Πως μπορούμε να αποφεύγουμε τον σκαναδαλισμό?

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

dionysisgr wrote
Εγω δεν κατακρινω τον ανθρωπο, αυτον καθεαυτον, αλλα την συμπεριφορα αυτη.

Για την ψυχη της, δεν γνωριζω σε τι μετρα πνευματικα μπορει να εχει φτασει, για την συμπεριφορα της ομως, μπορουμε να εχουμε λογο.
Αδελφέ μου Διονύση εμένα πάντως με ενδιαφέρουν οι ψυχές των κοριτσιών αυτών κι όχι τα ρούχα τους.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

panagiotis2008 έγραψε:Γιατί φταίνε οι κοπέλες που ντύνονται έτσι κι όχι αυτός που κοιτάει πονηρά?
Εγώ κοιταζω συνέχεια κοπέλες στο στήθος παντού και δεν σκανδαλίζομαι ούτε κολάζομαι (είμαι 24 χρονών).
Γιατί δεν κάνεις έναν καλό λογισμό και πάει συνέχεια στο πονηρό.
Κάνε έναν καλό λογισμό πες "με τέτοια ζέστη είναι φυσικό να έχουν σκάσει και να 'ναι ντυμένες ελαφρά"?
Εσύ έχεις πρόβλημα με αυτό,αν προχωρήσεις πνευματικά δεν θα σκανδαλίζεσαι.
Ούτως ή άλλως καλοκαίρι είναι,τι θα φοράνε?
dionysisgr ούτε συμπεριφορά μπορούμε να κρίνουμε γιατί αυτές οι κοπέλες μπορεί να ναι πιο προχωρημένες πνευματικά από όλους μας.Για το πλησίον μας βάζουμε θετικούς λογισμούς.
Και συ γιατί τις κοιτάς στο στήθος και όχι στα μαλλιά ???!!!...

Η νεκρωση των αισθήσεων είναι ο στόχος των Μοναχών. Εμείς οι αιωνίως λαικοί να δούμε τι θα κάνουμε...

Αχ αυτή η Ευα τι μας έκανε...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

theodosis79 έγραψε:... Και δεν θέλω τωρα να τα βαλώ με τις αδελφές αλλά φαινεται πως το ιδιο ντυσιμο που εχουν όταν πάνε πχ βόλτα με τις φίλες τις για καφέ, το ίδιο επιλέγουν και στον αγιογραφικό κύκλο. Δεν το ξεχωρίζουν. (ας με συγχωρίσουν οι κυρίες του forum)
Βρε Θεοδόση, μήπως παραβλέπεις το γεγονός οτι οι κυρίες αυτές στον κύκλο που αναφέρεις (αν είναι ελεύθερες) ίσως να είναι μιας πρώτης τάξης κυρίες για γάμο ?

Την σεμνότητα πνεύματος ψάξε και τα υπόλοιπα είναι για μένα ψίχουλα αφού "σήμερα είναι - αύριο δεν είναι".

Το πνεύμα όμως και η καθαρότητά του είναι αυτό που θα μείνει με την γυναίκα σου όταν θα είσαστε παπούδια και το μόνο που θα έχει μείνει θα είναι η αγάπη του ενός για τον άλλο και η συντροφικότητα...

Για την βεβαίωση της σεμνότητας πνεύματος μιας κυρίας βέβαια, καλός σύμβουλος είναι και ο δικτυωμένος πνευματικός, αλλά καλύτερα ο ίδιος να κάνεις το τέστ κοπώσεως ώστε να έχεις και την ευθύνη για την επιλογή...

Χρ.
Εικόνα
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Ναι φυσικα, δεν βγαζω εγω τον εαυτο μου απεξω. Για να σκανδαλίζομαι παει να πει οτι εχω καποιο μικροβιο μεσα μου που χρειαζεται αγώνα. Επισης δεν ξερω αν διαβασατε πληρως τα προηγούμενα post μου αλλα δεν μιλησα για στήθος, μίλησα για αλλο πραγμα και για ρουχο που μπορει καλιστα να αποφευθει σε μια τετοια περισταση. Και ούτε είπα φυσικα οτι εγώ ειμαι αγιος και οι κοπέλες ειναι κολασμένες και οτι το κανουν επειτηδες για να προκαλέσουν. Απλά για να τιθενται τετοιοι κανονες παει να πει οτι υπαρχει λογος που τεθηκαν. Δεν με καταλάβατε τι είπα πριν. Ειπα: Ενταξει ο πνευματικος μπορει να σε αφήνει να φορας παντελόνι στον κυκλο αλλα εσυ μην το παρακάνεις και φορας κολλητο και εφαρμοστο. Τοση γνωση χρειάζεται για να καταλάβεις οτι αυτό το πραγμα θα προκαλέσει? Και ειπαμε δεν μπορει να φταινε παντα οι αλλοι που κανουν κακό λογισμο και στραβοκοιτάνε.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Το προ-προηγούμενο μηνυμά μου ήταν για τον Παναγιώτη...

Το "μικρόβιο" που λές οτι έχεις δεν χρειάζεται σώνει και καλά να καταπολεμηθεί. Γιατί ονομάζεις "μικρόβιο" κάτι που είναι η έκφραση της φύσης και που είναι το πλέον φυσικό για έναν άνθρωπο ?

Για να φορά κάποια στενό παντελόνι σε χωρο που σαφώς δεν ενδύκνειται σημαίνει οτι το κάνει για να προκαλέσει. Εκτός αν δεν της κόβει. Δες το σαν φιλαρέσκεια. Δεν είναι κακό για έναν άνθρωπο να αισθάνεται όμορφος και ποθούμενος. Και δεν είμαι κανένανς τάγκαλος που στα λέω αυτά. Εκφράζω απλά τον εαυτό μου και αισθάνομαι ΟΚ. Ανθρωπος είμαι.

Γιατί να είναι κακό να σκανδαλιζόμαστε ? Τι ποιό φυσικό ? Αφύσικο είναι η εκπόρνευση.

Γεννιόμαστε για να προετοιμαζόμαστε για τέλεια απάθεια και δεν το ήξερα ?

Μήπως τελικά η παθιασμένη αγάπη για την Ορθοδοξία παρανοεί ορισμένα πράγματα ?

Δεν υπάρχουν αραγε και Ιερείς που είναι παντρεμένοι και έχουν και παιδιά ? Για να κάνεις παιδί πρέπει να σκανδαλιστείς. Αλλιώς δεν γίνεται...

Η γνωμη μου είναι οτι ο ρόλος ενός Χριστιανού δεν ειναι σώνει και καλά να μονάσει. Η παρανόηση και η χωρίς βοήθεια μελέτη των Γραφών μπορεί να μας οδηγήσει σε περίεργους και παράξενους δρόμους.

Πρόσεχε και διάλεξε έναν πνευματικό που να είναι παντρεμένος και ει δυνατό να έχει και παιδιά.

Χρ.
Εικόνα
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

eortologio τις κοιτάω στο στήθος διότι είναι ωραίο,ένα έργο τέχνης κατασκευασμένο από τον πάνσοφο Θεό και για να δω ποιες φοράνε κολλητά και τέτοιου στυλ ρούχα.
Όλων των χριστιανών eortologio_gr είναι στόχος η νέκρωση των αισθήσεων ,γιατί κάνεις διαχωρισμό μεταξύ Μοναχών και λαικών?
Το Ευαγγέλιο ισχύει για όλους,δεν υπάρχει άλλο ευαγγέλιο για μοναχούς κι άλλο για λαικούς.
Εκτος αν νομίζεις οτί όποιος λαικός χριστιανός έχει σαρκικό φρόνημα θα σωθεί επειδή είναι λαικός κι όχι μοναχός.
Δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός όλοι πρέπει να ζουν πνευματικά -και να μην ζουν με σαρκικό φρόνημα δηλαδή την ικανοποίηση των αισθήσεων-και οι μοναχοί και οι λαικοί.
Όλοι για να πάμε στην Βασιλεία των Ουρανών πρέπει να υπακούουμε στις ίδιες εντολές.
Ο αγώνας κάθε χριστιανού αγαπητέ αποσκοπεί να φτάσει στηναπάθεια(άσχετα αν δεν φτάσει) απλά όταν σκανδαλιζόμαστε μας σκανδαλίζει το μάτι μας όχι αυτό που βλέπουμε γιατί αν δεν σκέφτεσαι πονηρά το γυναικείο στήθος ή τα κολλητά ρούχα δεν σε σκανδαλίζουν,απλά θα τα παρατηρούσες ως κάτι ωραίο.

" 47 Και αν ο οφθαλμός σου σε σκανδαλίζει, βγάλε τον. Είναι καλό για σένα να εισέλθεις μονόφθαλμος στη βασιλεία του Θεού παρά να έχεις δύο οφθαλμούς και να ριχτείς στη γέεννα, 48 όπου το σκουλήκι τους δεν πεθαίνει και η φωτιά δε σβήνει. (Κατά Μάρκον Κεφ.9,47-48).
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Καποιος που θα τον εμπιστευόμαστε και οι δύο θα πρέπει να ορίσει τι σημαίνει σκανδαλισμός.

Αλλιώς το ερμηνεύω εγώ και αλλιώς εσύ.

Χρ.
Εικόνα
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δεν καταλαβαίνω τον διαχωρισμό μοναχών και λαικών.Δηλαδή οι μοναχοί πρέπει να ναι τέλειοι κι οι λαικοί να κάνουν όργια?
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

panagiotis2008 έγραψε:Δεν καταλαβαίνω τον διαχωρισμό μοναχών και λαικών.Δηλαδή οι μοναχοί πρέπει να ναι τέλειοι κι οι λαικοί να κάνουν όργια?
Ενας Ιερέας που έχει παντρευτεί και έχει 7 παιδιά έχει σκανδαλιστεί ?

Χρ
Εικόνα
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Όχι είναι παντρεμένος κι αν δεν κοιτάει δεξιά-αριστερά άλλες πονηρά εκτός από την γυναίκα του δεν σκανδαλίζεται.
Σκανδαλίζεται αυτός που κοιτάει πονηρά κι επειδή κοιτάει πονηρά και κολάζεται φταίει το ντύσιμο των γυναικών.
Αν τις κοίταγε σαν ένα ωραίο πλάσμα κι όχι πονηρά δεν θα σκανδαλιζόταν.
Αν συνεχίσει σταθερά τον αγώνα του θα φτάσει σε στάδιο που και γυμνή γυναίκα να δει δεν θα τον σκανδαλίσει.
Τον δικαιολογώ γιατί είναι νέο παιδί κι εγώ σκανδαλιζόμουν και κοίταζα πονηρά και τώρα μερικές φορές το κανω,αν παει ο νους στην καρδιά του θα του φύγουν όλα αυτά,μετά από λίγο καιρό θα τον βοηθήσει ο Θεός και θα του φύγουν. :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”