Τέλος Φεβρουαρίου στο Άγιο Όρος...
Συντονιστής: Συντονιστές
-
paratiritis88
- Συστηματικός Αποστολέας

Τέλος Φεβρουαρίου στο Άγιο Όρος...
Κάποιοι φίλοι μου θέλουν να πάνε την άλλη εβδομάδα στο Άγιο Όρος, αλλά δεν ξέρουν τί καιρό συνήθως κάνει εκεί επάνω, τί ρούχα πρέπει να πάρουν μαζί τους, άν κάνει πολύ κρύο, άν πρέπει να κουβαλήσουν παλτά, χλαίνες ( ! ), παπούτσια αθλητικά, φακούς ( γιατί δεν υπάρχει ΔΕΗ ), κλπ καί δεν ξέρω τι άλλο...
Δέν μπορώ να τούς συμβουλεύσω ακριβώς, γιατί έχω 20 χρόνια να πάω στο Άγιο Όρος, πολλά πράγματα θα έχουν τώρα αλλάξει, αλλά καί όταν πήγαινα ήταν συνήθως άνοιξη ή καλοκαίρι.
Εάν κάποιος αδελφός μπορεί να μάς κατατοπίσει, τον ευχαριστώ προκαταβολικά...
paratiritis88
Re: ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ...
De nomizo oti hriazete kati parapano apo oti kapios tha eperne an pigene se ena horio stin halkidiki. Kapia zesta rouha kai ena mpoufan einai outos h allos vasika gia ton himona opou kai na einai kaneis, opos episis kai papoutsia aneta kai klista. Ta perisotera monastiria ehoun thermansi kai oson afora to fako, nai tha einai aparetitos an ehoun skopo na kanoun nukterines periigiseis (????)paratiritis88 έγραψε:
Κάποιοι φίλοι μου θέλουν να πάνε την άλλη εβδομάδα στο Άγιο Όρος, αλλά δεν ξέρουν τί καιρό συνήθως κάνει εκεί επάνω, τί ρούχα πρέπει να πάρουν μαζί τους, άν κάνει πολύ κρύο, άν πρέπει να κουβαλήσουν παλτά, χλαίνες ( ! ), παπούτσια αθλητικά, φακούς ( γιατί δεν υπάρχει ΔΕΗ ), κλπ καί δεν ξέρω τι άλλο...
Δέν μπορώ να τούς συμβουλεύσω ακριβώς, γιατί έχω 20 χρόνια να πάω στο Άγιο Όρος, πολλά πράγματα θα έχουν τώρα αλλάξει, αλλά καί όταν πήγαινα ήταν συνήθως άνοιξη ή καλοκαίρι.
Εάν κάποιος αδελφός μπορεί να μάς κατατοπίσει, τον ευχαριστώ προκαταβολικά...
Imoun ekei ta Xristougenna kai den pira kati diaforetiko apo oti tha foraga akoma kai stin Kriti pou imoun gia ligo prin pao eki. De leo ihe ligo perisotero kruo, ihe akoma hioni kai xanahionise ligo alla den nomizo na pige kato apo to 0. Auta sto ditiko meros, to anatoliko to htipai o vorias katheuthian.
kali diamoni :)
"Αν πεθάνεις πρίν πεθάνεις δέν θά πεθάνεις όταν πεθάνεις"
-
IOANNISBATATZHS
- Βασικός Αποστολέας

Re: ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ...
ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
α) meteo.gr-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΑΘΩΣ
β) imdleo.gr-ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ-Ο ΚΑΙΡΟΣ 2
α) meteo.gr-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΑΘΩΣ
β) imdleo.gr-ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ-Ο ΚΑΙΡΟΣ 2
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Εφόσον οι Μοναχοί στο Ορος ζούν κανονικά και κάτω απο οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, έτσι και εμείς "οι επισκέπτες" μπορούμε να ζήσουμε μαζί τους χωρίς κανένα πρόβλημα.
Εάν η επίσκεψη γίνει σε Ι.Μ. τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ζέστης ή ρεύματος για φακό αφού και ζέστη υπάρχει και φώς απο μπαταρίες το βράδυ για τουαλέτα κλπ. Μια βόλτα στο δάσος υπο το φώς της σελήνης είναι απερίγραπτα όμορφο...
Εάν η επίσκεψη γίνει σε Σκήτη, και εκεί δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα - και ζέστη υπάρχει και κουβέρτες και λιτό φαγητό και τσάι και καφές και ρακί. Τι άλλο χρειαζόμαστε άλλωστε ?
Αν θέλετε να περπατήσετε στο χιόνι τότε θα πρέπει να παρετε ανάλογο εξοπλισμό (ρούχα, μπότες κλπ) όπως σε κάθε μέρος που θα πηγαίνατε και θα είχε χιόνι. Να έχετε καλά φορτισμένο το κινητό σας και να πάρετε μαζί σας και φορτιστή είτε 220 V και/ή αυτοκινήτου 12 V.
Για μετακίνηση με τα λεγόμενα ΤΑΞΙ, μπορείτε να τα βρείτε στην Δαφνη ή στις Καρυές ή να ζητήσετε τον Αρχοντάρη στην Ι.Μ. που θα πάτε να καλέσει ένα να σας πάρει για να σας μετακινήσει όπου θελήσετε.
Καλό προσκύνημα...
Χρ.
Εάν η επίσκεψη γίνει σε Ι.Μ. τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ζέστης ή ρεύματος για φακό αφού και ζέστη υπάρχει και φώς απο μπαταρίες το βράδυ για τουαλέτα κλπ. Μια βόλτα στο δάσος υπο το φώς της σελήνης είναι απερίγραπτα όμορφο...
Εάν η επίσκεψη γίνει σε Σκήτη, και εκεί δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα - και ζέστη υπάρχει και κουβέρτες και λιτό φαγητό και τσάι και καφές και ρακί. Τι άλλο χρειαζόμαστε άλλωστε ?
Αν θέλετε να περπατήσετε στο χιόνι τότε θα πρέπει να παρετε ανάλογο εξοπλισμό (ρούχα, μπότες κλπ) όπως σε κάθε μέρος που θα πηγαίνατε και θα είχε χιόνι. Να έχετε καλά φορτισμένο το κινητό σας και να πάρετε μαζί σας και φορτιστή είτε 220 V και/ή αυτοκινήτου 12 V.
Για μετακίνηση με τα λεγόμενα ΤΑΞΙ, μπορείτε να τα βρείτε στην Δαφνη ή στις Καρυές ή να ζητήσετε τον Αρχοντάρη στην Ι.Μ. που θα πάτε να καλέσει ένα να σας πάρει για να σας μετακινήσει όπου θελήσετε.
Καλό προσκύνημα...
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καλό είναι να έχεις ένα μπουφάν αλλά μην πάρεις πολύ χοντρές μπλούζες και πουλόβερ γιατί στις πεζοπορίες θα ιδρώσεις. Παπούτσια φρόντισε να έχεις γερά και ανθεκτικά κατα προτίμηση μποτάκια γιατί αυτο τον καιρο θα υπάρχουν λάσπες λόγω του χιονιού και τησ υγρασίας.
Στα μοναστήρια υπάρχει θέρμανση και πολύ καλή μάλιστα.
Καλό προσκύνημα!
Στα μοναστήρια υπάρχει θέρμανση και πολύ καλή μάλιστα.
Καλό προσκύνημα!
εγω μπηκα την δευτερα μεσα στο ορος και οταν εφτασα στις καρυες περιπου στις 1 το μεσημερι ειχε μειον 5 βαθμους..παγωσαν τα ποδια μου..καλο ειναι να παρουν αρκετα ζεστα ρουχα αλλα το σημαντικοτερο ειναι να παρουν ζεστα παπουτσια.σημερα τεταρτη που γυρισα ειχε φανταστικη ημερα..στο μοναστηρι μεσα και στα δωματια μας ειχε ζεστη και ηταν μια χαρα..φακους και τετοια δεν χρειαζονται.καλο ταξιδι να εχουν και καλη διαμονη..να συμπληρωσω οτι πηγα για τεταρτη φορα στην ιερα μονη βατοπαιδιου και περασα καταπληκτικα για ακομα μια φορα.