Πάσχα στο Άγιο Όρος

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Πάσχα στο Άγιο Όρος

Δημοσίευση από theodore »

Αγαπητά αδέλφια προετοιμάζομαι να ξαναπάω για δεύτερη φορά, τις Αγιες ημέρες του Πάσχα, στο Άγιο Όρος.Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω έστω και τρείς ημέρες.(Μ.Τετάρτη-Μ.Πέμπτη-Μ.Παρασκευή).Στο πρώτο ταξίδι που έιχα πάει πρίν δυο μήνες θυμάστε τις εμπειρίες που σας είχα περιγράψει στην ιστοσελίδα μας με τίτλο "Στην κιβωτό της Ορθοδοξίας".Δεν πίστευα ότι θα είχα πάλι την ίδια έντονη επιθυμία να ξαναπάω εκεί που βρήκα την αλήθεια της ψυχής μου.Ομολογώ ότι ο αγώνας μου στην καθημερινότητα είναι πολύ δύσκολος."Μια ανέβαινα - δύο έπεφτα".Ευτυχώς όμως το καταλάβαινα.Ευτυχώς όμως η ταπεινότητα, η αγάπη στον Χριστό, η σκέψη μου στην Παναγιά μας, αυτά που έφερα απο το Άγιο 'Ορος ήταν ριζωμένα στην ψυχή μου.Έτσι έβρισκα τον δρόμο για εξομολόγηση και θεία κοινωνία.Έτσι συνέχιζα τον δρόμο μου και ανέβαινα πιο ψηλα ακόμη.Ένα σκαλί και μετά δυο σκαλιά.Τα αισθήματα είναι πρωτόγνωρα.Οι ύμνοι της Μ.Παρασκευής θα δώσουν φτερά στην ψυχή μου και ο Παντοδύναμος θα μου δώσει ανείπωτη ευτυχία.Ελπίζω να με αξιώσει να πάω στο Αγιο Όρος εκεί που γνώρισα την Αλήθεια μου...
koskas
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από koskas »

κατα 90% αδερφε θα ειμαι και εγω πανω απο το σαββατο μεχρι την Μ.ΠΕΜΠΤΗ θα ειναι η 3 φορα για μενα αν με αξιωσει ο θεος και μου εχουν πει οτι εκεινες τις μερες ειναι απεριγραπτα μακαρι να μπορεσω να κατσω και την ανασταση
ΕΑΝ ΕΙΠΩΜΕΝ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΟΥΚ ΕΧΟΜΕΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΛΑΝΩΜΕΝ
Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ANTREAS »

εγω θα παω συντομα στο αγιο ορος για δυο μερες αλλα θα το ηθελα παρα πολυ και ελπιζω να με αξιωσει ο ΘΕΟΣ να περασω και εγω ενα πασχα στο αγαπημενο μου αγιο ορος..εκει οντως βρισκει καποιος την ψυχη του.
ManousosK
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από ManousosK »

Theoro oti einai monadiki empiria!
Ta 2 prougoumena hronia perasa Pasha sto Oros kai prota O Theos to eho programatisi ke gia fetos. Theoro oti einai monadiki empireia. Axizei de na minei kaneis oli tin megalovdomada kai etsi na zisei pragmatika tin Anastasi. Etihe de to axiothaumasto na koimithoun monahoi animera tin Anastasi tin mia fora kai tin M Paraskeui tin allh! Kai vevea h hara kai h aggaliasi pou kuriarhei meta to Pasha einai episis kati pou axizei na zisei kaneis menontas merikes apo tin vdomada tis diakenisimou. Vevea ofilo na omologiso oti to gegonos oti Deutera Triti den uparhoun para elahistoi kosmikoi sto monastiri dinei ena tono akoma pio idietero gia mena. Euhomai kalh Anastasi, pou ama einai sto Oros thn niothei kaneis mesa stin kardia tou kai to Xristos Anesti fernei dakrua sta matia
:)
"Αν πεθάνεις πρίν πεθάνεις δέν θά πεθάνεις όταν πεθάνεις"
teodoros
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από teodoros »

Δεν έχω πραγματοποιήσει προσκυνηματικό ταξίδι Μεγάλη Εβδομάδα στο Άγιον Όρος. Πριν 3 χρόνια είχα προγραμματίσει προσκύνημα άλλά λόγω υπηρεσιακών αναγκών δεν κατόρθωσα να το πραγματοποιήσω και στεναχωρήθηκα. Το ταξίδι έγινε στο τέλος τηε Διακαινησήμου. Έχω ακούσει από άλλους προσκυνητές και διάβασα σε βιβλία για την κατάσταση που επικρατεί τις ημέρες αυτές. Είναι κάτι το ασύλυπτο. Βαθειά κατάνυξη από τη μία και μεγάλη χαρά την Ανάσταση. Εύχομαι να με αξιώξει η Παναγία να προσκυνήσω στο Όρος κάποιο ΠΑΣΧΑ, το οποίο πολύ επιθυμώ. Αλλά οποιαδήποτε χρονική στιγμή πραγματοποιήσει κάποιος προσκυνηματικό ταξίδι στο περιβόλι της Παναγίας η ευλογία είναι μεγάλη. 8) 8) 8)
kostaskou
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kostaskou »

Η εμπειρία της Μεγάλης Εβδομάδας στο Άγιον Όρος είναι πραγματικά συγκλονιστική.
Η πρώτη μου επίσκεψη στο Άγιον Όρος (στα 37 μου...) ήτανε από την Μ.Τετάρτη μέχρι το Μ.Σάββατο του 2007. Θυμάμαι λεπτό προς λεπτό την κάθε στιγμή... το δέος που νοιώθεις όταν προσεγγίζεις τον ναό μέσα στη νύχτα, βλέποντας όλο και πιο κοντά το φως στα παράθυρα από τα κεριά και ακούγοντας όλο και πιο έντονα τους ψαλμούς μέσα στην απόλυτη ησυχία.. Η συγκίνηση δεν περιγράφεται!
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Χαίρετε αδερφοί!
Με τη Χάρη του Θεού, φέτος θα πάω και εγώ στο Άγιο Όρος τη Μεγάλη Εβδομάδα. Έχω πάει και άλλες φορές αλλά ποτέ Πάσχα και χαίρομαι πολύ!
Θα πάω στη Ι. Μονή Ξηροποτάμου κυρίως, πρώτα ο Θεός.
Ευλογείτε!
Άβαταρ μέλους
iliasgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από iliasgr »

εγω,πρωτα ο θεος θα παω στο ορος 31 ιουλιου,,,,,
ελεησον με ο Θεος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”