Πώς πρέπει να γίνεται μια Βάπτιση για να είναι έγγυρη;;;;;
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
-
agiografies
- Βασικός Αποστολέας

Πώς πρέπει να γίνεται μια Βάπτιση για να είναι έγγυρη;;;;;
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΒΑΠΤΙΣΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΜΙΣΑ.
ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ 85 ΕΤΩΝ ΙΕΡΕΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΛΑ, ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΣΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ..............ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ..................ΑΜΗΝ
ΤΑ ΕΙΠΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΦΟΡΕΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ.
ΤΟ ΕΡΩΤΗ ΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΨΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΥΘΗ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΟΣΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΕΩΡΗΤΕ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟ;;;;;
ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ 85 ΕΤΩΝ ΙΕΡΕΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΛΑ, ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΣΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ..............ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ..................ΑΜΗΝ
ΤΑ ΕΙΠΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΦΟΡΕΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ.
ΤΟ ΕΡΩΤΗ ΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΨΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΥΘΗ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΟΣΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΕΩΡΗΤΕ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟ;;;;;
-
pAntonios
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
δύναμη του Αγίου Πνεύματος!
Δεν εξαρτάται το μυστήριο από τη σωματική δύναμη του ιερέα αλλά από την ιεροσύνη του και τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος!
Αν ο ιερέας ήταν κονονικός της Εκκλησίας τότε το βάπτισμα είναι έγκυρο και ισχυρό!
Να σας ζήσει! Καλοφωτισμένο!
Αν ο ιερέας ήταν κονονικός της Εκκλησίας τότε το βάπτισμα είναι έγκυρο και ισχυρό!
Να σας ζήσει! Καλοφωτισμένο!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
-
agiografies
- Βασικός Αποστολέας

- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΡΗ;;;;;
σι Το παιδί στα σίγουρα είναι βαπτισμένο, αν αναλογιστούμε ότι το αεροβάπτησμα είναι σωστό πόσο μάλλον το δικό σου βάπτισμα. ¨Ομως έχω απορία. Πηγαίνεις τακτικά στην Εκκλησία; Αν ναι θα ήξερες ότι η Εκκλησία αυτή έχει αυτόν τον ιερέα. Γιατί δεν έκανες κάποια άλλη κίνηση για να έχεις την ψυχή σου αναπαυμένη ¨Έκανες καμία διαμαρτυρία κάπου για το ότι συνέβη;; Γιατί μετά από εσένα κάποιοι άλλοι θα πάνε και στο τέλος θα δημιουργηθεί σκάνδαλο ¨Ολόκληρη η Ελλάδα έχει έλλειψη από ιερείς;
Τελικά το παιδί είναι βαπτισμένο, μόνο στο τέλος αν υπάρχουν αυτήνες έναντι του Θεού δεν θα ζητηθούν από εσένα γιατί εσύ έκανες αυτό που έπρεπε
Και δεν θα πούμε αφού είναι έγκυρη η Βάπτιση αυτή ας βαπτίζουμε τα παιδιά τότε έτσι
Τελικά το παιδί είναι βαπτισμένο, μόνο στο τέλος αν υπάρχουν αυτήνες έναντι του Θεού δεν θα ζητηθούν από εσένα γιατί εσύ έκανες αυτό που έπρεπε
Και δεν θα πούμε αφού είναι έγκυρη η Βάπτιση αυτή ας βαπτίζουμε τα παιδιά τότε έτσι
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- AndreasGewrgios
- Βασικός Αποστολέας

Σύμφωνα με τον Γέροντα Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα μια βάπτιση δεν θεωρείται έγκυρη όταν ο ιερέας δεν έχει την δυνατότητα της μετάδοσης του Αγίου Πνεύματος δηλαδή όταν ο ιερέας έχει καθαιρεθεί ή βρίσκεται σε αργία.
- AndreasGewrgios
- Βασικός Αποστολέας

- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καλώς ήρθες φίλε Αντρέα στην όμορφη αυτή συντροφιά. Είναι θαυμάσια παιδιά όλα τους μα και καλύτερα που θα βρείς;;;AndreasGewrgios έγραψε:Σύμφωνα με τον Γέροντα Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα μια βάπτιση δεν θεωρείται έγκυρη όταν ο ιερέας δεν έχει την δυνατότητα της μετάδοσης του Αγίου Πνεύματος δηλαδή όταν ο ιερέας έχει καθαιρεθεί ή βρίσκεται σε αργία.
Μου αρέσει που ήρθες με πολύ θάρρος και έπιασες αμέσως δουλειά.
Μόνο σαν απάντηση που δίνεις στο θέμα μας δεν έχουμε αυτά τα σημεία που αναφέρεις εδώ.
Eκτός και είναι σαν συμπλήρωμα
¨Έχω την εντύπωση αν και έγραψα ότι το όλο λάθος είναι του μπαμπά, όχι τόσο του παπά , γιατί σαν ενορίτης θα ήξερε το μαγαζί της γειτονιάς αν πουλάει φρέσκα ψάρια ¨η όχι..
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- AndreasGewrgios
- Βασικός Αποστολέας

Καλώς σας βρήκα :D .Μα δεν ήρθα τυχαίο!Μου άρεσε τόσο το forum που αποφάσισα να συμετάσχω κι εγώ.
Έδωσα αυτήν την απάντηση γιατί το ερώτημα ήταν αν η συγκεκριμένη βάπτιση ήταν έγκυρη.Όσον αφορά για το αν γνώριζαν για το αν ήταν κάλος ο ιερέας ή όχι δεν μπορούμε να πούμε κάτι γιατί πόλλες φορές αυτά που μπορεί να γνωρίζουμε για κάποιον ιερέα να είναι κακές φήμες με άμμεσο αποτέλεσμα να πέσουμε στην παγίδα της κατάκρισης.
Έδωσα αυτήν την απάντηση γιατί το ερώτημα ήταν αν η συγκεκριμένη βάπτιση ήταν έγκυρη.Όσον αφορά για το αν γνώριζαν για το αν ήταν κάλος ο ιερέας ή όχι δεν μπορούμε να πούμε κάτι γιατί πόλλες φορές αυτά που μπορεί να γνωρίζουμε για κάποιον ιερέα να είναι κακές φήμες με άμμεσο αποτέλεσμα να πέσουμε στην παγίδα της κατάκρισης.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όλα τα μυστήρια των ιερέων είναι έγκυρα, ανεξαρτήτως αν ο ιερέας που τελεί το μυστήριο είναι λιγότερο ή περισσότερο αμαρτωλός.
Η παρουσία του Αγίου Πνεύματος είναι αυτή που δίνει κύρος στο μυστήριο.
Αλίμονο αν η εγκυρότητα των μυστηρίων εξαρτιόταν από τον ιερέα.
Νομίζω πως ο π. Αντώνιος απάντησε πολύ σωστά την ερώτηση.
Η παρουσία του Αγίου Πνεύματος είναι αυτή που δίνει κύρος στο μυστήριο.
Αλίμονο αν η εγκυρότητα των μυστηρίων εξαρτιόταν από τον ιερέα.
Νομίζω πως ο π. Αντώνιος απάντησε πολύ σωστά την ερώτηση.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.