Θεία Κοινωνία

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Θεία Κοινωνία

Δημοσίευση από gol »

θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις να μου πει,οπως γνωριζουμε μετα το τελος της θειας Λειτουργιας ο Ιερεας κανει καταλυση της Θειας Κοινωνιας.τι γινεται κατα (το μεσω της βδομαδος) αν καποιος ψυχορραγουντας χρειαστει να κοινωνησει? τελειτε θεια λειτουργια? ευχαριστω (συγγνωμη απο τους αδελφους μπορει να φαινεται ανοητη απορια)
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Νομίζω κάτι υπάρχει φυλαγμένο στην Αγία Πρόθεση για τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είμαι όμως σίγουρος, ας απαντήσει κάποιος που να ξέρει καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Μηπως μπορω να ρωτησω και εγω κατ πανω σε αυτο το θεμα:

Εχω παρατηρησει ,οτι οταν κοινωνανε τα παιδια ,δεν τα δεινουν το σωμα του χριστου ,το ψωμακι.Μηπως ξερει καποιος γιατι:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Τι γίνεται στην κατάλυση?τι κάνουν την Θεία Κοινωνία που περισσεύει?
Θα'θελα κάποιος αν γνωρίζει να μου πει τι γίνεται σε όλην την τελετουργία κατά την παρασκευή της Θείας Κοινωνίας μέσα στο Ιερό.
Απλά ως απορία το 'χω,συγνώμη αν σας ζάλισα με τις πολλές ερωτήσεις μου.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Όχι, Σμαρώ μου κάνεις λάθος. Ο ιερέας για να κοινωνήσει κάθε πιστό, κόβει προσεκτικά ένα μικρό τεμάχιο Άρτου και μαζί με Οίνο του το προσφέρει, Σώμα και Αίμα Χριστού. Ίσως κάποια φορά το τεμάχιο του άρτου να είναι πολύ μικρό και να μην το καταλάβει το παιδί.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

filotas έγραψε:Όχι, Σμαρώ μου κάνεις λάθος. Ο ιερέας για να κοινωνήσει κάθε πιστό, κόβει προσεκτικά ένα μικρό τεμάχιο Άρτου και μαζί με Οίνο του το προσφέρει, Σώμα και Αίμα Χριστού. Ίσως κάποια φορά το τεμάχιο του άρτου να είναι πολύ μικρό και να μην το καταλάβει το παιδί.
Επειδη τα παω εγω τα παιδια μπροστα και τα βοηθαω να κοινωνησουν,το ειχα προσεξει αυτο,αλλα μαλλον λαθος εκανα.Ευχαρηστω πολυ!!!!!!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
agioreiths
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από agioreiths »

Σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως αυτή του ψυχοραγούντα, ο ιερεύς χρησιμοποιεί το Σώμα και το Αίμα που είναι φυλαγμένα στο Άγιο Αρτοφόριο πάνω στην Αγία Τράπεζα. Τα Τίμια Δώρα που είναι φυλαγμένα εκεί προετοιμάζονται τη Μεγάλη Πέμπτη και φυλάσονται για όλο το χρόνο μέσα στο Αρτοφόριο.
Κατά την κατάλυση, ο ιερέας καταναλώνει ότι έχει απομείνει μέσα στο Άγιο Ποτήριο από το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας και εννοείται πως δεν πετιέται τίποτα.
Πριν την Ανάσταση, υπάρχει πάντα ο Γολγοθάς ...
Άβαταρ μέλους
nektarios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από nektarios »

agioreiths έγραψε:Σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως αυτή του ψυχοραγούντα, ο ιερεύς χρησιμοποιεί το Σώμα και το Αίμα που είναι φυλαγμένα στο Άγιο Αρτοφόριο πάνω στην Αγία Τράπεζα. Τα Τίμια Δώρα που είναι φυλαγμένα εκεί προετοιμάζονται τη Μεγάλη Πέμπτη και φυλάσονται για όλο το χρόνο μέσα στο Αρτοφόριο.
Κατά την κατάλυση, ο ιερέας καταναλώνει ότι έχει απομείνει μέσα στο Άγιο Ποτήριο από το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας και εννοείται πως δεν πετιέται τίποτα.
Μπραβο αδερφε μου ετσι ακριβως ειναι.
ktistos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από ktistos »

Στην κατάλυση ο ιερέας πίνει όλο το άγιο ποτήριο μέχρι σταγόνας, και μετά το σκουπίζει προσεκτικά.
Σε μερικά βρέφη ο ιερέας απλά βουτάει το κουταλάκι στο αίμα και το βάζει στο στοματάκι για να μην πνιγούν και το φτύσουν. Πιθανόν να το κάνουν κάποιοι ιερείς και στα μεγαλύτερα παιδιά για τον ίδιο λόγο.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

ktistos έγραψε:Στην κατάλυση ο ιερέας πίνει όλο το άγιο ποτήριο μέχρι σταγόνας, και μετά το σκουπίζει προσεκτικά.
Σε μερικά βρέφη ο ιερέας απλά βουτάει το κουταλάκι στο αίμα και το βάζει στο στοματάκι για να μην πνιγούν και το φτύσουν. Πιθανόν να το κάνουν κάποιοι ιερείς και στα μεγαλύτερα παιδιά για τον ίδιο λόγο.
Ευχαρηστω Ιωαννη :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”