Χριστιανός και πάνκις

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

eortologio_gr έγραψε:
Gewrgiosgr έγραψε:..Ο Μπερλουσκόνι είναι ένα παράδειγμα ελεύθερης έκφρασης ανθρώπου μέσα στο περιβάλλον της κατανάλωσης στο οποίο όμως λειτουργησε κανονικά, αυτόνομα και άφοβα. Χρ.

για αυτό το κανονικά και το αυτόνομα μην είσαι τοσο σίγουρος αγαπητέ μου
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Gewrgiosgr έγραψε:...για αυτό το κανονικά και το αυτόνομα μην είσαι τοσο σίγουρος αγαπητέ μου
Εμαθα να κρίνω απο αυτό που μπορώ να "δω" και όχι απο αυτό που "υποθέτω οτι μπορεί να συμβαίνει".

Βλέπω την έκφραση κάποιου και ερμηνεύω την έκφραση όχι τα κίνητρα. Είναι αδύνατο να μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει τα κίνητρα διότι πολύ απλά είναι αδύνατο να τα γνωρίζει όλα στο 100%. Αλλωστε μεταξύ μας λέμε και πιστεύουμε οτι είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τον σταυρό του καθενός.

Απο εκεί ξεκινάει η κατάκριση. Απο την προσπάθεια ερμηνείας των κινήτρων και απο το πλάσιμο ενός κόσμου βάσει εικόνων που μας έδωσαν άλλοι.

Οπως είχε πεί και κάποιος αδελφός για την Ορθοδοξία, "δεν ξέρουμε το πώς και το γιατί αλλα λειτουργεί".

Εγώ αν θα κρίνω, θα κρίνω την έκφραση. Οπως για την μοικάνα κρίνω το αποτέλεσμα και όχι τα κίνητρα.

Ολα αυτά βέβαια είναι για μένα. Ο κάθε ένας μας είναι αυτόνομος και έχει τα δικά του δεδομένα και "γράδα" ερμηνείας.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

κοίτα πιστεύω οτι αν τρακάρω με το αμάξι θα πάω στην κόλαση γιατι δεν έχω μετανοήσει για ενα τονο αμαρτίες μου και έχει πορωθεί η καρδιά μου.

αλλα δεν μπορώ να πώ οτι ο μπερλουσκόνι είναι οκει ποτε δεν θα το πώ αυτο γιατι είναι ενα φασιστάκι κλεφτης και σατανιστής.σου είπα και πρίν μακάρι να κάνω λάθος.και εγώ ο ίδιος γίνομαι πολλες φορές και φασίστας κλεφτής και αντιχρίστος.

για μένα εντάξει είναι μονο αυτοι που κοινωνάνε άξια ολοι οι άλλοι τρέχουμε με 200 στο γκρεμό και έχουμε αφησει τα χέρια απο το τιμόνι και χορεύουμε
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

Γιώργο,

Δεν γνωρίζω πόσο σε ωφελεί ή σου στερεί τη Χάρη το χτένισμα και κούρεμά σου, όμως το ότι εμφανίζεσαι στο ψαλτήρι με τέτοιο μαλλί μπορεί να αποτελέσει ανέλπιστα αποτελεσματικό κάλεσμα-δήλωση ότι ο εκκλησιασμός δεν είναι ντροπή και μόνο για τους ηλικιωμένους παρά μέρος της ζωής μας απόλυτα συμβατό! Είσαι άξιος θαυμασμού, όχι για το μαλλί παρά για την τόλμη σου να είσαι τόσο νέος και τόσο θερμός υποστηρικτής της αληθινής ζωής.

Ο Παναγιώτης ανησυχεί για τους Iron Maiden. Και εγώ αρέσκομαι πολύ στα τραγούδια τους και μπορώ να πω ότι το Number of the Beast ("Ο Αριθμός Του Θηρίου") δεν είναι σατανικό τραγούδι παρά προειδοποιητικό περί του Αντιχρίστου. Αναφέρεται στην κόλαση που ακολουθεί και ενέχει κάθετί αντίχριστο. Το τραγούδι ξεκινάει με παράθεση τμήματος της Αποκάλυψης του Ιωάννη και στη συνέχεια ακολουθεί έντονος μονόλογος του πρωταγωνιστή ο οποίος ανακαλύπτει έντρομος και απελπισμένος τί εστί Αντίχριστος. Επίσης το τραγούδι τους Hallowed Be Thy Name ("Αγιασθήτω Το Όνομα Σου") των ιδίων καλλιτεχνών παραθέτει τις τελευταίες σκέψεις ενός θανατοποινίτη και τις απελπισμένες -πρώτες ίσως- σκέψεις του προς μεταμέλεια και πίστη στο Θεό. Δεν υπονοώ, βέβαια, ότι οι Iron Maiden είναι του κατηχητικού ή της ιεραποστολής, μακράν αυτού, ωστόσο ας μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι επειδή το ύφος τους είναι ξένο -και λανθασμένο, αν θέλετε- στο Χριστιανικό τρόπο προσέγγισης της ζωής.

Σπύρος.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Χριστιανός και πάνκις

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Gewrgiosgr έγραψε:Γίνετε πιστεύετε?
αν και πιστεύω οτι ήταν διαβολική παρακίνηση να ξυρίσω το κεφάλι μου και να αφήσω μια λορίδα στην μέση .
αν βλέπατε την Κυριακή στην εκκλησία ενα τέτοιο άτομο τι θα πιστεύατε?
Θα έλεγα ότι έκανες ένα πολύ καλό βήμα!
(κι έτσι :rr: να σε έβλεπα το ίδιο θα έλεγα)
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Χριστιανός και πάνκις

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Byzantine_Spirit έγραψε:...Θα έλεγα ότι έκανες ένα πολύ καλό βήμα!
(κι έτσι :rr: να σε έβλεπα το ίδιο θα έλεγα)
Εντάξει αλλα ας μην το παρατραβάμε !!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Εικόνα

Χρ
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

:)) =)) :)) =)) :)) =)) :)) =))
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

aposal έγραψε:
Gewrgiosgr έγραψε:οι αιρον μειντεν και το 99 τις εκατο τις ροκ σκηνης και της μέταλ είναι σαταναδες σκέτοι δυστήχως.ευτηχώς ο Θεός ελλεεί τους αμαρτωλούς και φευγουν πολοί απο αυτους και γυρνάνε στον δρόμο του Θεού(οπως ο κιθαρήστας απο τους Κόρν και πολοι αλλοι)(και όπως και εμείς καθημερινά)
99%;
Κι αυτοί που αγαπήσαμε;
Οι Supertramp, οι Genesis, οι Pink Floyd, οι 10cc, οι Santana, οι Doors, οι Simon & Garfunkel, οι Moody Blues, οι Pavlov' s Dog;;;
Αποστόλη, (και όχι μόνο)
Ρίξε μια ματιά edo:
http://www.oodegr.com/oode/asynithista/ ... usiki1.htm

Και μετά ,αν θέλετε, ανοίγουμε μια ξεχωριστή ενότητα και το συζητάμε...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Κατερίνα (Teri) το διάβασα το κείμενο και περιέχει πολλές πληροφορίες για το ρόλο της ποπ και ροκ σκηνής.
Βέβαια δεν πρέπει να αφορίσουμε όλους τους καλλιτέχνες, αλλά πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι στα μηνύματα που περνάνε.
Κάποια από τα μουσικά γκρουπ που έγραψα παραπάνω, έχουν τραγουδήσει ορισμενα τραγούδια που τα θεωρώ ως αριστουργήματα. Βέβαια πάντοτε εμβάθυνα στη μουσική και όχι στον στίχο για να μπορώ να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη για τα μηνύματά τους, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι "σκληροί" (θορυβώδεις) ήχοι (hard rock, heavy metal και τα πολλά παρακλάδια τους που βγήκαν αργότερα), περιείχαν σατανιστικά μηνύματα!
Και εδώ στην Ελλάδα πρωτοκλασσάτοι καλλιτέχνες (Βίσση, Καρβέλας, Βανδή) έχουν κατηγορηθεί για κάτι ανάλογο.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ευχαριστούμε τερι για την σελίδα παρα πολύ ωραία πραγματα λεεί!
καπου που λεει για το πανκ σημενει σαπιο καπως ετσι νοιωθω και εγώ
παράτησα τον κανονα μου που ειχα βάλει που ηταν μικρος και απλος αποδειπνο χαιρετισμους καινή διαθήκη και εμπλεξα με ουσίες και οινοπνευματα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”