Υποχώρηση
Συντονιστής: Συντονιστές
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ρε σμαράγδα μου εσύ θέλεις τον παράδεισο?
Αν ο άλλος θέλει να σου επιβάλει την άποψη του ,όχι σε θέμα πίστεως,να περάσει,άστον να του περάσει,εκτός αν σου ζητάει να αμαρτήσεις (τότε θα παραμείνεις ανυποχώρητη εως τέλους),ας του περάσει.
Εδώ στην γη για λίγα χρόνια θα χαρεί οτί του πέρασε,εσύ ομως χάρη στην υπομονή σου θα έχεις μεγάλο μισθό στον ουρανό.
Κι όταν θα χεις κτήμα και μονή δικιά σου εκεί πάνω πες μου πόσο σε χάλασε που υποχώρησες....
Ενώ εκείνου που του πέρναγαν οι ισχυρογνωμοσύνες στην άλλη ζωή θα ανταμειφθεί πολύ λιγότερο από σενα.
Δεν είμαστε εμείς οι Χριστιανοί να θέλουμε να περνάει η άποψη μας,εμείς κουβαλάμε τον Σταυρό μας,δεν μας αγγίζουν οι μικροψυχίες του κόσμου τούτου.
Εμείς θα ανεχόμαστε τόσο να μας βρίζουν,να μας χτυπούν να μας περνάνε το δικό τους ,να περνάμε όλα τα μαρτύρια του κόσμου έως τέλους μέχρι που ο διάβολος να χτυπάει συνέχεια το κεφάλι του στον τοίχο για μας επειδή από την ταπεινότητα μας δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα που να μας βλάψει.
Και όλα αυτά τα κάνουμε για τον Χριστό που υπέφερε τα πάνδεινα κι έδωσε το παράδεισγμα σε όλους μας.
Και στο τέλος όσο πιο πολλές φορές υποχωρήσαμε τόσο πιο μεγάλο στεφάνι θα μας δώσει.
Αν ο άλλος θέλει να σου επιβάλει την άποψη του ,όχι σε θέμα πίστεως,να περάσει,άστον να του περάσει,εκτός αν σου ζητάει να αμαρτήσεις (τότε θα παραμείνεις ανυποχώρητη εως τέλους),ας του περάσει.
Εδώ στην γη για λίγα χρόνια θα χαρεί οτί του πέρασε,εσύ ομως χάρη στην υπομονή σου θα έχεις μεγάλο μισθό στον ουρανό.
Κι όταν θα χεις κτήμα και μονή δικιά σου εκεί πάνω πες μου πόσο σε χάλασε που υποχώρησες....
Ενώ εκείνου που του πέρναγαν οι ισχυρογνωμοσύνες στην άλλη ζωή θα ανταμειφθεί πολύ λιγότερο από σενα.
Δεν είμαστε εμείς οι Χριστιανοί να θέλουμε να περνάει η άποψη μας,εμείς κουβαλάμε τον Σταυρό μας,δεν μας αγγίζουν οι μικροψυχίες του κόσμου τούτου.
Εμείς θα ανεχόμαστε τόσο να μας βρίζουν,να μας χτυπούν να μας περνάνε το δικό τους ,να περνάμε όλα τα μαρτύρια του κόσμου έως τέλους μέχρι που ο διάβολος να χτυπάει συνέχεια το κεφάλι του στον τοίχο για μας επειδή από την ταπεινότητα μας δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα που να μας βλάψει.
Και όλα αυτά τα κάνουμε για τον Χριστό που υπέφερε τα πάνδεινα κι έδωσε το παράδεισγμα σε όλους μας.
Και στο τέλος όσο πιο πολλές φορές υποχωρήσαμε τόσο πιο μεγάλο στεφάνι θα μας δώσει.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
- zafeiris
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η δουλεία μου έχει να κάνει με τα ψυγεία και τα κλιματιστικά.
Πήγα λοιπόν σε ένα σπίτι να κάνω service ένα κλιματιστικό και κατα τύχη οι ιδιοκτήτες ήταν μάρτηρες του ιεχωβά. Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα να εκδηλωθούν και άρχισε μια συζήτηση σχετικά με την αποκάλυψη και τον Θεό. Να μη σας κουράζω, η όλη συζήτηση κατέληξε απο τους ανθρώπους αυτούς πως εμείς οι ορθόδοξοι δεν είμαστε καλοί χριστιανοί και αυτό που πιστεύουμε είναι πέρα για πέρα λάθος. Ότι και αν έλεγα έπερνα πάντα την ίδια απάντηση. " ΌΟΟΟΟΟχι δεν είναι έτσι. Κάνεις λάθος". Με τραβούσαν απο το μπράτσο να μου δείξουν τα βιβλία τους΄παρόλη την ευγενική άρνησή μου.
Και ερωτώ: σπάνε τα νεύρα σου ή όχι;
Τα δικά μου σπάσαν και όχι μόνο. Όταν τους ρώτησα αν ξέρουν που έχει γραφτεί η αγια γραφή που κρατούσαν δεν ήξεραν να μου απαντήσουν.
Και απάντησα μόνος μου: " Άσε μη ψάχνεις... στη Νέα Υορκη απο κουμουνιστή εβραίο τον οποίο έδιωξαν απο το Ισραήλ και έκανε καινούρια θρησκεία στην Αμερική...."
...... και το κακό είναι οτι μου διαφεύγει το όνομά του.....
πόσο υπομονή να κάνεις πια με όλους αυτούς; #-o
Πήγα λοιπόν σε ένα σπίτι να κάνω service ένα κλιματιστικό και κατα τύχη οι ιδιοκτήτες ήταν μάρτηρες του ιεχωβά. Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα να εκδηλωθούν και άρχισε μια συζήτηση σχετικά με την αποκάλυψη και τον Θεό. Να μη σας κουράζω, η όλη συζήτηση κατέληξε απο τους ανθρώπους αυτούς πως εμείς οι ορθόδοξοι δεν είμαστε καλοί χριστιανοί και αυτό που πιστεύουμε είναι πέρα για πέρα λάθος. Ότι και αν έλεγα έπερνα πάντα την ίδια απάντηση. " ΌΟΟΟΟΟχι δεν είναι έτσι. Κάνεις λάθος". Με τραβούσαν απο το μπράτσο να μου δείξουν τα βιβλία τους΄παρόλη την ευγενική άρνησή μου.
Και ερωτώ: σπάνε τα νεύρα σου ή όχι;
Τα δικά μου σπάσαν και όχι μόνο. Όταν τους ρώτησα αν ξέρουν που έχει γραφτεί η αγια γραφή που κρατούσαν δεν ήξεραν να μου απαντήσουν.
Και απάντησα μόνος μου: " Άσε μη ψάχνεις... στη Νέα Υορκη απο κουμουνιστή εβραίο τον οποίο έδιωξαν απο το Ισραήλ και έκανε καινούρια θρησκεία στην Αμερική...."
...... και το κακό είναι οτι μου διαφεύγει το όνομά του.....
πόσο υπομονή να κάνεις πια με όλους αυτούς; #-o
ο καιρός γαρ εγγυς
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τα πράγματα όμως μπορεί να μην είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται! Αν λχ ο ένας από τους δύο θέλει να νηστέψει, αλλά ο έτερος και μόνο που βλέπει νηστεία τρελλαίνεται και εξοργίζεται, τότε, ίσως το να μην νηστέψει (άρα και να αμαρτήσει) ο πρώτος να αποτελεί αναγκαστική επιλογή για να αποφευχθεί το χειρότερο! Εδώ ακριβώς είναι που ο πνευματικός θα παίξει τον καταλυτικό ρόλο του!panagiotis2008 έγραψε:Αν ο άλλος θέλει να σου επιβάλει την άποψη του ,όχι σε θέμα πίστεως,να περάσει,άστον να του περάσει,εκτός αν σου ζητάει να αμαρτήσεις (τότε θα παραμείνεις ανυποχώρητη εως τέλους),ας του περάσει.
Μπορεί λοιπόν ο πνευματικός να συμβουλέψει τον πιο πιστό να μην νηστεύει για ένα διάστημα, ίσως και να αραιώσει τις συμμετοχές του στα μυστήρια της Εκκλησίας, ίσως και να βγάλει εκτός σπιτιού τις περισσότερες εικόνες, προκειμένου να ηρεμήσει τον λιγότερο πιστό και να σώσει το γάμο! Και αργότερα, σιγά - σιγά να τον επαναφέρει! Να μην ξεχνάμε ότι η νηστεία και όλα τα συναφή είναι τα μέσα και όχι ο στόχος! Ο οποίος, σε ακραίες περιπτώσεις, για να επιτευχθεί, μπορεί να χρειαστεί να "θυσιαστούν" κάποια μέσα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

zafeiris, μην ασχολεισαι με αυτους τους ανθρωπους, ειναι τοσο πλανεμενοι και φανατικοι που χανεις τον καιρο σου και σκανδαλιζεσαι δωρεαν.
Οσο πιο μακρυα, και εν οδο απωλειας βρισκεται καποιος, τοσο πιο φανατικος γινεται.
Παντως ενεργει ο Θεος, και σπλαγχνιζεται τις μπερδεμενες αυτες ψυχες, γιατι τα τελευταια χρονια το μαγαζακι τους φαινεται να πηγαινει για κλεισιμο. Φευγουν κατα χιλιαδες και γυριζουν στην Ορθοδοξη πιστη, παρα τον λυσσαλεο πολεμο και τις απειλες που δεχονται απο την εωσφορικη αυτη φαμπρικα.
Οσο πιο μακρυα, και εν οδο απωλειας βρισκεται καποιος, τοσο πιο φανατικος γινεται.
Παντως ενεργει ο Θεος, και σπλαγχνιζεται τις μπερδεμενες αυτες ψυχες, γιατι τα τελευταια χρονια το μαγαζακι τους φαινεται να πηγαινει για κλεισιμο. Φευγουν κατα χιλιαδες και γυριζουν στην Ορθοδοξη πιστη, παρα τον λυσσαλεο πολεμο και τις απειλες που δεχονται απο την εωσφορικη αυτη φαμπρικα.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
aposal wrote
Ο εκκλησιασμός είναι κάτι προσωπικό το ίδιο και η νηστεία,κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιον που θέλει να πάει Εκκλησία την Κυριακή να μην πάει ή μη νηστέψει ,όσο υπάρχει το αυτεξούσιον θα πηγαίνει όσες φορές Εκκλησία του αρέσει και αυτός θα ορίζει τι θα τρώει,ο άλλος δεν μπορεί να του επιβληθεί.
Όσο προσεύχεται όσο νευρικός και άπιστος να ναι ο άλλος ο Θεός θα κρατάει μια ισοοροπία ανάμεσά τους κι έτσι θα αποφεύγονται οι εντάσεις.
Όχι,θα νηστέψει κανονικά και θα πηγαίνει στα μυστήρια της Εκκλησίας απλώς θα έχει προσευχηθεί προηγουμένως στον Θεό να επικρατήσει η ψυχραιμία ούτως ώστε να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν σκηνές και καβγάδες από τον άλλον.Τα πράγματα όμως μπορεί να μην είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται! Αν λχ ο ένας από τους δύο θέλει να νηστέψει, αλλά ο έτερος και μόνο που βλέπει νηστεία τρελλαίνεται και εξοργίζεται, τότε, ίσως το να μην νηστέψει (άρα και να αμαρτήσει) ο πρώτος να αποτελεί αναγκαστική επιλογή για να αποφευχθεί το χειρότερο! Εδώ ακριβώς είναι που ο πνευματικός θα παίξει τον καταλυτικό ρόλο του!
Μπορεί λοιπόν ο πνευματικός να συμβουλέψει τον πιο πιστό να μην νηστεύει για ένα διάστημα, ίσως και να αραιώσει τις συμμετοχές του στα μυστήρια της Εκκλησίας, ίσως και να βγάλει εκτός σπιτιού τις περισσότερες εικόνες, προκειμένου να ηρεμήσει τον λιγότερο πιστό και να σώσει το γάμο!
Ο εκκλησιασμός είναι κάτι προσωπικό το ίδιο και η νηστεία,κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιον που θέλει να πάει Εκκλησία την Κυριακή να μην πάει ή μη νηστέψει ,όσο υπάρχει το αυτεξούσιον θα πηγαίνει όσες φορές Εκκλησία του αρέσει και αυτός θα ορίζει τι θα τρώει,ο άλλος δεν μπορεί να του επιβληθεί.
Όσο προσεύχεται όσο νευρικός και άπιστος να ναι ο άλλος ο Θεός θα κρατάει μια ισοοροπία ανάμεσά τους κι έτσι θα αποφεύγονται οι εντάσεις.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Παναγιώτη η Σμαρώ έχει δίκιο. Εσύ μιλάς έξω απ' το χορό. Όταν βρίσκεσαι με ανθρώπους που δεν κάνουν πνευματική ζωή, οι συνήθειές σου, δηλαδή η νηστεία, η μεγάλες ακολουθίες, οι μετάνοιες κλπ., μπορεί να τους σκανδαλίσουν και να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Άλλωστε ο Κύριος είπε να νηστεύουμε και να προσευχόμαστε στα κρυφά για δυο λόγους, ο ένας είναι για να μην το κάνουμε για να επαινεθούμε από τους ανθρώπους και ο δεύτερος για να μην σκανδαλίζουμε.
Όταν έχουμε απορίες για τέτοια θέματα, όπως είπε η Σμαρώ, ρωτάμε τον Πνευματικό μας.
Όταν έχουμε απορίες για τέτοια θέματα, όπως είπε η Σμαρώ, ρωτάμε τον Πνευματικό μας.
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Προσωπικά πάντα στέκομαι και αντιμετωπίζω οποιαδήποτε μάχη οποιασδήποτε φύσεως.smarti έγραψε:...Προσωπικα αποχωρω,αρα δεν προλαβαινω να υποχωρησω.Ετσι ειναι: Η αναποδα;![]()
Η αποχώρηση απλά γεμίζει το μυαλό μας με σκέψεις του τύπου τι θα μπορούσαμε να κάνουμε που δεν κάναμε και έτσι μας τρώει το σαράκι.
Είναι γνωστό άλλωστε οτι δεν κάνει λάθη αυτός που δεν κάνει τίποτε...
Πιστεύω οτι πολλοί εντός των τοιχών της εκκλησίας έχουν μια παρεξηγημένη αντίληψη στο θέμα προσέγγισης του Θείου λόγου και κατα Χριστό ζωής.
Δεν είμαστε Μοναχοί ούτε προετοιμαζόμαστε για αποχώρηση στα μοναστήρια έχοντας δωρίσει τα υλικά μας υπάρχοντα και έχοντας δώσει την φροντίδα των δικών μας (παιδιά γυνάικα γονείς) στην πρόνοια του Θεου.
Ζούμε Χριστιανικά με ανοχή και αγάπη για τον πλησίον αλλα ο καθένας προχωρά την ζωή του σύμφωνα με τις δικές του απόψεις. Είναι σχεδόν αδύναντον να ταυτιστούν δύο απόψεις οπότε δεχόμαστε το ποσοστό συνταύτισης και προχωράμε...
Οσο για το ζευγάρι, τα προβλήματα συμβίωσης είναι πολύ μεγάλα και δύσκολα. Θέλει τεχνική και απο τις δύο πλευρές. Κυριότερα όμως καθε τόσο θα πρέπει να πιστοποιείται και απο τους δύο ότι υπάρχει η θέληση να συνεχίσουν να υπάρχουν μαζί και η διάθεση να είναι "κοντά". Και καθότι αμαρτωλοί, η συγκολητική δύναμη είναι η σωματική επαφή. Οταν δε υπάρχουν παιδιά τα προβλήματα γιγαντόνονται. Οταν αρχίζει δε και το "γαργάλημα" απο το τρίτο άτομο τότε άστα να πάνε...
Αυτό το Εγώ είναι αυτό που με γεμίζει ψυχοπαθολογία. Και αυτό πολεμάω και το έχω ισοπεδώσει σε μεγάλο ποσοστό. Αλλοι όμως το αφήνουν να κινείται ανεξέλεγκτα.
Η βοήθεια που χρειάζομαι απο την Εκκλησία είναι η διαρκής βεβαίωση οτι ο Ενας και μόνο Υπάρχει πάντα δίπλα μας.
Εύχομαι να μας βοηθά όλους ο Θεός.
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο γάμος έχει σαν σκοπό να σωθούν και οι δύο νυμφευμένοι, να πάνε δηλαδή στον Παράδεισο! Και όταν υπάρξουν δυσκολίες (και πάντα υπάρχουν) δεν νομίζω ότι το σωστό - και για τους δύο - είναι η ανυποχωρησία και το διαζύγιο, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν θέλουμε να τσαλακώσουμε τον εγωισμό μας! Όσο περισσότερες υποχωρήσεις γίνονται, τόσο καλύτερα, εφόσον βέβαια οι υποχωρήσεις γίνονται για λόγους πνευματικούς και πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες του πνευματικού.panagiotis2008 έγραψε:Ο εκκλησιασμός είναι κάτι προσωπικό το ίδιο και η νηστεία,κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιον που θέλει να πάει Εκκλησία την Κυριακή να μην πάει ή μη νηστέψει ,όσο υπάρχει το αυτεξούσιον θα πηγαίνει όσες φορές Εκκλησία του αρέσει και αυτός θα ορίζει τι θα τρώει,ο άλλος δεν μπορεί να του επιβληθεί.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.