Πώς νικήσατε τα πάθη σας;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Η ευλογία του Κυρίου η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος και οι πρεσβείες του Αγίου να σε συντροφεύουν στην ζωή σου..
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

srev προσεύχεσαι καθημερινά?
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

Τα περισσότερα και τα σοβαρότερα μάλλον με έχουν τσακίσει.....
ο καιρός γαρ εγγυς
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

τι ερώτηση Πάνο είναι αυτη?φυσικα και προσεύχεται καθημερίνα οπώς σχεδόν όλοι εδώ το ζήτημα είναι να μην κανει μονο με το μυαλό μηχανικα προσευχη αλλα με την καρδιά και αδειάλειπτη!
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

panagiotis2008 έγραψε:srev προσεύχεσαι καθημερινά?

Όπως είπα και σε άλλο μήνυμά μου στο θέμα "Εσυ προσεύχεσαι?", θέλοντας και μη, ναι. Με τους πειρασμούς που έχω στην παρούσα περίοδο είναι προσευχή ή φούντο από ψηλό παράθυρο.

Σπύρος.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Καλά κάνεις προσευχή κάθε μέρα και δεν έχουν υποχωρήσει τα πάθη σου?Τι πειρασμούς έχεις?
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

panagiotis2008 έγραψε:Καλά κάνεις προσευχή κάθε μέρα και δεν έχουν υποχωρήσει τα πάθη σου?Τι πειρασμούς έχεις?
Δεν είπα "πάθη" είπα "πειρασμούς", δηλ. δοκιμασίες. Δεν περιγράφονται σε φόρουμ, είναι για αυτιά ιερέα μόνο, Παναγιώτη.

Σπύρος.
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Τι θα πει πώς?
αν νικήσαμε καποιο πάθος με την βοήθεια του Θεού και μόνο .
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Με την προσευχή νικιούνται οι πειρασμοί srev.
Είπες πιο πάνω ότι έχεις πάθη αλλά δεν έχεις καταφέρει να τα νικήσεις.
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

Παναγιώτη, αδελφέ,

Απ' όλα έχω, και πάθη και πειρασμούς, σε περίσσεια. Για τα πάθη μίλησα, και με παραδείγματα παθών που φέρω, τι έχω κάνει και κάνω ώς τώρα. Οι πειρασμοί είναι άλλο -μέγα- θέμα που σχολίασα σε ό,τι αφορά σε εμένα σε άλλο μήνυμά μου (συγχώρεσέ με δε θυμάμαι σε ποιό θέμα του φόρουμ ήταν, νομίζω στο "προσεύχεσαι εσύ?"). Τα πάθη τα κουμαντάρω -κακήν κακώς- κάπως, οι πειρασμοί όμως είναι μπαμ και κάτω αν είναι μεγάλοι, ούτε κιχ δεν προλαβαίνεις να κάνεις. Τι κάνεις αν χάσεις έναν άνθρωπο, πάθει σοβαρά η υγεία σου, ή δεν ξέρω τι άλλο; "Προσευχή", θα πεις. Παραδείγματα φέρνω, στον κάθε άνθρωπο βαραίνουν διαφορετικά, είναι μοναδικός και όλα γίνονται μοναδικά, παραχωρούνται με διάκριση. Ας το ανοίξουμε σε άλλη θεματική ενότητα αυτό.

Ευχές,

Σπύρος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”