή την περίπτωση, αν υπάρχουν παιδιά, θεωρώ χρέος κάθε μάνας ως λέαινας να υπερασπιστεί τα παιδιά της και να προφυλάξει τη ψυχική τους υγεία από κακά πρότυπα, που θα σημαδεύσουν τη ψυχούλα τους και θα αναπαραχθούν στο μέλλον. Δεν δέχομαι ως δικαιολογία, όταν υπάρχει βία, ασέλγεια στα παιδιά κ.λ.π. το "δεν χωρίζω για τα παιδιά μου" ή "δεν χωρίζω γιατί εγώ πρέπει να σηκώσω το σταυρό μου και ας κάνουν υπομονή τα παιδιά". Μίλησα για νοσηρές καταστάσεις.

3. Περί υποχρεωτικού γάμου: Τι να πω ! Μάλλον έχω προσθέσει άλλο ένα αμάρτημα στην ούτως ή άλλως επιβαρυμένη ψυχή μου.
Και πάλι, όμως, από το να παντρευτείς υποκριτικά, επειδή σου επιβάλλεται, το βρίσκω πιο λογικό και ειλικρινές να παραμένει κανείς μόνος/μόνη και να προσπαθεί να αντιστέκεται στους πειρασμούς !!

Εύχομαι ολόψυχα αγαπητέ aposal να ξεπερνάς πάντα όλες τις δυσκολίες στο γάμο σου και είμαι σίγουρη ότι ο πονηρός θα βάζει πολλές, όπως σε όλους μας. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη !!!

Βέβαια, εγώ δεν είμαι παντρεμένη οπότε μιλώ αρκετά θεωρητικά.
Ελπίζω να μην σκανδάλισα κανέναν με τις απόψεις μου, που είναι προσωπικές και υποκειμενικές.
(και μάλλον εξηγούν το γιατί δεν παντρεύομαι... :wink: :lol: )

:oops: Πάντως μην με μαλώνετε αδελφοί επειδή έχω ρομαντική ψυχή !!! :lol:
:lol: :lol:
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από MHTSAKOS »

Εδώ να πω κάτι που άκουσα σε ομιλία που έκανε ο Αθανάσιος Λεμεσού και με κέντρισε.
Είναι απλό αλλά αν δεν στο πει κάποιος δεν θα το καταλάβεις.
Είπε κάτι που είναι στη διδασκαλία της εκκλησίας και χωρίς αυτή την προϋπόθεση, για μένα παραβλέπετε η 1η και την 2η εντολή του Θεού.
1. Εγώ ειμί ο Κύριος ο Θεός σου, όστις εξήγαγόν σε εξ οίκου δουλείας, ουκ έσονταί σοι Θεοί έτεροι πλην εμού.

2. Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης, ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς.
Είπε λοιπόν ότι ειδοποιήσαμε τον άλλον άνθρωπο!
Τον κάναμε είδωλο!

Αν κάνεις τον άλλον είδωλό σου, βεβαίος υπάρχουν χαρακτηρηστικά αγάπης αλλά αυτό είναι άρρωστο.
Δεν μπορούμε να θεοποιούμε τον άλλον και μετά να συντριβόμαστε.
Τα είδωλα όπως είπε και ο Λεμεσού ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ, ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ!
Και τότε θα είναι πιο μεγάλη η θλίψη από τώρα στη επίγεια ζωή.

Γιατί τα λέω αυτά;
Γιατί υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις που ο άλλος πεθαίνει για τον άλλον.
Και σαφώς φαίνεται καλό αυτό, αλλά δεν είναι.
Από κάτι τέτοια γίνονται αυτοκτονίες και υπάρχουν οι πολύ δυνατές λύπες που τον τσακίζουν τον άλλον.

Οπόσδήποτε ο γάμος είναι από αγάπη, αλλά όχι από άρρωστη αγάπη.
Είναι για να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.
Και να μάθεις και τον Θεό μέσα από αυτόν, όπως λένε οι Πατέρες.
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

MHTSAKOS έγραψε: Γιατί υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις που ο άλλος πεθαίνει για τον άλλον.
Και σαφώς φαίνεται καλό αυτό, αλλά δεν είναι.
Από κάτι τέτοια γίνονται αυτοκτονίες και υπάρχουν οι πολύ δυνατές λύπες που τον τσακίζουν τον άλλον.

Οπόσδήποτε ο γάμος είναι από αγάπη, αλλά όχι από άρρωστη αγάπη.
Είναι για να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.
Και να μάθεις και τον Θεό μέσα από αυτόν, όπως λένε οι Πατέρες.
Αυτά είναι κόλπα του πονηρού για να οδηγεί κάποιους υπερβολικά ευαίσθητους στην απώλεια δια της αυτοκτονίας.

Άλλη είναι η αγάπη προς το Θεό, που είναι πάνω από όλα άλλωστε, και άλλη η αγάπη προς τον άνθρωπο, που επιλέγουμε για σύζυγο.
Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Η άρρωστη αγάπη είναι εκ του πονηρού. Σίγουρα θέλει προσοχή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”