Αδελφέ μου Παναγιώτη, πρέπει να είσαι πολύ προχωρημένος πνευματικά και σε θαυμάζω γι' αυτό, σου μιλάω με ειλικρίνεια. Εγώ ποτέ μου δεν είχα τέτοια σκέψη.panagiotis2008 έγραψε:BRAVO ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ.
ΕΜΕΝΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΕΡΓΕΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ?
Η ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΕΥΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ?
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ,ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ Η ΓΙΝΑΜΕ ΜΟΝΑΧΟΙ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕΣΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Η ΓΑΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ.
ΑΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ?
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ?ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΠΑΠΑΣ Ή Ο ΑΛΛΟΣ.
Μη βιαστείς να μου πεις ότι είσαι πολύ αμαρτωλός, γιατί δεν μπορεί κάποιος που έχει πλήρη επίγνωση του εαυτού του και μπορεί να ερμηνεύει (μόνος του) τις σκέψεις του Θεού, να είναι τόσο αμαρτωλός. ΄
Εγώ όσο περισσότερο "βλέπω" τον εαυτό μου, τόσο περισσότερο ανακαλύπτω πόσο εγωιστής είμαι. Νιώθω συνέχεια να κάνω το ένα λάθος πίσω από το άλλο και μόνον όταν με λυπάται ο Πλάστης (για την πνευματική μου κακομοιριά) και με βοηθάει, κάνω κάτι σωστό. Ακόμα δεν έχω φθάσει στο γνώθι σ' αυτόν και αμφιβάλλω αν θα φθάσω και ποτέ. Ο πνευματικός μου, με φωνάζει συνέχεια, μπας και συνέλθω και αλλάξω ρότα, αλλά τίποτα.
Φαίνεται άλλωστε και από τα γραπτά μου που κρύβουν περισσή περηφάνια μέσα τους.
Εύχομαι να προοδεύεις συνέχεια στα πνευματικά και να είσαι πάντα κοντλά στον Κύριό μας.
Και ας μην παντρευτείς (ούτε μονάσεις) ποτέ σου. Άλλωστε σημασία έχει η γνώμη του αρμόδιου (του πνευματικού σου) και όχι του κάθε "τυχαίου παπά".