Γιατί όλο και περισσότερες νέες και νέοι δεν παντρεύονται;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Και οι άντρες ψάχνουν μια γυναίκα σαν τη μητέρα τους και οι γυναίκες έναν άντρα σαν τον πατέρα τους! Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται άθελα, ασυναίσθητα, ασυνείδητα.... Δεν έχετε ακούσει την παροιμία που λέει: "Η νύφη σαν θα γεννηθεί, την πεθερά θα μοιάσει" ;;;
Πέρα απ' αυτά όμως, η ειλικρινής απάντηση στο "γιατί δεν παντρεύονται οι νέοι σήμερα" ,κατά την ταπεινή μου γνώμη, βρίσκεται στα λόγια του aposal
Πέρα απ' αυτά όμως, η ειλικρινής απάντηση στο "γιατί δεν παντρεύονται οι νέοι σήμερα" ,κατά την ταπεινή μου γνώμη, βρίσκεται στα λόγια του aposal
Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις....Το ότι οι νέοι δεν παντρεύονται νομίζω ότι είναι μία από τις φυσιολογικές συνέπειες της απομάκρυνσής μας από τον Θεό!
Εφ' όσον ο προορισμός του ανθρώπου έχει καταντήσει να είναι :
1. Να γίνει το Νο 1 επαγγελματικά,
2. Να έχει πολλά σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη κλπ
3. Να αλλάζει συχνά ερωτικούς συντρόφους, διότι έτσι αυξάνει τις ερωτικές εμπειρίες και απολαμβάνει περισσότερο το σεξ, το οποίο είναι το υπέρτατο ιδανικό,
ποιός ο λόγος να παντρευτεί; Ειδικά όσο είναι νέος και θεωρεί τον εαυτό του παντοδύναμο, δεν νιώθει την ανάγκη μόνιμου συντρόφου!
Του αρκεί να έχει λεφτά (παντί τρόπω) και ερωτική απόλαυση (παντί τρόπω).
Άλλωστε η - απομακρυσμένη από τον Θεό - κοινωνία μας θεωρεί το προγαμιαίο σεξ εκ των ων ουκ άνευ, όπως άλλωστε και την και την επιδίωξη ερωτικής εμπειρίας! Κι όσο μεγαλώνουμε ανύπαντροι, τόσο μαθαίνουμε να ικανοποιούμε μόνο τον εαυτό μας.
Κι όταν έρθει η ώρα του συμβιβασμού (γάμου) έχουμε γίνει τόσο εγωιστές, που δεν μπορούμε να συμβιώσουμε με κανέναν! Γι' αυτό μετά από λίγο, ή χωρίζουμε, ή κρατάμε τον γάμο μόνο για τα προσχήματα!
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Aυτο ακριβως που λεει η Τερι :) :) :)Και οι άντρες ψάχνουν μια γυναίκα σαν τη μητέρα τους και οι γυναίκες έναν άντρα σαν τον πατέρα τους! Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται άθελα, ασυναίσθητα, ασυνείδητα.... Δεν έχετε ακούσει την παροιμία που λέει: "Η νύφη σαν θα γεννηθεί, την πεθερά θα μοιάσει" ;;;
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Παιδιά, ακούστε την ομιλία του αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Αεράκης με θέμα την συζυγική αγάπη. Είναι πολύ οφέλιμη.
http://www.radiolydia.gr/YMNOS%20AGAPHS.mp3
http://www.radiolydia.gr/YMNOS%20AGAPHS.mp3
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Μαλλον κάποιες γυναίκες τέτοια πιστεύουν για τους άντρες. Αλλά δεν έχω ακούσει κανέναν άντρα να το πιστεύει αυτό.smarti έγραψε:Και μια και λετε για τις γυναικες ,γιατι δεν λετε και για τους αντρες που ολοι ψαχνουν μια δευτερη μανα να παντρευτουν.Εννοω να της μιαζει!
Αντίστοιχες θεωρίες έχουν και οι άντρες για τις γυναίκες.
--Για παράδειγμα: " όλες οι γυναίκες θέλουν να έχει ο άντρας αυτοκίνητο και αν δεν έχει δεν τον θέλουν."
ή " όλες οι γυναίκες θέλουν ο άντρας να έχει πολλά λεφτά".
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ναι, έχεις δίκιο, εννοούσα το κείμενο της Δόμνας.Teri έγραψε:Το οποίο είναι ;;;;aposal έγραψε:
Το κείμενο που παρέθεσε η gkou, το βρίσκω εξαιρετικό!![]()
![]()
Απόσπασμα από το βιβλίο με τίτλο : «ΠΑΪΣΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ & ΔΙΔΑΧΕΣ» των Δ.Δ. Λιακόπουλου, Δ. Μεσσηνιάτη
(σελ. 91)
Πρέπει οι νέοι να γνωρίζουν ποιος είναι ο προορισμός του ανθρώπου και ποιο είναι το νόημα της ζωής. Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο δρόμοι : η μοναχική ζωή και η έγγαμη ζωή, αλλά και οι δύο μπορούν να τους οδηγήσουν στον Παράδεισο, στην Άνω Ιερουσαλήμ, εάν ζήσουν κατά Θεόν.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
ktistos ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ?ΓΙΑ ΒΡΕΣ MOY LOGS ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΑΥΤΩΝ.
ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΔΕΝ ΚΑΥΧΩΜΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΕΣΥ?ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΩ ΚΛΕΦΤΗΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑ.
ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΘΕΟΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?
ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΑΥΤΩΝ.
ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΔΕΝ ΚΑΥΧΩΜΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΕΣΥ?ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΩ ΚΛΕΦΤΗΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑ.
ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΘΕΟΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΣΤΗΝ ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΥΧΗΘΩ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΥΧΗΘΩ.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
-
ktistos
- Έμπειρος Αποστολέας

Παναγιώτη μου γιατί γράφεις με κεφαλαία; Φωνάζεις για το δίκιο σου; Έθιξα την ταπείνωσή σου με αυτά που είπα ή τον εγωισμό σου; Μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που έγραψα.
Ξέρεις πόσοι μοναχοί και άγιοι έπεσαν όταν πίστεψαν ότι δεν έχουν σαρκικές ορμές και άρχισαν να ξεθαρρεύουν; Γνωρίζεις πόσοι πήγαν να μιμηθούν την ζωή του π. Παϊσίου και επειδή ο διάβολος τους άφησε για ένα διάστημα ήσυχους νόμιζαν πως κάνουν για μοναχοί και σε πέντε χρόνια πέταξαν τα ράσα και παντρεύτηκαν;
Ούτε από κακία το λέω ούτε από περιφρόνηση στο πρόσωπό σου αλλά από αγάπη γιατί κι εγώ πέρασα από τα ίδια μονοπάτια. Κι εγώ στην ηλικία σου είχα τα ίδια μυαλά κι ευτυχώς υπήρξε ένας π. Παΐσιος και με προσγείωσε στην πραγματικότητα. Αν ο Χριστός μας πετάει μια καραμέλα για να γλυκαινόμαστε δεν σημαίνει πως η υπόλοιπη ζωή μας θα είναι χωρίς σαρκικούς πειρασμούς και δυσκολίες.
Ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος έλεγε πολύ σωστά το σαρξ-πλαξ. Ότι το πρόβλημα της σάρκας το λύνει μόνο ο τάφος . Και αναφερόταν και σε παντρεμένους. Γιατί ο γάμος απλώς απαλύνει το πρόβλημα. Δεν το λύνει.
Σε άλλο ποστ έγραψες: «Στο λέω από προσωπική εμπειρία όπου πριν γνωρίσω τον Χριστό από κοντά ήμουν ένα εγωιστικό, τελείως αμαρτωλό γουρούνι (που και αυτά δεν φταίνε τα γουρούνια γιατί δεν έχουν κάνει τα κρίματα που έκανα εγώ) Αυτός με βοήθησε πολύ να αλλάξω».
Κατάλαβες ποια είναι η διαφορά; εσύ λες ήμουν γουρούνι ο π. Παΐσιος έλεγε είμαι ζώο. Βλέπεις πόσο λεπτή είναι η διαφορά ανάμεσα στον εγωισμό και την ταπείνωση;
Ξέρεις πόσοι μοναχοί και άγιοι έπεσαν όταν πίστεψαν ότι δεν έχουν σαρκικές ορμές και άρχισαν να ξεθαρρεύουν; Γνωρίζεις πόσοι πήγαν να μιμηθούν την ζωή του π. Παϊσίου και επειδή ο διάβολος τους άφησε για ένα διάστημα ήσυχους νόμιζαν πως κάνουν για μοναχοί και σε πέντε χρόνια πέταξαν τα ράσα και παντρεύτηκαν;
Ούτε από κακία το λέω ούτε από περιφρόνηση στο πρόσωπό σου αλλά από αγάπη γιατί κι εγώ πέρασα από τα ίδια μονοπάτια. Κι εγώ στην ηλικία σου είχα τα ίδια μυαλά κι ευτυχώς υπήρξε ένας π. Παΐσιος και με προσγείωσε στην πραγματικότητα. Αν ο Χριστός μας πετάει μια καραμέλα για να γλυκαινόμαστε δεν σημαίνει πως η υπόλοιπη ζωή μας θα είναι χωρίς σαρκικούς πειρασμούς και δυσκολίες.
Ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος έλεγε πολύ σωστά το σαρξ-πλαξ. Ότι το πρόβλημα της σάρκας το λύνει μόνο ο τάφος . Και αναφερόταν και σε παντρεμένους. Γιατί ο γάμος απλώς απαλύνει το πρόβλημα. Δεν το λύνει.
Σε άλλο ποστ έγραψες: «Στο λέω από προσωπική εμπειρία όπου πριν γνωρίσω τον Χριστό από κοντά ήμουν ένα εγωιστικό, τελείως αμαρτωλό γουρούνι (που και αυτά δεν φταίνε τα γουρούνια γιατί δεν έχουν κάνει τα κρίματα που έκανα εγώ) Αυτός με βοήθησε πολύ να αλλάξω».
Κατάλαβες ποια είναι η διαφορά; εσύ λες ήμουν γουρούνι ο π. Παΐσιος έλεγε είμαι ζώο. Βλέπεις πόσο λεπτή είναι η διαφορά ανάμεσα στον εγωισμό και την ταπείνωση;
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Εγωισμό?ναι έχω εγωισμό αλλά τον χρησιμοποιώ στον αγώνα μου.
Κοίταξε να δεις εγώ έχω πει οτί είμαι αμαρτωλός ανάμεσα σε αμαρτωλούς,αυτό σε καλύπτει?
Ο διάβολος τι θα μπορούσε να μου κάνει?Όταν ζητάω την βοήθεια του Θεού εκ των πραγμάτων μου την δίνει,δεν καθάρισαν τα σαρκικά μου πάθη και καλά κάνει που δεν τα καθαρίζει για να ταπεινώνομαι.
Πάντα ζητάω την βοήθεια του Θεού,λες να μην μου την δώσει και να μπορεί ο διάβολος ανενόχλητος να με βάζει να γράφω με αυτόματη γραφή?
Υπέστην μια αλλοίωση η οποία προκλήθηκε απο την Θεία Χάρη και μόνον αυτή δεν έχω υπέρμετρο εγωισμό γιατί ξέρω οτί ολα γίνονται απο την Θεία Χάρη γι'αυτό γιατί να καυχηθώ?
Ξέρω καλά τι θέλω στην ζωή μου κι αυτό το ξέρει κι Ο Θεός,ο Θεός θα καθορίσει το τέλος,γενικά δεν τα παρατάω εύκολα ούτε αφήνω τον διάβολο να αλωνίζει,με την βοήθεια του Κυρίου.
Από Αυτόν ζητάω βοήθεια και Αυτός δεν αφήνει τον διάβολο να αλωνίζει απέναντί μου.
Πτώσεις έχω,όπως όλοι,πάθη και εγωισμό να πολεμήσω,απλά προσπαθώ να αφήνω στον διάβολο μικρά δικαιώματα.
Κι αυτό το κάνω πάντα με την βοήθεια και την δύναμη του Κυρίου.
Αυτόν δοξάζω κι έχω γράψει και ύμνους για Αυτόν (ελάχιστους σε σχέση με αυτούς που Του αξίζουν για την δόξα Του).
Εγώ γενικά δεν παίρνω τόσο επιπόλαια αποφάσεις να βάλω ράσα,αν δεν είμαι 100% σίγουρος δεν θα βάλω ράσα.
Μόνο αν είμαι στο επίπεδο που πρέπει θα πάω κι αφου την ψάξω πολύ με τον πνευματικό μου.
Πάντα ακούω τον πνευματικό μου,δεν υπάρχει περίπτωση ο πνευματικός μου με την εμπειρία του να μου πει χωρίς να μαι έτοιμος "Πήγαινε να ασκητέψεις στην έρημο" όπως έκαναν τα άτομα που προανέφερες.
Και γενικά είναι εύκολο να κρίνεις εκ του μακρόθεν.
Πρέπει να με ξέρεις από πολύ κοντά για να βγάλεις τα συμπεράσματα που έβγαλες,το να δεις 20-30 posts moy σε ένα Forum δεν αρκεί για να βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα.
Κοίταξε να δεις εγώ έχω πει οτί είμαι αμαρτωλός ανάμεσα σε αμαρτωλούς,αυτό σε καλύπτει?
Ο διάβολος τι θα μπορούσε να μου κάνει?Όταν ζητάω την βοήθεια του Θεού εκ των πραγμάτων μου την δίνει,δεν καθάρισαν τα σαρκικά μου πάθη και καλά κάνει που δεν τα καθαρίζει για να ταπεινώνομαι.
Πάντα ζητάω την βοήθεια του Θεού,λες να μην μου την δώσει και να μπορεί ο διάβολος ανενόχλητος να με βάζει να γράφω με αυτόματη γραφή?
Υπέστην μια αλλοίωση η οποία προκλήθηκε απο την Θεία Χάρη και μόνον αυτή δεν έχω υπέρμετρο εγωισμό γιατί ξέρω οτί ολα γίνονται απο την Θεία Χάρη γι'αυτό γιατί να καυχηθώ?
Ξέρω καλά τι θέλω στην ζωή μου κι αυτό το ξέρει κι Ο Θεός,ο Θεός θα καθορίσει το τέλος,γενικά δεν τα παρατάω εύκολα ούτε αφήνω τον διάβολο να αλωνίζει,με την βοήθεια του Κυρίου.
Από Αυτόν ζητάω βοήθεια και Αυτός δεν αφήνει τον διάβολο να αλωνίζει απέναντί μου.
Πτώσεις έχω,όπως όλοι,πάθη και εγωισμό να πολεμήσω,απλά προσπαθώ να αφήνω στον διάβολο μικρά δικαιώματα.
Κι αυτό το κάνω πάντα με την βοήθεια και την δύναμη του Κυρίου.
Αυτόν δοξάζω κι έχω γράψει και ύμνους για Αυτόν (ελάχιστους σε σχέση με αυτούς που Του αξίζουν για την δόξα Του).
Εγώ γενικά δεν παίρνω τόσο επιπόλαια αποφάσεις να βάλω ράσα,αν δεν είμαι 100% σίγουρος δεν θα βάλω ράσα.
Μόνο αν είμαι στο επίπεδο που πρέπει θα πάω κι αφου την ψάξω πολύ με τον πνευματικό μου.
Πάντα ακούω τον πνευματικό μου,δεν υπάρχει περίπτωση ο πνευματικός μου με την εμπειρία του να μου πει χωρίς να μαι έτοιμος "Πήγαινε να ασκητέψεις στην έρημο" όπως έκαναν τα άτομα που προανέφερες.
Και γενικά είναι εύκολο να κρίνεις εκ του μακρόθεν.
Πρέπει να με ξέρεις από πολύ κοντά για να βγάλεις τα συμπεράσματα που έβγαλες,το να δεις 20-30 posts moy σε ένα Forum δεν αρκεί για να βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα.